Jump to content
IGNORERAD

Grilltråden


Dalton

Recommended Posts

32 minutes ago, perren said:

Mina grossister stänger kl 9 på lördag morgon, jag kan lösa det du behöver om du kan hämta det innan 9.

Annars skulle jag rekommendera Lasse på knippla fisk , men han håller till på Olskrogstorget eller Andreas på Öckerö fisk kvantum Frölunda.

Innan 9 ær jag nog dessverre inte uppe då jag jobbat natt har jag typ 30 vakna timmar nær jag kommer till gbg, men tackar så mycket før hjælpen, supersnællt verkligen... Men dom dær små røda stugorna i olskroken vet jag vart dom finns så det skulle ju passa bra nær jag rør mig hemåt... Åter igen, stort tack! 

Link to comment
Dela på andra sajter

10 timmar sedan, skrev Dalton:

eller du kanske har tips/kunskap om det?

Nej fy fan bläckfisk äter jag inte om jag så skulle sitta på en öde ö och det enda som fanns att äta var bläckfisk!

Frugan köper de där torkade skosulorna ibland och sen tvingar hon mig att grilla skiten.

Link to comment
Dela på andra sajter

50 minuter sedan, skrev Fantomen:

Nej fy fan bläckfisk äter jag inte om jag så skulle sitta på en öde ö och det enda som fanns att äta var bläckfisk!

Frugan köper de där torkade skosulorna ibland och sen tvingar hon mig att grilla skiten.

Du får helt enkelt släppa henne på marknaden bland de färska varorna och inte gamla soltorkade second hand bläckfiskar.

 

Färsk bläckfisk är ju kanongott, både som grillad, friterad och wokad!

 

Vad är du för en Göteborgare som inte gillar havets läckerheter? Va? Är du kanske egentligen inlandsbonde eller ännu värre, en sötvattenkis? 

Link to comment
Dela på andra sajter

8 minuter sedan, skrev samet:

Du får helt enkelt släppa henne på marknaden bland de färska varorna och inte gamla soltorkade second hand bläckfiskar.

 

Färsk bläckfisk är ju kanongott, både som grillad, friterad och wokad!

 

Vad är du för en Göteborgare som inte gillar havets läckerheter? Va? Är du kanske egentligen inlandsbonde eller ännu värre, en sötvattenkis? 

Markanden för färska varor alltså... Tycker du att räkorna ser djupfrysta ut? ;)

 

Göteborgare? Var har du fått det ifrån? 🤔

Link to comment
Dela på andra sajter

19 minuter sedan, skrev samet:

Färsk bläckfisk är ju kanongott, både som grillad, friterad och wokad!

Och hör sen!!!

 

image.thumb.png.fcdf39ffa1c42850b82edb77325f98bc.png

Link to comment
Dela på andra sajter

37 minuter sedan, skrev Fantomen:

Och hör sen!!!

 

image.thumb.png.fcdf39ffa1c42850b82edb77325f98bc.png

Google är tydligen inte komplett, fick inte upp någon bild på Fantomen...!?

 

Screenshot_20210506-080216_Google.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

HuaHindinnge
8 minuter sedan, skrev samet:

Google är tydligen inte komplett, fick inte upp någon bild på Fantomen...!?

 

Screenshot_20210506-080216_Google.jpg

Alltså gillar idi*ter bläckfisk, mig inräknat.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn
19 timmar sedan, skrev Dalton:

Innan 9 ær jag nog dessverre inte uppe då jag jobbat natt har jag typ 30 vakna timmar nær jag kommer till gbg, men tackar så mycket før hjælpen, supersnællt verkligen... Men dom dær små røda stugorna i olskroken vet jag vart dom finns så det skulle ju passa bra nær jag rør mig hemåt... Åter igen, stort tack! 

Det finns en utsökt köttbod mitt emot Knippla fisk i de där röda bodarna på Olskrokstorget.....

Väl värt ett besök också........👍

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

42 minutes ago, Kötthandlarn said:

Det finns en utsökt köttbod mitt emot Knippla fisk i de där röda bodarna på Olskrokstorget.....

Väl värt ett besök också........👍

Ja det kanske man ska kika på också då, för måste köpa lite kött också... Måste bara hitta en kylväska också och frusna kylklampar.. Men finns säkert billigt på clas ohlsson eller något och sen ett par frusna kycklingar som kylklampar 

Link to comment
Dela på andra sajter

35 minuter sedan, skrev Dalton:

Ja det kanske man ska kika på också då, för måste köpa lite kött också... Måste bara hitta en kylväska också och frusna kylklampar.. Men finns säkert billigt på clas ohlsson eller något och sen ett par frusna kycklingar som kylklampar 

Kanske går att köpa en påse is av fiskhandlarn. 

Link to comment
Dela på andra sajter

conservator
42 minuter sedan, skrev Dalton:

Ja det kanske man ska kika på också då, för måste köpa lite kött också... Måste bara hitta en kylväska också och frusna kylklampar.. Men finns säkert billigt på clas ohlsson eller något och sen ett par frusna kycklingar som kylklampar 

De bästa räkorna och bläckfiskarna fiskas i Öresund har jag hört, prova i Dragör eller Malmö

Link to comment
Dela på andra sajter

1 hour ago, rolba said:

Kanske går att köpa en påse is av fiskhandlarn. 

