Jump to content
IGNORERAD

Pensionär i Thailand


broder tuk tuk

Recommended Posts

6 timmar sedan, skrev Mankan:

Ja där har vi den rättriktade avundsjukan fån BTT som verkar vara en riktig slitvarg som inte gjort annat än å jobbat hårt i sitt liv.😂

Ja att vara avundsjuk behöver inte vara fel, missunnsamhet kan vara en mer tveksam egenskap.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 630
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • broder tuk tuk

    52

  • Soengsang

    46

  • Batting

    39

  • Mankan

    35

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

On 2018-08-08 at 21:51, skrev Esspe:

Garantipension, se tidigare länk.

Garantipensionen motsvarar socialbidrag. Alla har rätt till en mininivå och det är garantipension idag vid 65 års ålder.

 

Egentligen är det socialbidrag men kallas garantipension för de som inte gjort inbetalningar till pensionssystemet. Helt enkelt tärande personer som inte bidragit av någon anledning.

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2018-08-08 at 22:43, skrev Batting:

jag har träffat en del, sett en del, hört talas om, dom sa i tvättstugan, jag läste på avpixlat o.s.v.  :44:

...eller LO-tidningen.. eller norrskensflamman ..... eller....

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2018-08-09 at 05:01, skrev Fritz:

Tjena Måne! Så länge som Sverige inte har ett parti med egen majoritet i riksdagen så får vi nre. og leva med svikna vallöften. Hamnar man i en flerpartiregering lär man få acceptera att man långt ifrån alltid får som man vill. Jag tror inte att Sveriges politiker är så dåliga som du och många andra anser, speciellt inte om man gör en internationell jämförelse. Naturligtvis kan det bli betydligt bättre men frågan är då hur?

 

Om man tittar på kommun- och landsting så får ju partierna svårare och svårare att att besätta sina platser. Dels är det svårt att nyrekrytera men även "gamla rävar" hoppar av. Frågar man varför så får man svaret att dom gillar att hålla på med politik men priset är för högt, med menar dom att dom får utstå alldeles för mycket skit. Naturligtvis ska man kunna kritisera politiker men jag tycker att så länge som man själv inte engagerar sig i ett parti så borde man åtminstone ha den goda smaken att avhålla sig från rena personangrepp på dom som gör det. Som det nu är är det väl bara folk med stark dödslängtan som satsar på politiken. ;)

 

Slutligen. Vi måste ju få mer folk att engagera sig politiskt och inte skrämma bort dom därifrån, därigenom blir ju urvalet större och vi får i slutändan bättre politiker.

 

Helt rätt. Det här är inget nytt fenomen utan har pågått länge. De politiker som vi har i dag på kommunal, landstingsnivå och riksnivå är resultatet av det. Skulle vi ha varit mer uppmärksam på den politiska elitens makt över samhället och partiernas agerande och manupalerande så skulle det varit bättre men alla har litat på den gamla, seriösa politiska demokratin som inte finns längre. 

 

Idag litar inte ens de etablerade partierna på demokratin. Kommer det nya partier så ska de motarbetas med näbbar och klor. De ska dras ner i förnedring av att de smutsat ner de   "fina" partier som vi hade förut.

 

Demokratins grund är att makten utgår från folket och har man glömt det så är det illa. Har folket röstat in ett nytt parti så ska man respektera det men behöver inte hålla med. Idag känns det som våran demokrati inte är en demokrati längre utan en demokratur.

 

Sen har många mage att kalla Thailand för "bananrepublik" och liknande. 

 

Bäst att städa sin egen trappa innan man städar andras trappor i högmodets rus!

 

När det gäller politiker som hoppar av så är vänsterorganisationer de drivande. Afaaktivister med medias stöd jagar politiker som de inte gillar. Den odemokratiska socialismen är drivande i detta fenomen.

 

När vänstern har accepterat att demokratin utgår från folket och respekterar detta så får vi ett mer demokratiskt och lugnt samhälle. Skulle alla politiska grupper agera som vänstern skulle vi ha ett inbördeskrig omgående.

 

Jag hoppas framtiden ska bli ljusare och mer demokratisk men tvivlet är starkt.

