Jump to content
IGNORERAD

Migrationsverket förbereder att ta över migrationsverksamhet


thaikonsult

Recommended Posts

Migrationsverket förbereder att ta över migrationsverksamheten vid utlandsmyndigheterna

Migrationsverket har fått i uppdrag av regeringen att förbereda övertagandet av migrationsverksamheten vid Sveriges utlandsmyndigheter från och med den 1 januari 2020.
– Vi ser fram emot att samla ansvaret för hela verksamheten eftersom det skapar ökad tydlighet för de sökande, säger Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik.

 

Den planerade ansvarsövergången till Migrationsverket innefattar befintlig migrationsverksamhet vid svenska ambassader och konsulat. Det innebär att myndigheten får ansvar för utsänd personal från Sverige som arbetar heltid med migrationsärenden i utlandet, samt rekryteringen av dessa. Utlandsmyndigheterna kommer även fortsättningsvis att ansvara för rekrytering av lokalt anställd personal som arbetar med migration. Däremot tar Migrationsverket över kostnadsansvaret för dem.

Vårpropositionen som presenterades förra veckan innehöll förslag om anslagsökning med anledning av det utökade uppdraget. För detta föreslås Migrationsverket få 165,5 miljoner kronor 2020.

http://www.thaikonsult.se hjälper till med ansökningshandlingar för visum, besöksförlängningar, uppehållstillstånd, arbetstillstånd, studietillstånd, medborgarskap, överklaganden och civilrättsliga ärenden. Thaikonsult är även registrerat ombud hos Migrationsverket.
Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...