Jump to content
IGNORED

Grilltråden


Dalton

Recommended Posts

Köpte 5 st vacuumpackade "flintastekar" häromdagen (ca 1Kg styck), kort datum så priset var 19.90/Kg, hyfsat!

La 4 i frysen direkt, och körde den femte i sin förpackning i Sousvide kokaren, 12 timmar i 55grader.

Igår körde jag den på grillen i några minuter på varje sida, för att få lite grillyta, blev riktigt bra, mört och saftigt!

 

Lite väl mycket salt (SCAN älskar att salta allt), men det berodde på att de är förmarinerade och jag ser fram emot att testa samma metod med "Hemmarinerade" stekar!

 

Ett litet tips bara.

 

 

MVH

 

  • Ge karma 8

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
7 minutes ago, Tommy said:

Köpte 5 st vacuumpackade "flintastekar" häromdagen (ca 1Kg styck), kort datum så priset var 19.90/Kg, hyfsat!

La 4 i frysen direkt, och körde den femte i sin förpackning i Sousvide kokaren, 12 timmar i 55grader.

Igår körde jag den på grillen i några minuter på varje sida, för att få lite grillyta, blev riktigt bra, mört och saftigt!

 

Lite väl mycket salt (SCAN älskar att salta allt), men det berodde på att de är förmarinerade och jag ser fram emot att testa samma metod med "Hemmarinerade" stekar!

 

Ett litet tips bara.

 

 

MVH

 

Alltid kul och gott med egna marinader osv... Tyvärr gör jag sällan egen marinad utan köper färdigt. Och det är pga att vi har en grillhouse.se butik 100 meter ifrån mitt hem med stooooort sortiment, därav mycket från england och usa, sen lite gott å blandat från olika länder. Där har man möjligheten att provsmaka allt innan man handlar osv så det är mitt ”tempel”... Men nu har jag lovat damen att inte jobba på 2 veckor så då måste jag ha något att göra, och då kan det bli test av lite olika marinader osv 

  • Ge karma 5
Link to comment
9 timmar sedan, skrev Tommy:

körde den femte i sin förpackning i Sousvide kokaren, 12 timmar i 55grader.

Härligt att höra att fler än jag inte kör sitt griskött till 60-70 grader! 👍

 

  • Ge karma 1
  • Fint 1
Link to comment
Posted (edited)
9 timmar sedan, skrev andrejsdenruskige:

Just den Napoleongrillen som jag tittat på

Jag förutsätter att det är deras "Prestige PRO™825-3" du kikat på då? Om jag skulle vara tvungen att välja en gasolgrill (och om mamma betalar) så fick det väl bli en sådan isf... Den verkar ju hyfsad för det priset.
 

".....justerbar ljusstyrka och valbar färg till vreden samt projicerad logga framför din grill för stilfull grillning på kvällen."
Det sista där känns som något jag verkligen skulle behöva!


Men! Jag ser att den bara har "Integrerad ishink med skärbärda" och ingen ölöppnare så då går den ju tyvärr fetbort.

 

EDIT: Kollade på deras promofilm precis och se på fan! Det var ju en liten integrerad ölöppnare där i en av dörrarna. Får nog fan ringa mamsen iaf...❤️

Edited by Fantomen
  • Haha 6
Link to comment
Posted (edited)
15 minuter sedan, skrev Fantomen:

Jag förutsätter att det är deras "Prestige PRO™825-3" du kikat på då? Om jag skulle vara tvungen att välja en gasolgrill (och om mamma betalar) så fick det väl bli en sådan isf... Den verkar ju hyfsad för det priset.
 

".....justerbar ljusstyrka och valbar färg till vreden samt projicerad logga framför din grill för stilfull grillning på kvällen."
Det sista där känns som något jag verkligen skulle behöva!


Men! Jag ser att den bara har "Integrerad ishink med skärbärda" och ingen ölöppnare så då går den ju tyvärr fetbort.

Finns den med Android?;)

Edited by audirs2
n
  • Haha 1

Sju år i folkskola, det du! Fucks ADHD!:heat:

Link to comment
19 timmar sedan, skrev Tommy:

Köpte 5 st vacuumpackade "flintastekar" häromdagen (ca 1Kg styck), kort datum så priset var 19.90/Kg, hyfsat!

La 4 i frysen direkt, och körde den femte i sin förpackning i Sousvide kokaren, 12 timmar i 55grader.

