Jump to content
carpediem86

Fördelar med att vara gifta?

Recommended Posts

nissehult_13

Har du tex ett 60 dagars visum så kan du förlänga 30 dagar och sen får du förlänga 60 dagar till om du är reggad gift i Thailand.

  • Ge karma 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
carpediem86
18 minutes ago, nissehult_13 said:

Har du tex ett 60 dagars visum så kan du förlänga 30 dagar och sen får du förlänga 60 dagar till om du är reggad gift i Thailand.

Det låter bra, för ett par år sen så var jag där ca 6 månader vilket var min längsta resa hittills. Det blev rätt besvärligt då jag inte hade fixat något visum i förväg och behövde åka in/ut ur landet två gånger + förlänga mitt 30 dagars visa som man får när man kommer dit. 

  • Ge karma 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Pontus

Finns en del att läsa på https://www.siam-legal.com/Thailand-visa/Thailand-Marriage-Visa.php

 

QUALIFICATIONS

  • Must be married to a Thai national

    This is substantiated through a Marriage Certificate. There are instances (depending on the processing immigration office) when a copy of an Affirmation of Freedom to Marry is also required. This affirmation is obtained by the foreigner from his embassy in Thailand.

  • Must meet the financial requirement
    • Security deposit of THB 400,000 in a Thai Bank Account for at least 2 months prior to the visa application; or
    • Monthly income of at least THB 40,000. A letter from the foreigner embassy has to be shown to verify this income

    Supporting documents as proof of the security deposit in a Thai bank are as follows:

    • Updated bank book or passbook
    • Bank letter stating that the money had been deposited to the account from an overseas source for not less than 2 months.
  • Other documents that may be required to be presented:*
    • Police Clearance
    • Medical Certificate

* These are not required if the visa application is submitted inside Thailand, though there are rare occasions, however, when an official from the Thai embassy or consulate may ask for these documents before issuance of the visa.

  • Ge karma 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
lasseiudon

Självklart skall du se till att regga att ni är gifta i Thailand. Juridiskt är det viktigt och du skall samtidigt se till att din frus status ändras ifrån ogift till gift i olika thailändska register som, ID-kort, pass, Blue book, körkort mm.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
stefan5300
39 minuter sedan, skrev lasseiudon:

Självklart skall du se till att regga att ni är gifta i Thailand. Juridiskt är det viktigt och du skall samtidigt se till att din frus status ändras ifrån ogift till gift i olika thailändska register som, ID-kort, pass, Blue book, körkort mm.

 

Och att 50/50 gäller vid skillsmässa.

  • Tummen upp 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
thomas001

Känner du for en längre vistelse i Thailand kan du soka O-visa baserat på ert giftermål i Sverige.  Då kan du få upp till 12-månader utan att visa upp sparade pengar. Det kan goras på Ambassaden i S-holm eller Konsulatet i GBG.

 

Det krävs: (Detta från Thailändska konsulatet GBG)

  • För du som har familjeanknytning till thailändsk medborgare:

    - En kopia på vigselbevis. 

    - En kopia på maka/makes Thai ID-kort och Thai pass eller barns Thai födelseattest

    - En kopia på maka/makes eller barns Thai husregistreringsbok (Ta-bian-ban)

    - Personbevis (familjebevis eller civilståndsändamål) från Skatteverket 
  • Avgift 600 kr per person för Single Entry (en inresa). 
  • Avgift 1 500 kr per person för Multiple Entry (flera inresor inom ett år). 
  • Visumavgift betalas endast i form av kontanter. 
  • Tänk på att alla ska ha sina egna handlingar även om man lämnar in ansökan tillsammans. 
  • Alla kopior ska vara i A4-storlek.
  • Ge karma 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
NilsGJ
6 timmar sedan, skrev thomas001:

Känner du for en längre vistelse i Thailand kan du soka O-visa baserat på ert giftermål i Sverige.  Då kan du få upp till 12-månader utan att visa upp sparade pengar. Det kan goras på Ambassaden i S-holm eller Konsulatet i GBG.

 

Det krävs: (Detta från Thailändska konsulatet GBG)

  • För du som har familjeanknytning till thailändsk medborgare:

    - En kopia på vigselbevis. 

    - En kopia på maka/makes Thai ID-kort och Thai pass eller barns Thai födelseattest

    - En kopia på maka/makes eller barns Thai husregistreringsbok (Ta-bian-ban)

    - Personbevis (familjebevis eller civilståndsändamål) från Skatteverket 
  • Avgift 600 kr per person för Single Entry (en inresa). 
  • Avgift 1 500 kr per person för Multiple Entry (flera inresor inom ett år). 
  • Visumavgift betalas endast i form av kontanter. 
  • Tänk på att alla ska ha sina egna handlingar även om man lämnar in ansökan tillsammans. 
  • Alla kopior ska vara i A4-storlek.

Det är bara single entry som går söka direkt i Gbg numera, dock kunde de bistå med hjälp via Visumservice Gbg.

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
chevrolet-48
15 minuter sedan, skrev NilsGJ:

Det är bara single entry som går söka direkt i Gbg numera, dock kunde de bistå med hjälp via Visumservice Gbg.

Vadå gift behövs inte ,har man gemensamt barn med th å bor samman i sverige så får man non-imm O .Det fick jag i Stockholm 1 år så var det för mig 13 FEB 2018 .Finns kanske många olika sätt att få visa O 1 åt ?

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
thomas001
34 minutes ago, NilsGJ said:

Det är bara single entry som går söka direkt i Gbg numera, dock kunde de bistå med hjälp via Visumservice Gbg.

Det tror jag inte på! Känner folk som nyss har fått multiple entry i GBG. Visumservice utfärdar inga visa!!! Dom hjälper dig om du inte klarar av fylla i blanketter,bor långt ifrån GBG m.m Givetvis mot en avgift.

 

Om du kollar konsulatets hemsida så erbjuder dom fortfarande mutiple entry O-visa i GBG.

  • Ge karma 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Mankan
14 timmar sedan, skrev lasseiudon:

Självklart skall du se till att regga att ni är gifta i Thailand. Juridiskt är det viktigt och du skall samtidigt se till att din frus status ändras ifrån ogift till gift i olika thailändska register som, ID-kort, pass, Blue book, körkort mm.

 

Juridiskt är det viktigt säger du men varför?

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
nissehult_13
Inlagd (ändrad)

Bra fråga, de fördelar jag ser har och göra med visumhantering om skall bo där eller tillbringa lång tid där. För de med låg inkomst så är det skillnad på 400000 och 800000 som gäller om man ej är gift och vill ha 1-årsvisa. Sedan kan du stanna i landet 9 månader med 1 visarun om du startar med turistvisum 60 dagar.

Ändrades av nissehult_13

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
carpediem86

Det är främst med visum det finns något fördel alltså verkar det som. Man kan inte öppna bankkonto eller göra något annat nu som gift som man inte fick göra tidigare?

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Kenneth4618

Fördelen med att vara gifta är att man har en underbar fru. :give_heart:

  • Ge karma 1
  • Haha 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägget

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu

NYTT INNEHÅLL
Nytt Innehåll


×

Viktig information om sekretess och kakor

Sekretesspolicy