Jump to content
IGNORERAD

Öppna Thairestaurang


Leni

Recommended Posts

4 minutes ago, Tommy said:

Har hört det där förut, och det är ganska korkat...

Det finns en mängd saker jag aldrig gjort, och är helt säker på att jag har det bättre och mår bättre för att jag låtit bli...

 

Jag har aldrig mördat någon, aldrig våldtagit någon, aldrig rånat någon... Jag hade antagligen ångrat mej om jag gjort nåt av de där och är nöjd med att ha avstått.

Har aldrig langat sprit till minderåriga, aldrig sålt droger... Listan kan göras längre, mycket längre...

 

Jag har inte alltid följt lagen till punkt och pricka, en del av lagbrotten stör mej inte alls, andra ger mej dåligt samvete när jag minns dem.

 

 

MVH

Hahaha! Ja man kan ju alltid dra saker till sina ytterligheter men nu blev resonemanget nästan lite mer än "ganska korkat". ;)

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 81
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • Tommy

    11

  • Amigo

    7

  • born41

    4

  • Fantomen

    4

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

3 minuter sedan, skrev Fantomen:

Hahaha! Ja man kan ju alltid dra saker till sina ytterligheter men nu blev resonemanget nästan lite mer än "ganska korkat". ;)

 

 

Tack, för att du förstår!

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

16 minuter sedan, skrev Tommy:

Har hört det där förut, och det är ganska korkat...

Det finns en mängd saker jag aldrig gjort, och är helt säker på att jag har det bättre och mår bättre för att jag låtit bli...

 

Jag har aldrig mördat någon, aldrig våldtagit någon, aldrig rånat någon... Jag hade antagligen ångrat mej om jag gjort nåt av de där och är nöjd med att ha avstått.

Har aldrig langat sprit till minderåriga, aldrig sålt droger... Listan kan göras längre, mycket längre...

 

Jag har inte alltid följt lagen till punkt och pricka, en del av lagbrotten stör mej inte alls, andra ger mej dåligt samvete när jag minns dem.

 

Saker jag inte gjort som jag ångrar? Har aldrig vunnit Jackpot på Eurolotto, det svider...

 

 

MVH

Oj joi joi Att jämföra öppna thairestaurang o mörda? Vet inte vad jag ska säga, verkligen inte. Har stor respekt för Tommy men nu blev det mer än korkat. Sorry kan inte sammankoppla varken mord eller missahndel alt rån med att öppna ett thaihak.

Link to comment
Dela på andra sajter

4 minuter sedan, skrev Amigo:

Oj joi joi Att jämföra öppna thairestaurang o mörda? Vet inte vad jag ska säga, verkligen inte. Har stor respekt för Tommy men nu blev det mer än korkat. Sorry kan inte sammankoppla varken mord eller missahndel alt rån med att öppna ett thaihak.

Hahaha där ser du en anledning till att inte öppna, du ser hur det kan bli.....

Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt!

Link to comment
Dela på andra sajter

Hur många av er som ger råd har eller har haft thairestaurang i Sverige?

Jag och min FD. hade det den finns kvar och den fungerar ger inkomster och är känd.

1. Du behöver inte ha ett bra läge om du inte har parkeringsplatser, vår restaurang ligger avsides det var flera pizzerior som gick i konkurs.

    Japp, de hade inge bra gourmé mat. 

2. Koken eller kokar ska verkligen kunna laga bra mat som smakar bra, du måste servera det så att det ser bra och smaklig ut.

    Endast råvaror inga halvfabrikat och micro uppvärmd. Kan ni verkligen laga mat i en restaurang, Det är inte som att laga mat hemma.

    Skriv HACCP program, Klarar du inte det själv be om hjälp. Det är krav om du ska få tillstånd.

    Kyl, frys, förvaring temperaturkontroller skall skötas utan minsta anmärkning.

3. Innan du fixar lokal kolla med Hälsovården, Brandkåren, Polisen om du får ha thairestaurang just där ( tänker på gasol och eventuella starka lukter )

    Tillstånd att starta restaurang går inte att ta över från någon tidigare ägare, Du måste skaffa ett nytt tillstånd för din verksamhet.

    Lokalen ska vara fräsch och inbjudande, trevlig personal som ler och är glada.

