Jump to content
IGNORERAD

Två lite olika frågor om mat.


Tommy

Recommended Posts

Fick höra av en gube som jag bara litar liiite på idag, att Thailändskt ris kostar ungefär hälften så mycket i Norge som i Sverige.

 

Nån som vet om det är sant?

Vad kostar en 20kg säck bra thailändskt jasminris i Norge?

Och kan man importera hit utan moms eller annan straffskatt?

20Kg bra ris kostar väl 250 kr, plus moms i Sverige, köpte på "REA" idag för 219:-

 

Nästa fråga är viktigare!

 

Hur tjock bör en skiva julskinka vara, för att vara som bäst, tycker ni?

För tunn, typ 1mm är kass, men mer än 5mm är för mycket för min smak.

 

Så kan vi enas om att ca 3mm är det optimala?

 

 

Ser fram emot era svar!

 

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 47
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • Tommy

    10

  • Alarik

    9

  • rolba

    4

  • Raggarn

    3

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

6 minuter sedan, skrev Tommy:

Fick höra av en gube som jag bara litar liiite på idag, att Thailändskt ris kostar ungefär hälften så mycket i Norge som i Sverige.

 

Nån som vet om det är sant?

Vad kostar en 20kg säck bra thailändskt jasminris i Norge?

Och kan man importera hit utan moms eller annan straffskatt?

20Kg bra ris kostar väl 250 kr, plus moms i Sverige, köpte på "REA" idag för 219:-

 

Nästa fråga är viktigare!

 

Hur tjock bör en skiva julskinka vara, för att vara som bäst, tycker ni?

För tunn, typ 1mm är kass, men mer än 5mm är för mycket för min smak.

 

Så kan vi enas om att ca 3mm är det optimala?

 

 

Ser fram emot era svar!

 

 

MVH

För att importera ris behöver du skaffa importlicens om du ska handla mer än 1 ton. Spelar ingen roll från vilken land du kommer att handla den.'

Jasmin ris i Norge kostar ca 35 kr kilo. Det blir billigare om du handlar 20 kilo säckar.

Link to comment
Dela på andra sajter

6 minuter sedan, skrev Tommy:

Nästa fråga är viktigare!

Hur tjock bör en skiva julskinka vara, för att vara som bäst, tycker ni?

För tunn, typ 1mm är kass, men mer än 5mm är för mycket för min smak.

Så kan vi enas om att ca 3mm är det optimala?

Ser fram emot era svar!

 

Lägg till minst 3 mm och sedan gärna ytterligare tre mm.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Swift 4X4:

För att importera ris behöver du skaffa importlicens om du ska handla mer än 1 ton. Spelar ingen roll från vilken land du kommer att handla den.'

Jasmin ris i Norge kostar ca 35 kr kilo. Det blir billigare om du handlar 20 kilo säckar.

Så du har inget svar på min fråga?

Eller menar du att 20 Kg ris kostar 700 SEK i Norge ?

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Alarik:

 

Lägg till minst 3 mm och sedan gärna ytterligare tre mm.

6mm eller mer? blir en stek, inte en skiva som jag skulle vilja ha på mackan.

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Julskinksskivan kan väl få va runt 3 mm. Det viktigaste är att det e en redig fettkappa på’n 

C;D

Life's a piece of shit, When you look at it. Life's a laugh and death's a joke, it's true.  You'll see it's all a show. Keep 'em laughing as you go,.Just remember that the last laugh is on you

Link to comment
Dela på andra sajter

Julskinksskivan kan väl få va runt 3 mm. Det viktigaste är att det e en redig fettkappa på’n 

C;D

Life's a piece of shit, When you look at it. Life's a laugh and death's a joke, it's true.  You'll see it's all a show. Keep 'em laughing as you go,.Just remember that the last laugh is on you

Link to comment
Dela på andra sajter

18 minuter sedan, skrev Tommy:

6mm eller mer? blir en stek, inte en skiva som jag skulle vilja ha på mackan.

På mackan?

Köpte Svensk, lättrökt & griljerad julskinka på ICA häromdagen. Var kanske 2 mm tjock men helt ok - blev inte sämre när jag vek den på mitten med riven pepparrot emellan.

Men på tallriken tillsammans med rödkål, brunkål, senap osv får det gärna, för mig, vara rejäla skivor.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

44 minuter sedan, skrev Tommy:

Så du har inget svar på min fråga?

Eller menar du att 20 Kg ris kostar 700 SEK i Norge ?

 

MVH

Du missade tydligen att jag skrev att det blir billigare om du handlar 20 kg säckar.

Hur billigare beror på var du kommer att handla hos grossister eller thaibutiker.

Är du inte nöjd med mitt svar så strunt i det.

Bara att hoppa in i bilen och dra till Norge och kolla personligen.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

55 minuter sedan, skrev Swift 4X4:

Du missade tydligen att jag skrev att det blir billigare om du handlar 20 kg säckar.

Hur billigare beror på var du kommer att handla hos grossister eller thaibutiker.

Är du inte nöjd med mitt svar så strunt i det.

Bara att hoppa in i bilen och dra till Norge och kolla personligen.

 

Så du vet inte, men känner att det är viktigt för dej att få skriva?

Det är helt okej, hoppas du får ut nån slags tillfredsställelse av ditt beteende.

 

Jag antog att det var tydligt att jag menade 20 kg säckar, men bara att skriva det i trådstarten var alltså för vagt formulerat?

