Jump to content
IGNORERAD

Juntans sista strid?


spooncreek
 Dela

Recommended Posts

Intressant och tydlig beskrivning av läget. Sen utgår jag från att det säkert finns de som tycker att den mest innehåller en massa (o)demokratiskt trams, så det finns säkert fler sidor i denna berättelse.

 

Det här med beordrade stöddemonstrationer lät ju dock intressant. Kan det vara så att IL's liknelse med en snubbe några mil norrut börjar få relevans......:look_down:

 • Ge karma 2
Link to comment
Dela på andra sajter

Läste nyligt att det inte gått ut någon efterlysning ännu via Interpol efter Yingluck och med viss sannolikhet är inte heller hennes pass återkallat, 

motivering skulle vara att man visste inte exakt adress för Yingluck och därför kunde inte någon anmälan skickas till Interpol.

 

Bangkok Post:

https://www.bangkokpost.com/news/politics/1410462/shinawatras-seen-in-beijing

 

Police spokesman Pol Gen Weerachai Songmetta said the authorities do not have any official information regarding Yingluck’s whereabouts. He said a warrant for her arrest cannot be sent to Interpol as long as she continues moving frequently, as Interpol requires a confirmed address before it can take action against any individual. 

 

Bara ett spel att hon är eftersökt.

 

Farsen med klockorna som troligt är gåvor som tack för tjänster och förmåner av andra i eliten fäller nog inte Thailands mäktigaste person.

Ändrades av leifen
 • Ge karma 4

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

52 minuter sedan, skrev leifen:

Läste nyligt att det inte gått ut någon efterlysning ännu via Interpol efter Yingluck och med viss sannolikhet är inte heller hennes pass återkallat

Troligt att juntan vill ha tillbaka nån av syskonen till Thailand........

Link to comment
Dela på andra sajter

Tycker jag känner igen den undanflykten för att undvika att krångla till det för en viss fyllechaffis som använde Ferrarin som mordvapen.

 • Ge karma 1
Link to comment
Dela på andra sajter

Tror de flesta hade tänkt sig att juntan skulle släppt makten nu, i maj "firas" väl deras 4 års jubileum och de flesta - inklusive mig - trodde ju att efter tronskiftet så skulle en plan mot demokrati och allmänna val formas. Men icke.

 

Tror juntan snart annonserar att hela songkrahn veckan blir ledig i år till folkets stora jubel och i en bisats smyger in att val inte kommer att hållas förrän tidigast 2019 som helt drunknar i de allmänna euforin över de extra lediga dagarna...

 

Annars börjar man fundera på vem som ska fronta lag Thaksin i det valet, storsyrran är gammal och inte direkt fotogenisk och tveksamt om han vill offra ytterligare en familjemedlem - han måste kanske skaffa större boende i Dubai då? Sonen "Oak" är illa sedd som det är och lär inte kunna trumma ihop de röster som krävs.

 

Riksfyllot Chalerm Yuubamrung har ju börjat "grooma" sin äldsta son till att ta fadenrs plats som Thaksins lojale blodhund, han har setts på sociala medier där han delade ut tusenlappar till folk vars hus brunnit ner i Bangkok och allehanda andra stunts för att komma i god dager. Men Yuubamrungs söner är fortfarande hatade av de flesta.

 

Sen är frågan var en sådan som Newin ställer sig? Plus alla mer eller mindre herrelösa småpartier var forna ledare Banharn, Sanoh, Chavalit, osv, osv antingen dött eller ligger för döden.

 

Demokraterna kan ju inte fronta med Abhisit så det blir väl Korn de sätter som PM kandidat.

 

Sen har vi ju Prayuth himself, snickrar han ihop ett parti? Även om det bara får några procent så kan det vara ett viktigt parti att ha med sig i en eventuell koalition för att hålla militären nöjda?