4. Ha inte matsedel med 98  små rätter eller liknande. Ha 5- 6 huvudrätter och byt sedel varje månad.

    Fint porslin och ej slitna bestick, RENT överalt.

5. Alkohol kräver tillstånd ( kommunen och Polisen ) viktig att ha. den är personligt. 

    Spela thailändsk musik som kunderna vill lyssna på inte vad du gillar

    Eventuellt TV skärm som visar Thailand och inte fotbollsmatch ( de som vill se fotboll går till sportbaren )

 

Första dagen fick folk äta gratis och bedöma maten, intrycket och upplevelse genom att frivilligt lägga i burken den summa de tyckte det var värt 

att äta hos oss. Efter stängningen när alla gick öppnade vi burken. Lugn kan säga att vi gapade stort när vi räknade pengarna.det var dubbelt så 

mycket som vi skulle få om vi sålde maten via kassan.

 

Lunchbuffé är det fult, trots höga priset, folk vill boka bord för att få äta lunch, Ala carté är alltid många gäster.

Avhämtning går för fult

 

Liten del av restaurangen är gjort som thaikryddor butik,  

 

Du kommer inte att tjäna så du kan köpa en ny Mercedes efter tre månader, men du får lön.

Bokföring? som andra säger fixa bokföringsbyrå som också kommer att ge dig råd och verkligen ser genom din ekonomi.

 

Bjud in hälsovården att de kommer och kontrollerar så att du vet var du står. De kan vara för jävliga om man inte följer lagar och föreskrifter. 

 

Konkurrens? Inga problem, Ingen kan konkurrera med oss just för att de hade inga chanser 

 

Ställe finns kvar, men det krävde verkligen mycket jobb de första åren, nu flyter det på men det gäller att ha koll och översikt och inte slappna av utan utveckla. 

Ändrades av JJC
Link to comment
Dela på andra sajter

11 timmar sedan, skrev Leni:

Några tips o råd den är/blir  i Stockholm

Du har fått både bra och goda råd nu. ett råd till dej från mej, egen firma vad det än må vara, mycke extra jobb inget 8 tim

jobb snarare dyngnet runt om inte i tanken. Se till att du har alla intyg som behövs och det viktigaste se till så du inte

blir skulldsatt resten av ditt liv om det inte funkar

Link to comment
Dela på andra sajter

8 minuter sedan, skrev JJC:

Hur många av er som ger råd har eller har haft thairestaurang i Sverige?

 

För det första, ger Du bra råd med insyn på verksamheten i fråga. Men bara man inte haft ett thaihak ska man inte undvika ge råd, eller snarare synpunkter, rent allmänt om att starta eget osv. Om det var krav här på forat (att man skall ha eget erfarenhet av allt för att kunna svara) skulle det vara väldigt tyst här, ännu tystare än det är idag. Tack o ha en bra dag.

Link to comment
Dela på andra sajter

2 minuter sedan, skrev Amigo:

För det första, ger Du bra råd med insyn på verksamheten i fråga. Men bara man inte haft ett thaihak ska man inte undvika ge råd, eller snarare synpunkter, rent allmänt om att starta eget osv. Om det var krav här på forat (att man skall ha eget erfarenhet av allt för att kunna svara) skulle det vara väldigt tyst här, ännu tystare än det är idag. Tack o ha en bra dag.

Lycka till med din restaurang.

Link to comment
Dela på andra sajter

5 minuter sedan, skrev Amigo:

För det första, ger Du bra råd med insyn på verksamheten i fråga. Men bara man inte haft ett thaihak ska man inte undvika ge råd, eller snarare synpunkter, rent allmänt om att starta eget osv. Om det var krav här på forat (att man skall ha eget erfarenhet av allt för att kunna svara) skulle det vara väldigt tyst här, ännu tystare än det är idag. Tack o ha en bra dag.

Jag svara för jag har haft 2 företag, utan förlust när jag lämna dom, revisor det bästa man skaffar sej

Link to comment
Dela på andra sajter

4 minuter sedan, skrev JJC:

Lycka till med din restaurang.

Nu är det inte jag som har planer på att öppna/starta nåt verksamhet men har haft tidigare egna, både lyckade o misslyckade.

