Jump to content
IGNORERAD

Thailand - paradiset ?


Rospigg

Recommended Posts

9 minuter sedan, skrev born41:

Uppväger alla tänkbara nackdelar som kan finnas i Thailand .Det dåliga är att en sjukförsäkring för mig kostar 100 000Thb/år om den tecknas i Thaibank och 35000 kr om den tecknas i Sverige.

Snart billigare att teckna i Sverige då

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 75
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • stefan5300

    7

  • ArneMorales

    6

  • Rospigg

    5

  • evert 1

    4

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

För mig spelar det ingen roll var pensionärerna är bosatta och tar ut sin pension, om det är Portugal eller Thailand

Otvivelaktigt är att just DU får dina pengar från JUST Sverige.

Hur många falanger (pensionärer, sjuk eller vanliga) i Sverige lever på pengar som de får från sitt forna hemland??????

Vem vilka FÖRSÖRJER ålderspensionärer som nyligen bosatt sig i Sverige - svara på den du!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thailand - paradiset = ja för dem som har pengar, men för alla de andra?

Medelklassen och de förmögna lever väl relativt gott men de mindre bemedlade, tror inte att det direkt är någon dans på rosor.

Ex, betvivlar att någon byggnadsarbetare/industriarbetare i Sverige skulle vilja byta med motsvarande i Thailand - men tvärtom - var tror du själv?

Frugan fick 4 års skolutbildning i Thailand, sedan fanns det inga mer pengar.

I dag jobbar hon på en revisionsbyrå i Sverige.

En möjlighet som hon aldrig skulle fått i Thailand.

Semestra eller bo tidvis, då är inte Thailand kanske helt fel, framför allt om din ekonomiska situation är något begränsad.

Hur många pensionärer är det inte som blir alkoholberoende under sin vistelse i Thailand, man kan då ställa frågan hur det kan komma sig i just PARADISET? 

Är inte detta ett bevis på tristess/enformigheten/ensamheten/tröstlösheten så säg.

Livet är som en påse. fullständigt tomt om du inte fyller det med något.

Varför fylla det med alkohol, eller irritation som en del på MPR gör/gjort?

Se på Stefan - han gör något av sitt liv, fullt sysselsatt trots sin begynnande diabetes.

Link to comment
Dela på andra sajter

10 timmar sedan, skrev stefan5300:

När jag var där så stod det alltid beväpnade vakter utanför banker och en del affärer med automathagelgevär och där jag brukade bo stod ett gevär bakom receptionsdisken.

Bodde du på the Swagman.....?

Link to comment
Dela på andra sajter

9 minuter sedan, skrev evert 1:

För mig spelar det ingen roll var pensionärerna är bosatta och tar ut sin pension, om det är Portugal eller Thailand

Otvivelaktigt är att just DU får dina pengar från JUST Sverige.

Hur många falanger (pensionärer, sjuk eller vanliga) i Sverige lever på pengar som de får från sitt forna hemland??????

Vem vilka FÖRSÖRJER ålderspensionärer som nyligen bosatt sig i Sverige - svara på den du!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det här förstår jag inte vad du menar, har det något med sin intjänade pension att göra? Vad var och en gör med sin pension är väl upp till dom själva. För att få pension måste man ha arbetat och betalat skatt i Sverige. Hm gäller Svenskar. Då har man gjort sin skyldighet "hjälpt" och bidraget till välfärden under den tiden man arbetade i Sverige.  Du verkar skriva att han inte har gjort det, eller eller är det bara avundsjuka att han har en bra pension?

Link to comment
Dela på andra sajter

14 minuter sedan, skrev möljis:

Bodde du på the Swagman.....?

Romanza Lodge Santa Monica street, en tvärgata till M. H Del Pilar mitt i smeten.

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag tror att dom flesta Svenskar om arbetat ett helt liv, i mitt fall nästan 50 år, kommer till en punkt då man bara vill ha det bra.

