Fritz Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 Hej. Ska snart få besök i Pattaya av anhörig boende norra Sverige. Har naturligtvis beställt en del delikatesser och undrar om nån vet i ungefär vilken temperatur resväskan befinner sig i lastutrymmet när planet väl kommit upp på sin marchhöjd ? Mvh Fritz... Det är aldrig försent att ge upp. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Knasen Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 77. Är det korrekt att bagageutrymmet i planet inte är trycksatt och därför får man inte ha tryckbehållare (hårspray) i bagaget för att det kan explodera? Flygplanets lastutrymme är trycksatt precis som passagerarkabinen. Däremot har lastutrymmet en något svalare temperatur. Källa: http://www.fritidsresor.se/inspiration/Flyg-Trygg/Flyg-Trygg-Fragor-och-svar/ Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Poffa Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 Lastutrymmet håller samma tryck som kabinen men är några grader kallare. Poffa Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Keithan Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 Lastutrymmet håller samma tryck som kabinen men är några grader kallare. Poffa OK. men vad häder med laxen och surströmmingen i kofferten i lastutrymmet ? Blir den beslagtagen, avslängd eller genomsläppt ? Öl är hälsa, hälsa ofta /Keithan Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Poffa Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 Förvisso krävs det importlicens för att affärsmässigt importera mat till Thailand, men lite mat i bagaget borde slinka igenom utan problem. Jag har beställt mat/snus från Sverige ett antal gånger. En gång har paket fastnat i tullen och jag åkte på att betala tull + moms (20% + 7%)så det torde vara det värsta som kan hända. Tullen varierar mellan 20-70% på olika varor men efter lite dividerande kom vi fram till att 20% var lagom. Försiktigtvis hade jag bara visat upp mat och inget snus. Poffa Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
woffe2 Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 Hej Fritz. Så här har jag för mig att det är,trycket i kabin/lastutrymme kompenseras inte fullt ut, det är därför man får lock i öronen osv. Därav problemet med tryckbehållare i lasten, husdjur som katter/hundar transporteras i lastutrymmet, men får lugnande spruta först. Problemet är nog surströmmingen, där har du en behållare som är utsatt för tryck utan att vara klassad som tryckbehållare. Har för mig att dessa är förbjudna att ta med på flyget därför, läste i somras om en burk som hade exploderar och ägaren av väskan, fick ersätta skador på medpassagerarnas prylar. Mitt råd "skit i fisken" Hälsningar WOFFE. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Poffa Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 Woffe. Helt riktigt angående kabintryck. Min tillåtet kabintryck i ett flygplan motsvarar ca 3000 m.ö.h. Normalt har dock planen lite högre tryck, motsvarande 2000-2500 m.ö.h. Det enda jag kan tänka mig som får problem vid denna relativt måttliga trycksänkning skulle vara just en överjäst surströmmingsburk. Men varför ta med sig surströmming hit. I det här landet finns det gott om rutten fisk som smakar minst lika illa som surströmming Poffa Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Fritz Inlagd November 24, 2009 Trådstartare Dela Inlagd November 24, 2009 Hej Fritz. Så här har jag för mig att det är,trycket i kabin/lastutrymme kompenseras inte fullt ut, det är därför man får lock i öronen osv. Därav problemet med tryckbehållare i lasten, husdjur som katter/hundar transporteras i lastutrymmet, men får lugnande spruta först. Problemet är nog surströmmingen, där har du en behållare som är utsatt för tryck utan att vara klassad som tryckbehållare. Har för mig att dessa är förbjudna att ta med på flyget därför, läste i somras om en burk som hade exploderar och ägaren av väskan, fick ersätta skador på medpassagerarnas prylar. Mitt råd "skit i fisken" Hälsningar WOFFE. Hehe..tack för tipset men surströmming är inte nån av mina delikatesser..fy tusan så vidrigt Nej det är frågan om renkött som jag väntar på men transporttiden blir över ett dygn från utgångspunkten och hit. En del säger att resväskorna förvaras i ett lastutrymme på flygplanet som det är minusgrader i och då är det ju inga som helst problem. Är det däremot ungefär samma temp som i kabinen så blir det ju besvärligare. Mvh Fritz... Det är aldrig försent att ge upp. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Knasen Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 Lägg det i en liten kylväska med isklampar så kanske det klarar sig... eller så får du väl beställa torkat renkött.. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
woffe2 Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 En möjlighet vore att frysa renköttet linda med tidningspapper och alu-folie, kan du sedan få tag i kolsyreis "torris" så ficksar det sig. Lycka till WOFFE. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Stickan Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 Embalera surströmmingen så det omöjligt kan läcka. Det ät just om det gör det du kan bli ersättningsskyldig. Burken som sådan är inte förbjuden att ta ombord på ett flygplan men kanske in i Thailand. Stickan Inte för dum för att förstå! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nack Laeng Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 lastrum 1, närmast nosen på planet har samma kabintryck som för er i kabin, där är det tempererat, där fraktas så kallade Avi, alltså levande djur. i övriga lastrum så är det betydligt svalare, ett tips är att frysa in det som går och linda in matvaror i tidningspapper så håller kylan längre alternativ 2 är att flörta med kabinpersonalen, kan gå att få lägga in i deras kyl om det inte e för mycke To do list- (1). Go to pet store.