Jump to content
Hem
Nytt
Logga in

Logga in24h
IGNORERAD

Isaan Road Trip #7: Hemma hos Lennoblå


Herr Chang

Recommended Posts

[ Observera att detta tidigare har publicerats bland annat på Thaitjejer. Lägger nu in det på detta forum så att serien blir komplett här. ]

Färden går mot Mukdahan, för där har Lennoblå nästan fått färdigt sitt hus. Det finns just inte mycket att säga om resan dit (om sanningen ska fram så sov HC större delen av resan).

Vi checkar in på River City Hotel, till synes ett acceptabelt ställe. Enlig Lennoblå bor dock de flesta faranger på Hotel Ploy, men det visste vi inte då.

Nästa dag är 16 april, och Lennoblå är fortfarande på väg till Mukdahan (vi är som sagt lite före i tidsplaneringen). Så HC tycker att man kanske skulle ta en liten sväng in i Laos, det finns ju en ny fin bro dit. Lägg märke till muddringsbåten, man förstår ju varför Thomas_Nilsson kallar Mekongfloden för "lerdike"...

IMG_1316.jpg

Vi parkerar utanför passkontrollen och går dit för att undersöka möjligheterna att åka över bron.

IMG_1318.jpg

Det finns uppenbarligen viss busstrafik över bron, och vad ser HC när han passerar en buss? En sovande thai!

IMG_1320.jpg

Det visar sig att det inte är möjligt att bara åka över bron med Khun Gos bil. Han måste ha ett "pass" för bilen som han saknar. Håhåjaja.

IMG_1321.jpg

Tja, det är bara att åka vidare. Och varför inte till ett tempel ;-)

IMG_1328.jpg

Son Chang skakar stickor och begrundar sedan det budskap som står på lappen med samma nummer som stickan som föll ur.

IMG_1330.jpg

Även HC skakar stickor, och lyckas skaka fram en som faller på hans arm. Det visar sig att numret var mycket lyckosamt.

IMG_1337.jpg

I templets utkanter finns diverse saker att bonka på. Helst tre gånger, varken mer eller mindre. HC ska förstås bonka på allting.

IMG_1339.jpg

Nu dags för lite mat vid Mekongfloden. Här har man byggt upp en fin terass, men vi föredrar att sitta i skuggan.

IMG_1346.jpg

Sedan tillbaka till hotellet. HC har viss internetabstinens och är därför ganska sugen på att prova hotellets tjänster i foajen. Jodå, THB 10 för en halvtimme på en billig Windows PC. Det finns myntinkast kopplade till datorerna, och HC stoppar in en tiobahtare. Det händer just ingenting. HC stoppar i ytterligare en tiobahtare, men det händer fortfarande ingenting.

HC tillkallar nu personalen som meddelar att internet inte fungerar just nu. Jaha? När HC gnäller om att han redan betalat får han efter mycket om och men tillbaka en tiobahtare. HC orkar inte hävda att han faktiskt stoppat i två stycken.

Tja, ingen internet för HC, vi får väl gå ut på stan och shoppa lite då. Eller snarare fru Chang shoppar medan HC sitter och dricker Beer Chang på lämpligt ställe. Efter några timmar är vi tillbaka på hotellrummet. HC är fortfarande sugen på internet, så han ringer till receptionen och för att kolla läget.

"Hi, I would like to use internet. Is it working now?"

"Yes, have internet."

"Can do now?"

"Yes."

Glad i hågen tar HC hissen ner. En ej leende dam står i receptionen, men HC låter sig inte nedslås.

"I want to use internet."

"Cost ten baht."

Visst, HC lämnar över den tiobahtare han fick tillbaka tidigare. Damen tittar på tiobahtaren i ungefär en sekund, och lämnar sedan tillbaka den till HC.

"Internet not working."

Något bedövad tar HC sin tiobahtare och går med långsamma steg tillbaka till hissen. Han är mållös, och i hissen stiger vreden inom honom. Tillbaka i hotellrummet får fru Chang veta vad HC tycker om vissa thailändare...

Nog om detta! Det finns förvisso fungerande internetcafe i närheten, så HC får till slut sin fix.

Vid skymningen har Lennoblå anlänt Mukdahan, och vi bestämmer att träffas vid de festligheter som pågår denna kväll. Bland annat har man volleybollturnering på avstängda gator.

IMG_1353.jpg

Det finns också ett festivalområde där man denna kväll arrangerar en skönhetstävling. Vi sätter oss med mat och dryck och tittar på skönheterna.

IMG_1359.jpg

Khun Go är flitig med HC's kamera, tyvärr dröjer utnämning av vinnare alltför länge så det missar vi. Men HC hoppas att denna dam vann.

