Jump to content
IGNORERAD

Söka förlängning av UT och vara arbetslös


Sten

Recommended Posts

Jag undrar om det är någon som känner till vad som gäller vid ansökan av UT?

Anta att vi har följande situation.

En thaitjej och hennes barn har flyttat till till Sverige för att bo tillsammans med en svensk kille. De har haft haft UT och skall nu söka förlängt UT.

Vad händer om den Svenska kille hon lever tillsammans med skulle råka bli arbetslös? Kan Migrationsverket vara så grym att de splittrar familjen och skickar tillbaka tjejen och hennes barn till Thailand?

MVH

Sten

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej Sten,

Nej, så illa är det inte. Det enda Migrationsverket ska titta på är huruvida relationen fortfarande är seriös, dvs att man åtminstone fortfarande bor tillsammans i Sverige. Möjligen tittar man också på om det begåtts allvarliga brott av den som söker förlängning av UT. Att den svenske partnern eller sökanden är arbetslös ska inte spela någon roll för beslutet.

Herr Chang har talat.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag tycker changen gett ett bra svar på frågan. Möjligen kan Migrationsverket fråga hur ni försörjer er om ni är arbetslösa. Det kan vara A-kassa eller andra bidragsforner men en arbetslöshet är inget som skulle motivera ett avslag på en förlängning av UT. Men som changen påpekade är det relationen som är den viktiga frågan. Att man lever tillsammans i en normal familjerelation.

Mvh Thaikonsult

http://www.thaikonsult.se hjälper till med ansökningshandlingar för visum, besöksförlängningar, uppehållstillstånd, arbetstillstånd, studietillstånd, medborgarskap, överklaganden och civilrättsliga ärenden. Thaikonsult är även registrerat ombud hos Migrationsverket.
Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in24h
×
×
×
  • Skapa ny...