Jump to content
IGNORERAD

Svenskar begår brott för att stanna i Thailand


Amigo

Recommended Posts

  • Svar 62
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • Amigo

    7

  • Soengsang

    6

  • Tommy

    4

  • ArneMorales

    4

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

Det har ju förekommit i alla tider, att folk som inte når upp till kraven för visum, betalar en slant under bordet.

Expressen letar verkligen efter nåt negativt att skriva om Thailand.

Pensionärer suger - bunt ihop och slå ihjäl!

Link to comment
Dela på andra sajter

Det verkar som att nyhetstorkan i kvällspressen nått All Time High men den där artikeln om att hitta tillbaka till det erotiska sexlivet verkar i o f s intressant. :crazy:

Link to comment
Dela på andra sajter

15 minutes ago, Amigo said:

Expressen idag Expressen artikeln är ett plus artikel som kräver abonnemang, det har jag inte men läste i vanlig tidning. Kan nån kopiera hit? Länken får jag inte fungera men provar

https://www.expressen.se/premium/nyheter/svenskar-begar-brott-for-att-ha-rad-att-stanna-i-Thailand/

IMG_20200213_100114.jpg

Expressen har haft flera sådana här "granskande" artiklar på sistone, på temat "Expressen på plats i Thailand". Underförstått, en journalist och en fotograf som åkt på kombinerad jobb- och semesterresa på tidningens bekostnad.

 

Kanske var det trots allt bättre förr när de hyrde in MPR-medlemmen Töppfer på frilansbasis? 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

5 minuter sedan, skrev GreenValley:

Det verkar som att nyhetstorkan i kvällspressen nått All Time High men den där artikeln om att hitta tillbaka till det erotiska sexlivet verkar i o f s intressant. :crazy:

Ja, ett sexliv utan erotik kan inte va mycket till sexliv.😉

Pensionärer suger - bunt ihop och slå ihjäl!

Link to comment
Dela på andra sajter

Men allt stämmer ju i artikeln, inte anser jag det som negativt skrivet om Thailand. Känner ett flertal som måste köpa en korruptions extension för 14 000 - 22 000 THB för att kunna stanna över vintern eller stadigt. Tillhör själv "riskgruppen" med en bruttoinkomst på 210 000 SEK om året. Hittills har ett intyg från konsuln (+originalet från utbetalaren) och en del pengar på kontot räckt för att kunna stanna. Nu gick ju min extension ut efter 5 års vistelse så vet inte hur det blir i höst om jag nu kan åka dit igen. Som tur är kan man ansöka om O retired här i Sverige och för det krävs inte sjukförsäkring än iallafall men det kan ju ändras när som helst.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kan inte påstå att jag sett något reportage där kvinnor åket till Gambia och får en halvmeter. Det stoppas väl av feministmaffian.

Link to comment
Dela på andra sajter

HUA HIN. Pensionen räcker inte längre för att få uppehållstillstånd i Thailand.
Då tvingas svenskarna begå brott.
Expressen har besökt pensionärerna som gör allt de kan för att få stanna i värmen.
- Tyvärr måste de som inte har någon annan möjlighet nyttja det, säger den tidigare plattläggaren Göran Bolin, 76.

Svenska pensionärer som flyttat till Thailand tvingas ta till korruption för att kunna bo kvar i värmen. Orsaken är att deras pensioner inte längre räcker för att nå upp till det krav som Thailand ställer för att de ska få visum.

För att få pensionärsvisum till Thailand måste man ha en månadsinkomst på minst 65 000 thailändska baht (cirka 20 065 kronor) eller ha 800 000 baht (247 000 kronor) på ett thailändskt bankkonto minst 60 dagar innan man ansöker om en förlängning.

Man måste ha samma belopp kvar på bankkontot tre månader efter att man sökt förlängningen.

– Den svagare kronkursen påverkar ju i stort sett alla utlandspensionärer, säger Kjell Nyström, 72, förgrundsfigur i föreningen Svenskar i Udon Thani.

– För vissa av dem blev ekonomin ytterligare försämrad av höjningen av SINK för ett par år sedan. Här i Thailand påverkas vi ju dessutom av den starka bahten. Växelkursen mellan den svenska kronan och den thailändska bahten har ju fallit med cirka 30 procent under de senaste fem åren.

Vi sitter på en utomhusservering i storstaden Udon Thani i norra Thailand.

