Tommy Inlagd November 10, 2020 Dela Inlagd November 10, 2020 Fick höra av en gube som jag bara litar liiite på idag, att Thailändskt ris kostar ungefär hälften så mycket i Norge som i Sverige. Nån som vet om det är sant? Vad kostar en 20kg säck bra thailändskt jasminris i Norge? Och kan man importera hit utan moms eller annan straffskatt? 20Kg bra ris kostar väl 250 kr, plus moms i Sverige, köpte på "REA" idag för 219:- Nästa fråga är viktigare! Hur tjock bör en skiva julskinka vara, för att vara som bäst, tycker ni? För tunn, typ 1mm är kass, men mer än 5mm är för mycket för min smak. Så kan vi enas om att ca 3mm är det optimala? Ser fram emot era svar! MVH "There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
rolba Inlagd November 10, 2020 Dela Inlagd November 10, 2020 2,5 till 3 mm tycker jag är optimalt. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Swift 4X4 Inlagd November 10, 2020 Dela Inlagd November 10, 2020 6 minuter sedan, skrev Tommy: Fick höra av en gube som jag bara litar liiite på idag, att Thailändskt ris kostar ungefär hälften så mycket i Norge som i Sverige. Nån som vet om det är sant? Vad kostar en 20kg säck bra thailändskt jasminris i Norge? Och kan man importera hit utan moms eller annan straffskatt? 20Kg bra ris kostar väl 250 kr, plus moms i Sverige, köpte på "REA" idag för 219:- Nästa fråga är viktigare! Hur tjock bör en skiva julskinka vara, för att vara som bäst, tycker ni? För tunn, typ 1mm är kass, men mer än 5mm är för mycket för min smak. Så kan vi enas om att ca 3mm är det optimala? Ser fram emot era svar! MVH För att importera ris behöver du skaffa importlicens om du ska handla mer än 1 ton. Spelar ingen roll från vilken land du kommer att handla den.' Jasmin ris i Norge kostar ca 35 kr kilo. Det blir billigare om du handlar 20 kilo säckar. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Alarik Inlagd November 10, 2020 Dela Inlagd November 10, 2020 6 minuter sedan, skrev Tommy: Nästa fråga är viktigare! Hur tjock bör en skiva julskinka vara, för att vara som bäst, tycker ni? För tunn, typ 1mm är kass, men mer än 5mm är för mycket för min smak. Så kan vi enas om att ca 3mm är det optimala? Ser fram emot era svar! Lägg till minst 3 mm och sedan gärna ytterligare tre mm. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Tommy Inlagd November 10, 2020 Trådstartare Dela Inlagd November 10, 2020 1 timme sedan, skrev Swift 4X4: För att importera ris behöver du skaffa importlicens om du ska handla mer än 1 ton. Spelar ingen roll från vilken land du kommer att handla den.' Jasmin ris i Norge kostar ca 35 kr kilo. Det blir billigare om du handlar 20 kilo säckar. Så du har inget svar på min fråga? Eller menar du att 20 Kg ris kostar 700 SEK i Norge ? MVH "There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Tommy Inlagd November 10, 2020 Trådstartare Dela Inlagd November 10, 2020 1 timme sedan, skrev Alarik: Lägg till minst 3 mm och sedan gärna ytterligare tre mm. 6mm eller mer? blir en stek, inte en skiva som jag skulle vilja ha på mackan. "There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
C-dude Inlagd November 10, 2020 Dela Inlagd November 10, 2020 Julskinksskivan kan väl få va runt 3 mm. Det viktigaste är att det e en redig fettkappa på’n C;D Life's a piece of shit, When you look at it. Life's a laugh and death's a joke, it's true. You'll see it's all a show. Keep 'em laughing as you go,.Just remember that the last laugh is on you Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
