Jump to content
IGNORERAD

Dyrare flygresor


Greyhound

Recommended Posts

Från aftonbladet

Dyrare flygresor väntas i spåren av smittan

Coronakrisen kan leda till att flygresor blir uppemot 50 procent dyrare när flygtrafiken återupptas. Orsaken är att flygbolagen väntas behöva vidta en rad åtgärder för att förhindra spridningen av covid-19, skriver Independent.

Enligt Alexandre de Juniac, vd för branschorganisationen IATA, innebär eventuella restriktioner att flygstolarna i mitten på varje rad måste vara tomma för att hålla avstånd mellan passagerarna. Vissa flygstolar kommer också att behövas som säkerhetszoner för kabinpersonalen.

På ett flygplan som normalt tar 189 passagerare skulle det betyda att bara 126 flygstolar får användas, något som resenärerna troligen får betala i form av högre biljettpriser.

I Kina har luftfartsmyndigheten CAAC infört regler för flyget. Bland annat ska toaletterna rengöras efter var tionde användning, och de tre bakersta flygstolarna på internationella flyg ska reserveras som en karantänszon.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kan likagärna bli billigare när många skall konkurera om få passagerare. 

 

Senaste veckorna har det vara flera riktigt förmånliga priser på resor i sommar och höst till både asien och usa. 

 

Så initialt tror jag det blir billigare, när sedan volymerna ökar kanske det blir dyrare en period för att därefter bli billigare igen när alla aktörer är igång igen och konkuransen återigen blir stenhård.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...