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Min tur och skriva. 
Kommer som vanligt köpa den rimmade skinkan från Värmland, men i år även en (svin🐷)dyr liten Ibericoskinka. 
Där tror jag det kan bli 5 millimeters skivor utan senap. Mums. 
Även prinskorv beställt 😋33216B94-47F3-44CA-A51B-E9A4E404E44C.thumb.png.fed0b6d47cefa9e536bcfe23e8a1a8af.png

Link to comment
Dela på andra sajter

Glöm ej att göra skinkan i stekpåse och gärna på lägre värme och längre tid. Blir saftig som faan. 
Tips från min älskade och saknade svägerska. 
 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

8 timmar sedan, skrev Alarik:

 

Lägg till minst 3 mm och sedan gärna ytterligare tre mm.

Då är det ju ingen mening att skära upp den öht.

Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben.

Link to comment
Dela på andra sajter

11 hours ago, Tommy said:

Fick höra av en gube som jag bara litar liiite på idag, att Thailändskt ris kostar ungefär hälften så mycket i Norge som i Sverige.

 

Nån som vet om det är sant?

Vad kostar en 20kg säck bra thailändskt jasminris i Norge?

Och kan man importera hit utan moms eller annan straffskatt?

20Kg bra ris kostar väl 250 kr, plus moms i Sverige, köpte på "REA" idag för 219:-

 

Nästa fråga är viktigare!

 

Hur tjock bör en skiva julskinka vara, för att vara som bäst, tycker ni?

För tunn, typ 1mm är kass, men mer än 5mm är för mycket för min smak.

 

Så kan vi enas om att ca 3mm är det optimala?

 

 

Ser fram emot era svar!

 

 

MVH

Tjena!

 

Har kollat runt lite i Norge på pris gällande ris.

 

Ungefär samma priser som i Sverige:

 

https://eureca.no/eureca/torrvare/risprodukter-torre/langkornet-rismiddagsris/ris-langkornet-jasmine/jasmin-ris-20kg-pb-4793b64f/

 

https://kolonial.no/produkter/24922-rema-1000-jasminris/

Ändrades av thomas001
Link to comment
Dela på andra sajter

3 timmar sedan, skrev Esspe:

Då är det ju ingen mening att skära upp den öht.

Verkar vara väldigt små julskinkor du får tag på.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

27 minuter sedan, skrev Alarik:

Verkar vara väldigt små julskinkor du får tag på.

Sorry, läste cm 😋

Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben.

Link to comment
Dela på andra sajter

3 timmar sedan, skrev thomas001:

Tack, lite billigare men knappast värt besväret.

 

Guben som sa att riset var billigare i Norge, påstod att det var nästan halva priset...

 

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

7 timmar sedan, skrev Raggarn:

Min tur och skriva. 
Kommer som vanligt köpa den rimmade skinkan från Värmland, men i år även en (svin🐷)dyr liten Ibericoskinka. 
Där tror jag det kan bli 5 millimeters skivor utan senap. Mums. 
Även prinskorv beställt 😋33216B94-47F3-44CA-A51B-E9A4E404E44C.thumb.png.fed0b6d47cefa9e536bcfe23e8a1a8af.png

Jag beställde ett helt arsle d v s 2 skinkor (av ibericogris), den första skinkan lär ju ta slut innan jul.

Blir väl till att prova lite olika tjocka skivor, har aldrig ätit julskinka från iberico tidigare.

Link to comment
Dela på andra sajter

7 timmar sedan, skrev Raggarn:

Glöm ej att göra skinkan i stekpåse och gärna på lägre värme och längre tid. Blir saftig som faan. 
Tips från min älskade och saknade svägerska. 
 

 

Allra bäst blir det i sous vide om man har en sådan, jag kör 69-70 grader i ca 12 timmar.

Link to comment
Dela på andra sajter

2 timmar sedan, skrev lasseiudon:

I min familj äter vi inte Julskinka i november!

Inte heller semla i december eller kräftor till Påsk!

Helt rätt Lasse.

Julskinka äter man till jul

och till påsk äter man påskskinka.

Det som nu säljs som julskinka är faktiskt inte julskinka utan det är ju novemberskinka.

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

9 minuter sedan, skrev Alarik:

Helt rätt Lasse.

Julskinka äter man till jul

och till påsk äter man påskskinka.

Det som nu säljs som julskinka är faktiskt inte julskinka utan det är ju novemberskinka.

 

Jo det är julskinka! 

 

Jag var och kollade på ett jobb på farmek i Linköping mitt i sommaren för 100år sen. Man skulle putsa, salta och näta julskinka. Han som skulle anställa mig var ivrig som fan, "när kan du börja?", för de hade kört igång julens produktion och skulle öka.

 

Jag sa; "Jag ringer dig!"

 

Hade aldrig varit på ett slakteri / köttproduktion förut, jag slogs av den äckligt kvalmigt söta doften, trots att det var fredag eftermiddag och produktion låg nere för helgen.

Ändrades av apknug
Link to comment
Dela på andra sajter

6 minuter sedan, skrev apknug:

Jo det är julskinka! 

 

Jag var och kollade på ett jobb på farmek i Linköping mitt i sommaren för 100år sen. Man skulle putsa, salta och näta julskinka. Han som skulle anställa mig var ivrig som fan, "när kan du börja?", för de hade kört igång julens produktion och skulle öka.

 

Jag sa; "Jag ringer dig!"

 

Hade aldrig varit på ett slakteri / köttproduktion förut, jag slogs av den äckligt kvalmigt söta doften, trots att det var fredag eftermiddag och produktion låg nere för helgen.

Ibland är det lite lurt

som till exempel med julkaktus.

Oftast är det faktiskt oftast novemberkaktus som numera säljs som julkaktus.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...