Efter ett långt arbetsliv så är att ha det bra liktydligt med att göra ingenting, och då lockar det varma klimatet med tillgång på billiga barer och tillgängliga fruntimmer.

Alla dom som saknar en hobby att engagera sig i , det kan vara läsning,träsniderier eller vad som häls bara det är något som fångar deras intresse och tid.

Jag har läst om och även mött många gubbar som upplever tristess i Thailand, för dom har inget att göra, och dom hamnar i en grupp med andra svenskar och baren blir deras samlingspunkt. Efter ett par år i Pattaya har dom supit ner sig och sitter och tycker synd om sig själva, men är för stolta att återvända till Sverige eller så har dom bränt alla broar och då finns ingen möjlighet för dom att åka hem.

 

Dom Svenskar som jag mött i Thailand, och som bosatt sig utanför turistorterna, fyllt sin dag med aktiviteter, har i stor utsträckning funnit sig väl tillrätta.

Försök att hålla hjärnan i gång,bry dig om andra människor och lyssna på deras problem så kan livet bli bra även i Thailand.

 

Born41 som av olika anledningar valt att bo i Sverige och endast semestrat i Thailand.

Link to comment
Dela på andra sajter

2 timmar sedan, skrev stefan5300:

Romanza Lodge Santa Monica street, en tvärgata till M. H Del Pilar mitt i smeten.

Ok. Det var skottlossning inne på the Swagman en gång då jag bodde där.

Så det vara bara att dra täcket över huvet och inte sticka näsan utanför dörren

Link to comment
Dela på andra sajter

Natur, mat, människor, kultur, enkelhet det är lite av mitt paradis i Norra Thailand, helst lång från turistfällor bland vanligt folk.

 

P1140030.JPG

P1140046.JPG

P1140080.JPG

P1140135.JPG

P1150007.JPG

P1160084.JPG

P1160161.JPG

P1160167.JPG

P1170007.JPG

P1190139.JPG

P1200325.JPG

P1220417.JPG

P1240024.JPG

P1240169.JPG

P1240177.JPG

P1240181.JPG

P1240201.JPG

P1260065.JPG

P1260097.JPG

P1260102.JPG

P1270150.JPG

P1270173.JPG

P1270190.JPG

P1270233.JPG

P1270311.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

20 timmar sedan, skrev Rospigg:

Detta är en tråd som i första hand vänder sig till långliggare och fast boende i Thailand.

 

Thailand kallas i bl.a. reklam för paradiset och The smiling country och vill ge sken av något positivt.  Och visst var det så för mig på de första resorna som turist boende på bättre hotell där det mesta var klappat och klart på olika sätt. Jag var inte så nogräknad utan sökte mig gärna utanför de traditionella lokala resorna organiserade av resebolagen för att lära mig mera om landet som jag besökte.  Med tiden upptäckte - tyckte jag att paradiset var mest något som reseföretagen hade hittat på och som gärna thailändska företrädare  tog över.

Så frågan går över till vad det är som lockar långliggare och övriga att stanna, något som andra länder som Sverige kan matcha ?

 

Upp nu till bevis och berätta vad som gör så fantastiskt.

 

Kan inte räkna mig till långliggare. Har sedan 1985 varit i Thailand i stort sett varje år, kortaste vändan 2 veckor (1ggr) annars mestadels 3 veckor som längst drygt 6 mån. Hade tänkt bosätta mig där när jag gick i pension. Fast där har jag tänkt om, nu lutar det åt 6 mån. Återigen har jag backat, har tyckt att det varit så roligt på jobbet så jag har lovat ett år till efter pension. 

 

Definitivt tycker jag inte att Thailand är något paradis. Det kanske upplevdes så första gången när man var på beachen på Koh Samui. Andra året jag var där såg man baksidan av paradiset. Ca 400m från beachen i en bambuhydda, utan väggar, vatten och el låg en svårt malariasjuk äldre dam alldeles ensam. Gick dit med mat och vatten de dagar jag kunde.