Här ses ett gäng utlandssvenskar regelbundet för morgonfika. I dag får göteborgaren Kent höra om och om igen att favoritlaget, de regerande mästarna Frölunda, förlorat i SHL. Men det finns ett annat populärt samtalsämne, hur det blivit tuffare att bo i Thailand.

– Jag känner till personer som inte kunnat förlänga sitt uppehållstillstånd som pensionär på grund av av kravet på att man ska ha minst 65 000 baht i månaden i pension, säger Kjell Nyström.

Enligt SCB var den totala genomsnittliga pensionen för 65-åringar och äldre 17 992 kronor i månaden under 2017. Men dagens växlingskurs innebär det att man inte når kravet på 65 000 baht i månaden.

Ogifta pensionärer samt de som är gifta med väldigt låg pension nyttjar då ”agenter” som mot betalning, upp till 20 000 baht, fixar uppehållstillstånd. Detta är fortfarande möjligt då Thailand är ett land med mycket korruption på alla nivåer och inom alla områden. Man kan säga att pensionärerna har tvingats ut i en grå och olaglig zon. Det är inte vanligt, men det är inte heller sällan som det händer, säger Kjell Nyström.



Livet är som en påse [emoji3] tomt om man inte fyller den med något.
www.tomtens-mandlar.se

http://tomtensmandlar.tictail.com/

Jerker เจสเปอร์ โรสัน

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är jättevanligt”

Elva timmars bilresa söderut i semesterorten Hua Hin sitter Göran Bolin i skuggan på sin veranda. Den tidigare plattsättaren har bott i Thailand i elva år. Barnen sa ”ta vara på ditt liv, farsan” när han lämnade över egna företaget till sonen och flyttade. Men barnbarnen saknar honom.

– Man kan ju inte kramas på Skype, säger Göran.


Han vet vad Kjell Nyström talar om. En thailändska har erbjudit att hjälpa honom.

Han beskriver hennes tjänst.

– Man betalar 16 000 baht (4 937 kronor) och så sätter hon, så att säga inom parantes, in 800 000. Sedan hur deras stämplar fungerar vet jag inte, men sedan hämtar man ut dem dagen efter. Men det är Immigration office, det är hon och det är banken... de delar på pengarna.

– Det är så svenskar här får sina visum. Det är så det fungerar, säger han.

Kvinnan är populär.

– Den här tjejen sa att hon har ungefär 35 kunder. Och priset varierar. Du kan betala så mycket som 26 000 baht (8 025 kronor). Det är jättevanligt.

Vi talar med flera svenskar i Thailand som berättar samma historia. Pensionen de arbetat ihop under ett arbetsliv räcker inte till.

– Jag vet 20 svenskar som gör det, säger Göran. Det finns ett ställe i Bangkok, där det kostar 14 000 baht (4 320 kronor) och där du inte behöver ha pengar på banken eller något utan det är bara att förmedla dina uppgifter så ordnar de resten.

Befarade amputation

De flesta vi träffar beklagar sig över att svenska politiker inte förstår deras situation.

De skulle vilja vara del av det svenska socialförsäkringssystemet även i Thailand på samma sätt som utlandssvenskar boende i EU-länder.

En stor del av Göran Bolins besparingar, det han hade tänkt leva på i Thailand, försvann efter en trafikolycka. En moped körde i hög hastighet in i sidan på hans moped. Skadorna var så allvarliga att han inte kunde vårdas på det lokala sjukhuset.

Han fördes akut med ambulans till specialistvård i Bangkok tre timmar bort. Göran befarade att det skulle krävas en amputation.

– Min första tanke när jag såg benet var ”Cut it off and take it to the dogs”. Men de räddade det, säger han.

– Men det blev problem med hudtransplantationen. De tog skinn från låret. De fick göra om det tre gånger innan huden fäste, säger han.

Hans svenska försäkringsbolag ställde inte upp som han förväntat sig, trots att han krävt ett skydd som täckte allt.

Det krävdes 280 000 baht (86 453 kronor) för att göra operationen. Göran hade bara 200 000 baht (61 752 kronor).

Oväntade stödet i krisen

Görans thailändska granne och ex-flickvän, som arbetar 14 timmar långa arbetspass på en nagel- och hårsalong, ställde i stället upp med pengarna som saknades. Rösten stockar sig när han berättar om det oväntade stödet och medmänskligheten.