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2018-08-09 at 08:35, skrev Fritz:

Vid full sjukersättning får man bara 64% av vad man beräknats tjäna om man inte drabbats av sjukdom eller olycka, det kan ju vara en bidragande orsak.

  kan ju vara en bidragande orsak.       

 

Men då har man ingen arbetsförmåga!

 

Ska man ha en konstaterad arbetsoförmåga och få sjukbidrag så ska man inte arbeta. Punkt slut!

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2018-08-09 at 11:24, skrev Hemska Sven:

Vet med säkerhet att en hel del av svarta pengar från Sverige tas med i väskor från Sverige och växlas i Thailand.

Skickat från min Mi A1 via Tapatalk
 

Framförallt det som tjänats in via extratjänster på massagesalonger!

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2018-08-09 at 17:23, skrev spooncreek:

Kanske är det så att det ofrånkomligt blir så i ett trygghetsknarkande land, skjuts man ut från ett system så tar ett annat vid.

 

Ibland vill jag tro att den enda lösningen på detta kostsamma bidragssamhälle vi skapat är att införa medborgarlön, ett förslag som bara delar av flumvänstern och miljömupparna stöttar. Men på temat att även en blind höna kan finna ett korn så kanske det inte är så dumt. Ge de icke arbetsföra liksom de arbetsskygga en grundlön som medborgare i landet Sverige som ligger på en nivå som gör att man kan leva ett dugligt liv men inte så mycket mer, vilket väl är ungefär vad de olika ersättningssystemen erbjuder idag. Då kan man också som en stor ekonomisk vinst avveckla stora delar den kostsamma byråkrati som idag finns i myndigheter som FK och AF mfl.

 

För trots allt, vill jag ändå tro, de flesta svenskar vill arbeta och förtjäna sig själva ett bättre liv än vad en statlig ersättning innebär.  Därmed skulle ett sådant system kunna funka bättre än hur det (inte) funkar idag.

Var väl jag misstänkt länge, en smygkommunist i blåa kläder, hehe.

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Wanchai:

...eller LO-tidningen.. eller norrskensflamman ..... eller....

Ja allt är bättre än Avpixlat. En Ding ding värld t.ex.

Link to comment
Dela på andra sajter

17 timmar sedan, skrev broder tuk tuk:

 

Jo men ersättningen trappades ju successivt mer stegvis så till sist fanns ingen ersättning kvar när många märkte att dom faktiskt fortfarande var sjuka då hade fällan redan slagit igen.

 

BTT

Eller att samhället upptäkte att det fanns arbetsförmåga, inte bara arbetsskygghet. 

Link to comment
Dela på andra sajter

8 timmar sedan, skrev Batting:

Arbetslinjen är det värsta som hänt i det Svenska välfärdssystemet och bygger bara på misstänksamhet, fördomar och missriktad avundsjuka från folkbland som tänker som Mankan.

Bidragssystemet är det värsta som hänt i det svenska välfärdssystemet och bygger bara på avundsjuka, fördomar och missriktad godhet som lett till ett skatteuttag som är högst i världen. Detta bidragsberoende är som en drog. Ett avdrogningssystem borde inrättas för att få svenska folket in på rätta vägar och förstå hur välståndet skapades.

Det var inte bidrag som byggde Sveriges välstånd utan hårt arbete från alla.

Link to comment
Dela på andra sajter

Skyldig?  [emoji41][emoji41]
Knappast i mitt fall. Jag betalar nog mer skatt än många. Dock vet jag inte vad svarta pengar som förs till Thailand hade med mitt meddelande att göra?
I mitt exempel tog jag upp svenskar som bor i Sverige och tjänar svarta pengar som dom gör av med i sverige.

Skickat från min SM-N950F via Tapatalk

"Avundsjukan är i ett socialdemokratiskt samhälle är större än sexualdriften." Jan Björklund

Link to comment
Dela på andra sajter

8 timmar sedan, skrev Esspe:

Michael Töpfer nämns i artikeln, lite oklar thur. Vart tog det puckot vägen? Har inte sett honom sen han flippade ur när kungen låg för döden. Hoppas han fick kicken.

Han fick tydligen inte förnyat uppehållstillstånd i Thailand av juntan efter sin partiska rapportering, hehe.

 

Han hade ju en "efterlysningstråd" här på MPR där han beklagade sig över att det fanns folk som uttryckte åsikter över hans kommunistiska alster.