 

Frugan har hus uppe i Pitsanulok, där jag trivs bra. Umgås mycket med thailändarna i deras dagliga liv. Är faktiskt mera fascinerad av det livet än livet på turistorten. Köttbullarna föredrar jag faktiskt här i Sverige. Av någon konstig anledning smakar de rårörda lingonen faktiskt bättre här, samma sak med stekt strömming och rårörda lingon. Nu är det ju så att jag älskar thailändsk mat samt alla dessa frukter som finns där. Det är en anledning som står sig fortfarande för att åka ner till Thailand. Fast inte på samma sätt som förut. När frugan kom hit första gången på besök fick vi åka 50 mil för att köpa ingredienserna för att laga thaimat, naturligtvis var det lika långt tillbaka hem. Nu går de nästan att få tag på i hela Sverige. Att få tag på god lagad thaimat här i landet är inte lika enkelt. Som tur är lagar frugan en alldeles fantastisk thaimat. Annars får man väl göra som så många andra dra ner till utanför Götlaborg. Fast det är klart det är inte alla dagar i veckan man kan få tag på "Bai Töj" här i Sverige. Den dan får man väl nöja sig med en Tiramiso!

 

Visst känns som det blir mindre och mindre fördelar att dra ner till "paradiset" Thailand. Fördelarna vädret, maten och frukten står sig fortfarande. På 80-talet var jag så fashinerad av hur artiga och vänliga alla var. Numera är det sällan man ser någon som reser sig upp för att låta en äldre eller gravid sätta sig. Det känns nu mera som om landet närmat sig andra länder när det gäller lite konstgjord artighet. Lika djävligt som i Stockholms tunnelbana har de dessbättre inte sänkt sig, än. Sverige har väl i många fall inte heller gått framåt när det gäller många punkter. Thailand har bara blivit dyrare och dyrare. Går kronan under 3 Baht så blir de 6 månaderna bara 3 månader. 

 

 

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

21 timmar sedan, skrev Rospigg:

Tommy ! Berätta gärna för okända vilken relation du har till Thailand.  Och Köttbullar, de thailändska grå-sega sådana som kan finnas i soppa hoppar jag gärna över, men kan äta ibland.

 

Menar du Frikadeller?

Link to comment
Dela på andra sajter

18 timmar sedan, skrev stefan5300:

Har inte varit i Filippinerna sedan 1993 så det har säkert ändrat sig och på den tiden var det ju mest hålligång som gällde. Språket mycket bättre men maten sämre, hotell dyrare och sämre, resebyråer så gott som obefintliga, brudar, alkohol mycket billigare,  mer kriminalitet och avundsjuka bland den manliga befolkningen.

Det lilla jag sett av Filippinerna så föredrar jag helt klart Thailand. Det går inte att lita på folk i Filippinerna. Det beror väl helt enkelt på att de är fattigare. Visst kan man bli lurad även i Thailand. Lurad och bestulen, men i Filippinerna kändes det som om man skulle kunna bli av med liv och lem om man blev osams med någon. Speciellt i Manilla. Där fanns det områden där knarkare låg utströdda lite här och där. Nu har det ju iofs fått en president som beordrat polisen att skjuta ihjäl knarkare, men jag tycker inte det känns så tryggt det heller. Och nere i Mindanao har tydligen IS ett av sina sista fästen. 

Link to comment
Dela på andra sajter

1 minut sedan, skrev Batting:

Det lilla jag sett av Filippinerna så föredrar jag helt klart Thailand. Det går inte att lita på folk i Filippinerna. Det beror väl helt enkelt på att de är fattigare. Visst kan man bli lurad även i Thailand. Lurad och bestulen, men i Filippinerna kändes det som om man skulle kunna bli av med liv och lem om man blev osams med någon. Speciellt i Manilla. Där fanns det områden där knarkare låg utströdda lite här och där. Nu har det ju iofs fått en president som beordrat polisen att skjuta ihjäl knarkare, men jag tycker inte det känns så tryggt det heller. Och nere i Mindanao har tydligen IS ett av sina sista fästen. 

