Jump to content
IGNORERAD

Information från ambassaden


thaikonsult

Recommended Posts

Vi tar emot ansökningar.

Thailändska medborgare som ska resa tillbaka till Thailand kan antingen resa tillbaka med s.k. repatrieringsflyg och sitta i statlig karantän efter hemresan. Den statliga karantänen är gratis och därför får maximalt 600 medborgare resa tillbaka till landet per dag.  Platserna på repatrieringsflygen administreras av Thailands ambassad i Stockholm. Ambassaden har fått information från Thailands ambassad i Stockholm att väntetiden för en plats på ett repatrieringsflyg till Thailand långt överstiger 90 dagar. Det innebär i praktiken att det är omöjligt för en thailändsk medborgare som ska resa tillbaka till Thailand med repatrieringsflyg att kunna göra detta inom 90 dagar.

 

Medborgarna kan sedan den 1 oktober även boka en resa med något av de kommersiella flygbolagen som godkänts (Emirates, Qatar, Etihad, Singapore Airlines, EVA Air, Thai Airways, SWISS, Lufthansa, KLM, Air France, Cathay Pacific) och då måste medborgaren även själv bekosta en icke-statligt finansierad karantän på särskilt godkända hotell (ASQ-hotell).

 

Dokumenten som krävs för att resa tillbaka utan plats på repatrieringsflyg är bland annat bokning av ett ASQ-hotell och flygbiljetter med godkänt flygbolag. Detta ska även den sökande kunna visa upp för att visa att han eller hon kan resa tillbaka till Thailand inom 90 dagar.

 

Ansökan prövas även enligt övriga bestämmelser i viseringskodexen, bokning av flyg med ovan

nämnda flygbolag och ASQ-hotell är alltså ingen garanti för att ansökan kommer beviljas.

 

  Med Vänliga hälsningar,

 

  Lisa Nyström

  Andre ambassadsekreterare

  Migrationssektionen

 

Mvh Thaikonsult

http://www.thaikonsult.se hjälper till med ansökningshandlingar för visum, besöksförlängningar, uppehållstillstånd, arbetstillstånd, studietillstånd, medborgarskap, överklaganden och civilrättsliga ärenden. Thaikonsult är även registrerat ombud hos Migrationsverket.
Link to comment
Dela på andra sajter

"att väntetiden för en plats på ett repatrieringsflyg till Thailand långt överstiger 90 dagar"

 

Hur fort man får en plats beror på vilka skäl man uppgivit för hemresan, vi fick en plats efter ca 45 dagars väntan.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...