 

Förhoppningsvis så blev han bannad för livstid. Hoppas fanskapet inte är avlönat av våra skattepengar längre.

Link to comment
Dela på andra sajter

5 timmar sedan, skrev broder tuk tuk:

 

Tja jag och Berit har ju ca 60.000 baht i månaden att leva på i Pattaya så det blir ett antal öl varje kväll.

 

BTT

Så går det för de tärande . 15.000 kr i pension för 2 stycken latmaskar, hehe. 

 

Ja jobba svart kan vara frestande i ungdomen men det straffar sig den dag pensionsåldern närmar sig som dig.

Link to comment
Dela på andra sajter

5 timmar sedan, skrev wUThai:

När man blir pensionär ska man leva livet! HAHAHAHA! Den som resonera så är en idi*t! Vem fan vet om man lever tills pension?! Och hur jävla kul kan man ha det som en trött hängpung i Thailand? Lev livet medans man orkar med att leva livet! Better to burn out than fade away! Whine och mest tröttmössor i denna tråden. :mdr:

 

När det brinner i fickan då är det då man lever! Tänk på det era jävla gneträvar! :mdr:

Latinoresonemang. Det är väl därför de har så goda pensioner i latinska länder!

Link to comment
Dela på andra sajter

37 minuter sedan, skrev Wanchai:

Bidragssystemet är det värsta som hänt i det svenska välfärdssystemet och bygger bara på avundsjuka, fördomar och missriktad godhet som lett till ett skatteuttag som är högst i världen. Detta bidragsberoende är som en drog. Ett avdrogningssystem borde inrättas för att få svenska folket in på rätta vägar och förstå hur välståndet skapades.

Det var inte bidrag som byggde Sveriges välstånd utan hårt arbete från alla.

Nä det som byggde Sverige var en avsaknad av 2:a världskriget där det horades för Göring och Hitlers Tyskland !

Socialdemokrati på högsta nivå vår industri byggdes upp på lidandet av våra grannländer vår regering underkastade sig Tyskland sen fanns det ju Rakryggade motståndsmån som stod upp för Sina bröder i våra grannländer!

Sen har Löfven mage att kalla runt 30% av väljarna för Nazister där Hans eget parti kröp under kriget

Väx upp 

 

Örebro Sportklubb Ösk!

Link to comment
Dela på andra sajter

3 timmar sedan, skrev Batting:

Ja och nu får vi alla vara med och betala allt som försummades och blev eftersatt av Fredde Frikostig som bara sålde ut allt, och sket i allt underhåll.
Det knepiga är att han tilläts fly ut av scenen utan något som helst ansvar.
Han bara gömmer sig bakom ryggen Kärringen Olofsson, "Nej jag viste inget om NUON!" Ja tjena, starkt jobbat Fredde!
Men det finns ju folk som uppskattar sådana där modiga karlar.  :44:

Underbart eller Whunderbaum helt rätt !

Ibland är det logiska logiskt !

Örebro Sportklubb Ösk!

Link to comment
Dela på andra sajter

19 minuter sedan, skrev svampen:

Nä det som byggde Sverige var en avsaknad av 2:a världskriget där det horades för Göring och Hitlers Tyskland !

Socialdemokrati på högsta nivå vår industri byggdes upp på lidandet av våra grannländer vår regering underkastade sig Tyskland sen fanns det ju Rakryggade motståndsmån som stod upp för Sina bröder i våra grannländer!

Sen har Löfven mage att kalla runt 30% av väljarna för Nazister där Hans eget parti kröp under kriget

Väx upp 

 

Precis. Norge, Danmark och Finland tog fajten mot Nazityskland och Sverige tog hem vinsten som "alliansfri".

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

broder tuk tuk
1 timme sedan, skrev Wanchai:

Så går det för de tärande . 15.000 kr i pension för 2 stycken latmaskar, hehe. 

 

Ja jobba svart kan vara frestande i ungdomen men det straffar sig den dag pensionsåldern närmar sig som dig.

 

Nja nu planerar vi ju att leva på Berits pension.

 

Jag är inte pensionär ännu.