 

Det enda jag tror skulle kunna förändra det nuvarande vänta och se läget är om Thaksin slänger in en katalysator, typ att han eller Yingluck återvänder till Thailand för det är nog det sista juntan vill. Då hade mycket känslor rörts upp ifall de landat i Bangkok och satts i häkte/fängelse. Folket skulle vaknat och den internationella communityn hade sett till att strålkastarljuset hamnat på Thailand igen med starkt sken.

 

Men Thaksin är inte personen som offrar sig själv och jag tror inte han kan förmå att Yingluck skulle göra det heller längre.

 

Bollen ligger hos Thaksin lägret eller iallafall hos oppositionen att göra något för att förändra status quo här.

Ändrades av MaiChai
 • Ge karma 3

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2018-02-13 at 00:01, skrev spooncreek:

Storebror Prawit har haft det något lugnare några dagar, mest för att fokus flyttades mot den stenrike fastighetsmagnaten som åkte fast för tjuvskytte, som han dessutom verkar ha mutat sig till att göra. Det var inte heller vilken tjuvjakt som helst, de sköt bland annat en utrotningshotad ”Indochinese black leopard”. När parkchefen, som alltså visade lite civilkurage, ertappade dem, hade de redan flått en sådan. Tagna på bar gärning således, men direkt ute på borgen förstås. Nu vet inget riktigt var han är. Ska Premchai undslippa rättvisa även han månne?

 

5a81c1f08e6a0_poachedleoprad.thumb.jpg.11ee84162c8079d2153a9b927bf8e0bf.jpg

 


Prawit kommer dock inte undan publicitet helt för det. Hans 25 lyxklockor som han fortfarande hävdat att han ”lånat” har gjort att kraven på hans avgång har ökat. Han vägrar förstås, han är ju trots allt landets mäktigaste man, och har dessutom försökt visa på att han skulle ha stort stöd för att stanna kvar. Demonstrationer till stöd för honom har fått genomföras, trots det där demonstrationsförbudet som visst finns. 

En omröstning på nätet på change org, gav inledningsvis stort stöd för Prawits avgång, sen drösade det helt plötsligt in ett gäng röster till stöd för Prawit…men från samma IP adress visade det sig snabbt. Juntan visar återigen att de inte förstår den nya tidens sociala medier.Klantigt.

 

Valet som skulle hållas i november har flyttats fram på obestämd framtid. PM Prayut som kommit ut som politiker och inte militär längre, är ute och kampanjar i provinserna, samtidigt som han förbjudit alla etablerade partier att göra det.

 

pravitcampaign.thumb.PNG.3c7c8dc097ed9327ede915d58bcbe21d.PNG

 

De etablerade partierna skriker högt mot det mesta som juntan gör just nu. Protesterna är nästan ljudligare från Demokraterna än PTP vilket är anmärkningsvärt. Privy Councilordföranden Prem gör uttalanden som är skeptiska till juntans folkliga stöd. Protestmarscher mot juntan genomförs just nu mellan Bangkok och Khon Khaen. En del arresteras, andra inte.

 

election.PNG.6291829cce7180de255bfa4911ee53ea.PNG

 

Lugnt är det således inte, som jag såg att åtminstone en MPR medlem blåögt hävdade i en annan tråd under helgen.  Juntans räddning kan måhända vara att ekonomin är rätt stark just nu, å andra sidan sägs det av kritiker att den tillväxten inte är något som vanligt folk märker av.  Elitens storföretag är de stora vinnarna just nu enligt dessa kritiker.

 

Kanske känner juntan att de trots alla åtgärder i syfte att utrota Thaksins inflytande, inte riktigt lyckats. Ett val har stora möjligheter att trilla i hans favör igen, såsom alla val på 2000-talet. Thaksin och syster Yingluck har för övrigt setts på semester och shopping i Beijing. De thailändska journalisterna frågade PM Prayut vad han tyckte om det. Som vanligt blev han arg och stormade ur rummet.

 

beijingthaksin.PNG.5f4152394a6b553f7b39dd10b3a1b577.PNG

 

Eller så är de helt enkelt bara makthungriga och vill inte släppa taget. Klassiskt. Alan Dawson skrev en krönika om detta i förra veckan i Bangkok Post, på temat ”början till slutet”.

