Jump to content
IGNORERAD

Grilla gris


Nicholas

Recommended Posts

När jag ser grill-tävlingar från USA verkar det som att det är ett måste att lägga köttet i saltlag (brine) först. 

 

Rimma det. 

 

Några erfarenheter av detta? 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Precis nyss, skrev Nicholas:

När jag ser grill-tävlingar från USA verkar det som att det är ett måste att lägga köttet i saltlag (brine) först. 

 

Rimma det. 

 

Några erfarenheter av detta? 

 

”Har ni erfarenhet av rimming?” vore en bättre trådtitel..

Link to comment
Dela på andra sajter

Precis nyss, skrev M33:

”Har ni erfarenhet av rimming?” vore en bättre trådtitel..

Jag förstår att du då skulle ha mycket att bidra med. 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

14 minuter sedan, skrev Nicholas:

Jag förstår att du då skulle ha mycket att bidra med. 

 

Absolut. Har en fototapet på temat. Hade gärna delat den. Kan bli i ”Vad åt du idag” istället.

Link to comment
Dela på andra sajter

Fr att återgå till ämnet så är det inget krav, smaken blir lite bättre tycker jag personligen. Sen beror det på övrig marinad ch dylikt, ett problem är att köttet tar åt sig mycket vätska så det kan bli "hårdgrillat" dvs. det händer inget als så man grillar mer sen är vätskan borta och man står men en salt hårdgrillad köttbit. 

 

Det är min personliga erfarenhet av brine, men man kan som sagt få det riktigt bra också. 

Link to comment
Dela på andra sajter

22 minuter sedan, skrev Jed:

Fr att återgå till ämnet så är det inget krav, smaken blir lite bättre tycker jag personligen. Sen beror det på övrig marinad ch dylikt, ett problem är att köttet tar åt sig mycket vätska så det kan bli "hårdgrillat" dvs. det händer inget als så man grillar mer sen är vätskan borta och man står men en salt hårdgrillad köttbit. 

 

Det är min personliga erfarenhet av brine, men man kan som sagt få det riktigt bra också. 

Amerikanerna verkar ju ofta koka griskött först och sedan grilla. 

 

Möjligen hjälper det. 

Man måste ju variera sig lite. 

 

Ändrades av Nicholas
Link to comment
Dela på andra sajter

andrejsdenruskige
6 minuter sedan, skrev Nicholas:

Amerikanerna verkar ju ofta koka köttet först och sedan grilla. 

 

Möjligen hjälper det. 

Man måste ju variera sig lite. 

 


Tydligen så verkar det att dom vet vad dom gör. 
Kanske du kan lära dig något?

Link to comment
Dela på andra sajter

45 minuter sedan, skrev Nicholas:

När jag ser grill-tävlingar från USA verkar det som att det är ett måste att lägga köttet i saltlag (brine) först. 

 

Rimma det. 

 

Några erfarenheter av detta? 

 

Om det nu är gris som ska grillas, varför detta prat om kött. Fläsk vore mer enligt rubriken.   

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Nicholas:

Amerikanerna verkar ju ofta koka griskött först och sedan grilla. 

 

Möjligen hjälper det. 

Man måste ju variera sig lite. 

 


Visserligen inte fläsk, men kok konst 😂😂

Link to comment
Dela på andra sajter

GreenValley
1 timme sedan, skrev andrejsdenruskige:


Tydligen så verkar det att dom vet vad dom gör. 
Kanske du kan lära dig något?

Tänk att grillfoliehatt på kan ha en sådan konsekvens! 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Jed:

Fr att återgå till ämnet så är det inget krav, smaken blir lite bättre tycker jag personligen. Sen beror det på övrig marinad ch dylikt, ett problem är att köttet tar åt sig mycket vätska så det kan bli "hårdgrillat" dvs. det händer inget als så man grillar mer sen är vätskan borta och man står men en salt hårdgrillad köttbit. 

 

Det är min personliga erfarenhet av brine, men man kan som sagt få det riktigt bra också. 

Hinner det ta till sig så mycket vätska, om man rimmar under en tävling? 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

andrejsdenruskige
7 timmar sedan, skrev GreenValley:

Tänk att grillfoliehatt på kan ha en sådan konsekvens! 

 


Ja, foliehatten bör man nog ta av sig och grillfolien kan då användas just vid grillning. 

Link to comment
Dela på andra sajter

9 timmar sedan, skrev Wangthong:

Hinner det ta till sig så mycket vätska, om man rimmar under en tävling? 

 

Mig veterligen bör du rimma innan tävlingen, sen kanske du inte bör rimma i 24 timmar eller nått. dom gånger vi gjort det har det varit 8 -12 timmar. Man kanske skulle dra ner till 4 - 6 timmar ? 

Link to comment
Dela på andra sajter

Det som är bra med gris är att de flesta svenskar grillar grisrövhål. De brukar vara svåra att bli av med under den varma säsongen annars.

 

Den billigaste rövdelen på grisen  brukar det vara då också.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kenneth4618

Du är nog rätt ensam med att grilla rövhål 🤣

“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"

Link to comment
Dela på andra sajter

Kenneth4618
5 minuter sedan, skrev apknug:

Nu skrev jag "de flesta svenskar", kul att nån tog åt sig i alla fall.

Hur kom du fram till att jag tog åt mig  🤣🤣🤣

Ändrades av Kenneth4618

“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"

Link to comment
Dela på andra sajter

Läsförståelse på topp, fattningsförmåga på topp. 

 

Snart kommer rövhålen ut o lägga på grillen. 

 

De kan serveras på tallrik dock! 

Link to comment
Dela på andra sajter

Kenneth4618

Så trevligt att du har självinsikt 👍

11 minuter sedan, skrev apknug:

Läsförståelse på topp, fattningsförmåga på topp. 

Så trevligt att du har självinsikt 👍

“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"

Link to comment
Dela på andra sajter

Precis nyss, skrev Kenneth4618:

Så trevligt att du har självinsikt 👍

Så trevligt att du har självinsikt 👍

Det kan serveras på tallrik dock!

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...