Jump to content
IGNORERAD

Brygga eget vin?


Leni

Recommended Posts

2 timmar sedan, skrev apknug:



Nä bättre för det fanns ju inget kräkmedel i så man kunde supa hur mycket man ville utan att spy! Hehe.

Seglivad myt! Har aldrig varit kräkmedel  i sprit från bolaget.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 43
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • Leni

    6

  • evert 1

    4

  • UglyFarang

    4

  • hamnoi

    3

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

20 timmar sedan, skrev evert 1:

Vete f*n hur det är, men när man dricker thaiwhisky" = risbrännvin är man aldrig dålig dagen efter, men i Sverige mår man oftast lite småtjockt. Hur kan det komma sig.?

Är det alkoholen ELLER umgänget:)

Kanske det är späet som innehåller gifter?

För mig brukar det ha med mängden alkohol att göra inte vilken sort och nog fan har jag varit minst lika dålig i Thailand som Sverige efter lite för hög konsumtion. De där med kräkmedlet i bolagsbrännvin tror jag är en myt.

Hatar mytomaner och bidragsfuskare.

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Mankan:

För mig brukar det ha med mängden alkohol att göra inte vilken sort och nog fan har jag varit minst lika dålig i Thailand som Sverige efter lite för hög konsumtion. De där med kräkmedlet i bolagsbrännvin tror jag är en myt.

Det behöver du nog inte tro, det är en myt.

Faller på sin egna orimlighet att t.ex fin whisky skulle öppnas och förses med kräkmedel.

Kräkmedel i sprit känns lite som "styrstångsfylla" mao påhitt som lever kvar pga av sinnesslöa äldre män;)

 

499262715_Skrmavbild2019-01-17kl_18_50_20.png.a06573efa6de1f53af9a8b1dbe0bc067.png

 

Samma med den här...

1946315108_Skrmavbild2019-01-17kl_18_51_52.png.8d63468bccab0744a7b5bfa64daeeef4.png

Arguing on the internet is like competing in the special olympics even if you win you're still a retard.
"Du är nog inte rasist, du är troligare en sasist; en svamlande arbetsskygg sexturist" @Atom

Link to comment
Dela på andra sajter

21 minuter sedan, skrev hamnoi:

Det behöver du nog inte tro, det är en myt.

Faller på sin egna orimlighet att t.ex fin whisky skulle öppnas och förses med kräkmedel.

Kräkmedel i sprit känns lite som "styrstångsfylla" mao påhitt som lever kvar pga av sinnesslöa äldre män;)

 

499262715_Skrmavbild2019-01-17kl_18_50_20.png.a06573efa6de1f53af9a8b1dbe0bc067.png

 

Samma med den här...

1946315108_Skrmavbild2019-01-17kl_18_51_52.png.8d63468bccab0744a7b5bfa64daeeef4.png

Japp.Jag frågade en läkare när jag tog penicillin om jag kunde ta en fest,han svarade,detta svammel om att alkohol förstör kuren är rena nonsens.

Problemet är att vi läkare får aldrig uppmuntra våra patienter att dricka alkohol punkt slut.

PRÄSTLÄRLING OCH SEKTMEDLEM.

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2019-01-14 at 20:29, skrev JJC:

Är ingen vin expert men alla de gånger jag provade att göra vin i Sverige på sommaren så smakade det piss pga det var för varm.

Där emot hösten och vinter vid temperaturer på 15- 16 grader i källaren var det ganska gott.

På Gotland gjorde de potatisvin och dricku det smakade fan men de var ute efter procenten inte smaken.

Smakade även vin i på restauranger i Thailand, 

Nej tack, inte förtjust i det, troligen dåligt lagrad i för varma lokaler, sedan vinet snabbkyls innan servering.

 

 

 

15-16 grader? Ja, då får du alkoholfritt vin. Om du vill ha vin med alkohol i så måste det jäsa och då måste du upp över 25C. Sen beror på vilket jobb man är beredd på att lägga och hur bra vin man vill ha. Det blir inte billigt ifall man ska ha ett bra vin. Ett rent fyllevin är däremot billigt. 

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev hamnoi:

Det behöver du nog inte tro, det är en myt.

Faller på sin egna orimlighet att t.ex fin whisky skulle öppnas och förses med kräkmedel.

Kräkmedel i sprit känns lite som "styrstångsfylla" mao påhitt som lever kvar pga av sinnesslöa äldre män;)

 

499262715_Skrmavbild2019-01-17kl_18_50_20.png.a06573efa6de1f53af9a8b1dbe0bc067.png

 

Samma med den här...

1946315108_Skrmavbild2019-01-17kl_18_51_52.png.8d63468bccab0744a7b5bfa64daeeef4.png

Det sant att antibiotika inte är skadligt med alkohol, men man bör undvika att dricka sprit eftersom man är sjuk.

 

     FF

Ändrades av FF

www.easi.nu

Link to comment
Dela på andra sajter

2 minuter sedan, skrev FF:

Det sant att antibiotika inte är skadligt med alkohol, men man bör undvika att dricka sprit eftersom man är sjuk.

 

     FF

Finns inget sprit inte botar. Så det där är en skröna att man inte ska dricka när man är sjuk. :)

 

Link to comment
Dela på andra sajter

22 minuter sedan, skrev wUThai:

Finns inget sprit inte botar. Så det där är en skröna att man inte ska dricka när man är sjuk. :)

 

Botar dåligt, men det blir fan så mycket roligare att vara sjuk!