– Och då vet man hur hårt hon slitit för de pengarna, säger han.

– Nu kanske jag blir lite blöt, varnar han och gömmer ansiktet i händerna för att torka bort tårar.

Han tar en paus för att samla sig.

– Så otroligt fint av henne, säger han sedan.

En vanlig bild av utlandssvenskar är de lever ett förmånligt liv i sol och värme.

Men som Expressen berättat om tidigare är det många svenskar som lever i Thailand utan försäkring.

Svenskar som flyttar till Thailand lämnar det svenska socialförsäkringssystemet.

Eftersom Thailand inte tillhör EU, eller har några egna liknande avtal med Sverige, måste svenska pensionärer teckna en privat sjukvårdsförsäkring.

Problemet för många svenska pensionärer i Thailand är att de inte kan få privat sjukvårdsförsäkring.

En del nekas av försäkringsbolag på grund av tidigare sjukdomar.

Andra är så gamla att en privat sjukvårdsförsäkring blir för dyr för en svensk pensionär.

Flera vittnar om att de inte kan få en försäkring efter att de fyllt 70 år.

Antingen har de inte råd eller så kan de inte få försäkring på grund av sin ålder eller tidigare sjukdomar

Thailändska myndigheter har till och med tröttnat på att utländska pensionärer drar på sig skulder på statliga thailändska sjukhus.

Från och med den 31 oktober måste de som ansöker om en O-A visering, ett ettårigt pensionärsvisum, ha en giltig hälsoförsäkring som täcker 40 000 baht (cirka 13 000 kronor) för läkarbesök samt 400 000 baht (130 000 kronor) för inläggning på sjukhus.

Göran har inte råd med en heltäckande försäkring. Trots att han lever med en väldigt tydlig påminnelse om hur farlig trafiken kan vara i Thailand har han ingen försäkring. Han har inte råd.

– Den jag har klarar min begravning, men jag har ingenting om jag åker på en ny moppeolycka, säger han.

– Det känns inget bra, men vad ska jag göra.



Livet är som en påse [emoji3] tomt om man inte fyller den med något.
www.tomtens-mandlar.se

http://tomtensmandlar.tictail.com/

Jerker เจสเปอร์ โรสัน

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är väl själva fan. Att bo i Thailand är väl för fasen en mänsklig rättighet. Svensk som man är. 😡😡😡

Link to comment
Dela på andra sajter

14 minuter sedan, skrev Olle:

Kan inte påstå att jag sett något reportage där kvinnor åket till Gambia och får en halvmeter. Det stoppas väl av feministmaffian.

Tack Jerker 👍

 

I denna artikeln var det inte ett ord om sex eller sexturism. Dock i tidningen i separat artikel var det om sexlivet men det är ett annan sak.

Link to comment
Dela på andra sajter

30 minutes ago, Olle said:

Kan inte påstå att jag sett något reportage där kvinnor åket till Gambia och får en halvmeter. Det stoppas väl av feministmaffian.

Jo de har dom haft tidigare, men då har artikeln formuleras mer romantiskt....men nu behöver dom ju inte resa dit mer tack vare vår fina politik.💕

Ändrades av Herluf
Link to comment
Dela på andra sajter

Captain Morgan
1 hour ago, spooncreek said:

Expressen har haft flera sådana här "granskande" artiklar på sistone, på temat "Expressen på plats i Thailand". Underförstått, en journalist och en fotograf som åkt på kombinerad jobb- och semesterresa på tidningens bekostnad.

 

Kanske var det trots allt bättre förr när de hyrde in MPR-medlemmen Töppfer på frilansbasis? 😉

 

Varför kan de inte åka ut till Rinkeby/Tensta och göra ett reportage om vad som försigår där istället.

Då slipper de dessutom Gretas flygskam.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Lösningen måste bli =flytta till tex Kreta och ta med thailändskan dit, sol finns och bra öl så det borde ju gå!

Sju år i folkskola, yes! Proud member of R 142 Ystad! Däckspojke!

Link to comment
Dela på andra sajter

42 minutes ago, Khonis said:

Det är väl själva fan. Att bo i Thailand är väl för fasen en mänsklig rättighet. Svensk som man är. 😡😡😡

Typiskt svensk naivitet...men vänta nu, det finns ju inget svenskt!??