Igår körde jag den på grillen i några minuter på varje sida, för att få lite grillyta, blev riktigt bra, mört och saftigt!

 

Lite väl mycket salt (SCAN älskar att salta allt), men det berodde på att de är förmarinerade och jag ser fram emot att testa samma metod med "Hemmarinerade" stekar!

 

Ett litet tips bara.

 

 

MVH

 

För helvete! Har du två pripps blå liggandes i grillen? 

  • Haha 2
Link to comment
2 timmar sedan, skrev Fantomen:

Jag förutsätter att det är deras "Prestige PRO™825-3" du kikat på då? Om jag skulle vara tvungen att välja en gasolgrill (och om mamma betalar) så fick det väl bli en sådan isf... Den verkar ju hyfsad för det priset.
 

".....justerbar ljusstyrka och valbar färg till vreden samt projicerad logga framför din grill för stilfull grillning på kvällen."
Det sista där känns som något jag verkligen skulle behöva!


Men! Jag ser att den bara har "Integrerad ishink med skärbärda" och ingen ölöppnare så då går den ju tyvärr fetbort.

 

EDIT: Kollade på deras promofilm precis och se på fan! Det var ju en liten integrerad ölöppnare där i en av dörrarna. Får nog fan ringa mamsen iaf...❤️

Morsan har tydligen uttryckt att jag får…citat: ”Du får betala för grillhelvetet med dina egna satans pengar”

 

Om jag har tur så kan det bli en Rogue 625-1 SE. Men i vanlig ordning så velar jag och jämför fram och tillbaka och det brukar sluta med att jag köper en påse hallonbåtar och sitter i soffan och tröstäter dessa. 

  • Haha 3
Link to comment

Polaren har någon sådan där pelletshistoria som han kan tända igång med hjälp av en app i telefonen.....vart är vi på väg?   🍖🥩

 

 

 

 

 

  • Ge karma 1
  • Haha 4
Link to comment
Posted (edited)

Jag gillar att grilla men föredrar att hålla det enkelt utan artikelnummer som gör att man tror att folk pratar om senaste modellen av en Ferrari eller Samsungs mobiltelefon.  😎.  Kolgrillat med andra ord. Dessutom får det gärna vara väder så att det går att äta vad man grillat utomhus, och då faller tyvärr Sverige bort cirka 360 dagar per år.

 

Thailand är väl också sådär ärligt talat när det gäller grillat, moo kata kan ha sin charm men, nja......Vietnam däremot med samma stuk, dvs grilla vid bordet, men med "platta" grillar och med  marinerat nötkött, det är gött.

 

Och jänkarna..de kan grilla, nått annat går inte att säga...

Edited by spooncreek
  • Ge karma 4
  • Haha 2
Link to comment
52 minuter sedan, skrev spooncreek:

Jag gillar att grilla men föredrar att hålla det enkelt utan artikelnummer som gör att man tror att folk pratar om senaste modellen av en Ferrari eller Samsungs mobiltelefon.  😎.  Kolgrillat med andra ord. Dessutom får det gärna vara väder så att det går att äta vad man grillat utomhus, och då faller tyvärr Sverige bort cirka 360 dagar per år.

 

Thailand är väl också sådär ärligt talat när det gäller grillat, moo kata kan ha sin charm men, nja......Vietnam däremot med samma stuk, dvs grilla vid bordet, men med "platta" grillar och med  marinerat nötkött, det är gött.

 

Och jänkarna..de kan grilla, nått annat går inte att säga...

Jappsar och koreaner kan grilla. 

  • Ge karma 1
Link to comment
On 2021-05-03 at 17:24, skrev HighWai:

För helvete! Har du två pripps blå liggandes i grillen? 

???

 

WTF

 

Jag har försökt förstå var "två pripps blå" kom ifrån, men lyckades icke...

 

MVH

  • Haha 1

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
2 timmar sedan, skrev Tommy:

???

 

WTF

 

Jag har försökt förstå var "två pripps blå" kom ifrån, men lyckades icke...

 

MVH

Mina tio Singha kom från systembolaget i alla fall!:lipa:

  • Skål 1
  • Haha 4

Sju år i folkskola, det du! Fucks ADHD!:heat:

Link to comment
4 hours ago, Fantomen said:

Igår grillades det för ovanlighetens skull lite varelser som vanligtvis rör sig i H2O.

 

Vill passa på att slå ett slag för svetshandskarna från Thai Watsadu för 150 baht som fungerar fantastiskt bra som grillvantar!

