Jump to content
IGNORERAD

Thaisill


Lars12

Recommended Posts

Finns fortfarande att köpa

 

1913013210_2020-05-2712_10_19.thumb.jpg.f96fb5b696b062e67fa828d2b1d519ab.jpg

manstekerliksom.com
"patraska = häll en skumpa över en småsparare!", "is kyler is", "i förorten bra, men hemma bäst"

Mr T: What's the quickest way to get stuff down from the top shelf? Gravity!

 

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

11 minuter sedan, skrev Bibben:

Finns fortfarande att köpa

 

1913013210_2020-05-2712_10_19.thumb.jpg.f96fb5b696b062e67fa828d2b1d519ab.jpg

@Bibben hur såg det på hyllorna gällande denna sort 😉

 

Lipsill.thumb.jpg.1827025d13bd7737173c97de66895d00.jpg

 

Enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

Denna inlaggningen ar fantastiskt god   du blir inte besviken 

 

 

3 dl vatten

2 dl socker

1 dl ättiksprit (12%)

3 - 3 1/2 cm ingefära

4 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt 

2  inläggningssill (à 420 g)  anvander willys egna i plastforpackning

1 kruka koriander

 

 

Gör så här

Koka upp vatten, socker och ättika.

Skala och skiva ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och skiva chilin. Lägg detta i lagen och låt svalna.

Skär sillen i sneda bitar och blanda med lagen. Grovhacka koriandern och blanda i. Lägg i en burk med lock. Låt stå i kylskåpet 1 dygn före servering.

Link to comment
Dela på andra sajter

14 minuter sedan, skrev Enis:

@Bibben hur såg det på hyllorna gällande denna sort 😉

 

Lipsill.thumb.jpg.1827025d13bd7737173c97de66895d00.jpg

 

Enis

 

Slutsålt, gjorts stora inköp till Invaliden och Obygden ryktas det.

manstekerliksom.com
"patraska = häll en skumpa över en småsparare!", "is kyler is", "i förorten bra, men hemma bäst"

Mr T: What's the quickest way to get stuff down from the top shelf? Gravity!

 

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

6 timmar sedan, skrev kenke:

Denna inlaggningen ar fantastiskt god   du blir inte besviken 

 

 

3 dl vatten

2 dl socker

1 dl ättiksprit (12%)

3 - 3 1/2 cm ingefära

4 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt 

2  inläggningssill (à 420 g)  anvander willys egna i plastforpackning

1 kruka koriander

 

 

Gör så här

Koka upp vatten, socker och ättika.

Skala och skiva ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och skiva chilin. Lägg detta i lagen och låt svalna.

Skär sillen i sneda bitar och blanda med lagen. Grovhacka koriandern och blanda i. Lägg i en burk med lock. Låt stå i kylskåpet 1 dygn före servering.

Använd 24 procentig ättika 0,5 dl. Mycket krispigare och fräschare smak.

Link to comment
Dela på andra sajter

3 timmar sedan, skrev biran:

Använd 24 procentig ättika 0,5 dl. Mycket krispigare och fräschare smak.

I min värld är att blanda ut 24 procentig med 50 procent vatten lite samma sak som att använda en 12 procentig.

Hatar mytomaner och bidragsfuskare.

Link to comment
Dela på andra sajter

34 minuter sedan, skrev Mankan:

I min värld är att blanda ut 24 procentig med 50 procent vatten lite samma sak som att använda en 12 procentig.

Just därför tar man endast 0,5 dl 24 procentig det blir skillnad. 

Link to comment
Dela på andra sajter

HuaHindinnge
11 timmar sedan, skrev kenke:

3 dl vatten

2 dl socker

1 dl ättiksprit (12%)

22 minuter sedan, skrev biran:

Just därför tar man endast 0,5 dl 24 procentig det blir skillnad. 

Istället för 0,3 vatten + 0,1 12%  borde bli bra mycket mera smak

Link to comment
Dela på andra sajter

Byt ut vattnet i alla sillinläggningar mot något mer välgörande.

I detta fallet gärna Godfather Platinum Vodka från Armenien

 

Link to comment
Dela på andra sajter

GreenValley
6 timmar sedan, skrev HuaHindinnge:

Istället för 0,3 vatten + 0,1 12%  borde bli bra mycket mera smak

Om man bara har 12%-varianten i skafferiet så ger.väl 0,25 vatten och 0,1 12% samma resultat?

Link to comment
Dela på andra sajter

11 minuter sedan, skrev GreenValley:

Om man bara har 12%-varianten i skafferiet så ger.väl 0,25 vatten och 0,1 12% samma resultat?

image.png.830b74cfdb469628371792277add9fab.png

Link to comment
Dela på andra sajter

HuaHindinnge
38 minuter sedan, skrev GreenValley:

Om man bara har 12%-varianten i skafferiet så ger.väl 0,25 vatten och 0,1 12% samma resultat?

Bara rent 0,5 l 24% är väl mer än 0,1 l 12 % utsätt med 0,3 l vatten?

Link to comment
Dela på andra sajter

GreenValley
16 minuter sedan, skrev HuaHindinnge:

Bara rent 0,5 l 24% är väl mer än 0,1 l 12 % utsätt med 0,3 l vatten?

Det här kan utvecklas till en riktigt bra fredagstråd.

:crazy:

 

Link to comment
Dela på andra sajter

stefan5300

Jag använder varken 12 eller 24 %-ig ättika, en inläggningslag ska ligga på 6 % enligt recepten.

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

3 timmar sedan, skrev stefan5300:

Jag använder varken 12 eller 24 %-ig ättika, en inläggningslag ska ligga på 6 % enligt recepten.

om du tar bort vattnet ifran lagen  och beroende pa inlaggnings produkt   ar det sa du tanker      jag brukar i nodfall anvanda  dessa  5 eller 6 procent attika produkter i Thailand  men tar da bort vattnet helt for att fa en 1 2 3 lag for hallbarhetens skull   pa sill iallafall      😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Kenneth4618
25 minuter sedan, skrev kenke:

om du tar bort vattnet ifran lagen  och beroende pa inlaggnings produkt   ar det sa du tanker      jag brukar i nodfall anvanda  dessa  5 eller 6 procent attika produkter i Thailand  men tar da bort vattnet helt for att fa en 1 2 3 lag for hallbarhetens skull   pa sill iallafall      😉

Gör som dig i Thailand och i Sverige denna

Screenshot_2020-06-05-20-11-52-985.thumb.jpeg.de70f60ef2973169fd617720d85ee9bf.jpeg

 

“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"

Link to comment
Dela på andra sajter

KoratKalle

Jag kör med 11,2% ättika 0,43 blandar jag, samma som ABBAS och det blir bäst tycker jag

Link to comment
Dela på andra sajter

stefan5300
5 timmar sedan, skrev kenke:

om du tar bort vattnet ifran lagen  och beroende pa inlaggnings produkt   ar det sa du tanker      jag brukar i nodfall anvanda  dessa  5 eller 6 procent attika produkter i Thailand  men tar da bort vattnet helt for att fa en 1 2 3 lag for hallbarhetens skull   pa sill iallafall      😉

3 dl vinäger 2 dl socker, blandar jag i vatten håller ju inte lagen 6% men jag har både 12 och 24 % ättika på hyllan om jag behöver det.

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...