Link to comment
Dela på andra sajter

3 timmar sedan, skrev Jive:

Det har ju förekommit i alla tider, att folk som inte når upp till kraven för visum, betalar en slant under bordet.

Expressen letar verkligen efter nåt negativt att skriva om Thailand.

"Journalisterna" får gratis semester! Egentligen en smart ide så länge den håller. Iofs tror jag det håller hur länge som helst i naivitetens högborg.

Link to comment
Dela på andra sajter

7 minuter sedan, skrev Wanchai:

"Journalisterna" får gratis semester! Egentligen en smart ide så länge den håller. Iofs tror jag det håller hur länge som helst i naivitetens högborg.

Det är väl många journalister som gör repotage från utlandet och Thailand är väl intresant för svenska turister, sen

semester eller inte det är väl nåt mellan tidningen och journalisten, eller hur

Link to comment
Dela på andra sajter

På Thailändska ambassadens sida står följande om man vill ansöka om ett non-immigration visum typ "O"

 

  • Application form (click here to download)
  • Original passport
  • Copy of passport (the page with your information)
  • Two photographs 
  • Pension certificate from Pensionsmyndigheten/ Försäkringskassan 
  • Pension statement showing at least 18 500 SEK in pension income per month after taxes 
  • Or Bank statements) with an amount of at least 57 000 SEK
  • Personbevis
  • Visa Fee. 700 SEK, single entry
    1750 SEK, multiple entries

 

Fast det förutsätter väl att man inte skriver ut sig ur Sverige? Eller?

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

6 timmar sedan, skrev Olle:

Kan inte påstå att jag sett något reportage där kvinnor åket till Gambia och får en halvmeter. Det stoppas väl av feministmaffian.

 

6 timmar sedan, skrev Amigo:

Tack Jerker 👍

 

I denna artikeln var det inte ett ord om sex eller sexturism. Dock i tidningen i separat artikel var det om sexlivet men det är ett annan sak.

Finns väl inga svenska fetton som vill bo i Gambia?

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

3 timmar sedan, skrev Boa52:

Det är väl många journalister som gör repotage från utlandet och Thailand är väl intresant för svenska turister, sen

semester eller inte det är väl nåt mellan tidningen och journalisten, eller hur

Åh gode GUD! Kan du inte upplysa oraklet om "Stavningskontroll" och hur det funkar?

 

AMEN

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

6 hours ago, Olle said:

Kan inte påstå att jag sett något reportage där kvinnor åket till Gambia och får en halvmeter. Det stoppas väl av feministmaffian.

Då har du inte kollat särskilt noga,  det har funnits mängder med såna reportage. I tex Expressen. Ligger inte ens bakom betalvägg så det är bara att läsa hela artikelserien. Trevlig läsning.

 

https://www.expressen.se/nyheter/mannen-som-svenska-kvinnorna-tranar-efter/

 

Link to comment
Dela på andra sajter

6 timmar sedan, skrev MaiChai:

På Thailändska ambassadens sida står följande om man vill ansöka om ett non-immigration visum typ "O"

 

  • Application form (click here to download)
  • Original passport
  • Copy of passport (the page with your information)
  • Two photographs 
  • Pension certificate from Pensionsmyndigheten/ Försäkringskassan 
  • Pension statement showing at least 18 500 SEK in pension income per month after taxes 
  • Or Bank statements) with an amount of at least 57 000 SEK
  • Personbevis
  • Visa Fee. 700 SEK, single entry
    1750 SEK, multiple entries

 

Fast det förutsätter väl att man inte skriver ut sig ur Sverige? Eller?

Går hur bra som helst som utskriven.

Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt!

Link to comment
Dela på andra sajter

4 timmar sedan, skrev Tommy:

 

Finns väl inga svenska fetton som vill bo i Gambia?

 

MVH

Nä de bor i Göteborg 🤣🤣🤣🤣

Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt!

Link to comment
Dela på andra sajter

Scandinaviancorner
2 hours ago, Soengsang said:

Nä de bor i Göteborg 🤣🤣🤣🤣

Ja där bor det alla jävla sorter av missfoster

Link to comment
Dela på andra sajter

11 timmar sedan, skrev Soengsang:

Går hur bra som helst som utskriven.

 

Även om man inte har 18 500 i månaden netto så borde väl de flesta kunna skrapa ihop 57 000 kronor på ett bankkonto för att visa upp för ambassaden. Står inget om man måste ha pengarna där över en längre tid.

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...