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Amigo:

Oj joi joi Att jämföra öppna thairestaurang o mörda? Vet inte vad jag ska säga, verkligen inte. Har stor respekt för Tommy men nu blev det mer än korkat. Sorry kan inte sammankoppla varken mord eller missahndel alt rån med att öppna ett thaihak.

Jag borde vetat bättre. Läsförståelsen på MPR är extremt selektiv, vill nån missuppfatta så gör denne det.

 

Mitt svar var till den korkade kommentaren "Bättre att ångra saker man gjort än saker man inte gjort."  Inte att mord och att starta Thaihak har en massa gemensamt, jag antar att du fattade men ville verka som att du inte gjorde det? Helt upp till dej.

 

Lika korkat som den gamla sanningen "Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder".

 

Men vafan, ha kul, spy galla, det går över.

 

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

23 minuter sedan, skrev Tommy:

Jag borde vetat bättre. Läsförståelsen på MPR är extremt selektiv, vill nån missuppfatta så gör denne det.

 

Mitt svar var till den korkade kommentaren "Bättre att ångra saker man gjort än saker man inte gjort."  Inte att mord och att starta Thaihak har en massa gemensamt, jag antar att du fattade men ville verka som att du inte gjorde det? Helt upp till dej.

 

Lika korkat som den gamla sanningen "Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder".

 

Men vafan, ha kul, spy galla, det går över.

 

 

MVH

Försökte artigt framföra min åsikt, dock verkar jag misslyckas med det. Ha det bra Du med. Jag tycker fortfarande att man ska prova, så slipper man ångra efteråt att man inte gjorde det.

Link to comment
Dela på andra sajter

Mitt råd gällande planer på ett försök till riktig, pengainbringande egen verksamhet är att ge 100%, planera ordentligt, göra det absolut bästa du kan och lita på att du kan göra det bättre eller åtminstone lika bra som de bästa. 

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2020-01-15 at 19:34, skrev JJC:

Hur många av er som ger råd har eller har haft thairestaurang i Sverige?

Jag och min FD. hade det den finns kvar och den fungerar ger inkomster och är känd.

1. Du behöver inte ha ett bra läge om du inte har parkeringsplatser, vår restaurang ligger avsides det var flera pizzerior som gick i konkurs.

    Japp, de hade inge bra gourmé mat. 

2. Koken eller kokar ska verkligen kunna laga bra mat som smakar bra, du måste servera det så att det ser bra och smaklig ut.

    Endast råvaror inga halvfabrikat och micro uppvärmd. Kan ni verkligen laga mat i en restaurang, Det är inte som att laga mat hemma.

    Skriv HACCP program, Klarar du inte det själv be om hjälp. Det är krav om du ska få tillstånd.

    Kyl, frys, förvaring temperaturkontroller skall skötas utan minsta anmärkning.

3. Innan du fixar lokal kolla med Hälsovården, Brandkåren, Polisen om du får ha thairestaurang just där ( tänker på gasol och eventuella starka lukter )

    Tillstånd att starta restaurang går inte att ta över från någon tidigare ägare, Du måste skaffa ett nytt tillstånd för din verksamhet.

    Lokalen ska vara fräsch och inbjudande, trevlig personal som ler och är glada.

4. Ha inte matsedel med 98  små rätter eller liknande. Ha 5- 6 huvudrätter och byt sedel varje månad.

    Fint porslin och ej slitna bestick, RENT överalt.

5. Alkohol kräver tillstånd ( kommunen och Polisen ) viktig att ha. den är personligt. 

    Spela thailändsk musik som kunderna vill lyssna på inte vad du gillar

    Eventuellt TV skärm som visar Thailand och inte fotbollsmatch ( de som vill se fotboll går till sportbaren )

 

Första dagen fick folk äta gratis och bedöma maten, intrycket och upplevelse genom att frivilligt lägga i burken den summa de tyckte det var värt 

att äta hos oss. Efter stängningen när alla gick öppnade vi burken. Lugn kan säga att vi gapade stort när vi räknade pengarna.det var dubbelt så 

mycket som vi skulle få om vi sålde maten via kassan.

 

Lunchbuffé är det fult, trots höga priset, folk vill boka bord för att få äta lunch, Ala carté är alltid många gäster.

