Jump to content
Alarik

Drinkar

Recommended Posts

Alarik
Inlagd (ändrad)

En Gin och tonic kan varieras i det oändliga, inte minst på vilken gin och vilken tonic water som används,

förhållandet dem emellan osv, men känns mestadels igen.

 

men ingredienserna i en Singapore Sling kan tydligen variera något otroligt. Nedan ett par exempel.

 

Variant 1:

3 cl citrusig modern gin.

3 cl ananasjuice

1½ cl färskpressad limesaft

1½ cl Cherry Heering

1½ cl Cointreau

3/4 cl Benedictine

1 skvätt Angostura bitter

Skaka alla ingredienserna i en shaker med is. Sila ner i ett grogglas med is. garnera med ett körsbär och en bit ananas.

 

Variant 2:

2/5 gin

2/5 Cherry Brandy

1/5 cl Benedictine

Saft från en ½ citron

1 tsk pudersocker

Sodavatten

Skakas väl med is, silas i högt glas som fylls till bredden med sodavatten. Lägg i isbitar och dekorera med citronskiva och cocktailbär.

 

Originalreceptet innehöll tydligen gin, körsbärslikör och Benedictine. Skakades och hälldes upp i ett glas och toppades med Club soda.

 

Då inte märkligt att man aldrig på förhand vet hur den beställda drinken kommer att smaka.

 

Ändrades av Alarik
ändrade lite i inledningstexten
  • Ge karma 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Tallviking

Originalreceptet som serveras i Long Bar på Raffles Hotell i Singapore består av:

  • 30 ml gin
  • 15 ml Heering Cherry Liqueur
  • 120 ml ananasjuice
  • 15 ml limejuice
  • 7.5 ml Cointreau
  • 7.5 ml DOM Benedictine
  • 10 ml grenadine
  • Ett stänk Angostura Bitter

Häll samtliga ingredienser i en shaker med is och skaka häftigt. Garnera med en skiva ananas och ett körsbär.

  • Ge karma 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Alarik
18 minuter sedan, skrev Tallviking:

Originalreceptet som serveras i Long Bar på Raffles Hotell i Singapore består av:

  • 30 ml gin
  • 15 ml Heering Cherry Liqueur
  • 120 ml ananasjuice
  • 15 ml limejuice
  • 7.5 ml Cointreau
  • 7.5 ml DOM Benedictine
  • 10 ml grenadine
  • Ett stänk Angostura Bitter

Häll samtliga ingredienser i en shaker med is och skaka häftigt. Garnera med en skiva ananas och ett körsbär.

Är då, troligen enligt samma källa som du använde, en modifierad version. Ändrades på 1970-talet.

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Alarik
Inlagd (ändrad)

Varför inte hålla sig till originalreceptet om så är möjligt vill säga.

I annat fall kan de väl hitta på ett nytt namn.

 

Ändrades av Alarik

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
JJC

Sling på Raffles Long Bar 31 S$ för ett 3-4 år sedan, ganska gott faktisk, Värd sitt pris enligt mig.

Ett måste om man besöker Singapore.

  • Ge karma 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Tallviking

image.thumb.png.5fbae84d8a41ab5d72fffaf0ae3d1080.png

  • Ge karma 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Kenneth4618

Hur mycket är ett stänk? 

  • Haha 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
HuaHindinnge
2 minuter sedan, skrev Kenneth4618:

Hur mycket är ett stänk? 

Lagom men mindre än ett sprut.

😅

  • Haha 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Tallviking
4 minuter sedan, skrev Kenneth4618:

Hur mycket är ett stänk? 

1/8 tsk

  • Ge karma 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
nissehult_13
5 timmar sedan, skrev Kenneth4618:

Hur mycket är ett stänk? 

När jag stänker får frugan tvätta hela badrummet.😀

  • Ge karma 2
  • Haha 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Alarik

Old Fashioned är en drink  som skapades i början av 1800-talet och har hängt med sedan dess med sitt klassiska inslag av bourbon, bitter och vatten. Den görs traditionellt på bourbon, bitter, vatten och en råsockerbit men varianter med rågwhiskey och sockerlag finns också.

 

I en del recept nämns Canadian whisky och likaså att whiskyn kan bytas ut mot cognac, gin, rom eller vodka!

Någon som gillar att blanda alla dessa?

 

Mestadels nämns apelsinskiva, ibland ett körsbär. Ibland både ock.

Isbit förekommer ofta.

 

Varianter på glas finns. Någon nämner att Old Fashioned serveras med fördel i ett mönstrat kristallglas.

 

Nedan Old Fashioned enligt IBA.
 

old_fashioned

  • 4.5 cl Bourbon or Rye whiskey
  • 2 Dashes Angostura Bitters
  • 1 sugar cube
  • Few dashes plain water
  •  

Själv föredrar jag Bourbon whiskeyn.

Glaset är jag i detta fallet inte så noga med bortsett från att det skall vara rent.

Sockerbiten skippar jag. Tycker att det blir för sliskigt. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägget

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu

NYTT INNEHÅLL
Nytt Innehåll


×

Viktig information om sekretess och kakor

Sekretesspolicy