När var du där senast?

Link to comment
Dela på andra sajter

Precis nyss, skrev berlitz:

När var du där senast?

Ca: 6 år sedan så visst det kan ha förändrats, men inte så mycket.

Link to comment
Dela på andra sajter

Precis nyss, skrev Batting:

Ca: 6 år sedan så visst det kan ha förändrats, men inte så mycket.

Tja jag har aldrig varit där,bara jämför lite,vad andra säger.

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Wangthong:

Kan inte räkna mig till långliggare. Har sedan 1985 varit i Thailand i stort sett varje år, kortaste vändan 2 veckor (1ggr) annars mestadels 3 veckor som längst drygt 6 mån. Hade tänkt bosätta mig där när jag gick i pension. Fast där har jag tänkt om, nu lutar det åt 6 mån. Återigen har jag backat, har tyckt att det varit så roligt på jobbet så jag har lovat ett år till efter pension. 

 

Definitivt tycker jag inte att Thailand är något paradis. Det kanske upplevdes så första gången när man var på beachen på Koh Samui. Andra året jag var där såg man baksidan av paradiset. Ca 400m från beachen i en bambuhydda, utan väggar, vatten och el låg en svårt malariasjuk äldre dam alldeles ensam. Gick dit med mat och vatten de dagar jag kunde.

 

Frugan har hus uppe i Pitsanulok, där jag trivs bra. Umgås mycket med thailändarna i deras dagliga liv. Är faktiskt mera fascinerad av det livet än livet på turistorten. Köttbullarna föredrar jag faktiskt här i Sverige. Av någon konstig anledning smakar de rårörda lingonen faktiskt bättre här, samma sak med stekt strömming och rårörda lingon. Nu är det ju så att jag älskar thailändsk mat samt alla dessa frukter som finns där. Det är en anledning som står sig fortfarande för att åka ner till Thailand. Fast inte på samma sätt som förut. När frugan kom hit första gången på besök fick vi åka 50 mil för att köpa ingredienserna för att laga thaimat, naturligtvis var det lika långt tillbaka hem. Nu går de nästan att få tag på i hela Sverige. Att få tag på god lagad thaimat här i landet är inte lika enkelt. Som tur är lagar frugan en alldeles fantastisk thaimat. Annars får man väl göra som så många andra dra ner till utanför Götlaborg. Fast det är klart det är inte alla dagar i veckan man kan få tag på "Bai Töj" här i Sverige. Den dan får man väl nöja sig med en Tiramiso!

 

Visst känns som det blir mindre och mindre fördelar att dra ner till "paradiset" Thailand. Fördelarna vädret, maten och frukten står sig fortfarande. På 80-talet var jag så fashinerad av hur artiga och vänliga alla var. Numera är det sällan man ser någon som reser sig upp för att låta en äldre eller gravid sätta sig. Det känns nu mera som om landet närmat sig andra länder när det gäller lite konstgjord artighet. Lika djävligt som i Stockholms tunnelbana har de dessbättre inte sänkt sig, än. Sverige har väl i många fall inte heller gått framåt när det gäller många punkter. Thailand har bara blivit dyrare och dyrare. Går kronan under 3 Baht så blir de 6 månaderna bara 3 månader. 

 

 

 

 

Håller med dig om mycket. Men för att paradiset skall vara paradiset beror också på vilka krav ställer vi på saker och ting, vilka krav ställer vi på oss själva och på andra.

Det gäller för var och en att plocka fram alla fördelar och nackdelar jämföra och välja.

Resultatet kommer att bli att det du gillar och föredrar inte passar någon annan och tvärtom.

