Jump to content
IGNORERAD

Att möra, marinera och krydda.


Alarik

Recommended Posts

Är det någon som har erfarenhet av att använda mörsalt.

Innehåller bl a papain som utvinns ur papayafrukt.

Fungerar kanske även med omogen papaya?

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Tallviking

Kiwi och Ananas funkar bra annars för att möra kött

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev falukorven:

Funkar inte även soda-vatten att möra med?

Googla på bikarbonat-mörning.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Koh Changer

Bra marinad för fläskfile: honung, sweet chili-sås, cayennepeppar, riktig chili, olivolja och salt. Skär köttet i lagom grill ara bitar, in i en fryspåse med marinaden dagen före grillningen o in i kylen. Blir mumma det. 

Pessimist blir inte besviken

Link to comment
Dela på andra sajter

36 minuter sedan, skrev ellim63:

Googla på bikarbonat-mörning.

 

Googlade:

Använd bikarbonat för att möra sega köttbitar! Allt du behöver göra är att gnugga några matskedar bikarbonat på köttet. Låt steken ligga i kylskåpet och dra till sig i 3-5 timmar.

Efter detta: Ta ut köttet ur kylskåpet och skölj av köttbiten ordentligt. Du kommer att bli chockad över hur mört köttet blir!

 

 

 

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...