Avhämtning går för fult

 

Liten del av restaurangen är gjort som thaikryddor butik,  

 

Du kommer inte att tjäna så du kan köpa en ny Mercedes efter tre månader, men du får lön.

Bokföring? som andra säger fixa bokföringsbyrå som också kommer att ge dig råd och verkligen ser genom din ekonomi.

 

Bjud in hälsovården att de kommer och kontrollerar så att du vet var du står. De kan vara för jävliga om man inte följer lagar och föreskrifter. 

 

Konkurrens? Inga problem, Ingen kan konkurrera med oss just för att de hade inga chanser 

 

Ställe finns kvar, men det krävde verkligen mycket jobb de första åren, nu flyter det på men det gäller att ha koll och översikt och inte slappna av utan utveckla. 

Frugan har haft 3 mathak i Sverige och ett i Thailand. Ett av dom är kvar idag. Första restaurangen blev hon lurad av han som ägde lokalen. La av efter ett år på grund av ständiga problem från honom. Restaurangen var lönsam men ingen stor pengamaskin när hon la ner. Mycket jobb så timpenningen var inte hög. Han som ägde lokalen ville att hans tgf skulle ta över därför alla problem han ställde till. Hon tog över när frugan la av. Fungerade kanske ett halvår för henne.

 

Under tiden frugan hade den var det mycket problem med kommunens hälsomyndighet. Lokalerna var ok liksom alla tillstånd. Kommunen besiktade och godkände myndigheterna innan frugan började. Fast den kommunen hade ingen koll på hur en livsmedelslokal skulle vara beskaffad. Sprickor i tätskikt både här och där i dom flesta andra kommuner har det blivit bakslag på dom lokalerna. Innan frugan började med restaurangen hade vi haft matvagn och åkt runt i flera kommuner och de flesta var ganska tuffa med hygienen. Hur som helst så var konkurensen på orten ganska stor från massor med pizzerior ocg andra mathak. Efter en stund började anmälningar om magsjuka strömma in. Provtagningar i massor men inga bakterier hittades någon gång. Till slut verkade det som om de tröttnade på att ta prov. Hon kom in en gång och tog prov efter flera månader och sa att det var många anmälningar men hon trodde de var falska för att bli kvitt konkurrenter. Dessa sista prov visade ej heller på några bakterier. Och någon månad efter la vi av. Hon som tog över efter oss hade ej bakteriefritt men jag tror att det var smaken på maten som gjorde att hon tappade kunder och fick lägga ner. 

 

Sedan blev det en liten grill och den tjänade hon pengar på. Byggde huset i Thailand på det hon tjänade från den. Många timmars jobb 12/7 men bra betalt speciellt under sommarn. Drivs idag av annan thai.

 

Råden du angivit är bra. Vi har fått bra hjälp av hälsa på kommunen. Ta hjälp av dessa hur lokalerna ska vara innan ni startar renoveringar/verksamhet i lokalerna. Att som thai förstå de svenska myndigheternas renlighetskrav brukar vara en utmaning.

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

19 minuter sedan, skrev Wangthong:

Frugan har haft 3 mathak i Sverige och ett i Thailand. Ett av dom är kvar idag. Första restaurangen blev hon lurad av han som ägde lokalen. La av efter ett år på grund av ständiga problem från honom. Restaurangen var lönsam men ingen stor pengamaskin när hon la ner. Mycket jobb så timpenningen var inte hög. Han som ägde lokalen ville att hans tgf skulle ta över därför alla problem han ställde till. Hon tog över när frugan la av. Fungerade kanske ett halvår för henne.

 

Under tiden frugan hade den var det mycket problem med kommunens hälsomyndighet. Lokalerna var ok liksom alla tillstånd. Kommunen besiktade och godkände myndigheterna innan frugan började. Fast den kommunen hade ingen koll på hur en livsmedelslokal skulle vara beskaffad. Sprickor i tätskikt både här och där i dom flesta andra kommuner har det blivit bakslag på dom lokalerna. Innan frugan började med restaurangen hade vi haft matvagn och åkt runt i flera kommuner och de flesta var ganska tuffa med hygienen. Hur som helst så var konkurensen på orten ganska stor från massor med pizzerior ocg andra mathak. Efter en stund började anmälningar om magsjuka strömma in. Provtagningar i massor men inga bakterier hittades någon gång. Till slut verkade det som om de tröttnade på att ta prov. Hon kom in en gång och tog prov efter flera månader och sa att det var många anmälningar men hon trodde de var falska för att bli kvitt konkurrenter. Dessa sista prov visade ej heller på några bakterier. Och någon månad efter la vi av. Hon som tog över efter oss hade ej bakteriefritt men jag tror att det var smaken på maten som gjorde att hon tappade kunder och fick lägga ner. 