 

 

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

För mig är det paradiset mellan 1 Dec till 31 mars  Inget mörker och jävligt trist

Det enda som jag retar mig på är den 

smutsig het man ser plast påsar  frigolit förpackningar mm

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är inte lätt, tvärtom mer eller mindre omöjligt för en fattigpensionär att bosätta sig i Thailand.

http://thaiembassy.se/en/non-immigrant-visa-o-a-long-stay/

Ovan visar att det BARA är de bättre bemedlade som är välkomna = paradis för kapitalister.

Därav kan man lätt förstå resonemanget från många MPRare - ni är ju kapitalister och de har alltid levt i en värld för sig.

Alla vi andra får nöja oss med "något" kortare sejourer.:)

Annars är klimatet (kust) och maten (inte då minst all frukt) helt perfekt.

För en stressad person kan det kanske också vara optimalt, för ingenting händer snabbt.

Verkar som hela landet går i slow motion, förutom trafiken där om någonstans är det ryckigt (stressat).

Har någon av er någonsin hört en thai erkänna att han/hon haft/har fel???

Inget ovanligt att en thai kan ljuga en rakt upp i ansiktet (med ett leende) medans vi båda vet att denne gör det.

Ett löfte från en thai är oftast lika lite värt som ett löfte från en svensk politiker = endast en förhoppning

Wan phrugni kan gälla vilken dag helst i framtiden, eller kanske t.o.m aldrig - är något som kan reta en till vansinne. 

Link to comment
Dela på andra sajter

20 hours ago, born41 said:

Jag tror att dom flesta Svenskar om arbetat ett helt liv, i mitt fall nästan 50 år, kommer till en punkt då man bara vill ha det bra.

Efter ett långt arbetsliv så är att ha det bra liktydligt med att göra ingenting, och då lockar det varma klimatet med tillgång på billiga barer och tillgängliga fruntimmer.

Alla dom som saknar en hobby att engagera sig i , det kan vara läsning,träsniderier eller vad som häls bara det är något som fångar deras intresse och tid.

Jag har läst om och även mött många gubbar som upplever tristess i Thailand, för dom har inget att göra, och dom hamnar i en grupp med andra svenskar och baren blir deras samlingspunkt. Efter ett par år i Pattaya har dom supit ner sig och sitter och tycker synd om sig själva, men är för stolta att återvända till Sverige eller så har dom bränt alla broar och då finns ingen möjlighet för dom att åka hem.

 

Dom Svenskar som jag mött i Thailand, och som bosatt sig utanför turistorterna, fyllt sin dag med aktiviteter, har i stor utsträckning funnit sig väl tillrätta.

Försök att hålla hjärnan i gång,bry dig om andra människor och lyssna på deras problem så kan livet bli bra även i Thailand.

 

Born41 som av olika anledningar valt att bo i Sverige och endast semestrat i Thailand.

Bara undrar, är du släkt med BTT

Vinter och snö gör sig bäst på vykort.

 

Nackdelen med alkohol är att det får människan att förväxla ord med tankar!

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej :)

 

Paradis och paradis... Sett från mitt perspektiv som bor och jobbar i Bangkok.

 

Minus:

 

- Trafiken, att åka till jobbet går bra. Men bara för att jag lämnar hemmet strax efter 04:00 på morgonen och tar då max 30 min. Hem.. Ja, allt från 2 timmar och 30 minuter till rekordet 4 timmar och 2 minuter.

- Att få saker gjort snabbt, det kan vara en sådan enkel sak som att får ett kvitto på att man betalt skatt som behövs för att förnya arbetstillståndet. Förra året tog det ett besök och mindre än en halvtimma. Detta året, tre besök och får kvittot nu på onsdag och har än så länge spenderat 4 timmar på skattekontoret.

- Luftkvalitet, inte den bästa i Bangkok jämfört med Göteborg eller Orust.

- Barnen går i en bilingual school, det vill säga inte internationell skola och det är inte direkt gratis.