 

BTT

Soi 7

Link to comment
Dela på andra sajter

5 timmar sedan, skrev Wanchai:

Helt rätt. Det här är inget nytt fenomen utan har pågått länge. De politiker som vi har i dag på kommunal, landstingsnivå och riksnivå är resultatet av det. Skulle vi ha varit mer uppmärksam på den politiska elitens makt över samhället och partiernas agerande och manupalerande så skulle det varit bättre men alla har litat på den gamla, seriösa politiska demokratin som inte finns längre. 

 

Idag litar inte ens de etablerade partierna på demokratin. Kommer det nya partier så ska de motarbetas med näbbar och klor. De ska dras ner i förnedring av att de smutsat ner de   "fina" partier som vi hade förut.

 

Demokratins grund är att makten utgår från folket och har man glömt det så är det illa. Har folket röstat in ett nytt parti så ska man respektera det men behöver inte hålla med. Idag känns det som våran demokrati inte är en demokrati längre utan en demokratur.

 

Sen har många mage att kalla Thailand för "bananrepublik" och liknande. 

 

Bäst att städa sin egen trappa innan man städar andras trappor i högmodets rus!

 

När det gäller politiker som hoppar av så är vänsterorganisationer de drivande. Afaaktivister med medias stöd jagar politiker som de inte gillar. Den odemokratiska socialismen är drivande i detta fenomen.

 

När vänstern har accepterat att demokratin utgår från folket och respekterar detta så får vi ett mer demokratiskt och lugnt samhälle. Skulle alla politiska grupper agera som vänstern skulle vi ha ett inbördeskrig omgående.

 

Jag hoppas framtiden ska bli ljusare och mer demokratisk men tvivlet är starkt.

Ja ordet demokrati har väl mer eller mindre bara blivit ett ord i den svenska ordlistan.

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

broder tuk tuk
3 timmar sedan, skrev Wanchai:

Bidragssystemet är det värsta som hänt i det svenska välfärdssystemet och bygger bara på avundsjuka, fördomar och missriktad godhet som lett till ett skatteuttag som är högst i världen. Detta bidragsberoende är som en drog. Ett avdrogningssystem borde inrättas för att få svenska folket in på rätta vägar och förstå hur välståndet skapades.

Det var inte bidrag som byggde Sveriges välstånd utan hårt arbete från alla.

 

Nu är jag ju inte beredd att hålla med om att bidragssystemet är det värsta som hänt i det svenska välfärdssystemet.

 

Tvärt om så skapar ex socialbidrag och sjukbidrag en trygghet som gör att människor inte blir desperata och begår kriminella handlingar.

 

I ex USA som inte har den tryggheten kastas folk ut i fattigdom, där man mer eller mindre tvingas att antingen tigga eller stjäla för att överleva.

 

Det märkliga är att dom som mest klagar på trygghetssystemet är ofta dom som har det bäst stället. Då heter det att skatterna är för höga eller att bidragstagare är lata oduglingar.

Och allt bottnar i att dessa personer är giriga och enbart ser till sitt eget men det är priset som dom rika får betala för att kunna leva i säkerhet och trygghet.

 

Otrygga människor är farligare människor.  Den som är mätt och belåten dödar oftast inte sin nästa.

 

BTT

Soi 7

Link to comment
Dela på andra sajter

4 timmar sedan, skrev broder tuk tuk:

 

Nu är jag ju inte beredd att hålla med om att bidragssystemet är det värsta som hänt i det svenska välfärdssystemet.

 

Tvärt om så skapar ex socialbidrag och sjukbidrag en trygghet som gör att människor inte blir desperata och begår kriminella handlingar.

 

I ex USA som inte har den tryggheten kastas folk ut i fattigdom, där man mer eller mindre tvingas att antingen tigga eller stjäla för att överleva.

 

Det märkliga är att dom som mest klagar på trygghetssystemet är ofta dom som har det bäst stället. Då heter det att skatterna är för höga eller att bidragstagare är lata oduglingar.

Och allt bottnar i att dessa personer är giriga och enbart ser till sitt eget men det är priset som dom rika får betala för att kunna leva i säkerhet och trygghet.

 

Otrygga människor är farligare människor.  Den som är mätt och belåten dödar oftast inte sin nästa.

