Jump to content
IGNORERAD

Sänkning av mobilkostnaderna i EU från 1 juli


gubben4906

Recommended Posts

Nedan står början på en artikel i DN om sänkningar av mobilavgifterna, hela artikeln finns i länken nedan:

Konkret innebär beslutet att EU från och med den 1 juli i år får ta ut en roamingavgift på högst 0,43 euro, runt 4 kronor. Taket sänks ytterligare till 0,39 euro 2010 och 0,35 euro 2011.

För att ta emot samtal sänks taket från 0,22 till 0,11 euro. Samtidigt införs ett tak på 0,11 euro för roamingavgiften på sms. Enligt EU-kommissionen innebär det i snitt en sänkning av avgiften på sms med 60 procent.

Därtill ska EU-medborgare i framtiden slippa chockartade räkningar efter att ha surfat på mobilen under semestern i ett annat EU-land. Ett tak sätts på 50 euro i månaden för roamingavgifter på internet och kunden ska varnas när den är uppe i 80 procent av den summan. Första steget i att sätta press på roamingavgifterna togs 2007. Då infördes ett pristak på 0,49 euro för utgående samtal, detta sänktes sedan successivt till 0,46 euro.

Läs hela artikeln här:

http://www.dn.se/nyh...rfning-1.850300

:wai: gubben :wai:

Taoism: shit happens, Buddhism: if shit happens, it isn't really shit, Islam: if shit happens, it is the will of Allah, Catholicism: if shit happens, you deserve it, Judaism: why does this shit always happen to us?, Atheism: I don't believe this shit

Link to comment
Dela på andra sajter

En av fördelarna med EU... dom har mycket stor makt när dom kan komma överens om att göra något.

Roamingavgifterna har varit hutlösa en lång tid. Tyvärr påverkar inte detta beslut samtal Thailand till Sverige, men indirekt kanske det får en effekt.

Herr Chang har talat.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...