Jump to content
IGNORERAD

Aterforsaljare sokes


wickeh

Recommended Posts

Gor en egen trad av detta...

Jag har en produkt for er med inte alltfor stora drommar om jattepengar. Passar helt suverant som forsorjningskalla for en mindre familj eller for att dryga ut pension eller sasongsmassiga inkomster fran svedala. Med lite ambition och arbete sa kan den ge en bra bit mer. Jag ser garna att det ar en farang med i bilden, helst svensk sa att man kan prata affarer, utvecklingsideer omkring produkten, forsaljningssatt, forsaljningsvagar och liknande ordentligt.

Vi har precis avslutat den tredje provforsaljningen av produkten. Den har salts pa tre olika marknader under tva veckor vardera kring Pattaya. Pa det stalle det gick som absolut samst salde vi i snitt for 700 Baht per dag. Eventuellt ska vi prova nagon eller nagra veckor ytterligare eftersom vi fatt erbjudande om att fa lana lite plats pa den ordinarie marknadsplatsen pa Soi Buakhao, alltsa inte den stora marknaden som bara ar tva dagar per vecka. Pa den kostar det omkring 900 baht per dag att hyra plats pa och det ar ont om platser, men produkten skulle antagligen fungera suverant dar ocksa.

Vi soker nu aterforsaljare runt om i landet. Vi kommer att salja till en aterforsaljare per omrade och sa vitt vi vet finns inte produkten i Thailand over huvud taget. Vi ska nu salja genom aterforsaljare och agna lite tid till lite produktutveckling och produktionssidan.

Sjalva produkten kan man saga ar en malarboksbild som vi trycker pa en bradskiva och i stallet for farg sa lagger man i en lera i olika kulorta farger i falten ( alltsa dar man annars fyller med farg ran kritor eller dyl). Och det ar kunden som lagger i leran sjalva precis som med malarboken. Det ar framst barn som ar de primara koparna, men tjejerna koper ocksa garna dessa prylar. Framst sota bilder med nallar och "I LOVE YOU". Veckan innan drottningens fodelsedag koptes massvis av mors dags bilder av saval gamla som unga.

Produkten passar ypperligt att salja till bade faranger och thailandare pa marknader. Marknader finns det ju over hela Thailand, ofta ett flertal ganska stora marknadsomraden per stad. Det ska helst vara en lite storre marknad for att fa hygglig volym pa forsaljningen sa att det gar att leva pa det. Har du lite ambitioner sa kan man till exempel gora som foljer: Nar du ( eller ratttare sagt thaivannen) salt produkten nagra veckor pa en marknad sa har ni fatt kontakter med andra saljare pa den marknadsplatsen och antagligen har ocksa thaivannen gjort sin bedomning om vem som ar god och ond... Hursom helst, de som din van har rankat som goda manniskor ar antagligen ocksa intresserade av att ta over forsaljningen pa den marknadsplatsen om de sett att den saljer hyggligt. Da kan du lamna over forsaljningen pa den marknaden till den personen och du saljer produkten till denne till ett sa pass bra pris att den nya saljaren kan lagga pa 100% i sin tur, produkten ar prissatt sa att det ska fungera och du sjalv kan anda behalla ett palagg pa 25-30%. Nar du lamnat over forsaljningen till en annan saljare, alternativt stallt in thaivannens bror eller syster pa marknadsplatsen ar det dags att dra till nasta forsaljningsplats och dra igang forsaljningen dar tills du hittar nagon att lamna over den till. Rinse and repeat...

Som aterforsaljare far man produkten till ett pris som ligger sa pass lagt att man kan lagga pa mellan 150-200% och anda kunna hamna i ratt pris for kunderna. Eller lamna over forsaljningen till nagon annan saljare och fortfarande ha hygglig avkastning pa att kopa in och leverera produkten vidare.

Vi har tre olika storlekar och ett stort antal motiv.

Large ar nagon millimeter mindre i storlek an ett A4-papper. Till Large anvander man atta olika farger pa leran.

Medium motsvarar storleken pa en A5. Fem olika farger.

Small motsvarar ungefar en A6. Tre olika farger pa leran.

Ett set med en Large tavla och tillhorande lera kostar for aterforsaljare 60 Baht och saljes for 140-200 Baht.