 

Sedan blev det en liten grill och den tjänade hon pengar på. Byggde huset i Thailand på det hon tjänade från den. Många timmars jobb 12/7 men bra betalt speciellt under sommarn. Drivs idag av annan thai.

 

Råden du angivit är bra. Vi har fått bra hjälp av hälsa på kommunen. Ta hjälp av dessa hur lokalerna ska vara innan ni startar renoveringar/verksamhet i lokalerna. Att som thai förstå de svenska myndigheternas renlighetskrav brukar vara en utmaning.

 

 

Grymt bra sammanfattning av hur det känns att ha thaihak!

 

Olika Kommuner har olika regler, vår kommun har, som det verkar en jordnära uppfattning, inga stora problem med Miljö och Hälsa (kan ju bero på att vi gör rätt), men grannkommunen, Göteborg, verkar vara ett helvete...

 

En (1) gång på 6,4 år har vi fått en anmälan av nån som påstod att hon blivit magsjuk av vad hon trodde var vår mat... 

Hon mådde illa 2 dagar efter att hon beställt Take away från oss...

Kvinnan på "Hälsa" frågade om nån annan haft problem? Nej, svara jag, helt sant, och sen tyckte Kvinnan att den som anmälde borde blivit sjuk minst en dag innan hon anmälde...

 

Vi har också råkat ut för skitsnack om magsjuka, men det var på en sida som drevs av en numera nedlagd konkurrent till oss... (Marcos i Partille, förr-förra ägarna)

"Människor är bäst på Bio".

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Captain Morgan
On 1/15/2020 at 2:19 PM, Leni said:

Några tips o råd den är/blir  i Stockholm

 

Ser att du har fått fantastiskt goda och värdefulla råd från flera MPRare med genuin erfarenhet.
Jag drev ett f
öretag med god framgång under fem års tid men kan ingenting om restauranger annat än att käka där så jag är nog

inte rätt person att ge råd i den aktuella frågan men kan dela med mig lite av min erfarenhet i alla fall, kanske har du nytta av något.


Som företagare:
- Gör en lista på alla råd du fått.
- Planera noga, min st
örsta oro var ifall jag skulle bli sjuk och borta ett tag. Vad gör man i en restaurang om kocken bir sjuk?
- H
åll nere utgifterna till ett minimum, kanske genom att köpa begagnad utrustning från ett konkurslager.
- Ha alltid en ekonomisk buffert ifall n
ågot skulle gå snett (det är alltid något som går åt helvete).
- Dela kontinuerligt ut arbetsuppgifter till andra och ägna dig själv åt det du är bäst på annars kommer du att jobba ihjäl dig.
- Skaffa en bra revisor men h
åll ändå själv ordning och lämna inte in dina kvitton i en skokartong.
- Den som har st
örst chans att lyckas är den som är kreativ och brinner för det han gör.

Som restaurangg
äst:
- Skulle jag käka lunch där varje dag vill jag ha bra mat till rimligt pris och med snabb service, gärna buffé.
- Vid kv
ällsbesök är smak, servicegrad, alkohol och atmosfär mycket viktigare än priset. Jag struntar faktiskt i vad det kostar då och är säkert redan halvfull när jag får in notan i alla fall.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Captain Morgan:

 

Ser att du har fått fantastiskt goda och värdefulla råd från flera MPRare med genuin erfarenhet.
Jag drev ett f
öretag med god framgång under fem års tid men kan ingenting om restauranger annat än att käka där så jag är nog

inte rätt person att ge råd i den aktuella frågan men kan dela med mig lite av min erfarenhet i alla fall, kanske har du nytta av något.

