Jump to content
IGNORERAD

Framtidstro eller misstro?


svampen

Recommended Posts

Läste detta inlägg i Bangkok Post av Redaktör Voranai Vanijaka.

Vad behövs för ett enat Thailand i framtiden?

Tyckte denna artikel var bra.

Det är alltför lätt att peka finger på Udd.. Detta fel började när militärkuppen tog makten 2006.

Udd ledare och andra ansvariga måste ställas inför rätta för vad de har gjort i detta våldsamma uppror, och även för april förra året.

Folkalliansen för demokrati (PAD) ledare och andra ansvariga måste ställas inför rätta för sina stormningen av Government House och ockupationen av Suvarnabhumi flygplats under 2008.

De soldater som sköt oskyldiga civila och journalister, avsiktligt eller ej, måste också hållas ansvariga.

Men låt oss möta verkligheten. De militära mässing kommer inte att svara för kuppen. Även militära aktioner under `` undantagslag''är en licens för att skjuta. Vi önskar alla vi kunde leva i en perfekt värld, men vi vet inte.

Verkligheten är vad det är och vi måste göra vårt bästa med de kort vi utsatts för och låt de som sitter i elfenbenstorn i världen gnälla och gråta, för det är det enda de vet hur man gör. Vi i Thailand måste ta itu med verkligheten. Detta är vårt problem, inte någon annans.

Det är inte perfekt, men vi måste börja någonstans ifrån och få både Udd och PAD till rättslig prövning inte bortom makt Abhisit regeringen. Samt bör regeringen mycket väl hålla sig till svars för den bristfälliga hanteringen av denna kris.

Det viktigaste för Abhisit regeringen att alltid komma ihåg är att den representerar och svar till 65 miljoner thailändare - oavsett färgen på skjortan som vi bär, oavsett om vi stöder det eller motsätta sig det.

Och om statsministern misslyckas oss kan vi ta bort honom - men bara via den demokratiska processen.

Men för tillfället är han vår ledare - vårt hopp och öde förblir därför med honom. Det är inte som vi kan lura på honom med en annan statsminister.

Ilska och hat är en naturlig känsla. Talet om hämnd går högt, men hämnden är inte rättvisa.

Låt regeringen utöva lag och rätt.

Vi, folket, måste ta sitt ansvar för att plocka upp oss, plockar våra grannar upp och plocka våra landsmän upp - oavsett färg shirt som vi bär.

Rädsla, hat och vrede visar bara terrorister och världen vår svaghet, vår sårbarhet. Rädsla, hat och ilska leder till att öka sociala klyftan i vårt land och spelar i händerna på terrorister, deras marionett master och vedersakare. Vi kan inte låta dem vinna.

Jag har tillbringat många dagar med Udd, och låt mig försäkra alla att det i stort, var folket på marken bra, godhjärtade människor som bara vill det bästa för landet även om de har blivit vilseledda och missriktad.

Det är då vårt ansvar och plikt att öppna vårt hjärta, att öppna våra armar för dem.

Om inte, så makthungriga opportunister kommer återigen manipulera dem till att ta fel väg.

Thailand behöver vår berömda leende nu mer än någonsin. Leendet som visar vår styrka, _ vår enhet leende i ansiktet av motgångar för att visa terroristerna och deras marionett master att de kan bränna ner våra byggnader, upplopp på våra gator och förstöra våra hem _ men de kan aldrig bryta vår ande, de kan inte korrupta våra själar och vårt syfte, och de kan inte besegra oss.

Örebro Sportklubb Ösk!

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...