IMG_1368.jpg

Nästa dag besöker vi först fröken Lennoblås affär. Som Lennoblå skrivit tidigare åker hon frekvent till Bangkok för att handla varor att sälja.

Sedan åker vi till Lennoblås nya nästan färdiga hus. Lennoblå har utlovat kalla Beer Chang, och HC får nästan en liten tår i ögat när han ser att Lennoblå inhandlat nytt kylskåp så att han kan uppfylla sitt löfte.

IMG_1400.jpg

Här har vi vardagsrummet. Det är väl tänkt att det ska bli en TV där också, antennuttag finns det i varje fall. Till höger ligger rummen på fil, först gästrum med gästtoalett (utmärkt ide!) och sedan herrskapets sovrum med intilliggande toalett.

IMG_1407.jpg

Det är som sagt inte riktigt färdigt, och vi kan se en del arbete utföras. Detta är 17 april, och Lennoblå räknar med att flytta in i början av maj.

IMG_1413.jpg

Här har vi toaletten.

IMG_1415.jpg

Köket.

IMG_1417.jpg

Nu är HC sugen på Beer Chang och öppnar förväntansfullt det nya kylskåpet. Och finner detta.

IMG_1421.jpg

Ingen fara! Lennoblå har gott om öl på annan plats.

Lennoblå berättar att utgångspriset på huset var 1,4 miljoner baht. Han har dock gjort en del ändringar och förbättringar av material etc, så slutpriset torde hamna runt två miljoner baht. Han är väl i stort sett nöjd med huset som det blivit, men det finns ett antal irriterande detaljer.

Till exempel i köket. Först sätter man dit fönsterbräda, och sen ska stora marmorbänken dit också. Fönsterbrädan är i vägen, men istället för att kapa den väljer man att såga i marmorskivan. Blir ju inte så snyggt.

IMG_1422.jpg

Lennoblå retar sig också på denna slarvigt dragna kabel till köksfläkten, men det lär väl gå att fixa utan större besvär.

IMG_1423.jpg

Denna vy kommer att möta Lennoblå varje morgon han vaknar i sitt sovrum.

IMG_1425.jpg

Tvättstuga.

IMG_1426.jpg

Här har Lennoblå tänkt sig att inta frukost varje morgon eftersom solen då ligger på åt andra hållet.

IMG_1427.jpg

När HC går runt huset finner han son Chang ivrigt snattrande med sin kära flickvän. Kittung maak maak! Notera också den gula fläcken i gräset. Lennoblå hävdar att detta är den plats byggarbetarna valt när dom känt tvånget att urinera.

IMG_1432.jpg

Lennoblå muttrar dessutom om vissa estetiska brister hos de thailändska arbetarna. Den här pelaren blev inte murad som det var tänkt.

IMG_1433.jpg

Dom andra pelarna ser nämligen ut så här.

IMG_1434.jpg

Här har vi då den trevliga verandan som lämpligt nog är i skugga på eftermiddagen.

IMG_1437.jpg

Och så här ser huset ut framifrån. HC kan bara gratulera Lennoblå till ett mycket fint hus. Inget är perfekt, men nog har Lennoblå lyckats mycket bra med sitt bygge!

IMG_1439.jpg

Senare får vi besök av en annan forummedlem. Det är iSaddam med son som hälsar på och tar sig några bärs med oss. Sonen är rakad på huvudet pga att han provat lite vistelse i templet. Fast det blev visst bara några dagar, då han enligt egen utsaga tycker det är roligare på disco...

IMG_1441.jpg

Se här HC's favoritdetalj i huset, mycket tilltalande tak i både gästrum och sovrum.

IMG_1443.jpg

Mittemot huset finns det en stor swimmingpool som Lennoblå får nyttja gratis de två första åren. Det finns även restaurang där om Lennoblå tröttnar på damens mat ;-)

IMG_1445.jpg

Dessutom finns det Big C på gångavstånd som Lennoblå entusiastiskt påpekade. Man ska dock då gå över en äng för att komma dit, och iSaddam sa då att det är ju stor risk för ormar där. Lennoblås entusiasm minskade något.

På kvällen åker vi in till Mukdahan och äter en god middag. Sedan vidare till annat ställe för att lyssna på bra livemusik. Ni har väl märkt att det inte varit några bilder på Lennoblå och sambo. Detta pga av att dom inte vill synas på detta forum, och det respekterar HC. Lennoblå har dock sagt att bilder på huset är OK.

Hur som helst, här försöker HC fjäska in sig hos Beer Chang damen.

IMG_1452.jpg

Kylda grönsaker.

IMG_1462.jpg

Imorgon åker vi vidare. Fortsättning följer.

Herr Chang har talat.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...