Ja det kan jag ju fråga innan jag køper något annat såklart, eller ta några snesteg dærifrån och tømma hamnois frys 

Link to comment
Dela på andra sajter

59 minutes ago, conservator said:

De bästa räkorna och bläckfiskarna fiskas i Öresund har jag hört, prova i Dragör eller Malmö

Det ska jag førsøka komma ihåg nær jag har vægarna åt det hållet 

Link to comment
Dela på andra sajter

I Bangkok blir det, av förklarliga skäl, inte så mycket grillat men här i byn blir det desto oftare. När vi grillar med släkten blir det oftast en enklare moo grata, eller moo gaoli som det kallas här. När vi grillar själva blir det oftast nöt och igår lyxade vi till det med ett par bitar wagyu som frugan kom över innan vi "flydde" Bangkok. Så jävla gott.

 

3.thumb.jpg.455b51865e173697bdfef76b14a41083.jpg

 

4.thumb.jpg.d8154914d07c9f847fe128188a5f64e9.jpg

 

5.thumb.jpg.41a172454bcba3ad988caa58a3a2c034.jpg

 

Idag ska det grillas igen och då ska den nya grillen vi precis fick levererad invigas. Vi sparar dock återstående wagyu, så idag blir det istället några australiensiska och nyzeeländska kor som fått sätta livet till. De två styckena i fancy förpackningar köptes, helt ofattbart nog, på lokala Tesco. Jag antar att det är regeringens EEC-projekt som gjort massa människor här till mångmiljonärer genom markförsäljning, som helt plötsligt gör att det kan säljas importerat kött på Tesco och importerat finöl på Seven. Det tredje paketet fick vi levererat med kylbil från Bkk tidigare i veckan. Provade dem under förra nedstängningen också och de var helt OK.

 

1.thumb.jpg.7866ce0b97b93a930529fb092d78e265.jpg

 

2.thumb.jpg.367437a17c7fadaed50913784d80c08d.jpg

 

 

Död åt Putin och hans croonies

Link to comment
Dela på andra sajter

25 minutes ago, Atom said:

I Bangkok blir det, av förklarliga skäl, inte så mycket grillat men här i byn blir det desto oftare. När vi grillar med släkten blir det oftast en enklare moo grata, eller moo gaoli som det kallas här. När vi grillar själva blir det oftast nöt och igår lyxade vi till det med ett par bitar wagyu som frugan kom över innan vi "flydde" Bangkok. Så jävla gott.

 

3.thumb.jpg.455b51865e173697bdfef76b14a41083.jpg

 

4.thumb.jpg.d8154914d07c9f847fe128188a5f64e9.jpg

 

5.thumb.jpg.41a172454bcba3ad988caa58a3a2c034.jpg

 

Idag ska det grillas igen och då ska den nya grillen vi precis fick levererad invigas. Vi sparar dock återstående wagyu, så idag blir det istället några australiensiska och nyzeeländska kor som fått sätta livet till. De två styckena i fancy förpackningar köptes, helt ofattbart nog, på lokala Tesco. Jag antar att det är regeringens EEC-projekt som gjort massa människor här till mångmiljonärer genom markförsäljning, som helt plötsligt gör att det kan säljas importerat kött på Tesco och importerat finöl på Seven. Det tredje paketet fick vi levererat med kylbil från Bkk tidigare i veckan. Provade dem under förra nedstängningen också och de var helt OK.

 

1.thumb.jpg.7866ce0b97b93a930529fb092d78e265.jpg

 

2.thumb.jpg.367437a17c7fadaed50913784d80c08d.jpg

 

 

Jäkla vad gött det ser ut!!

Link to comment
Dela på andra sajter

4 minutes ago, Dalton said:

Jäkla vad gött det ser ut!!

Det var nog det bästa hemgrillade jag någonsin ätit. Dessvärre är Wagyu oftast så dyrt att det är svårt att motivera men den här gången var det gratis och då gick det rätt bra att motivera 😉 

Död åt Putin och hans croonies

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn
On 2021-05-06 at 22:58, skrev conservator:

De bästa räkorna och bläckfiskarna fiskas i Öresund har jag hört, prova i Dragör eller Malmö

 

Jag vet inte hur det står till med bläckfiskarna rent generellt sett i deras fiskevatten, då jag inte äter denna formen av havsspindel :giggle:.......

Men det finns inte en chans att de bästa räkorna finns i Öresund......

 

De bästa räkorna finns i kalla syrerika vatten, likt de i norra Bohuslän och trots att folk envisas med att äta dessa under sommarmånaderna, så är de på vintern som de smakar som bäst........:nyam: :nyam: :nyam:

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

2 timmar sedan, skrev Kötthandlarn:

 

Jag vet inte hur det står till med bläckfiskarna rent generellt sett i deras fiskevatten, då jag inte äter denna formen av havsspindel :giggle:.......

