Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

MAlban

Sverige Familj Visum

Recommended Posts

MAlban

Hej,
 

Jag och min flickvän är tillsammans för mer än fem år nu, jag har även har bott och jobbat i Thailand nästan 12månader (inom IT). Nu har vi bestämt oss att bo i Sverige.

 

Vi har läst Migrationsverket website och lämnar in våran ansökan snart. Men där finns en grej som vi undrar om. När man gör en ansökan, så tar det upp till ett år att få svar. Men istället att vänta, kan min sambo ansöka om turist visum för tre månader trots att vi ansökte familjvisum?

 

 Alla hjälp ska uppskattas

 

mvh

Share this post


Link to post

Nordic Staffing - Jobba som en galning i Sverige - Tjäna galet med pengar

rolba

Hon kan söka visum för besök av pojkvän. 90 dagar.

Share this post


Link to post
MAlban
8 hours ago, rolba said:

Hon kan söka visum för besök av pojkvän. 90 dagar.

Hej, tack för ditt svar. 

 

Du menar att hon kansöka visum trots att vi ansökte familj visum?

 

mvh

Share this post


Link to post
rolba
On 2019-04-10 at 17:36, skrev MAlban:

Hej, tack för ditt svar. 

 

Du menar att hon kansöka visum trots att vi ansökte familj visum?

 

mvh

Vi har inte gjort det själva men vi har nära bekanta som gjort det så svar, ja.

Tror till och med det finns en gammal tråd om det här.

Share this post


Link to post
thaiwife

Ni har sökt Uppehållstillstånd pga anknytning. Det är inga problem att söka ett besöksvisum under väntetiden, men hon får inte vara i Sverige när dom ska fatta beslutet på UT-ansökan.

Share this post


Link to post

Nordic Staffing - Jobba som en galning i Sverige - Tjäna galet med pengar


 • Similar Content

  • Enis
   By Enis
   Trevlig resa @clion
    
   Hoppas på många trevliga bilder på din tur till Thailand... kanske i denna tråd...
    
    
   /Enis
  • Enis
   By Enis
   Tja
    
   nu drar jag direkt skall bara fixa med pappret jag fick i vanliga analoga brevlådan idag.
    

    

    
   enis
  • Dempa
   By Dempa
   Planerar att ta en paus i livet och säga upp mig från nuvarande jobb. Efter uppsägning och uppsägningstid planerar vi att tillbringa ca 6 månader i Thailand. Min tanke var att ansöka om ett Multiple Entry Tourist Visa men ser på ambassadens hemsida att det visumet inte är sökbart som arbetslös. Frågan är om det är ett absolut måste med ett anställningsbevis eller om bevis på en god ekonomi räcker? Någon som varit i samma situation?
    
   /D
  • batanun
   By batanun
   Hej,
    
   Jag och min thailändska fästmö planerar att gifta oss i Sverige nu i sommar, då hon besöker Sverige 3 månader. Jag känner att jag har rätt bra koll på vad skatteverket kräver, bl.a ett intyg från en thailändsk myndighet där hennes civilstånd framgår. Det jag är osäker på är hur hon rent konkret får tag på detta papper. Vet ni vad detta papper kallas på thailändska? Och vart ska hon vända sig för att få det papperet?
   Hon bor i Chiang Mai, men hon är skriven (husbok) i en liten by ett par timmars bussresa bort. Hon är där nu, i någon myndighetsbyggnad (jag vet inte ännu vilken myndighet hon gått till, hon verkar knappt veta det själv). Och det första svaret hon fick var att dom har ingen aning om vad dom ska göra. I skrivande stund väntar hon på att få prata med chefen där. Men jag tänker att det vore mycket enklare för henne om hon viste det officiella thailändska namnet på det papper hon behöver, och även visste det officiella thailändska namnet på den myndighet hon ska vända sig till.
    
   Sen är nästa fråga vad som krävs sen när hon väl fått detta papper. Måste det få någon slags officiell stämpel av en annan myndighet? Måste även den engelska översättningen få denna stämpel? Och vad kallas denna stämpel, och var får hon den? Måste hon åka till Bangkok bara för en stämpel, eller kan det ordnas på annat sätt? T.ex mha en myndighet i Chiang Mai, eller genom att buda papperna till Bangkok?
   Finns det kanske något företag som hjälper till med såna här grejer?
   Är det för övrigt någon här som gjort detta, och gift sig i Sverige med en thailändsk medborgare (ej folkboförd i Sverige), och har koll på om det är nått mer som behövs?
    
   Och en sista fråga/fundering...
   En hindersprövning med utländska handlingar kan ta upp till 8 veckor enligt skatteverket. För att inte riskera att inte hinna med vigseln under den tid hela min familj är samlad i Sverige (vi bor lite utspritt i Europa) så skulle jag gärna vilja på något sätt försöka påbörja hindersprövningen innan hon kommer till Sverige, för att spara tid. Jag väntar på svar från Skatteverket om detta, men tänkte att kanske någon här har en praktisk erfarenhet av detta och kan ge några tips?
    
   Hon har även bytt namn flera gånger, är det något som innebär mer papper/intyg?
    
   /J
   P.S. Hon är född som man, och ses som man rent juridiskt, och eftersom samkönat äktenskap inte är lagligt i Thailand så kan vi inte gifta oss där. D.S.
  • Leni
   By Leni
   https://nyheter24.se/debatt/902816-staffan-nordstrand-var-turism-finansierar-thailands-sexhandel
    
   Staffan Nordstrand: "Thailand är ett populärt resmål för oss svenskar.
   Men frågan är hur länge vi kan blunda för en verklighet där handel med kvinnor och barn fortfarande är vardagsmat?"
    
   Lyckliga barägare gnor händerna och önskar turisterna välkommen. Än är inte högsäsongen över för turistindustrin i Thailand. De närmare 400 000 prostituerade, lovar att göra sitt bästa under den tid de har kvar. 
   Från uppfostringsbordeller säljs de till barer, bordeller och hallikar för att ha samlag med ca 85 procent asiater och resterande turister från Australien, Nordamerika, Asien, olika delar av Europa samt Sverige.
   Antalet barn, sex till tio år, som tvingas ut av föräldrar har ökat drastiskt tillsammans med gatubarn som tror att de ser sin möjlighet till en enkel förtjänst, med livslång traumatisering som följd. Enligt FNs källor finns det upp till ca 90 000 barn i sexhandeln. Mellan 1,2 och 1,5 miljoner totalt.
   Hur länge kommer det att dröja innan det blir fullt möjligt för sexköpare att beställa ett barn eller en kvinna från Thailand på nätet utan att ens behöva besvära sig med att resa dit? 
   Aningslösheten är total och med medias rapportering blir mottagaren i många fall känslomässigt avtrubbad. På familjens semesterresa till Thailand är det mesta plötsligt glömt. 
   Hur många förstår att det vi ser är öppen slavhandel som är i lag förbjuden, men som landets polis och militär gör mycket lite åt. Då och då kan vi läsa att någon högt uppsatt militär eller polis dras inför rätta, men under tiden är det andra kollegor som tar över.
   Hur många av oss vet att Thailand är ett transitland för människohandlare som i dagsläget kidnappar tusentals kvinnor från stammar som Rohingya? Alltså samma muslimska minoritetsgrupp som ni säkert har hört talas om i nyheterna, som ”Rohingya-flyktingar”.
   Thailand är inte bara ett transitland. Det är också ett land varifrån thailändska kvinnor säljs till olika länder i bland annat Europa. Ofta kommer de tillbaka i trälådor. I Thailand är ledamöter i parlamentet, militären och polisen inblandade  eftersom det finns ett solklart vinstsyfte i att inte göra lagen för tydlig.
   I Sverige stiftar vi lagar, men de ansvariga har inte en aning om hur verkligheten faktiskt ser ut. I praktiken innebär det att de som utnyttjar kvinnor går fria. Vi behöver tydligare lagar och strängare straffskala. 
   Det förekommer att svenskar systematiskt hämtar kvinnor i Thailand, utnyttjar dem sexuellt och sedan skickar tillbaka kvinnorna. Det här måste ge domstolarna rätten att rubricera dessa fall som människohandel och inte låta sig luras av dåliga utredare som får det att se ut som att det bara var en tillfälligt dålig relation när både polis och offer visar på en annan realitet.  
   Vackra Thailand är ett populärt resmål för oss svenskar. Men frågan är hur länge vi kan blunda för en verklighet där handel med kvinnor och barn fortfarande är vardagsmat? Med en feministisk regering som förebild är det dags för Sverige att gå från ord till handling.
   Detsamma gäller oss resenärer. Tänk till en extra gång innan du bokar en familjeresa till Thailand. 
   Vi har ett större ansvar än vi kanske inser.
   Staffan Nordstrand,
NYTT INNEHÅLL


×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy policy