Jump to content
IGNORERAD

Äktenskapsförord


thaikonsult

Recommended Posts

Vad är ett äktenskapsförord?

Äktenskapsförord är ett avtal som skrivs mellan makar, eller blivande makar, om vad som ska vara enskild egendom i äktenskapet. Det kan skrivas när som helst under eller inför ett giftermål.

 

Allt som makarna äger under ett äktenskap är deras gemensamma giftorättsgods. Det betyder å andra sidan inte att det är deras ”gemensamma egendom” i den meningen att de har fri förfoganderätt över varandras egendomar. Var och en av makarna har istället full privat äganderätt över sina tillhörigheter under äktenskapet. Det är först om makarna går skilda vägar som egendomen blir giftorättsgods och fördelas lika mellan makarna.

 

Om man vill att viss egendom som man äger innan man ingår äktenskapet, eller egendom som man förvärvar efter man ingått äktenskapet och avkastning därav eller att all egendom överhuvudtaget skall vara makarnas enskilda egendom, kan man ingå ett äktenskapsförord.

 

Thaikonsult hjälper dig om du vill ha ett äktenskapsförord eller ett samboavtal

 

Mvh Roffe

http://www.thaikonsult.se hjälper till med ansökningshandlingar för visum, besöksförlängningar, uppehållstillstånd, arbetstillstånd, studietillstånd, medborgarskap, överklaganden och civilrättsliga ärenden. Thaikonsult är även registrerat ombud hos Migrationsverket.
Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...