Ett set med en Medium tavla och tillhorande lera kostar for aterforsaljare 36 Baht och saljes for 80-120 Baht.

Ett set med en Small tavla och tillhorande lera kostar for aterforsaljare 22 Baht och saljes for 50-70 Baht.

Ett litet rakneexempel: Om ni skulle hamna i ett daligt lage pa en inte alltfor bra marknadsplats kanske ni skulle salja for 3-400b per dag, om ni har 60% marginal far ni ut 180-240 baht per dag, eller 5400-7200 baht i manaden. Saljer ni for 500 b/dag blir det 300 b/dag eller 9000 baht i manaden. Det bor vara enkelt att fa ihop till maten, elen och ungarnas skolgang pa den har produkten. Det ar inte heller alltfor arbetskravande och tidsforbrukande da de flesta marknadsplatser har begransade oppettider. Produkten gar ocksa utmarkt att salja inne eller strax utanfor BigC och liknande, men dar kostar det 7-10 000 baht per manad att sta och da forsvinner en stor del av omsattningen den vagen. Men nagon kan kanske smila in sig med nagon som redan har en liten marknadsplats dar och komma in tillsammans med nagon och dela pa platskostnaden... Naval, det finns massor av mojligheter.

Vi kommer att borja forsaljningen med ett startpaket som kostar 8000 baht och da far man produkter till ett forsaljningsvarde pa 18 200-26 600. Vi behover lite volym och behover ungefar tre aterforsaljare for att dra igang aterforsaljarverksamheten. Men vill inte ta pa oss for mycket i starten sa vi slapper maximalt in fem aterforsaljare till att borja med. Vi kommer att leverera startpaketet personligen och stanna i narheten nagra dygn och hjalpa till med uppstarten av forsaljningen. Beratta lite omkring vad som fungerat och inte, prissattning, skyltning och sa vidare. Jag personligen kommer att overvaka det hela fran en svalkande skuggig plats dar det tillhandahalls val kyld pilsner...

I startpaketet ingar

96 small, 8 olika motiv och 12 av varje

96 medium, 8 motiv 12 av varje

24 large 4 motiv och 6 av varje

Lera till 1200 koppar som forutom som ett set med bilderna kan saljas separat for 10-15 Baht styck. ( Manga koper garna till en eller tva farger till ett set.)

Koppar och lock till 1200 leror

Later det intressant? Hor av er med PM!

-------------------------------------

Just nu har jag intresseanmalningar fran foljande omraden:

Bangkok, Krabi, Surat Thani, Phuket, Chonburi, Rayong, Trat, Chantaburi, Soi Dao, Sa Kaeo och Khao Lak.

Pa en del stallen ar enstaka stad, o eller annat mindre omrade foremal for intresse och pa vissa omraden hela provinser. Ingen har annu startat upp verksamhet och det finns utrymme for manga, manga fler aterforsaljare. Var ar alla som vill bosatta sig i de norra, och nordostra delarna?

-------------------------------------

Korat ggr 2 och Roi Et laggs till intresselistan.

Det kommer mer regn på Phuket än i Bergen i Norge! 
Håkan, X-LA CHIQUITA, Soi Buakhao, Pattaya, Thailand

Numera ( för tillfället) Mora, Dalarna, Sverige

Link to comment
Dela på andra sajter

post-3104-125155130826_thumb.jpgpost-3104-125155124253_thumb.jpgpost-3104-125155125335_thumb.jpgpost-3104-125155127669_thumb.jpgpost-3104-125155129086_thumb.jpg

post-3104-125155124253_thumb.jpg

post-3104-125155125335_thumb.jpg

post-3104-125155127669_thumb.jpg

post-3104-125155129086_thumb.jpg

post-3104-125155130826_thumb.jpg

Det kommer mer regn på Phuket än i Bergen i Norge! 
Håkan, X-LA CHIQUITA, Soi Buakhao, Pattaya, Thailand

Numera ( för tillfället) Mora, Dalarna, Sverige

Link to comment
Dela på andra sajter

Just nu har jag intresseanmalningar fran foljande omraden:

Bangkok

Phuket

Krabi

Surat Thani

Khao Lak

Koh Lanta

Chonburi

Rayong

Trat

Chantaburi

Soi Dao

Sa Kaeo

Korat

Roi Et

Korat

De ar ordnade i omraden, Bangkok, Sodra, Sydostra och Ostra Thailand.