Parallellerna finns i tidigare thailändsk historia, där militärer petats bort från makten. Tyvärr som ett resultat av stora oroligheter, protester, mord och annat elände.

 

5a81c6cd19fec_declineandfall.thumb.PNG.8a8d843e0ff8c2b60df40d8b35048e7e.PNG

 

"It now becomes pretty predictable, until the moment of push comes to shove-them-out. The form of the actual end game remains unknown but the beginning has ended, and the end has begun.

Some regimes accept their demise and go meekly, such as in 2007. Some go out violently, believing they simply failed to kill enough fellow citizens, as in 1973 and in Black May, 1992. But either way, once opponents in number state, as an opponent stated last week, that "no one fears the dictators any longer", the die is cast.

For now, at the beginning of the end, the multiple fissures are opening between the National Council for Peace and Order (NCPO) cronies and the people of Thailand, like a long, violent earthquake. Both sides are just holding on. From now until the very end, everything will be a spectacle of deja vu. You can, literally, look it up.!

 

Där vill vi helst inte hamna igen, men kan Thailand bryta sin onda cirkel denna gång? 
Knappast.

 

https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1407126/decline-and-fall
https://www.bangkokpost.com/news/general/1411223/itd-boss-premchai-still-in-country-say-police

https://www.bangkokpost.com/news/politics/1410722/pm-wont-call-poll-without-a-fight

hhttp://www.khaosodenglish.com/politics/2018/02/12/prayuth-fumes-latest-yingluck-thaksin-photos/ttps://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1407126/decline-and-fall

 

 

Bra underbyggt inlägg, som vanligt. Jag tror dock att det inte enbart är elitföretag som vunnit under militärens tid vid makten vad det gäller ekonomi.

Själv trodde jag att Prayuth och gänget skulle bredda skatterna så att fler kommer in i systemet, vilket skulle därmed få fler människor att inte längre se åt andra hållet när skattepengar försvinner eller används fel. Av det verkar det inte blivit mycket utan istället har ju gränsen för att behöva betala skatt höjts, samt avdragen höjts, så nu är det nog inte många skattebetalare bland de som tjänar lägre än 30k/mån. Synd!

 

/ SatanG

 • Ge karma 5

"Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd." - Fredrik Reinfeld

Link to comment
Dela på andra sajter

En debattartikel i dagens Bangkok Post

 

https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1411530/a-land-where-the-law-is-too-easily-bought#cxrecs_s

 

Landet där det är lätt att köpa sig fri från lagar och straff.

 

Artikeln listar upp många kända personer som aldrig åker fast utan snarare har alla dörrar öppna.

 

Premchai Karnasuta miljardären som nyligen ertappats med jaktbrott av utrotningshotade djur i skyddade reservat kan ej förhöras för man tappat bort honom omgående.

 

Thaksin och Yingluck där press och sociala medier hela tiden vet var dom befinner sig i detalj, men Thailands polis klarar inte av att skicka en anmälan om efterlysning till Interpol med motivering dom inte vet var dom finns.

 

Vice PM Prawin och hans klockor är ett skämt om trovärdighet i världspressen.

 

Red Bull sonen som smet öppet och ingen polis ids ens leta.

 

Vatana Asavahame  en tidigare minister dömd till fängelsestraff för korruption har inte avtjänat en dag ännu.

 

Den mäktige munken vid Wat Phra Dhammakaya, Phra Dhammajayo tas upp och även jetsetmunken Luang Pu Nen Kham, eller Wirapol Sukpho med egna flygplan, narkotikabrott och våldtäkter på meritlistan hindrades inte heller utresa fritt till USA.
 

 • Ge karma 3

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

10 minuter sedan, skrev leifen:

En debattartikel i dagens Bangkok Post

 

https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1411530/a-land-where-the-law-is-too-easily-bought#cxrecs_s

 

Landet där det är lätt att köpa sig fri från lagar och straff.

 

Artikeln listar upp många kända personer som aldrig åker fast utan snarare har alla dörrar öppna.