 


Som företagare:
- Gör en lista på alla råd du fått.
- Planera noga, min st
örsta oro var ifall jag skulle bli sjuk och borta ett tag. Vad gör man i en restaurang om kocken bir sjuk?
- H
åll nere utgifterna till ett minimum, kanske genom att köpa begagnad utrustning från ett konkurslager.
- Ha alltid en ekonomisk buffert ifall n
ågot skulle gå snett (det är alltid något som går åt helvete).
- Dela kontinuerligt ut arbetsuppgifter till andra och ägna dig själv åt det du är bäst på annars kommer du att jobba ihjäl dig.
- Skaffa en bra revisor men h
åll ändå själv ordning och lämna inte in dina kvitton i en skokartong.
- Den som har st
örst chans att lyckas är den som är kreativ och brinner för det han gör.

Som restaurangg
äst:
- Skulle jag käka lunch där varje dag vill jag ha bra mat till rimligt pris och med snabb service, gärna buffé.
- Vid kv
ällsbesök är smak, servicegrad, alkohol och atmosfär mycket viktigare än priset. Jag struntar faktiskt i vad det kostar då och är säkert redan halvfull när jag får in notan i alla fall.

 

Som gäst vill jag ha.

 

-Bra prisvärd mat.

-Rent o fräscht ställe och ren o fräsch  PERSONAL, just thai hak har en förmåga att bli sunkiga, personal som ser sunkiga och skitiga ut.

Ändrades av Soengsang

Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt!

Link to comment
Dela på andra sajter

2 timmar sedan, skrev Captain Morgan:

..

.


Som restauranggäst:
- Skulle jag käka lunch där varje dag vill jag ha bra mat till rimligt pris och med snabb service, gärna buffé.
- Vid kv
ällsbesök är smak, servicegrad, alkohol och atmosfär mycket viktigare än priset. Jag struntar faktiskt i vad det kostar då och är säkert redan halvfull när jag får in notan i alla fall.

 

Det som du säger som gäst är viktigt. Att ha en bra lunchbuffe förutsätter att du har stor omsättning på gäster, då du inte tar in så mycket per gäst. besökare på kvällen ställer mycket olika krav. Ska man satsa på bådeoch så blir det långa dagar. Har man stora lokaler där det finns mycket folk i rörelse så satsa på lunch och vila/umgås på kvällarna. 

 

Satsar man på kvällar så är det viktigt med bästa möjliga kvalitet. Använd riktiga thairåvaror även om det kostar lite mer. 50 kr mer/tallrik hellre än att snåla på råvaror. På kvällen är också spriträttigheter viktigt.

 

Om frugan kunnat fortsätta jobba hade vi satsat på teman vissa kvällar eller helger. Typ moo kata od. där gästerna kan plocka och tilllaga maten vid borden. Detta ställer dock lite krav på lokaler och utrustning. Vad tror ni om en sån ide, verkar inte vara vanligt här i Sverige.

Link to comment
Dela på andra sajter

Captain Morgan
19 minutes ago, Wangthong said:

Det som du säger som gäst är viktigt. Att ha en bra lunchbuffe förutsätter att du har stor omsättning på gäster, då du inte tar in så mycket per gäst. besökare på kvällen ställer mycket olika krav. Ska man satsa på bådeoch så blir det långa dagar. Har man stora lokaler där det finns mycket folk i rörelse så satsa på lunch och vila/umgås på kvällarna. 

 

Satsar man på kvällar så är det viktigt med bästa möjliga kvalitet. Använd riktiga thairåvaror även om det kostar lite mer. 50 kr mer/tallrik hellre än att snåla på råvaror. På kvällen är också spriträttigheter viktigt.

 

Om frugan kunnat fortsätta jobba hade vi satsat på teman vissa kvällar eller helger. Typ moo kata od. där gästerna kan plocka och tilllaga maten vid borden. Detta ställer dock lite krav på lokaler och utrustning. Vad tror ni om en sån ide, verkar inte vara vanligt här i Sverige.

 

Tanken med att ha öppet för både lunch och middag är att utnyttja lokalerna så mycket man kan eftersom hyreskostnaden är den samma.