 

BTT

Det vore roligt att du definierar vad du menar med rik. De flesta jag känner är hårt arbetande människor eller pensionerade som har arbetat hela sitt liv. De flesta av dem är inte giriga och de klagar på skattesystemet. Många har lyckats spara undan en slant till ålderdomen och det tycker jag är dem väl unnat att kunna tillbringa tid i värmen de sista åren om de så önskar. Att du sitter på kammaren och är bitter och kallar folk för giriga tycker jag är lågt.

Nissehult_13

Link to comment
Dela på andra sajter

9 timmar sedan, skrev Wanchai:

Han fick tydligen inte förnyat uppehållstillstånd i Thailand av juntan efter sin partiska rapportering, hehe.

 

Han hade ju en "efterlysningstråd" här på MPR där han beklagade sig över att det fanns folk som uttryckte åsikter över hans kommunistiska alster.

 

Förhoppningsvis så blev han bannad för livstid. Hoppas fanskapet inte är avlönat av våra skattepengar längre.

Skattepengar? Sist jag såg honom var han anställd på Expressen. Hittar nästan ingenting på Google, mest en överläkare med samma namn. Han kanske varit i Indien och skaffat en Doktorstitel?

Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben.

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev koppar55:

Ja, tyvärr ingen ovanlig inställning mot folk som i slutet av livet kan ha det lite bättre efter ett långt och ibland ett hårt arbetsliv.

 

Sitter just nu på Serenade @ Siam Paragon och njuter av gratis kaffe.:haha:

 

 

Soppkök för fattigpensionärer?

Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben.

Link to comment
Dela på andra sajter

Finns många intressanta delämnen i denna diskussion men att försöka beta av alla i en kommentar blir nog svårt.

 

Ursprungsfrågan om huruvida en svensk pensionär ska ha tillgång till fri eller subventionerad sjukvård är en mångfasetterad fråga som nog borde förtjäna en helt egen tråd. Känns dock som en för tung fråga för mig just nu.

 

Om svenska politiker är ljugande skurkar eller mest som de flesta andra, dvs relativt inkompetenta i förhållande till sitt svåra jobb, diskuterade jag förra helgen och jag står fast vid att de huvudsakligen är folk som oftast gör sitt bästa men dessvärre alltför ofta inte är duktiga nog.

 

Påståendet att alla svenska pensionärer i Thailand är bortskämda rikemän är givetvis absurt; det är bara någon vecka sedan en undersökning visade att närmare var fjärde västerländsk pensionär i Thailand lever på under 45,000 Baht/månad.

 

Intressantast  var ändock BTTs påstående att han varit direktör för engelskainstitutionen på Hualankorn, vilket visade sig vara Hualalongkorn och till slut, tack vare Googles idoga hjälp, blev Chulalongkorn University. 40,000 Baht tjänade den gode BTT och jobbet blev förmedlat via något litet language institute i Nonthaburi och det enda som krävdes var att han skickade in något papper på att han varit engelskalärare. Hela historien låter onekligen aningen suspekt men det allra märkligaste är att BTT på något sätt verkar ha en stående inbjudan att få tjänsten tillbaka eftersom hela berättelsen började med att han trots sin miserabla pension minsann skulle kunna ha det bra i Thailand via sin yrkeskunskap och skulle kunna ta detta jobb som ett "extraknäck".

 

Nu var detta visserligen, enligt BTT, på 90-talet men jag tror nog ändå att historien är alldeles för långt från sanningen för att ens kunna kallas en skarvning eller skröna; det är helt enkelt en ren lögn. Jag tvivlar på att det finns några lärare/föreläsare på Chula som inte har en doktorsexamen och chefen för engelskainstitutionen har det med 100% säkerhet; det finns inga institutionschefer på dotterns grundskola som inte är doktorer. Det är dock väldigt mycket bättre lön än de 40,000 BTT nämnde, minst 200,000 Baht/månad är jag säker på.

 

Trots att kraven höjts väsentligt de senaste åren så kan dock en svensk med lärarexamen och TOEFL-certifikat eller liknande fortfarande hitta ett jobb som engelskalärare i Thailand. Ett mindre språkinstitut kan nog betala upp emot 30,000 Baht eller 15,000 Baht i någon gudsförgäten småskola i Nakorn Nowhere. Med Berits pension blir det ju ändå en dräglig tillvaro och då det ändå inte är på riktigt kan ju BTT också starta en enhörningsfarm att dryga ut stålarna med.  

Död åt Putin och hans croonies

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...