Jump to content
Hem
Nytt
Logga in

Logga in24h
IGNORERAD

Åldersskillnader


Kim

Recommended Posts

Stor ålderskillnad mellan svensk man och thailändsk kvinna brukar ju skapa funderingar hos en del om hur det egentligen står till med kärleken. Men är det egentligen så ovanligt med stor åldersskillnad mellan man och kvinna bland helvästerländska par då?

Satt härom dagen och slöbläddrade i en SE&HÖR hemma hos morsan och slogs av att den, sida upp och sida ner, var full av artiklar om par där åldersskillnaden var ganska markant.

Några av paren som det fanns artiklar om i just den tidningen.

Måns Herngren 43

Kajsa Bergkvist 31

Niklas Strömstedt 49

Jenny Östergren 35

Clabbe af Geijerstam 62

Nina Jensman 35

Papa Dee 41

Andrea Hedström 20

Häkan Werner 46

Jill Jonsson 34

Martin Melin 41

Camilla Läckberg 33

Carl Bildt 59

Anna Maria Corazza 45

Brad Pitt 44

Angelina Jolie 32

George Clooney 46

Sarah Larson 29

osv osv... fanns åtskilliga fler exempel på kända par där åldersskillnaden var 8 år eller mer i samma tidning.

Viserligen kanske fenomenet åldersskillnad är något vanligare bland kändisar än bland vanliga människor eftersom dom med sitt kändisskap i högre utsträckning kan locka yngre beundrare än vanliga människor kan. Fast i dom flesta fall ovan så är ju båda parterna kändisar samt har bra med pengar och i en del fall har även den yngre kvinnan t o m mycket mer än sin man.

Men tar vi exempel på vanliga människor så kan jag väl nämna den enda tjejen på mitt jobb, en 21 årig söt blondin som gift sig med en 34 årig man.

Frågan är då, är det pga svårigheter att betala räkningarna i slutet av månaden de uppräknade kvinnorna valt sina män eller är det helt enkelt så att många kvinnor, västerländska såväl som österländska ofta inte har något emot en betydligt äldre man?

Ge dem du älskar vingar att flyga, rötter att komma tillbaka till och anledningar att stanna. "Dalai Lama"

Link to comment
Dela på andra sajter

 • Svar 38
 • Skapad
 • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

 • Vikingen73

  3

 • Vaxet

  3

 • Kim

  2

 • ø¤º°GuruiT°º¤ø

  2

Mest aktiva i denna tråd

Kim, jag har inget bra svar på din fråga, men högst personligen föredrar jag kvinnor som är yngre än mig själv  :icon_twisted:

member of svampen's fan-club :yes:

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag åkte ju dit med lite äldre Dam en mig!

Hon är typ 1/2 år äldre, så at snacka at vi är ute o jaga små brudar!

/ KImmo

You take the blue pill – the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe.

You take the red pill – you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest paw-76

Såg på tv imorse att Jan myrdal skulle gifta sig med en 33 år yngre flamma. Han 80 hon 47.

Link to comment
Dela på andra sajter

Hmm

Men hur är det med nationalskalden

Ulf Lundell, 56,

Ulrika Rickfors, 23 (ja kompisen Mikael Rickfors dotter)

Men nu är det så att det bryr sig inte moralltanterna i Sverige sig om för han gör så bra låtar, men tänk om grannen 56 år tog hem en thai på 23 då kommer moraltanterna skrikande om pedo... med mera.

Så visst håller jag med Kim om hans tråd, för vi svenska killar är bara äckel och pedo.. eller horbockar bara för att vi har en thai.

Mvh

Nerike

Open same same closed, but different

Link to comment
Dela på andra sajter

20 års skillnad , har aldrig ens funderat på Viagra . :thumbsup:

suck ... ett enda medellande & man får byta nick ... :crazy:

jap.gif

ไม่ระบุชื่อ

Link to comment
Dela på andra sajter

Lungt lungt!

Jag o damen är runt 40!

Så detta var inget påhopp på ålder skillnnad!

/ Kimmo

You take the blue pill – the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe.

You take the red pill – you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja nog är moralkärringarna i Sverige enkelspåriga.grannen i stugan är 62 eller nåt sånt, han har en svensk brutta på ca 32, ingen gapar om nåt, ändå är det uppenbart att det var mannen i fråga som hade degen till att bygga detta slott till hus osv. :furious2:

Men om jag har en polare som är 50 och han har en tjej på 28 då är det ett jädrans liv på många.äckel osv, hur kan hon vara med han osv osv.. :furious2:

