Jump to content
IGNORERAD

Hong Kong


Esspe
 Dela

Recommended Posts

20 minuter sedan, skrev Esspe:

Efter  en ganska behaglig resa landade vi så i Hong Kong på vår väg mot Thailand. Ett par hundralappars tillägg bara. Har länge funderat på att åka hit och det blev ju klart billigare så här än att åka BKK-HKG tur/retur. Flygresan med Finnair var ok. Bra intercom system, lite men god mat och små toaletter. 

 

Kollade länge efter hotell, det är dyrt här. Fick en del bra tips men fastnade för det här som jag hittade själv. http://www.kewgreenhotelwanchai.com/ Dyrt var det men vem kan motstå 2 fria öl och fri minibar. Man får ju försöka ta igen det nånstans. Trodde att det kanske bara var Fanta i kylen men icke. En liten vinare, tre olika sorters öl och lite tilltugg med påfyllning varje dag :party1: . Väldigt bra hotell och mycket mera centralt kan det nog inte bli. Röda lyktor i kvarteret intill men nu är ju frugan med så det blir skygglappar. Spårvagn, massor med bussar och t-bana runt hörnet.

 

20180928_103408.thumb.jpg.c439f0fd60f055450a566cbb2b865a3e.jpg

 

Eftersom jag fått tips om att det var Kinas nationaldag 1 oktober så la vi in The Peak först på "Att-göra-listan". Så efter en alldeles utmärkt frukost (ja det fanns bacon) så drog vi iväg upp i bergen. 522 meter rakt upp. Mycket folk men inte så mycket som befarat. Sen hade ju jag läst på lite så med Octupus Card kunde vi gå i egen VIP-kö :14:

 

20180929_112149.thumb.jpg.4151caf035239acdd9db19e08121eaa7.jpg20180929_111822.thumb.jpg.3a0c0265366cafa7c2450391ac49a727.jpg

Smart att åka upp  till "The Peak" innan invasionen av kineser startar.:haha:

Link to comment
Dela på andra sajter

18 minuter sedan, skrev koppar55:

Smart att åka upp  till "The Peak" innan invasionen av kineser startar.:haha:

Jo men idag var det dags för Cable Car/Big Buddha ochdär var dom allihop.

  • Tråkigt 1

Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben.

Link to comment
Dela på andra sajter

50 minuter sedan, skrev acarls:

Hakkorset (svastikan) är en urgammal symbol som bland annat symboliserar solen, lycka, godhet, framgång och återfödelse. Den förekommer i väldigt många kulturer, och används flitigt inom buddhism, hinduism och ett antal andra religioner.

Nassarna "stal" symbolen på 20-talet, och efter det har det en otäck betydelse

Det är bara i "västvärlden" hakkorset är fördömt. Jag tror att nån ambassadör från ett asiatiskt land till och med sagt att Sverige får hitta på vilka liknelser som helst, för han personligen och hemma i asien är det en lyckosymbol.

 

Asea hade hakkors i sitt märke till efter andra världskriget då det av förklariga skäl togs bort, men även här hade det en annan betydelse som sagt.

  • Ge karma 4
Link to comment
Dela på andra sajter

Bra tråd..:thumbsup: . Själv sugen på HK antingen på väg ner till BKK eller på visarun.. Men kan väl sluta med korsen alla vet väl det …...

  • Ge karma 1
Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
 Dela

×
×
×
  • Skapa ny...