Arguing on the internet is like competing in the special olympics even if you win you're still a retard.
"Du är nog inte rasist, du är troligare en sasist; en svamlande arbetsskygg sexturist" @Atom

Link to comment
Dela på andra sajter

44 minuter sedan, skrev wUThai:

15-16 grader? Ja, då får du alkoholfritt vin. Om du vill ha vin med alkohol i så måste det jäsa och då måste du upp över 25C. Sen beror på vilket jobb man är beredd på att lägga och hur bra vin man vill ha. Det blir inte billigt ifall man ska ha ett bra vin. Ett rent fyllevin är däremot billigt. 

Intresant:

Vad är det man bör spendera pengar på för att få en högre kvalitet?

Link to comment
Dela på andra sajter

4 minuter sedan, skrev Leni:

Intresant:

Vad är det man bör spendera pengar på för att få en högre kvalitet?

En vingård, vinkällare och vinfat samt bra druvor. 

😁 5555

Ändrades av HuaHindinnge
Link to comment
Dela på andra sajter

5 minuter sedan, skrev HuaHindinnge:

En vingård, vinkällare och vinfat samt bra druvor. 

😁 5555

Ok då blir det fyllevin.

Link to comment
Dela på andra sajter

Intresant:

Vad är det man bör spendera pengar på för att få en högre kvalitet?

Såg att du redan fått svar. Ändrar mitt inlägg. Men en vingård på lämpligt geografiskt ställe är att reka om man ska ha ett bra vin.

 

Skickat från min ONEPLUS A6003 via Tapatalk

 

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Botar dåligt, men det blir fan så mycket roligare att vara sjuk!
Det är för att du dricker för lite. ;)

Skickat från min ONEPLUS A6003 via Tapatalk

Link to comment
Dela på andra sajter

9 timmar sedan, skrev wUThai:

15-16 grader? Ja, då får du alkoholfritt vin. Om du vill ha vin med alkohol i så måste det jäsa och då måste du upp över 25C. Sen beror på vilket jobb man är beredd på att lägga och hur bra vin man vill ha. Det blir inte billigt ifall man ska ha ett bra vin. Ett rent fyllevin är däremot billigt. 

Jag menar lagring inte jäsning. 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

12 timmar sedan, skrev wUThai:

15-16 grader? Ja, då får du alkoholfritt vin. Om du vill ha vin med alkohol i så måste det jäsa och då måste du upp över 25C. Sen beror på vilket jobb man är beredd på att lägga och hur bra vin man vill ha. Det blir inte billigt ifall man ska ha ett bra vin. Ett rent fyllevin är däremot billigt. 

Dom få gånger jag jäst så har det varit i rumstemparatur  i Sverige och det har jäst alldeles utmärkt.

Inga 25 grader här( kanske i mäsken).

Den mest kuriosa sättet jag sett att förädla mäsk till livets vatten är och sätta en plastslang till taket och ner från en kaffepanna😉

Själv hade jag bygd en av rostfritt stål och blandade med destillerat vatten för att få ner styrkan till strax över 40%. ett råd jag fick av experter.

En jag kände dog men jag misstänker att han drack för starkt utan att veta om det. Hörde att han svepte en dricksglas det sista med orden jag vet vad jag tål.

Kul hobby i början av 80talet innan idrotten förstörde mig.

Ändrades av Galten

Galten af Bubbelspruuth

Link to comment
Dela på andra sajter

Det Ultimata vinet borde vara ett som har Bananer som bas ingrediens.

Finfin eftersmak, bättre än alla Champagnetokar som hyllar druvor ifrån det namnskyddade Champagne distriktets ädla druvor.

Har man bananer så kan man tillverka många fina livsmedel och drycker.

Bols banana liqueur, Banana Roti där funkar Banan.

 

Ett Pinay snille kom på ide`n att göra favoritsåsen till burgare och pommes på guleböj och diverse andra ingredienser bla. rött färgämne.

https://www.thelongestwayhome.com/blog/food-around-the-world/filipino/food-from-the-philippines-banana-ketchup/

Det smakar skit redan utanför munnen, enligt mig.

Om man gillar Jollibees sortiment så funkar det kanske...

https://www.esquiremag.ph/culture/lifestyle/the-history-behind-the-invention-of-banana-ketchup-a1729-20180622-lfrm

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2019-01-16 at 19:32, skrev evert 1:

Varje "bryggare" hade sin specialitet. Kolrör på 2 meter var en självklarhet. min uppfattning var dock att kolet blev som mest varmt om alkoholhalten understeg 40 %

Fördelen med 90 % vara är att när man blandar in is och groggvirke (smakämnen) är det lättare att få riktigt goda drinkar när man slapp en massa onödigt vatten.

Nackdelen med spriten var just att inga kräkreflexer uppkom, det slutade inte sällan med att konsumenten bara somnade in (slocknade):)

Å andra sidan slapp man huvudvärken dagen efter, var bara trötter.

Jag har hört att för hög % så går det inte att rena i aktivtkol, vet inte varför.

Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli.........

Link to comment
Dela på andra sajter

20 timmar sedan, skrev FF:

Det sant att antibiotika inte är skadligt med alkohol, men man bör undvika att dricka sprit eftersom man är sjuk.

 

     FF

Alkohol är bakteriedödande!

Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli.........

Link to comment
Dela på andra sajter

1 hour ago, UglyFarang said:

Jag har hört att för hög % så går det inte att rena i aktivtkol, vet inte varför.

BOA fakta?

40,60,95% 

Var ligger skillnaden?

Ett tva meters ror eller kaffe filter i en byggbods "byscha"

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...