 

Premchai Karnasuta miljardären som nyligen ertappats med jaktbrott av utrotningshotade djur i skyddade reservat kan ej förhöras för man tappat bort honom omgående.

 

Thaksin och Yingluck där press och sociala medier hela tiden vet var dom befinner sig i detalj, men Thailands polis klarar inte av att skicka en anmälan om efterlysning till Interpol med motivering dom inte vet var dom finns.

 

Vice PM Prawin och hans klockor är ett skämt om trovärdighet i världspressen.

 

Red Bull sonen som smet öppet och ingen polis ids ens leta.

 

Vatana Asavahame  en tidigare minister dömd till fängelsestraff för korruption har inte avtjänat en dag ännu.

 

Den mäktige munken vid Wat Phra Dhammakaya, Phra Dhammajayo tas upp och även jetsetmunken Luang Pu Nen Kham, eller Wirapol Sukpho med egna flygplan, narkotikabrott och våldtäkter på meritlistan hindrades inte heller utresa fritt till USA.
 

Många på Mpr hävdade att det skulle bli mycket bättre efter kuppen.

Suthep hävdade ju att allt var planerat lång tid före kuppen.

 

Aldrig har så få. Lurat så många.

 

Mvh. SWED THAI

 • Ge karma 2
Link to comment
Dela på andra sajter

5 minuter sedan, skrev SWED THAI:

Många på Mpr hävdade att det skulle bli mycket bättre efter kuppen.

Suthep hävdade ju att allt var planerat lång tid före kuppen.

 

Aldrig har så få. Lurat så många.

 

Mvh. SWED THAI

Min uppfattning är att det är samma personer nu som förr som styr landet och därför blir det ingen förnyelse.

Bara byte av en PM räcker inte, den mannen verkar mest verka som ett förvirrat språkrör idag.

Maktstrukturen är densamma och det är nog mest civila i nuvarande regim. Flera är samma personer som i förra.

 

Bara mina tankar men visst trodde man på större förändring än vad som hittills skett.

Det är alltid lätt att säga efteråt, "vad var det jag sa eller det förstod jag väl”.

 

Ett val kommer det säkert att bli inom min livstid men inte demokrati.

Makten är för generationer framåt vikt till ett fåtal familjer, det är bara företrädarna som byter ansikte som en VD i ett börsbolag.

 • Ge karma 2

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

20 timmar sedan, skrev MaiChai:

Demokraterna kan ju inte fronta med Abhisit

Varför inte, har han också varit inblandad i nån skandal eller har han bara lagt av med politik?

 

Fritz..

Ändrades av Fritz
 • Ge karma 1

Det är aldrig försent att ge upp.

Link to comment
Dela på andra sajter

8 timmar sedan, skrev leifen:

En debattartikel i dagens Bangkok Post

 

https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1411530/a-land-where-the-law-is-too-easily-bought#cxrecs_s

 

Landet där det är lätt att köpa sig fri från lagar och straff.

 

Artikeln listar upp många kända personer som aldrig åker fast utan snarare har alla dörrar öppna.

 

Premchai Karnasuta miljardären som nyligen ertappats med jaktbrott av utrotningshotade djur i skyddade reservat kan ej förhöras för man tappat bort honom omgående.

 

Thaksin och Yingluck där press och sociala medier hela tiden vet var dom befinner sig i detalj, men Thailands polis klarar inte av att skicka en anmälan om efterlysning till Interpol med motivering dom inte vet var dom finns.

 

Vice PM Prawin och hans klockor är ett skämt om trovärdighet i världspressen.

 

Red Bull sonen som smet öppet och ingen polis ids ens leta.

 

Vatana Asavahame  en tidigare minister dömd till fängelsestraff för korruption har inte avtjänat en dag ännu.

 

Den mäktige munken vid Wat Phra Dhammakaya, Phra Dhammajayo tas upp och även jetsetmunken Luang Pu Nen Kham, eller Wirapol Sukpho med egna flygplan, narkotikabrott och våldtäkter på meritlistan hindrades inte heller utresa fritt till USA.
 