- Dyrt om man skall leva med samma levnadsstandard. 

- Man kan inte ta båten till Mollösund för en öl eller till Kärringön för en middag på Petersons krog.

- Kvalitén på nötkött och griskött i jämförelse med Australien, New Zeeland eller Sverige.

- Man blir dålig som fasen på att skriva och prata Svenska.

 

Plus:  

 

- Klimatet, för en som "hatar" kyla är det underbart här.

- Skolan och utbildningskvaliten jämfört med många skolor i Sverige där man inte har någon respekt för lärarna.

- Inte så PK här i Thailand jämfört med socialistiska/gröna Sverige. 

- Bra fart på internet.

- Thaimaten gott som bara den, och billigt att gå på restaurang.  

 

Kan säkert sitta och räkna upp mer plus och minus men väljer att sluta här med en en kommentar, "vad går upp mot en Svensk vår och sommar?".

 

Ha en kanonbra dag!

:wai:

Link to comment
Dela på andra sajter

16 timmar sedan, skrev Wangthong:

Kan inte räkna mig till långliggare. Har sedan 1985 varit i Thailand i stort sett varje år, kortaste vändan 2 veckor (1ggr) annars mestadels 3 veckor som längst drygt 6 mån. Hade tänkt bosätta mig där när jag gick i pension. Fast där har jag tänkt om, nu lutar det åt 6 mån. Återigen har jag backat, har tyckt att det varit så roligt på jobbet så jag har lovat ett år till efter pension. 

 

Definitivt tycker jag inte att Thailand är något paradis. Det kanske upplevdes så första gången när man var på beachen på Koh Samui. Andra året jag var där såg man baksidan av paradiset. Ca 400m från beachen i en bambuhydda, utan väggar, vatten och el låg en svårt malariasjuk äldre dam alldeles ensam. Gick dit med mat och vatten de dagar jag kunde.

 

Frugan har hus uppe i Pitsanulok, där jag trivs bra. Umgås mycket med thailändarna i deras dagliga liv. Är faktiskt mera fascinerad av det livet än livet på turistorten. Köttbullarna föredrar jag faktiskt här i Sverige. Av någon konstig anledning smakar de rårörda lingonen faktiskt bättre här, samma sak med stekt strömming och rårörda lingon. Nu är det ju så att jag älskar thailändsk mat samt alla dessa frukter som finns där. Det är en anledning som står sig fortfarande för att åka ner till Thailand. Fast inte på samma sätt som förut. När frugan kom hit första gången på besök fick vi åka 50 mil för att köpa ingredienserna för att laga thaimat, naturligtvis var det lika långt tillbaka hem. Nu går de nästan att få tag på i hela Sverige. Att få tag på god lagad thaimat här i landet är inte lika enkelt. Som tur är lagar frugan en alldeles fantastisk thaimat. Annars får man väl göra som så många andra dra ner till utanför Götlaborg. Fast det är klart det är inte alla dagar i veckan man kan få tag på "Bai Töj" här i Sverige. Den dan får man väl nöja sig med en Tiramiso!

 

Visst känns som det blir mindre och mindre fördelar att dra ner till "paradiset" Thailand. Fördelarna vädret, maten och frukten står sig fortfarande. På 80-talet var jag så fashinerad av hur artiga och vänliga alla var. Numera är det sällan man ser någon som reser sig upp för att låta en äldre eller gravid sätta sig. Det känns nu mera som om landet närmat sig andra länder när det gäller lite konstgjord artighet. Lika djävligt som i Stockholms tunnelbana har de dessbättre inte sänkt sig, än. Sverige har väl i många fall inte heller gått framåt när det gäller många punkter. Thailand har bara blivit dyrare och dyrare. Går kronan under 3 Baht så blir de 6 månaderna bara 3 månader. 