Jag själv får aldrig sådana kommentarer, jag 35 ser ut som 28(skrattar) tjejen är 26..men däremot när vi hänger ute på krogen så händer det att nån yngre svensk tjej har vräkt ur sig nån spydig kommentar..en natt stod vi i taxikön mitt i stan, bakom oss stod en ensam tjej kring 25, när det är våran tur att kliva in i taxin säger hon när vi satt oss och ska stänga dörrarna..glöm inte kondomen!!! tror ni hon sa så till dom svenska paren som klev in i sina bilar som dessutom garanterat var one night stand( NOT), som tur var så åkte taxin annars hade hon säkert fått sig en rundsmörjning av tjejen hehehe..helgen efter hade vi varit på en nattklubb inne i stan och när vi väntar på taxin utanför så är det 2 unga tjejer kring 20 år som säger, var du tvungen att hämta en thai, varför tar du ingen svensk tjej istället..lite ordväxling som slutar med att min tjej går dit och dammar till den ena med handväskan och frågar samtidigt den andra om hon vill smaka på samma hehehe...dom vart rätt tysta. :D:D

Men i stort sett så är dom flesta trevliga när man är ute..så gott som 99% skulle jag vilja påstå...synd bara att den sista procenten ska plumpa sig ibland.

Inbillar mig ibland att när vi är ute med några tjejkompisar(thai) så kikar dom svenska brudarna lite extra för dom tycker nog dom är jävligt sexiga och fina och får alldeles för mycket uppmärksam het från den manliga publiken på stället...dom tycker nog själv att dom ser ut som dom trätt på sig en nylonstrumpa på en falukorv i jämförelse med thaitjejerna :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Link to comment
Dela på andra sajter

Viking

kan bara hålla med, men värst är en viss folkgrupp som tror att det är bara rätt fram bara för att det är en Thai.

Har vart ute med några thai samt min tjej, och dom blir så förbanade över dom som tror att alla Thai är till allmännyttan.

Men gör så mot deras tjejer, och hoppas att du klarar dig med livet i behåll.

Men så har du som du säger dom fina Svenska tjejerna som säger var du tvungen att ta en thai, när jag vet att vissa av dom fina svenska tjejerna har tagit betalt för det dom beskyller thai för.

Vet med egen erfarenhet att min chef har betalt nån av dom så kallade fina damerna, som har sagt till mig att var du tvunget att ta en thai.

mvh

Nerike

Open same same closed, but different

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest yodden

Quote

Inte vill jag ha en gammal kärring i min egen ålder!  :icon_wink:

absolut inte :D

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej,

Ämnet är ju alltsom oftast på tapenten här på "TT" så det kanske börjar bli dags för en "vetenskaplig" studie.

För den hågade föreslår jag multipel linjär regression för att modellera sambandet mellan kvoten Y = (Mannens ålder/Kvinnans ålder) och några lämpliga förklarande faktorer.

Undrar om inte X1 = (Mannens kändisskap/Kvinnans kändisskap) och X2 = (Mannens förmögenhet/Kvinnans förmögenhet) skulle kunna fånga upp det mesta?

Problem uppstår naturligtvis med att kvantifiera variabeln "kändisskap" men en subjektiv gradering på en tiogradig skala skulle nog kunna fungera.

Modellen ser då ut så här: Y = a + b1 X1 + b2 X2 + e

Med Kims exempel på några Y-värden så börjar följande tabell ta form:

Yi                              X1            X2

43/31 = 1,39                ?              ?

1,40                            ?              ?

1,77                            ?              ?

osv.

Så nu är det bara att leta efter taxeringsuppgifter och kvantifiera kändisskap så skall vi väl snart kunna fastställa om frugan vår är för gammal eller för ung.  :)

“The only hope for the world is to make sure there is not another USA. We can’t let other countries have the same number of cars, the amount of industrialization, we have in the US. We have to stop these Third World countries right where they are.”

- Michael Oppenheimer, Environmental Defence Fund

Link to comment
Dela på andra sajter

Nerike: Ja visst finns det dom som tror att det är fritt fram bara för att dom är thaitjejer, likväl som att det finns dom som tror att jag är nån hallick eller inom maffia bara för att jag har en klase thaibrudar med mig ut på helgerna...ja folk har underliga ideèr ibland.

Tycker vi ger alla svenska moralkärringar  :kort::kort::kort::kort:

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej!

Kim gick över exempel på svenska kändisar där mannen är äldre än kvinnan. Låt oss ej glömma att det motsatta sker också. Cher, 62 år, är ju ökant för sina tonåriga älskare. Janis Joplin hade ju också en ung älskare. I både Sverige och i Thailand känner jag kvinnor som är ihop med män som är 10 år yngre.

Själv har jag haft/har långvarigt förhållande med en dam som är 10 år äldre och en annan som är 10 år yngre. För egen del verkar det att jag inte fastnar för någon viss ålder utan för individuella egenskaper.

Hälsning!

Svarten

Link to comment
Dela på andra sajter

Personligen tror jag inte att man tänker på åldern när det säjer klick !

Det är nog andra krafter som styr än ålder när man blir kär. :Drogar-Love(LBG):

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej Burken!

Stämmer väl! Det säger bara "klick!". Därför har jag lovat mig själv en sak om det mot förmodan skulle ta slut mellan min kära hustru och mig. Jag ska nämligen undvika umgänge med 90-åriga damer!