Intressant att detta förekommer i BP. Undrar om någon vet om det förekommer liknande kritik och debatter i de thaispråkiga tidningarna?

BP når ju ut till en begränsad krets som inte har någon möjlighet att påverka den reela politiken i landet. Förekommer liknande artiklar i de thailändska medierna har det betydligt större betydelse för den allmänna opinionen.

Link to comment
Dela på andra sajter

Skiter egentligen i thailändsk politik och är inte något vidare insatt.

"Kuppen" av "juntan" var där och då, enligt mig, behövlig.

Idag har den dock uppfyllt sin funktion med råge och ett nyval skulle ha varit på plats för en god stund sedan.

Jag kan däremot inte påstå att juntan har gjort ett dåligare jobb än tidigare regeringar, snarare ett bättre jobb på en del plan, men även ett sämre jobb på en del andra plan.

Som vanligt i Thailand så är det bara vem som får pengarna i fickan som är skillndaden.

 

Ekonomin har nog gått bättre med juntan än vad Ying Luck hade åstadkommit.

Jag tror att det hade blivit en fullständig katastrof för Thailand om hon hade hållt i rodret. 

 

Det finns gott om "juntakramare" i Thailand även bland den vanliga befolkningen, vilket visar att folket är trött på politiken som har förts i Thailand de sista......decennierna.

 • Ge karma 8
Link to comment
Dela på andra sajter

15 timmar sedan, skrev spooncreek:

Jag bettar en Chang på att det blir en ny Superwoman, denna gång Khun Ying Sudarat. Hon verkar poppis bland mina Isan-vänner, och det kan nog vara ett smart val av PTP för att landa röster.

Hon har redan börjat kampanja så smått och även bättrat på sin närvaro online på tex wikipedia.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Sudarat_Keyuraphan

 

Sudarat_at_Batman_V_Superman_Dawn_of_Justice_Midnight_Run_Bangkok.jpg.643829ad2e29fc4ff58d8fa1bd12211b.jpg

 

Har för mig att hon och hennes "fraktion" har en konflikt med en annan Bangkok "fraktion" och Big Brother valed att ställa sig på motsatt sida från Sudarat. Glömt vilken den andra fraktionen var men den hör hemma runt Don Mueang och leds av den där dåren som åkte runt på vattenskoter under översvämningarna 2011. Hon har hållt en ganska låg profil under Pheu Thai tiden också.

 

Men jag tror nog att Sudarat är lite väl självständig för Thaksins smak, hon skulle nog inte låta honom medverka på regeringssammanträdena vis skype. Men hon är klart en av de dugligaste kandidaterna Thailand kan plocka fram.

 • Ge karma 1

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

6 timmar sedan, skrev Fritz:

Varför inte, har han också varit inblandad i nån skandal eller har han bara lagt av med politik?

 

Fritz..

Tror det blir svårt att ha honom som PM kandidat efter händelserna 2010, så han kan fortsätta vara partiledare men fronta upp med Korn som PM som hade en mer anonym roll 2010.

 • Ge karma 1

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

22 timmar sedan, skrev Wangthong:

Intressant att detta förekommer i BP. Undrar om någon vet om det förekommer liknande kritik och debatter i de thaispråkiga tidningarna?

BP når ju ut till en begränsad krets som inte har någon möjlighet att påverka den reela politiken i landet. Förekommer liknande artiklar i de thailändska medierna har det betydligt större betydelse för den allmänna opinionen.

Nyheten om Prawit och klockorna såg jag rulla länge på thai channel 3 igår, nu den nya tvisten där utbildningsministern råkat uttala sig negativt om Prawit i BBC Thai, blivit inkallad till PM och sedan inte deltog på följande regeringssammanträde. Därefter kom nyheten om Thaksin och Yingluck i Beijing. Att det sitter "experter" och kommenterar kan man också se mellan varven. Dessutom rulllades ju klockhistorien upp, i alla fall från klocka 2 och framåt, på en FB-sida som trots namnet är på Thai (CSI LA), och där det verkar debatteras rätt friskt. Jag tror debatten finns, i alla fall bland de som är något så när politiskt medvetna.

 

 

Ändrades av spooncreek
 • Ge karma 1
Link to comment
Dela på andra sajter

2 timmar sedan, skrev MaiChai:

Det grundläggande problemet är att den gruppen är så oerhört liten i förhållande till thailands folkmängd - folk är inte politiskt medvetna och är inte speciellt intresserade heller så därför kan juntan trampa på som de gör utan någon större opposition. De politiska partierna har oerhört svårt att engagera medel somchai i något som kan liknas vid opposition mot det nuvarande styret.

 

Varför då kan man fråga sig?

 

Dels finns det ingen som helst demokratiskt utbildning i botten, fråga random thai vad som kännetecknar ett väsnter eller högerparti? Liberalt parti? 9 av 10 har inte en susning.

 

Thailands politiska partier är inte demokratiska i sig. De flesta är områdes/klan partier som styrs av en eller ett par inflytelserika familjer för sin egen vinnings skull. Nästan inga partier röstar om sina ledare eller har en demokarti i botten. Deras ideoligi är att sitta med i regeringen och tjäna pengar.

 

De politiska partiernas misslyckanden. Under de perioder det funnits något som liknar demokrati i Thailand med olika folkvalda koalitioner så har de misslyckats kapitalt med att förankra den demokratiska tanken/idén hos folket. Det viktigaste har varit att sko sig själv så fort som möjligt innan oppositionen lyckas fälla dem. Så därför upprörs folk i gemen inte så mycket över Prawits klockaffärer eller andra politiska skandaler. Det är ju same-same but different oavsett om det är militären eller politikerna som styr. För medel somchai ändras ju inget.

 

Så länge ekonomin snurrar på och medel somchai får det lite, lite bättre så kommer juntan sitta kvar för de vet att det inte varit bättre med en civil regering. 

Jag håller med om en hel del i ditt inlägg ovan, man kan helt klart önska en ökad politisk medvetenhet och kunskap från en större del av befolkningen. Iofs tror jag just det inte är särskilt unikt för just Thailand, man kan se det i många demokratiska länder.

 

Hur folk röstar när de har rätten att göra det  kan man verkligen också fundera över, att det i demokratiska val blir segrare såsom Trump, Duterte och Thaksin. Men oavsett vad man tycker om det själv så lär man alltid respektera folkets val. En diktatur är sällan den rätta åtgärden, särskilt inte en av motståndarna planerad sådan, som tex var fallet sist när tigerbrorsorna tillskandade sig makten i Thailand.

 

Sen kan man mäta politisk medvetenhet på olika sätt. Som tex att CSI LA (den thailändska Facebooksajten alltså) har närmare en miljon medlemmar. Inte kattskit direkt i ett land av 65 miljoner. Rätt många som på det sättet bryr sig om klockor och andra missförhållanden med andra ord. Debatten som trots allt förs på nationell TV. Eller genom att försöka lyssna av snacket bland sin thailändska bekantskapskrets.  Jag har en stor språklig brist för att kunna tolka det riktigt bra, men känslan jag får är inte att folk har en "låt gå" mentalitet kring korruption och nepotism, eller i alla fall att det har skett en förändring. Det kan man se på att folk verkar stå upp mer för vardagskorruptionen tex, samt att de faktiskt är rätt upprörda över Prawits lånade klockor och andra skandaler man frågar om.

 

Vad allt ovan innebär i praktiken? Blir det ingen kupp som kuppar bort kuppmakarna (som väl då får regisseras av några kappvändare inom eliten samt Thaksin-klanen), vilket jag kan lägga åtminstone en Chang på i ett bett att så kan ske , så blir det så småningom ett val. Att PTP vinner det eventuella valet kan jag nog lägga minst en sexpack Chang på. Detta trots att politikern Prayut just nu gett sig själv ensamrätt svseende det politiska kampanjandet.