 

Vet inte exakt vad moo kata är men har varit på många restauranger i Thailand och Korea där man själv kokar en soppa (Steam boat) på sitt eget bord alternativt själv steker tunna köttbitar på en slags BBQ på bordet (Bulgogi?).
Har alltid tyckt att det borde vara en fantastisk affärside, restaurangen behöver ju ingen kock eftersom gästerna är sina egna kockar men det kanske är lite naivt tänkt.
Etablera den typ av hak i Sverige skulle nog kunna bli en succé. Men som mycket annat kanske det endast blir en fluga som snabbt dör ut.

 

Något som jag aldrig sett i Sverige är Hawker centers. De finns ju överallt i Asien och är omåttligt populära men det skulle kanske inte skulle funka i vårt fosterland..

 

Link to comment
Dela på andra sajter

59 minuter sedan, skrev Captain Morgan:

 

Tanken med att ha öppet för både lunch och middag är att utnyttja lokalerna så mycket man kan eftersom hyreskostnaden är den samma.

 

Vet inte exakt vad moo kata är men har varit på många restauranger i Thailand och Korea där man själv kokar en soppa (Steam boat) på sitt eget bord.


Etablera den typ av hak i Sverige skulle nog kunna bli en succé. Men som mycket annat kanske det endast blir en fluga som snabbt dör ut.

 

 

Den typen av hak finns redan. Både i Stockholm och Göteborg. Ingen av dem är någon enorm succé. 

 

Däremot Moo Kata, som är en kombo av de två, grill i mitten och koka runtom, finns en populär i Solna. Men nästan bara populär bland Thai, så det är en begränsad kundkrets. 

 

Riktigt bra och vällagad traditionell thaimat har en betydligt större potentiell kundkrets. 

Link to comment
Dela på andra sajter

2 timmar sedan, skrev Wangthong:

Det som du säger som gäst är viktigt. Att ha en bra lunchbuffe förutsätter att du har stor omsättning på gäster, då du inte tar in så mycket per gäst. besökare på kvällen ställer mycket olika krav. Ska man satsa på bådeoch så blir det långa dagar. Har man stora lokaler där det finns mycket folk i rörelse så satsa på lunch och vila/umgås på kvällarna. 

 

Satsar man på kvällar så är det viktigt med bästa möjliga kvalitet. Använd riktiga thairåvaror även om det kostar lite mer. 50 kr mer/tallrik hellre än att snåla på råvaror. På kvällen är också spriträttigheter viktigt.

 

Om frugan kunnat fortsätta jobba hade vi satsat på teman vissa kvällar eller helger. Typ moo kata od. där gästerna kan plocka och tilllaga maten vid borden. Detta ställer dock lite krav på lokaler och utrustning. Vad tror ni om en sån ide, verkar inte vara vanligt här i Sverige.

 

1 timme sedan, skrev Captain Morgan:

 

Tanken med att ha öppet för både lunch och middag är att utnyttja lokalerna så mycket man kan eftersom hyreskostnaden är den samma.

 

Vet inte exakt vad moo kata är men har varit på många restauranger i Thailand och Korea där man själv kokar en soppa (Steam boat) på sitt eget bord alternativt själv steker tunna köttbitar på en slags BBQ på bordet (Bulgogi?).
Har alltid tyckt att det borde vara en fantastisk affärside, restaurangen behöver ju ingen kock eftersom gästerna är sina egna kockar men det kanske är lite naivt tänkt.
Etablera den typ av hak i Sverige skulle nog kunna bli en succé. Men som mycket annat kanske det endast blir en fluga som snabbt dör ut.

 

Något som jag aldrig sett i Sverige är Hawker centers. De finns ju överallt i Asien och är omåttligt populära men det skulle kanske inte skulle funka i vårt fosterland..

 

 

52 minuter sedan, skrev samet:

 

Den typen av hak finns redan. Både i Stockholm och Göteborg. Ingen av dem är någon enorm succé. 

 

Däremot Moo Kata, som är en kombo av de två, grill i mitten och koka runtom, finns en populär i Solna. Men nästan bara populär bland Thai, så det är en begränsad kundkrets. 

 

Riktigt bra och vällagad traditionell thaimat har en betydligt större potentiell kundkrets. 

 

Minst tre hak i Gävleregionen som har detta.... bara thai som kommer när de har. Så inget som slagit  än med de koncept, prylar och lokaler som körs här.

 

Däremot så finns ju Blackstone Steakhose där man Steker klart kött och fisk vid bordet på sten som verkar gå hem bland svennar.