C-dude Inlagd November 10, 2020 Dela Inlagd November 10, 2020 Julskinksskivan kan väl få va runt 3 mm. Det viktigaste är att det e en redig fettkappa på’n C;D Life's a piece of shit, When you look at it. Life's a laugh and death's a joke, it's true. You'll see it's all a show. Keep 'em laughing as you go,.Just remember that the last laugh is on you Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Alarik Inlagd November 10, 2020 Dela Inlagd November 10, 2020 18 minuter sedan, skrev Tommy: 6mm eller mer? blir en stek, inte en skiva som jag skulle vilja ha på mackan. På mackan? Köpte Svensk, lättrökt & griljerad julskinka på ICA häromdagen. Var kanske 2 mm tjock men helt ok - blev inte sämre när jag vek den på mitten med riven pepparrot emellan. Men på tallriken tillsammans med rödkål, brunkål, senap osv får det gärna, för mig, vara rejäla skivor. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Swift 4X4 Inlagd November 10, 2020 Dela Inlagd November 10, 2020 44 minuter sedan, skrev Tommy: Så du har inget svar på min fråga? Eller menar du att 20 Kg ris kostar 700 SEK i Norge ? MVH Du missade tydligen att jag skrev att det blir billigare om du handlar 20 kg säckar. Hur billigare beror på var du kommer att handla hos grossister eller thaibutiker. Är du inte nöjd med mitt svar så strunt i det. Bara att hoppa in i bilen och dra till Norge och kolla personligen. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Tommy Inlagd November 10, 2020 Trådstartare Dela Inlagd November 10, 2020 55 minuter sedan, skrev Swift 4X4: Du missade tydligen att jag skrev att det blir billigare om du handlar 20 kg säckar. Hur billigare beror på var du kommer att handla hos grossister eller thaibutiker. Är du inte nöjd med mitt svar så strunt i det. Bara att hoppa in i bilen och dra till Norge och kolla personligen. Så du vet inte, men känner att det är viktigt för dej att få skriva? Det är helt okej, hoppas du får ut nån slags tillfredsställelse av ditt beteende. Jag antog att det var tydligt att jag menade 20 kg säckar, men bara att skriva det i trådstarten var alltså för vagt formulerat? MVH "There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Raggarn Inlagd November 11, 2020 Dela Inlagd November 11, 2020 Min tur och skriva. Kommer som vanligt köpa den rimmade skinkan från Värmland, men i år även en (svin🐷)dyr liten Ibericoskinka. Där tror jag det kan bli 5 millimeters skivor utan senap. Mums. Även prinskorv beställt 😋. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Raggarn Inlagd November 11, 2020 Dela Inlagd November 11, 2020 Glöm ej att göra skinkan i stekpåse och gärna på lägre värme och längre tid. Blir saftig som faan. Tips från min älskade och saknade svägerska. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Esspe Inlagd November 11, 2020 Dela Inlagd November 11, 2020 8 timmar sedan, skrev Alarik: Lägg till minst 3 mm och sedan gärna ytterligare tre mm. Då är det ju ingen mening att skära upp den öht. Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd November 11, 2020 Dela Inlagd November 11, 2020 (ändrad) 11 hours ago, Tommy said: Fick höra av en gube som jag bara litar liiite på idag, att Thailändskt ris kostar ungefär hälften så mycket i Norge som i Sverige. Nån som vet om det är sant? Vad kostar en 20kg säck bra thailändskt jasminris i Norge? Och kan man importera hit utan moms eller annan straffskatt? 20Kg bra ris kostar väl 250 kr, plus moms i Sverige, köpte på "REA" idag för 219:- Nästa fråga är viktigare! Hur tjock bör en skiva julskinka vara, för att vara som bäst, tycker ni? För tunn, typ 1mm är kass, men mer än 5mm är för mycket för min smak. Så kan vi enas om att ca 3mm är det optimala? Ser fram emot era svar! MVH Tjena! Har kollat runt lite i Norge på pris gällande ris. Ungefär samma priser som i Sverige: https://eureca.no/eureca/torrvare/risprodukter-torre/langkornet-rismiddagsris/ris-langkornet-jasmine/jasmin-ris-20kg-pb-4793b64f/ https://kolonial.no/produkter/24922-rema-1000-jasminris/ Ändrades November 11, 2020 av thomas001 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Alarik Inlagd November 11, 2020 Dela Inlagd November 11, 2020 3 timmar sedan, skrev Esspe: Då är det ju ingen mening att skära upp den öht. Verkar vara väldigt små julskinkor du får tag på. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Esspe Inlagd November 11, 2020 Dela Inlagd November 11, 2020 27 minuter sedan, skrev Alarik: Verkar vara väldigt små julskinkor du får tag på. Sorry, läste cm 😋 Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
rolba Inlagd November 11, 2020 Dela Inlagd November 11, 2020 Idag blev det ca 2 mm Kräver en bra kniv. Julmuta från en leverantör för 15+ år sedan Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Tommy Inlagd November 11, 2020 Trådstartare Dela Inlagd November 11, 2020 3 timmar sedan, skrev thomas001: Tjena! Har kollat runt lite i Norge på pris gällande ris. Ungefär samma priser som i Sverige: https://eureca.no/eureca/torrvare/risprodukter-torre/langkornet-rismiddagsris/ris-langkornet-jasmine/jasmin-ris-20kg-pb-4793b64f/ https://kolonial.no/produkter/24922-rema-1000-jasminris/ Tack, lite billigare men knappast värt besväret. Guben som sa att riset var billigare i Norge, påstod att det var nästan halva priset... MVH "There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
lasseiudon Inlagd November 11, 2020 Dela Inlagd November 11, 2020 I min familj äter vi inte Julskinka i november! Inte heller semla i december eller kräftor till Påsk! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
GreenValley Inlagd November 11, 2020 Dela Inlagd November 11, 2020 7 timmar sedan, skrev Raggarn: Min tur och skriva. Kommer som vanligt köpa den rimmade skinkan från Värmland, men i år även en (svin🐷)dyr liten Ibericoskinka. Där tror jag det kan bli 5 millimeters skivor utan senap. Mums. Även prinskorv beställt 😋. Jag beställde ett helt arsle d v s 2 skinkor (av ibericogris), den första skinkan lär ju ta slut innan jul. Blir väl till att prova lite olika tjocka skivor, har aldrig ätit julskinka från iberico tidigare. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
GreenValley Inlagd November 11, 2020 Dela Inlagd November 11, 2020 7 timmar sedan, skrev Raggarn: Glöm ej att göra skinkan i stekpåse och gärna på lägre värme och längre tid. Blir saftig som faan. Tips från min älskade och saknade svägerska. Allra bäst blir det i sous vide om man har en sådan, jag kör 69-70 grader i ca 12 timmar. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Alarik Inlagd November 11, 2020 Dela Inlagd November 11, 2020 2 timmar sedan, skrev lasseiudon: I min familj äter vi inte Julskinka i november! Inte heller semla i december eller kräftor till Påsk! Helt rätt Lasse. Julskinka äter man till jul och till påsk äter man påskskinka. Det som nu säljs som julskinka är faktiskt inte julskinka utan det är ju novemberskinka. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
apknug Inlagd November 11, 2020 Dela Inlagd November 11, 2020 (ändrad) 9 minuter sedan, skrev Alarik: Helt rätt Lasse. Julskinka äter man till jul och till påsk äter man påskskinka. Det som nu säljs som julskinka är faktiskt inte julskinka utan det är ju novemberskinka. Jo det är julskinka! Jag var och kollade på ett jobb på farmek i Linköping mitt i sommaren för 100år sen. Man skulle putsa, salta och näta julskinka. Han som skulle anställa mig var ivrig som fan, "när kan du börja?", för de hade kört igång julens produktion och skulle öka. Jag sa; "Jag ringer dig!" Hade aldrig varit på ett slakteri / köttproduktion förut, jag slogs av den äckligt kvalmigt söta doften, trots att det var fredag eftermiddag och produktion låg nere för helgen. Ändrades November 11, 2020 av apknug Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Alarik Inlagd November 11, 2020 Dela Inlagd November 11, 2020 6 minuter sedan, skrev apknug: Jo det är julskinka! Jag var och kollade på ett jobb på farmek i Linköping mitt i sommaren för 100år sen. Man skulle putsa, salta och näta julskinka. Han som skulle anställa mig var ivrig som fan, "när kan du börja?", för de hade kört igång julens produktion och skulle öka. Jag sa; "Jag ringer dig!" Hade aldrig varit på ett slakteri / köttproduktion förut, jag slogs av den äckligt kvalmigt söta doften, trots att det var fredag eftermiddag och produktion låg nere för helgen. Ibland är det lite lurt som till exempel med julkaktus. Oftast är det faktiskt oftast novemberkaktus som numera säljs som julkaktus. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu