Jump to content
IGNORERAD

Thaidam som har strul med pojkvännen


Bucknut

Recommended Posts

En thaidam har strul med sin "pojkvän". Han hotar att boka om hennes biljett hem. Hon är även belagd med telefonförbud och nästan utegångsförbud.

Mina frågor är:

1. Om hon vill åka till annat Schengenland typ Spanien eller Italien (kanske f.d "pojkvänner") kan hon detta?

2. Kan "pojkvännen" stoppa hennes visum i Schengen?

3. Kan han utan hennes medgivande ändra hennes biljett?

Tacksam för svar från de som vet.  :wai:

Anong Thaimassage

71/28 Moo 3 Luangphochuan Road

Karon Beach, 83100 Phuket, Thailand

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej

på dina frågor

1. Ja hon kan åka till ett annat Schengenland, hon har visa till Sverige som är det samma som Schengen.

2. Ja om hon har gjort nåt brottsligt, eller att han säger att inte försörjer henne eller garanterar hennes vistelse.

3. Ja det kan han eftersom han står som garant, men brukar kosta lite att boka om ca 250 - 350 dollar.

Ni ser så har dom som kommer på hit via en pojkvän/flickvän inga garantier (gäller alla länder som behöver visa till Schengen), dom måste tyvär lita på dom som tar hit dom.

Och det är det vi ser med alla dom som tar hit tjejer (drabbar tyvär mest tjejer), hur vissa killar har dom som slavar för att sedan byta ut dom.

Det är många ryskor som har kommit hit både på UT och TV, för att bli nåns slav för att sedan skickas hem för nåt annat.

Tyvär är det en liten klick av män som håller på med detta, och dom tar hit nya hela tiden utan att nån på bryr sig och det drabbar tyvär dom som vill ha hit sina tjejer och är seriösa.

Mvh

Nerike

Open same same closed, but different

Link to comment
Dela på andra sajter

Nerike, Har en "bekant" som bytte dam i Thailand, när han ansökte om visum för besök för den nya fick de avslag p.g.av att han redan var garant för den gamla, man godtog ingen annulation via mail utan det måste göras med ett persoligt besök på migraionsverket. Den gamla har nu en ny farang från ett annat schengenland och dit fick hon inte visa utan att först besöka svenska ambassaden i BKK och annulera sitt svenska PUT. Ganska intressant att se att schengen funkar som kontrollorgan, samt att det kanske inte är så lätt att ta hit "slavar" längre.

Baa

Vinter och snö gör sig bäst på vykort.

 

Nackdelen med alkohol är att det får människan att förväxla ord med tankar!

Link to comment
Dela på andra sajter

Baa

Nu förstår jag inte hon hade PUT, då ska det inte vara några problem.

Hon behöver ej visum inom Schengen om hon har PUT, man ansöker visa för att besöka Sverige (Samma som Schengen) så kan dom besöka andra länder inom schengen på samma visa men förlägning av TV måste ske via imig.. i sverige då garanten ska skicka in förlägningen.

Mvh

Nerike

Open same same closed, but different

Link to comment
Dela på andra sajter

Faxat från

http://ec.europa.eu/...a/index_sv.html

VAD INNEBÄR SCHENGEN FÖR MEDBORGARE FRÅN LÄNDER UTANFÖR EU?

Som medborgare i ett tredjeland kan du under en period av högst tre månader resa till och röra dig fritt inom de medlemsstater som deltar fullt ut i Schengensamarbetet, förutsatt att du uppfyller inresevillkoren i Schengenregelverket, som numera har införlivats inom Europeiska unionens ramar:

Du måste ha ett giltigt resedokument.

Du ska ha ett visum för kortare vistelse, om detta krävs.

Du ska kunna dokumentera ändamålet med resan.

Du ska ha tillräckliga medel för ditt uppehälle under vistelsen och för återresan.

Du får inte stå på spärrlistan i Schengens informationssystem eller anses utgöra ett hot mot allmän ordning eller inre säkerhet i något av Schengenländerna.

Om du vill stanna längre än tre månader behöver du en nationell visering för längre vistelse eller ett uppehållstillstånd. Det är de enskilda länderna som bestämmer villkoren för dessa.

Under 2001 antog EU:s ministerråd en förordning1 med en förteckning över de tredjeländer vars medborgare måste ha visering för kortare vistelse för att passera Schengenländernas yttre gränser och över de länder vars medborgare är undantagna från detta krav.

Det innebär att alla Schengenländer utfärdar visum enligt samma villkor och tar hänsyn till varandras intressen. Ett visum som utfärdas av ett land i Schengenområdet gäller därför även för de andra länderna, och detta är praktiskt för medborgare från tredjeländer som vill besöka mer än ett Schengenland. I undantagsfall kan en person som inte uppfyller de allmänna inresevillkoren få visum av till exempel humanitära skäl, av hänsyn till nationella intressen eller på grund av internationella förpliktelser. Ett sådant visum gäller enbart för det land som utfärdat viseringen.

Personer från länder utanför EU som har sin hemvist i ett Schengenland har rätt att resa inom Europeiska unionen (under en period av högst tre månader).

Enligt Schengenregelverket kan ett giltigt uppehållstillstånd från ett Schengenland i kombination med ett resedokument ersätta visumtvånget. Det innebär att en medborgare från ett tredjeland som har pass och giltigt uppehållstillstånd utfärdat av ett Schengenland får resa till ett annat Schengenland för en kortare vistelse utan visum. Motsvarande gäller inte för uppehållstillstånd utfärdade av Storbritannien och Irland, eftersom dessa länder inte tillämpar den delen av Schengensamarbetet.

Mvh

Nerike

Open same same closed, but different

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest paw-76

Hej Bucknut . Tycker du ska ringa migverket och fråga vad som gäller . Boka om en biljett har väl inget att göra med

om man är garant eller inte . Jag har iallafall inte fått den frågan då jag bokat om tjejens biljetter .

Om hon har gjort något brottsligt så måste det ju bevisas först . Man får ju inte indraget visum bara för att hennes

kille ringer och säger att hon gjort nåt brottsligt .

 

Nä ring och fråga migverket så får du bestämda svar .

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har lite svårt att tro på att man bara kan avsäga sig som garant när relationen spricker. Man har i ansökan om besöksvisum sagt att man garanterar kost och logi för en person. Det finns väl ingen klausul om att garantin inte längre gäller om relationen upphör? Och måste den besökande använda sig av denna garanti?

Garantin är ju bara det. En garanti för att det finns kost och logi i Sverige om man inte kan ordna det på annat sätt. Knappast något tvång att bo hos garanten och äta hans mat?

Det är möjligt att mannen kan boka om damens biljett, men om damen inte reser på det nya tidigare datumet får nog mannen lite svårt att förklara för myndigheterna att damen inte har biljett när visumet går ut. Finns väl risk att han som garant får köpa ny biljett då om damen inte har pengar...

Men detta är bara spekulationer. Jag vet att en del hotar med detta när man är missnöjd med damen, men frågan är vad myndigheterna verkligen anser om situationen? Finns det någon dam som vägrat böja sig för hoten och vad hände då?

Är besöksvisum tre månader en ovillkorlig rätt att vistas i Schengen eller kan garanten verkligen bara meddela myndigheterna att den besökande ej längre är välkommen?

Herr Chang har talat.

Link to comment
Dela på andra sajter

Quote

Baa

Nu förstår jag inte hon hade PUT, då ska det inte vara några problem.

Hon behöver ej visum inom Schengen om hon har PUT, man ansöker visa för att besöka Sverige (Samma som Schengen) så kan dom besöka andra länder inom schengen på samma visa men förlägning av TV måste ske via imig.. i sverige då garanten ska skicka in förlägningen.

Mvh

Nerike

Ursäkta, jag uttryckte mig förmodligen lite oklart, hon ansökte om nytt visa i sitt nya land utan att annulera sitt gamla svenska. faktum kvarstår dock att eftersom hon numer har en ny man i europa och den gamla ej längre vill garantera hennes svenska visa fick hon ej något nytt utan annulering, vill ej säga i vilket land eftersom någon kan känna sig utpekad,.Summan av kardemumman blev en himla massa pappersexercis och besök på div. ambassader, mitt antagande är alltså, schengen kollar alla visa från resp. lands ambassad? ???

Vinter och snö gör sig bäst på vykort.

 

Nackdelen med alkohol är att det får människan att förväxla ord med tankar!

Link to comment
Dela på andra sajter

Lung Lennart

Orden  garanterar/garant  tycks skapa förvirring, i migrationsverkets vokabulär pratar man om referentperson, den person som bjuder in någon från utlandet. Det enda referentpersonen lovar är mat och husrum i tre månader. Tar förhållandet slut så måste man alltså härbärgera damen inill dess hemflyget går. Men hon bor på referenpersonens villkor, det kanske inte är så trevligt att bo hos någon man inte gillar. Okej flytta då, referentpersonen har ingen skyldighet att försörja damen på annat sätt än han lovat, mat och husrum. Har hon ingen annanstans att bo måste hon ju åka hem igen. Numera krävs sjukförsäkring för att få visum, så man behöver inte vara rädd att få pröjsa dyra sjukhusräkningar. Alla vuxna människor är ansvariga för sina egna handlingar, man behöver inte vara rädd för att få pröjsa för något tok hon ställt till med.

Åka till annat Shengenlan. Biljetten är väl rimligtvis tur och retur BKK ARN direkt eller med byte i Europeisk storstad. Hon kan påbölrja hemresan till Europeisk storstad och sedan resa ut ur Schengen som planerat. Reser hon med Thai så är ju hemresan bokad från Arlanda, alltså räcker det inte med att boka om. Hon måste lösa en tur och retur till Europeisk storstad.för att komma hem från Arlanda och vem betalar den?

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...