 

Men som sagt de har ju en trevlig lokal samt högkvalitativa råvaror....

 

/Enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

Som restauranggäst är jag ganska trött på slabbiga thai/kines bufféer i Sverige.

Kokosmjölk i varenda rätt.

Maten flyter ihop som en orange gröt på tallriken.

Det gäller verkligen att hålla rent och snyggt, alla klarar uppenbarligen inte av det.

 

Ta efter t.ex. Spicy Hot restaurangerna i Norrköping, eller Ming Express i Linköping.

(Tar dom som exempel för jag rör mig i dom städerna).

20-25 rätter att välja på,

maten färdig på 5 minuter. 

Supergott, superfräscht, och genuina smaker på maten.

Link to comment
Dela på andra sajter

6 timmar sedan, skrev Captain Morgan:

 

Tanken med att ha öppet för både lunch och middag är att utnyttja lokalerna så mycket man kan eftersom hyreskostnaden är den samma.

 

Vet inte exakt vad moo kata är men har varit på många restauranger i Thailand och Korea där man själv kokar en soppa (Steam boat) på sitt eget bord alternativt själv steker tunna köttbitar på en slags BBQ på bordet (Bulgogi?).
Har alltid tyckt att det borde vara en fantastisk affärside, restaurangen behöver ju ingen kock eftersom gästerna är sina egna kockar men det kanske är lite naivt tänkt.
Etablera den typ av hak i Sverige skulle nog kunna bli en succé. Men som mycket annat kanske det endast blir en fluga som snabbt dör ut.

 

Något som jag aldrig sett i Sverige är Hawker centers. De finns ju överallt i Asien och är omåttligt populära men det skulle kanske inte skulle funka i vårt fosterland..

 

Med Hawker centers, menar du Food courts såna som finns i alla lite större shopping ställen, typ BIGC?

De finns iaf i Stockholm.

"Steamboat" eller suki/ Hotpot finns flera, och vi funderar på att börja, vi med.

4 timmar sedan, skrev samet:

 

Den typen av hak finns redan. Både i Stockholm och Göteborg. Ingen av dem är någon enorm succé. 

 

Däremot Moo Kata, som är en kombo av de två, grill i mitten och koka runtom, finns en populär i Solna. Men nästan bara populär bland Thai, så det är en begränsad kundkrets. 

 

Riktigt bra och vällagad traditionell thaimat har en betydligt större potentiell kundkrets. 

Det finns ett par jag känner till i Göteborg, kanske inte Moo kata, men hotpot, den bästa (enligt mej) är Restaurang "Dubbelgården" på Hisingen.

Dubbelgården har en gryta per gäst där gästen bestämmer vilken buljong/soppa denne vill ha, alla vid bordet kan välja olika, sen plockar man kött, räkor, olika Kött- eller fisk- bullar och en massa grönsaker och nudelsorter att välja på.

Förutom "Hotpot" kan man samtidigt ge kocken kött och vad man vill, så steker han upp det på ett stekbord, typ mongolian BBQ, det är bra!

Boka bord om ni vill vara säkra på att få plats! Det behövdes inte för ett år sedan men nu är det ett måste. http://www.dubbelgarden.se/

 

Moo Kata på bordet skulle nog bli svårt, med stekos och brandrisk ute i restaurangens matsal, men det funkar ju i Thailand på tex http://barbqplaza.com/ 

 BBQ Plaza ligger ju inne i köpcentrer så Kanske?

 

MVH

Ändrades av Tommy

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

10 minutes ago, dandic said:

Som restauranggäst är jag ganska trött på slabbiga thai/kines bufféer i Sverige.

Kokosmjölk i varenda rätt.

Maten flyter ihop som en orange gröt på tallriken.

Det gäller verkligen att hålla rent och snyggt, alla klarar uppenbarligen inte av det.

 

Ta efter t.ex. Spicy Hot restaurangerna i Norrköping, eller Ming Express i Linköping.

(Tar dom som exempel för jag rör mig i dom städerna).

20-25 rätter att välja på,

maten färdig på 5 minuter. 

Supergott, superfräscht, och genuina smaker på maten.

Spicy Hot är väl ett vietnamesiskt ägd kedja. På det stora hela ett dugligt folk.

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...