Jump to content
Hem
Nytt
Logga in

Logga in24h
IGNORERAD

One-Two-Go - flygförbud !


AnOnYm

Recommended Posts

Efter kraschlandningen i september 2007 har det framkommit att flygbolaget One-Two-Gos piloter inte ens var tränade för liknande nödlägen. Det visar både amerikanska och thailändska undersökningar.

Redan i början av den här veckan meddelade själva flygbolaget One-Two-Go att man tänkte ställa in sina flygningar den närmaste tiden. Detta med anledning av dålig ekonomi. Höga bränslepriser angavs som skäl.

Men sanningen var en helt annan. Det thailändska luftfartsverket gick ut med nyheten att lågprisflygbolaget kommer att bestraffas, att inga av bolagets plan tillåts lyfta inom den närmaste 30-dagarsperioden samt att man dragit in flyglicenserna för nio av bolagets piloter.

En undersökning visade att dessa piloter inte tränat nödlägen, oftast negligerade att göra kontroller inför start och landning samt, allvarligast, en del av piloternas dokument var inte i ordning eller rent av förfalskade.

Nu har bolaget en månad på sig att åtgärda alla de fel som upptäckts, annars dras bolagets flyglicens in.

Själva flygolyckan orsakades av extremt hårt väder. Men hade piloterna fått den utbildning som krävdes hade de med all sannolikhet klarat av landningen. Det var ett mänskligt fel, fastslår de thailändska luftfartsmyndigheterna.

Det här påverkar nu också med all sannolikhet den rättsliga process som väntar. Anhöriga till 26 av de döda har redan enats med flygbolaget om en ersättning. Men en amerikansk advokatfirma företräder bortåt 60-talet framförallt amerikaner och britter, som kräver skadestånd på över en och en halv miljard kronor av flygbolaget.

Olika anhöriggrupper har sedan en tid drivit en kampanj på bland annat nätet, där man kräver att de thailändska rättsliga instanserna ska väcka åtal mot lågprisflygets ägare.

Det har förekommit många rapporter om att One-Two-Go:s ägare uppmanat sina anställda att tänka på ekonomin i första hand och sedan säkerheten.

Bland annat ska bolaget medvetet ha undvikit att anställa dyrare västerländska och thailändska piloter, som dessutom vägrade flyga mer än vad man får flyga per dag. 

Vladislav Savic, Bangkok

jap.gif

ไม่ระบุชื่อ

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...