kenke Inlagd Juni 1, 2020 Dela Inlagd Juni 1, 2020 Da man startat en trad kan man copy and past som man vill hoppas det blir sa i denna trad detta gynnar alla som inte tycker om att klicka pa diffusa lankar och vill ta del av information Jag tar for givet att man skall ha tillagat ratten och smakat for att gora nagon form av bedomning och rekommendation uppskattar om man anvander ingredienser som finns i Thailand for att det inte skall bli missuppfattningar men det finns substitut ger ett exempel i denna ratt Jag borjar med dessa goda kycklingköttbullar Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry 500 g kycklingfärs fann jag ej gick till friendship kopte kycklingfile och dom malde for mig 1 1/2 msk finriven ingefära kopt marknaden 1 msk röd currypasta kopt marknaden 1 vitlöksklyfta 1 ägg 1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd) letade efter panko kopte nagot som hette hotto japanese breadcrumbs pa marknaden de sa att det va samma 3/4 tsk salt Blanda alla ingredienser till kycklingbullarna. Forma till 25 stycken köttbullar (för 4 port) 500g kycklingfars med oljade händer. Stek i olja tills de får fin färg och är genomstekta. Kommentar Fantastiskt goda nasta gang skall jag testa med farsk persilja for att bryta lite av chillsmaken at med ris och en svensk brunsas 😄 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kenke Inlagd Juni 3, 2020 Trådstartare Dela Inlagd Juni 3, 2020 pollognese 2 gul lök de var inte sa stora 3 vitlöksklyfta de var inte sa stora 1 1/2 morötter de va stora 1 msk olja 500 g kycklingfärs fann jag ej gick till friendship kopte kycklingfile och dom malde for mig 2 msk ketchup hade ingen tomatpuré 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk röd currypasta 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 kycklingbuljongtarning 300-400g champinjoner frysta kopte pa Siamburi’s 1 Broccoli Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Stek alla grönsaker och currypasta i olivolja i en gryta några minuter. Tillsätt färs och tomatpuré. Stek ytterligare några minuter under omrörning. Krydda med salt, peppar . Blanda ner tomater champinjoner och buljong och låt koka ca 15 minuter under lock. Smaka eventuellt av med salt och peppar.I slutet pa koktiden tillsatte jag broccolibuketter som fick angkokas under locket Kommentar gott snabbt enkelt at med jasminris nasta gang skall jag testa med selleri och oregano Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Tommy Inlagd Juni 3, 2020 Dela Inlagd Juni 3, 2020 Som lycklig ungkarl för ca 20 år sedan "Uppfann" jag följande stekta nudlar: "Pad Mama" 1 paket "Mama"-nudlar av valfri smak, tillagas efter instruktionerna (öppna påsen, lägg innehållet med kryddor och allt i en skål och slå på kokhett vatten). Häll lite matolja i stekpannan och stek så mycket bacon du vill (4 skivor vill jag ha). Klipp det stekta baconet i lagom stora bitar, 3-4 cm är lagom, ner i stekpannan igen! Häll nudelsoppan i ett durkslag eller i en sil så att allt vatten dräneras bort, vänd försiktigt ner (skojar, bara häll ner dem) nudlarna i stekpannan. Knäck ett ägg och rör om tills det ser färdigt ut! Mina ungar älskar det, med wokade/stekta Mama-nudlar med fläsksmak, jag gillar lite starkare, men det är ju bara att tillsätta lite chilipulver, eller ta starkare Mama-nudlar. MVH "There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kenke Inlagd Juni 16, 2020 Trådstartare Dela Inlagd Juni 16, 2020 Skall ge mig pa detta recept https://www.ica.se/recept/rotfruktssoppa-med-kokosmjolk-lime-och-ingefara-72675 Har allt men kalroten staller till det heter swede vet jag hedrande ha ha finns ibland pa macro och friendship kostar som guld finns det natt substitut man kan anvanda tro gronsaksbuljongtarning lyser ocksa me sin franvaro men hittade en svamp buljongtarning som jag kanske testar Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Arkiverad
Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.