Men det finns inte en chans att de bästa räkorna finns i Öresund......

 

De bästa räkorna finns i kalla syrerika vatten, likt de i norra Bohuslän och trots att folk envisas med att äta dessa under sommarmånaderna, så är de på vintern som de smakar som bäst........:nyam: :nyam: :nyam:

Räkor är speciella, när dom är som sämst på sommaren är dom dyrast .

När dom är som bäst som kötthandlarn säger är dom billigast.

 

Jag kan inte komma på en vara som funkar likadant.

Link to comment
Dela på andra sajter

Äntligen hemma och kunnat grilla lite... Efter kötthandlarns tips vart det lite entrecôte i olskroken, och tyvärr fick jag inte tag på någon bläckfisk... 

 

Lite peppar och salt på, men kryddar det mesta efter grillning utav dessa

 

0BB21FA0-2272-4F97-8E4F-C721E8074EB2.thumb.jpeg.c78fabc965cf99ebe28ddaf99a57a548.jpeg
 

Lite tillbehör, i foliepaketet är det en vitlöksbaguette

6ABBCF31-8EA7-4795-A197-936283660C5A.thumb.jpeg.2b861e222b30e4a1ed74bb0f6b7abd9c.jpeg

 

I med entrecôten 

910E78CA-7FF3-494C-834D-58467C416942.thumb.jpeg.fe8d78304720c05e29b1ccc85df93843.jpeg

 

Sen var det bara njuta 

AFFD56B2-BF95-4509-B3C0-1D3BF3DCCF99.thumb.jpeg.acd7fdbe70febae9ae3a955bb0e631bd.jpeg

 

Godaste ölen till såklart

08BB26A5-BBD1-4BB5-B16D-2E3969F9BE35.thumb.jpeg.099d9919c96d2ffdf048236153479e47.jpeg

Link to comment
Dela på andra sajter

Idag vart de lite snålt på grillen, men vart ett bar burgare, en göteborgskörv som vunnit korv-sm samt lite zucchini 

 

DEEC19C7-0180-495B-B252-F1B9435EA305.thumb.jpeg.ebd507742168ae4f0611d03bf965764f.jpeg

 

5AB0E3B0-9486-4D91-AB2C-CD53905BA21B.thumb.jpeg.f5dc1f0611b2f1fce9af46713e35db35.jpeg

 

5A67BE2E-0156-429B-9E04-EC552941BD44.thumb.jpeg.d876d490778483b7922727aa6f3fbbef.jpeg

Link to comment
Dela på andra sajter

56 minuter sedan, skrev Dalton:

Idag vart de lite snålt på grillen, men vart ett bar burgare, en göteborgskörv som vunnit korv-sm samt lite zucchini 

 

DEEC19C7-0180-495B-B252-F1B9435EA305.thumb.jpeg.ebd507742168ae4f0611d03bf965764f.jpeg

 

5AB0E3B0-9486-4D91-AB2C-CD53905BA21B.thumb.jpeg.f5dc1f0611b2f1fce9af46713e35db35.jpeg

 

5A67BE2E-0156-429B-9E04-EC552941BD44.thumb.jpeg.d876d490778483b7922727aa6f3fbbef.jpeg

Och det viktigaste, Serve Cool when the heat is on! 

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2021-05-05 at 23:53, skrev Dalton:

Førstår lika lite jag haha... Majsen? pølsen? 

De 2 blå avlånga lågorna i grillen i ditt första inlägg, antager jag!

 

 

Grymma grillar du har !

 

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn
On 2021-05-09 at 07:25, skrev Dalton:

Äntligen hemma och kunnat grilla lite... Efter kötthandlarns tips vart det lite entrecôte i olskroken, och tyvärr fick jag inte tag på någon bläckfisk... 

 

Lite peppar och salt på, men kryddar det mesta efter grillning utav dessa

 

0BB21FA0-2272-4F97-8E4F-C721E8074EB2.thumb.jpeg.c78fabc965cf99ebe28ddaf99a57a548.jpeg
 

Lite tillbehör, i foliepaketet är det en vitlöksbaguette

6ABBCF31-8EA7-4795-A197-936283660C5A.thumb.jpeg.2b861e222b30e4a1ed74bb0f6b7abd9c.jpeg

 

I med entrecôten 

910E78CA-7FF3-494C-834D-58467C416942.thumb.jpeg.fe8d78304720c05e29b1ccc85df93843.jpeg

 

Sen var det bara njuta 

AFFD56B2-BF95-4509-B3C0-1D3BF3DCCF99.thumb.jpeg.acd7fdbe70febae9ae3a955bb0e631bd.jpeg

 

Godaste ölen till såklart

08BB26A5-BBD1-4BB5-B16D-2E3969F9BE35.thumb.jpeg.099d9919c96d2ffdf048236153479e47.jpeg

Min kompis som äger köttboden i Olskroken, hälsar att han tackar för förtroendet och är glad att det smakade bra.....

(Berättade för honom om detta inlägget)......

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...