Hälsning

Svarten

Link to comment
Dela på andra sajter

Ett intressant och ofta flitigt debatterat ämne som aldrig kommer att finna något entydigt, generellt svar. I nästan samtliga av Kims exempel med svenska kändispar är åldersskillnaden inte större än 10-12 år. De allra flesta svenskar kan säkert också tänka sig att vara tillsammans med någon av motsvarande åldersskillnad. Men då det handlar om 20-40 år tror jag att det är ytterst ovanligt bland svenskfödda par. I Thailand finns dock många unga tjejer som gärna "satsar" på ett förhållande med så gamla män. Samtidigt är generellt sett helthailändska par i Thailand någorlunda jämngamla.

Man kan förstås spekulera i orsaken till detta. Fördomen säger att det handlar om pengar, samt att man inte kan älska någon som inte ser ut som en fotomodell. Men bortsett från att vi inte vet varför en människa i en parkonstellation som vi ser på gatan älskar den andre, så är det väl heller kanske inte så viktigt att veta?

Det enda vi vet ganska säkert är att de flesta människor rent allmänt vill hitta någon att leva tillsammans med, samt kanske bilda familj med. Men även om man själv t.ex. inte skulle vilja ha en partner som är 57 när man själv är 24, så har man förstås ingenting som helst att vinna på att ifrågasätta någon annans förhållande.

Emellertid tycks det onekligen föreligga någon sorts kulturell skillnad, eller skillnad i mentalitet, mellan t.ex. thailändska och svenska tjejer - då Kims exempel inte är helt jämförbara med män runt 60 som bildar familj med tjejer runt 30.

Som sagt borde ålder dock inte ha någon betydelse - och som tur är så har den heller inte det för en del. Bara att glädjas för dessas skull.

mvh,

semi

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest wwwebster

Kloka ord där Semi. Allt för många fördömmer det som de inte förstår.

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest jing jing

Quote

Kloka ord där Semi. Allt för många fördömmer det som de inte förstår.

Jag håller med, vi har bara 27 års åldersskillnad och vi har det bra.  :laugh:

Link to comment
Dela på andra sajter

Om man är t.ex. 60 år och flickvän/fru är ca 30 samt att man lider av att omgivningen tittar snett på en och snackar bakom ryggen.

Skaffa en 30 åring till så blir ni ju jämngamla. Jag lovar att omgivningen inte längre kommer att prata speciellt mycket om åldersskillnaden. :-

Ju mer jag tänker på det, dessto bätte blir iden. Javisst, hellre 2x30 än 1x60, det känns verkligen helrätt.

VAXET-som tycker mycket om det mesta-men kan lika lite som de flesta

Link to comment
Dela på andra sajter

:D:D:D Låter bättre med 3x20  :crazy: .. (nu får jag  :kort: ) hehehe ...

Men farsan slår nog alla här inne . 62 basst .. hans fru ... 19.  :thumbsup: fungerar klockrent .. och ingen kollar snett. 

Levande bevis på att ingen kollar snett. iallafall inte i Thailand  :icon_lol: .. :wai:

Ingen  :fan1:   nu ok.

Mvh: Nicke & Noynoi

Link to comment
Dela på andra sajter

Quote

...Låt oss ej glömma att det motsatta sker också. Cher, 62 år, är ju ökant för sina tonåriga älskare. Janis Joplin hade ju också en ung älskare. ...Hälsning!

Svarten

Verkar som om regressionsmodellen ovan skulle kunna fungera för kvoter under 1 också. ;D

Annars är nog thaitjejer i allmänhet  lite mer praktiskt lagda och inser att de har lättare att behålla en man som är lite äldre. Man kan ju fundera på hur t ex Zlatan ser på saken om en tio år, alla dessa miljoner och så en gammal fru.  :o

“The only hope for the world is to make sure there is not another USA. We can’t let other countries have the same number of cars, the amount of industrialization, we have in the US. We have to stop these Third World countries right where they are.”

- Michael Oppenheimer, Environmental Defence Fund

Link to comment
Dela på andra sajter

Tror och hoppas vi närmar oss svaret och lösningen på denna så disskuterade fråga om åldersskillnader.

Rika och berömmda damer som är lite till åren kommna föredrar ju ofta att umgås med yngre män.

MEN för att jämna ut åldersskillnaden så umgås de med många yngre män och får på detta sätt jämnvikt i åldersfrågan.

De män som valt en mycket yngre tjej bör således också se till att jämna ut skillnaden genom att ha flera yngre partners.

T.ex. man 60 år-tjejer 1x60,  man 60 år-tjejer 2x30,  man 60 år-tjej 3x20,  man 60 år -tjej 4x?? :kort:

Är detta lösningen som sagt, så längtar i alla fall jag till min 100 årsdag. :icon_lol:

VAXET-som tycker mycket om det mesta-men kan lika lite som de flesta

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest yodden

Quote

Personligen tror jag inte att man tänker på åldern när det säjer klick !

Det är nog andra krafter som styr än ålder när man blir kär. :Drogar-Love(LBG):

pengar ,trygghet kanske :laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
×
×
×
 • Skapa ny...