 

IMG20210504180756.thumb.jpg.88362b83cf5b44d76b9e0e242b8815e1.jpg

 

 

IMG20210504180710.thumb.jpg.1ae7faae0b2bc93cea9fd5f70e4f5f94.jpg

 

IMG20210504181104.thumb.jpg.ecfcd983dc4a02d6e3bd8c29cade9fa7.jpg

 

IMG20210504181922.thumb.jpg.6a6ab65bd45045b4ea3b7d946185de06.jpg

 

 

Tænkte jag skulle stanna till Gøteborg på vægen hem på fredag och førsøka få tag i lite H2O føda... Aldrig grillat skaldjur eller blæckfisk, men det ska testas i helgen tænkte jag. Damen ær galen i seafood så tænkte surprisa henne med surf`n`turf i helgen.. Måstebara læsa på lite hur man grillar hummer och blæckfisk som ær tanken i helgen... Kollade lite snabbt igår och verkar som blæckfisk gør sig bæst genom att man fryser den 1 dygn først, men ska kolla mer på det, eller du kanske har tips/kunskap om det?

  • Ge karma 2
  • Fint 1
  • Haha 1
Link to comment
6 timmar sedan, skrev Tommy:

???

 

WTF

 

Jag har försökt förstå var "två pripps blå" kom ifrån, men lyckades icke...

 

MVH

Förstår dig. Skulle citera @Dalton😥

  • Fint 1
Link to comment
5 timmar sedan, skrev Dalton:

Tænkte jag skulle stanna till Gøteborg på vægen hem på fredag och førsøka få tag i lite H2O føda... Aldrig grillat skaldjur eller blæckfisk, men det ska testas i helgen tænkte jag. Damen ær galen i seafood så tænkte surprisa henne med surf`n`turf i helgen.. Måstebara læsa på lite hur man grillar hummer och blæckfisk som ær tanken i helgen... Kollade lite snabbt igår och verkar som blæckfisk gør sig bæst genom att man fryser den 1 dygn først, men ska kolla mer på det, eller du kanske har tips/kunskap om det?

Är du i gbg på fredag morgon och vad behöver du ??

Jag lämnar gbg fiskauktion ca 8 på fredag morgon , men kan ställa in det du vill ha hos någon grossist jag jobbar med.

Hummer finns både dk och am nu, bläckfisk kommer mest från dk och jag får kolla så den är ok innan jag kan rek köp.

 

mvh Pierre

  • Ge karma 5
  • Fint 2
Link to comment
1 minute ago, perren said:

Är du i gbg på fredag morgon och vad behöver du ??

Jag lämnar gbg fiskauktion ca 8 på fredag morgon , men kan ställa in det du vill ha hos någon grossist jag jobbar med.

Hummer finns både dk och am nu, bläckfisk kommer mest från dk och jag får kolla så den är ok innan jag kan rek köp.

 

mvh Pierre

Det vad hyggligt av dig! Går det som planerat har jag helikopter kl 11 på fredag, sen flyg till oslo kl 14 och sen bil till gbg så ær i gøteborg ish 18.00 fredag kvæll och sen blir jag kvar dær 1 natt och vidare hem på lørdag. Så min tanke just nu ær feskebrøderna i Nordstan på lørdag då jag ska bo på Scandic Europa.. Feskekørke ær væl stængd så vet inte vart jag mer kan handla annars, kanske du har tips? Alltså ær det lørdag førmiddag jag kommer handla så något som ær lørdags-øppet 

Link to comment
1 minut sedan, skrev Dalton:

Det vad hyggligt av dig! Går det som planerat har jag helikopter kl 11 på fredag, sen flyg till oslo kl 14 och sen bil till gbg så ær i gøteborg ish 18.00 fredag kvæll och sen blir jag kvar dær 1 natt och vidare hem på lørdag. Så min tanke just nu ær feskebrøderna i Nordstan på lørdag då jag ska bo på Scandic Europa.. Feskekørke ær væl stængd så vet inte vart jag mer kan handla annars, kanske du har tips? Alltså ær det lørdag førmiddag jag kommer handla så något som ær lørdags-øppet 

Mina grossister stänger kl 9 på lördag morgon, jag kan lösa det du behöver om du kan hämta det innan 9.

Annars skulle jag rekommendera Lasse på knippla fisk , men han håller till på Olskrogstorget eller Andreas på Öckerö fisk kvantum Frölunda.

  • Ge karma 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...