(2). Buy bird seeds. (3). Ask how long it will take for the birds to grow.(4). Wait for the reaction. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Chrille Columbus Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 Hej vissa flygbolag tillåter inte surströmming Min länk Så det är ju tur att ni inte ska plocka med det. Jag hade frusit in köttet och sen packat ner det tills du kommer fram. Det är ju inte fruset när du är framme men då har du inte haft det så varmt så länge att det behöver bli dåligt . Satanister är ganska snälla bara man låter bli att jävlas med dem. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Stickan Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 För några år sedan hade jag med mig 2 kilo frysta kräftor till Thailand. Jag var orolig att dom skulle tinat men efter 24 timmar resa i en mjuk kylbag i resväskan var dom fortfarande djupfrysta när vi kom fram. Vi fick tina dom i kylen till dagen efter innan vi kunde äta dom. OBS. Detta betyder inte att det är kallt i lastrummet utan att maten klarar sig bra i rätt embalage. Stickan Inte för dum för att förstå! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Fritz Inlagd November 24, 2009 Trådstartare Dela Inlagd November 24, 2009 Lägg det i en liten kylväska med isklampar så kanske det klarar sig... eller så får du väl beställa torkat renkött.. Tack för tipsen Knasen Men när det gäller renkött tycker jag faktiskt att en Stockholmare som du ska ligga lite lågt Jag tror också att det fixar sig med en kylväska med isklampar men det kan ju bli problem vid invägningen med en massa isklampar i bagaget Mvh Fritz... Det är aldrig försent att ge upp. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 Tack för tipsen Knasen Men när det gäller renkött tycker jag faktiskt att en Stockholmare som du ska ligga lite lågt Jag tror också att det fixar sig med en kylväska med isklampar men det kan ju bli problem vid invägningen med en massa isklampar i bagaget Mvh Fritz... Ja men Fritte, vill du ha ner godsaker från svedala till Thailand, så får du ju lätta på lädret BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Knasen Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 Tack för tipsen Knasen Men när det gäller renkött tycker jag faktiskt att en Stockholmare som du ska ligga lite lågt Jag tror också att det fixar sig med en kylväska med isklampar men det kan ju bli problem vid invägningen med en massa isklampar i bagaget Mvh Fritz... Hehe, eftersom jag bor där renarna inte springer omkring :tuxout: så vet jag också att ett par isklampar inte väger så mycket... Så packa ner fryst renkött i en kylväska med att par isklampar och fyll ut tomrummet med tidningspapper så ska du nog se att du ändå måste tina köttet när det kommer fram.. Viktproblemet beror nog mera på hur mycket ren du ska ha ner Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
måne Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 Fritz,nu ska du inte vara tyken.Knasen gav dig bara ett gott råd(trots att han är 08:a)Mvh Måne Måne Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Knasen Inlagd November 24, 2009 Dela Inlagd November 24, 2009 (ändrad) Bor faktiskt inte i 08 området längre och är inte född och uppväxt där heller.. Bor ute i bushen 13-14 mil från hufvudstaden... Ändrades November 24, 2009 av Knasen Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Fritz Inlagd November 25, 2009 Trådstartare Dela Inlagd November 25, 2009 Bor faktiskt inte i 08 området längre och är inte född och uppväxt där heller.. Bor ute i bushen 13-14 mil från hufvudstaden... Hmm..hade för mig att du var en 08 beroende på antingen mitt dåliga minne eller att jag sett att du höll på nåt lag från den regionen i en tidigare tråd och drog felaktiga slutsatser. Hur som helst så är jag inte tyken. Mvh Fritz... Det är aldrig försent att ge upp. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Maitan Inlagd November 25, 2009 Dela Inlagd November 25, 2009 Tjänare Fritzen,kanske du behöver kylas ner hahahahahaha Mvh Maitan Maitans i Pattaya Direktsändning via webcam Se även här på MaiPenRai.se för senaste nytt Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Fritz Inlagd November 25, 2009 Trådstartare Dela Inlagd November 25, 2009 Tjänare Fritzen,kanske du behöver kylas ner hahahahahaha Mvh Maitan Tjenare Maitan. Rentransporten har ordnat sig och jag har dessutom fått ett PM från en MPR-medlem som erbjuder sig ta med sig varor när han kommer ner strax före jul. Dessutom sitter jag just nu med en iskall Vodka-Cola så jag är coolare än coolast Mvh Fritz. Det är aldrig försent att ge upp. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Knasen Inlagd November 25, 2009 Dela Inlagd November 25, 2009 Vodka-cola Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Maitan Inlagd November 25, 2009 Dela Inlagd November 25, 2009 Gött Fritz då får du komma över med lite renskav så man får smaka Maitan Maitans i Pattaya Direktsändning via webcam Se även här på MaiPenRai.se för senaste nytt Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
evert 1 Inlagd November 25, 2009 Dela Inlagd November 25, 2009 Räkna med ganska många minusgrader, har själv försökt ta hem varor i glasförpackningar, dessa har naturligtvis frusit sönder. Tempen utanför planet ligger ju inte alltför sällan på runt minus 70 grader, så runt 20 till 40 grader kallt kan det nog vara på sina ställen, framförallt för bagage som ligger utsatt. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu