Jump to content
Hem
Nytt
Logga in

Logga in24h
IGNORERAD

Isaan Road Trip #1: Avfärd


Herr Chang

Recommended Posts

[ Observera att detta tidigare har publicerats på bland annat Thaitjejer. Lägger nu in det på detta forum så att serien blir komplett här. ]

9 april var det så dags för vår Isaan Road Trip. Vår chaufför Khun Go har anlänt hotellet i Chiang Mai med sin bil. Både fru Chang och son Chang är fortfarande lite motvilliga att åka, fru Chang åker hellre till Phuket...

Vi skulle åkt 14.00, först 14.40 har HC lyckats baxa in dom i bilen och vi kan äntligen åka.

IMG_0145.jpg

Trippmätaren står på noll, och vi färdas mot Sukhothai. Först dock ett stopp för några Beer Chang och andra drycker. Samt förstås is till isboxen. Tanten vill inte sälja is för bara THB 2, THB 5 är minsta inköp. Jaja...

IMG_0146.jpg

Vägen söderut från Chiang Mai är ganska kuperad och kurvig. HC blir lite nervös när han observerar Khun Gos tendens att ta kortaste vägen i kurvor. Den ende med bälte på sig är HC, och Khun Go har inte ens någon Buddha på instrumentbrädan.

IMG_0153.jpg

Men det flyter på bra, ända tills bilens AC går sönder.  Nu får HC lite deja vu, det har ju hänt på en annan resa att AC gått sönder när Khun Go skjutsat oss till ett tempel i närheten av Chiang Dao. Det blir till att stanna vid första lämpliga verkstad och försöka få det fixat.

IMG_0162.jpg

Det visar sig att det behövs en ny del, mekanikern är lika glad för det. Men inte Khun Go som får betala totalt THB 6000 för detta.

IMG_0170.jpg

Efter en timme kan vi åka vidare, och anländer Sukhothai efter mörkrets inbrott. Dock ganska lätt att hitta rum för natten, första stället är fullt men det andra har två rum THB 600 styck. Tydligen sov ägaren när vi kom, men han låser gärna upp åt oss.

IMG_0174.jpg

Sen snabbt ut och äta något innan dom stänger restaurangen på andra sidan vägen. Khun Go har ringt efter en kvinnlig bekant i Sukhothai som kommer och äter med oss. Det kommer att visa sig att Khun Go är något av en sjöman med en flicka i nästan varje hamn ;-)

IMG_0179.jpg

På morgonen går HC ut på verandan och njuter av den vackra utsikten, en utsikt som blir ännu vackrare när fru Chang kommer ut.

IMG_0187.jpg

Innan det är dags att åka hinns det med några bilder på det man inte såg av resorten i gårdagens mörker.

IMG_0191.jpg

IMG_0199.jpg

IMG_0201.jpg

IMG_0202.jpg

Vi lämnar Faa Ruan Tai Resort och åker mot diverse ruiner i Sukhothai. Ett litet urval bilder:

IMG_0209.jpg

Fru Chang videofilmar åt ett håll, medan statyn tittar åt andra hållet...

IMG_0214.jpg

IMG_0217.jpg

Fru Chang påstår att detta är korall man hämtat från havet och använt i byggandet.

IMG_0225.jpg

IMG_0226.jpg

Efter ruinerna åker in till staden. Khun Go stannar vid en marknad och tycker att HC ska titta på alla amuletter, medaljonger (eller vad man nu ska kalla dom) som finns till salu.

IMG_0243.jpg

IMG_0244.jpg

En lång rad försäljare, men ingen som försöker sälja. Man bara tyst observerar HC, som ej är intresserad av att köpa något.

IMG_0247.jpg

Ojdå, 20 bilder redan. Fortsättning följer en annan dag.

Herr Chang har talat.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Grymt HC denna berättelse kan jag läsa flera gånger om i alla steg! Lika bra varje gång!  :thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Hemma i vänta på min tjejs visum, annars bär det av mot varmare breddgrader igen!

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...