 

 

Ändrades av spooncreek
 • Ge karma 4
Link to comment
Dela på andra sajter

Vardagen för folk skiljer sig oerhört lite om det är en civil eller militär regering i Thailand, för dem är det faktiskt same-same.

 

Thailand skulle behöva reformera sitt politiska system rejält och jag är övertygad om att varken militären eller politikerna är rätt personer att reformera det.

 

Inför en "4 % spärr" så att man kan motverka små skitpartiers enorma makt. Kanske måste ligga på en 6 - 7% i Thailand.

 

Förbjud "absorbering" av partier - det vill säga att små skitpartier går ihop med ett parti efter ett val. Tröttnar klanledaren på politiken får det helt enkelt hålla ett fyllnadsval. Så slipper man från ideologier som"vi tänker stötta det största partiet eftervalet för vil vill sitta i regeringen och få lukrativa ministerposter"

 

Kräv att samtliga partier som ställer upp i valet ska var demokratiskt uppbyggda, det vill säga med medlemsdemokrati och val av ledare.

 

Ta ifrån politikerna utnämningsrätt på vissa centrala positioner i samhället, som domare, militärer och poliser på högra poster. Mycket av våldet 2010 handlade ju om att Thaksin ville tillsätta sin kille som ÖB när Anupong gick i pension i september 2010, så därför räckte det ju inte med att regeringen gick med på nyval som de krävde för det hade ändå blivit Prayuth då det inte fanns tid att ro ihop ett val på 14 dagar.

 

Sen är FB gruppen CSI LA intressant, men hur många av dessa är exil-thai? Något jag lärt mig är att thai som bor, livnär sig och vistats mycket utanför Thailand blir mycket mer intresserade av thailändsk politik och korruptionsaffärer då de ju oftats kommer i kontakt med samhällen där politiken har en demokratisk grund och där korruption inte sens som en naturlig norm. Tro de flesta i den gruppen faktist är exil-thai där ljuset faktiskt gått upp för dem.

 

Tyvärr verkar många av dem inte överföra detta till folket i hembyn när de kommer hem 1-2 gånger om året.

 

PTP får nog fundera på sin laguppställning till valet, se till att röka fredspipa med Newin om de ska kunna leda en koalition. Tror det är Newin och hans gäng som blig "kingmakers" efter valet.

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

Det bästa som kan lugna ner många delar av världen, inklusive Thailand, är att västvärlden slutar pracka på sina värderingar på fattiga länder som försöker ta sig ur fattigdom och som befinner sig i en helt annan värld med helt andra kulturer.

 

Om våra värderingar och lösningar är så goda som vi själva tycks tro, så kommer många vilja följa oss om vi slutar tala om vad som är rätt och fel. Västvärlden måste vara ett föredöme och ingen som talar om hur andra ska göra. 

 

Frågan är hur många i afrika och asien ser västvärlden som föredömen i dag?

 

Det som är viktigt är utbildning och därefter kommer insikten vad som är bra/dåligt och alla kan skapa sitt eget samhälle och det behöver inte vara en kopia av vårat "demokratiska" samhälle i väst. Västvärlden börjar knaka i sina fogar i dag trots våran fantastiska demokrati.

 

Thailand skulle utvecklas snabbare om man lägger större resurser på skolan så att alla studiebegåvade kan utbilda sig och utveckla landet, oberoende ekonomiska resurser. Med den kunskapen som växer fram med utbildning i t.ex asien behöver inte betyda att det blir som i väst.

 

Jag tror om en eller två generationer kommer vi vara helt omsprungna av asien och ett kommande afrika och de kallas den nya världen med en motiverad befolkning och vi här i Sverige saknar de bidrag som fanns för länge sen.... och en bitter befolkning.... med en stor klyfta mellan de som utbildat sig och de som sket i skolan. Hoppas att det inte blir så eländigt för oss men men ...

 

 

 

 • Ge karma 2
 • Tummen upp 1
Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
 Dela

×
×
×
 • Skapa ny...