 

 

 

 

Håller med om nästan allt men jag upplever fortfarande thai som väldigt artiga och hjälpsamma. Åtminstone i Korat, lite mindre på turistorter. Och nästan alltid ett ärligt leende tillbaka, bara en del testosteronstinna killar i tjugoårsåldern som ska vara lite macho med stenansikte.

 

 

Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben.

Link to comment
Dela på andra sajter

23 timmar sedan, skrev stefan5300:

Romanza Lodge Santa Monica street, en tvärgata till M. H Del Pilar mitt i smeten.

Då borde du komma ihåg Scandinavian Pub & Disco, den var väl inte många meter bort.

Link to comment
Dela på andra sajter

Numera kan jag väl kalla mig långliggare och totalt sett har man ju spenderat åtskilliga år i det här landet. Något paradis vill jag nog inte kalla det men jag trivs mycket bättre här än i Sverige. Tillbringar ca 5 månader i Sverige maj-sept/okt och får jag väder som senaste sommaren är det fantastiskt. Får jag väder som sommaren innan är det bedrövligt. Alltså - klimatet är en väldigt stor fördel i Thailand, förutsatt att man gillar värme.

 

Inte många här, om ens någon, som nämnt det thailändska sättet att leva som en fördel. Snarare tvärtom, många beklagar sig över det. Tycker om med den enkelhet man lever och att man inte komplicerar tillvaron för mycket. Visst har det sina nackdelar men det är ett bra mycket enklare sätt att tillbringa tillvaron. Carpe Diem talar man om i Sverige, här gör man allvar av det. Många har ju svårt att acceptera det thailändska sättet att se på saker och ting men jag tycker det är lite av charmen med det hela. Visst har jag blivit irriterad någon enstaka gång men det är bara att acceptera att detta inte är Sverige. Med åren har det också blivit lite bättre eller lite mera ordning och reda som vi gärna vill ha i Sverige. Det är bara att hoppas att inte den utvecklingen tar död på det thailändska sättet att leva.

 

Det närmaste jag kommer paradiset här är väl en tripp till t.ex. Had Chao Lao utanför Chantaburi. Att tillbringa ett par dagar där på ett trevligt hotell med fin swimmingpool och en lååång nästan öde strand av babypuder och kristallklart vatten med middag vid strandkanten och (naturligtvis) en fin Marguerita, då mår jag riktigt bra. Att få vara med vid tillställningar i kvarterstemplet eller liknande uppskattar jag också mycket. Att öht få vara med och få en inblick i hur livet är för thai tycker jag är väldigt intressant.

 

Maten är ju också ett plus här men raggmunk med fläsk och lingon går inte heller av för hackor. Frukt och grönsaker är bra mycket bättre här. 

 

Skulle sen växelkursen komma tillbaks till mer normala nivåer så skulle det mesta vara bra här men jag kommer nog även fortsättningsvis att tillbringa sommaren i Sverige. 

 

Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben.

Link to comment
Dela på andra sajter

20 timmar sedan, skrev JJC:

Natur, mat, människor, kultur, enkelhet det är lite av mitt paradis i Norra Thailand, helst lång från turistfällor bland vanligt folk.

 

P1240169.JPG

 

 

Var är den bilden med flottarna ifrån?

Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben.

Link to comment
Dela på andra sajter

7 minuter sedan, skrev Esspe:

 

Var är den bilden med flottarna ifrån?

Husbåtar och flytande restauranger? 

Ca 5 - 6  mil söder om Chiang Mai. 

Sjön heter Ta dua ( thailändare uttalar det så )

Ligger nära byn DoiTao 

 

Screenshot_20190218-122712_Maps.jpg

Ändrades av JJC
Link to comment
Dela på andra sajter

3 minuter sedan, skrev JJC:

Husbåtsr och flytande restauranger? 

Ca 5 - 6  mil söder om Chiang Mai. 

Sjön heter Ta dua ( thailändare uttalar det så )

Ligger i DoiTao 

Övernattning och snorkling?

 

Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben.

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...