Men inget intresse fran Norra Thailand annu.

Pa en del stallen ar enstaka stad, o eller annat mindre omrade foremal for intresse och pa vissa omraden hela provinser. Ingen har annu startat upp verksamhet och det finns utrymme for manga, manga fler aterforsaljare.

Det kommer mer regn på Phuket än i Bergen i Norge! 
Håkan, X-LA CHIQUITA, Soi Buakhao, Pattaya, Thailand

Numera ( för tillfället) Mora, Dalarna, Sverige

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har fatt en hel del intresseanmalningar och jag ska satta igang med leveranser av startpaketen.

Leveranschemat ar anpassat efter vadret eftersom vi inte garna vill att ni ska bli sittande i regnet och inte salja nagot och tro att produken ar osaljbar. Men ett generellt tips ar att jamfora med de andra forsaljarnas forsaljning over en vecka sa far ni en uppfattning produkten ar svarsald pa just din marknad eller om det ar nagot som inte har med produkten att gora som paverkar forsaljningen. Har i Pattaya har den varit en av de bast saljande produkterna. I ovrigt ar det mycket T-shirts och diadem som saljer bra har. Och vi har som sagt var provsalt i stort sett endast pa ordinarie marknader for thaiare. Enda undantaget var nagon vecka pa walkingstreet dar den inte salde nagot under ett antal dagar for att tredje, fjarde och femte dagen salja for i snitt 1500 baht per dag. Det var nagra fa barnfamiljer som stod for storre delen av omsattningen da de kom tillbaka kvall efter kvall. Aven tjejerna kopte lite, men oftast var de i slaptag av en farang och denne ville inte stanna och titta, jag misstanker att de var intresserade av att lata tjejen handla en massa prylar :-)

Leveranserna.

September Sydostra

Oktober Norra och Nordostra

November Centrala

December Sodra

Vill du ha nagon speciell leveranstidpunkt sa ar det bara att hora av dig.

Vi tar inte forskottsbetalning for hela delen, daremot tar vi 4 000 baht i forskott och resterande 4000 vid leverans.

I de flesta fall kommer vi att leverera produkterna personligen och aven stanna nagra dygn i narheten for att hjalpa till lite i starten och prata lite om vad som fungerat for oss och inte.

Tidpunkten for inbetalning av forskottet bestammer er position i kon for onskat omrade. Ni som vill salja produkten i ett sarskilt omrade ( ett omrade kan vara allt ifran en marknadsplats till hela Provinser och landsdelar) ska alltsa betala in forskottet sa snart som mojligt for att vara nagorlunda sakra pa att inte nagon annan kommer fore. Ni som redan anmalt intresse maste betala in forskottet innan den 12:september for att vara sakra pa att behalla er plats i kon och gora det mojligt for oss att hinna leverera innan hogsasongen satter fart. Far ni inte omradet pa grund av att nagon annan kommer fore eller att vi valt nagon annan till att salja produkten i omradet aterbetalar vi hela summan.

Ni satter in forskottet om 4000 baht pa

Bangkok BANK IBAN BKKBTHBK Kontonummer 4844177545 Betalningsmottagare AMPHORN WILANAN

Vill ni betala till ett svenskt konto sa satter ni in 1000 svenska kronor pa foljande

Swedbank, 8381 6403 136 2496 Kontoinnehavare Håkan Wikman

Det kommer mer regn på Phuket än i Bergen i Norge! 
Håkan, X-LA CHIQUITA, Soi Buakhao, Pattaya, Thailand

Numera ( för tillfället) Mora, Dalarna, Sverige

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 månad senare...

Nu har det varsta regnet avstannat i storre delen av landet. Nagon som vill komma igang lagom till hogsasongen, hor av er till mig via mail eller PM

Det kommer mer regn på Phuket än i Bergen i Norge! 
Håkan, X-LA CHIQUITA, Soi Buakhao, Pattaya, Thailand

Numera ( för tillfället) Mora, Dalarna, Sverige

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag funderar... ;)

Vilka områden är lediga för tillfället?

"People are strange. They are constantly angered by trivial things, but on a major matter like totally wasting their lives,they hardly seem to notice." -  Charles Bukowski

 
Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...