Jump to content
IGNORERAD

Stackars barn


Sam sip sam

Recommended Posts

Talibaner piskar flicka med 34 rapp Här pryglar talibaner en tonårsflicka.

De starka bilderna har spridits över hela Pakistan - men försvaras av talibanerna.

- Hon var inte med sin man - så vi var tvungna att straffa henne, säger en talesman för rörelsen.      CM8ShowAdMargin("rektangel_artikel")    [table][tr][td]

[table][tr] [td]

url][/td][/tr] [tr] [td]          if (typeof(cm8FlashCmd)!=undefined") DoFSCommand_521755(cm8FlashCmd,cm8FlashArgs);    [/td][/tr][/table]

    [img height=17 alt=I Bloggosfären width=120]http://proxy.aitellu...mages/blogg.png  Här visas de tre senaste blogginläggen som har länkat till denna artikel.  Ingen har bloggat om denna artikel än. Du kan bli först!  pil-hoger-transparent.gifLänka till artikeln i din blogg  Använd den här länken när du bloggar om artikeln:

  Powered by Aitellu  Den videofilmade prygeln av en tonårsflicka i den islamistkontrollerade Swatdalen tas upp av Pakistans högsta domstol.

Den nyss återinstallerade HD-ordföranden Iftikhar Muhammad Chaudhry har gett order om att den 17-åriga flickan och representanter för provinsmyndigheterna ska inställa sig vid domstolen på måndag.

Två män brottar ned flickan Sky News har kommit över bilderna som visar hur två män brottar ned en ung flicka klädd i burka. Efter att ha tryckt ned henne på marken piskar de henne med 34 rapp över ryggen.

- Hon kom ut ur sitt hus tillsammans med en annan man som inte var hennes make, så vi måste straffa henne, säger en talesman för talibanerna till The Guardian.

Vrålar av smärta På en amatörfilm, troligen gjord med en mobiltelefon, som visades på pakistansk tv i fredags, ses den burkaklädda 17-åringen få 34 piskrapp på ryggen medan två män håller fast hennes huvud och fötter. Prygeln fortsätter medan hon vrålar av smärta och bönfaller männen att sluta.

För två månader sedan gav pakistanska regeringen i praktiken upp kontrollen över Swatdalen i Nordvästra gränsprovinsen och tillät den lokala talibanmilisen att börja tillämpa islamisk lag, sharia. Det var ett försök av regeringen att få slut på ett par års strider mellan armén och islamistmilis. Men uppgörelsen väckte stark oro, inte bara i

Tagit illa vid sig Pakistan, för att de muslimska extremister som behärskar delar av gränsområdet mot Afghanistan skulle uppmuntras att försöka utvidga sitt inflytande till andra delar av landet.

I ett uttalande från Högsta domstolen på lördagen sades det att Chaudhry tagit mycket illa vid sig av den filmade prygeln, "som kränker de grundläggande rättigheter som garanteras av den pakistanska författningen".

Pakistans regering har också gett order om en utredning av prygeln.

Samar Minallah som arbetar för en lokal människorättsorganisation säger att hon fick filmen av invånare i Swat och att hon överlämnat den till västliga medier för att visa på de grymheter som kvinnorna i området utsätts för.

Enligt uppgift skulle 17-åringen ha straffats för att hon haft en förbindelse med en man. Men det ifrågasätter Minallah.

- Flickan piskades på grundval av misstankar och falska vittnesmål. Hon är 17 år...hela byn vet att hon är oskyldig.

px.gif  Av TT [/td][/tr][/table]

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...