Jump to content

Recommended Posts

frogfish

Intressant och tydlig beskrivning av läget. Sen utgår jag från att det säkert finns de som tycker att den mest innehåller en massa (o)demokratiskt trams, så det finns säkert fler sidor i denna berättelse.

 

Det här med beordrade stöddemonstrationer lät ju dock intressant. Kan det vara så att IL's liknelse med en snubbe några mil norrut börjar få relevans......:look_down:

 • Ge karma 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
leifen

Läste nyligt att det inte gått ut någon efterlysning ännu via Interpol efter Yingluck och med viss sannolikhet är inte heller hennes pass återkallat, 

motivering skulle vara att man visste inte exakt adress för Yingluck och därför kunde inte någon anmälan skickas till Interpol.

 

Bangkok Post:

https://www.bangkokpost.com/news/politics/1410462/shinawatras-seen-in-beijing

 

Police spokesman Pol Gen Weerachai Songmetta said the authorities do not have any official information regarding Yingluck’s whereabouts. He said a warrant for her arrest cannot be sent to Interpol as long as she continues moving frequently, as Interpol requires a confirmed address before it can take action against any individual. 

 

Bara ett spel att hon är eftersökt.

 

Farsen med klockorna som troligt är gåvor som tack för tjänster och förmåner av andra i eliten fäller nog inte Thailands mäktigaste person.

Ändrades av leifen
 • Ge karma 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
frogfish
52 minuter sedan, skrev leifen:

Läste nyligt att det inte gått ut någon efterlysning ännu via Interpol efter Yingluck och med viss sannolikhet är inte heller hennes pass återkallat

Troligt att juntan vill ha tillbaka nån av syskonen till Thailand........

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Wangthong

Tycker jag känner igen den undanflykten för att undvika att krångla till det för en viss fyllechaffis som använde Ferrarin som mordvapen.

 • Ge karma 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
AnTove

Intressant läsning. Men man vågar inte att tro på någon förändring och ökad demokrati tyvärr. 

 • Ge karma 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
MaiChai

Tror de flesta hade tänkt sig att juntan skulle släppt makten nu, i maj "firas" väl deras 4 års jubileum och de flesta - inklusive mig - trodde ju att efter tronskiftet så skulle en plan mot demokrati och allmänna val formas. Men icke.

 

Tror juntan snart annonserar att hela songkrahn veckan blir ledig i år till folkets stora jubel och i en bisats smyger in att val inte kommer att hållas förrän tidigast 2019 som helt drunknar i de allmänna euforin över de extra lediga dagarna...

 

Annars börjar man fundera på vem som ska fronta lag Thaksin i det valet, storsyrran är gammal och inte direkt fotogenisk och tveksamt om han vill offra ytterligare en familjemedlem - han måste kanske skaffa större boende i Dubai då? Sonen "Oak" är illa sedd som det är och lär inte kunna trumma ihop de röster som krävs.

 

Riksfyllot Chalerm Yuubamrung har ju börjat "grooma" sin äldsta son till att ta fadenrs plats som Thaksins lojale blodhund, han har setts på sociala medier där han delade ut tusenlappar till folk vars hus brunnit ner i Bangkok och allehanda andra stunts för att komma i god dager. Men Yuubamrungs söner är fortfarande hatade av de flesta.

 

Sen är frågan var en sådan som Newin ställer sig? Plus alla mer eller mindre herrelösa småpartier var forna ledare Banharn, Sanoh, Chavalit, osv, osv antingen dött eller ligger för döden.

 

Demokraterna kan ju inte fronta med Abhisit så det blir väl Korn de sätter som PM kandidat.

 

Sen har vi ju Prayuth himself, snickrar han ihop ett parti? Även om det bara får några procent så kan det vara ett viktigt parti att ha med sig i en eventuell koalition för att hålla militären nöjda?

 

Det enda jag tror skulle kunna förändra det nuvarande vänta och se läget är om Thaksin slänger in en katalysator, typ att han eller Yingluck återvänder till Thailand för det är nog det sista juntan vill. Då hade mycket känslor rörts upp ifall de landat i Bangkok och satts i häkte/fängelse. Folket skulle vaknat och den internationella communityn hade sett till att strålkastarljuset hamnat på Thailand igen med starkt sken.

 

Men Thaksin är inte personen som offrar sig själv och jag tror inte han kan förmå att Yingluck skulle göra det heller längre.

 

Bollen ligger hos Thaksin lägret eller iallafall hos oppositionen att göra något för att förändra status quo här.

Ändrades av MaiChai
 • Ge karma 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
SatanG
On 2018-02-13 at 00:01, skrev spooncreek:

Storebror Prawit har haft det något lugnare några dagar, mest för att fokus flyttades mot den stenrike fastighetsmagnaten som åkte fast för tjuvskytte, som han dessutom verkar ha mutat sig till att göra. Det var inte heller vilken tjuvjakt som helst, de sköt bland annat en utrotningshotad ”Indochinese black leopard”. När parkchefen, som alltså visade lite civilkurage, ertappade dem, hade de redan flått en sådan. Tagna på bar gärning således, men direkt ute på borgen förstås. Nu vet inget riktigt var han är. Ska Premchai undslippa rättvisa även han månne?

 

5a81c1f08e6a0_poachedleoprad.thumb.jpg.11ee84162c8079d2153a9b927bf8e0bf.jpg

 


Prawit kommer dock inte undan publicitet helt för det. Hans 25 lyxklockor som han fortfarande hävdat att han ”lånat” har gjort att kraven på hans avgång har ökat. Han vägrar förstås, han är ju trots allt landets mäktigaste man, och har dessutom försökt visa på att han skulle ha stort stöd för att stanna kvar. Demonstrationer till stöd för honom har fått genomföras, trots det där demonstrationsförbudet som visst finns. 

En omröstning på nätet på change org, gav inledningsvis stort stöd för Prawits avgång, sen drösade det helt plötsligt in ett gäng röster till stöd för Prawit…men från samma IP adress visade det sig snabbt. Juntan visar återigen att de inte förstår den nya tidens sociala medier.Klantigt.

 

Valet som skulle hållas i november har flyttats fram på obestämd framtid. PM Prayut som kommit ut som politiker och inte militär längre, är ute och kampanjar i provinserna, samtidigt som han förbjudit alla etablerade partier att göra det.

 

pravitcampaign.thumb.PNG.3c7c8dc097ed9327ede915d58bcbe21d.PNG

 

De etablerade partierna skriker högt mot det mesta som juntan gör just nu. Protesterna är nästan ljudligare från Demokraterna än PTP vilket är anmärkningsvärt. Privy Councilordföranden Prem gör uttalanden som är skeptiska till juntans folkliga stöd. Protestmarscher mot juntan genomförs just nu mellan Bangkok och Khon Khaen. En del arresteras, andra inte.

 

election.PNG.6291829cce7180de255bfa4911ee53ea.PNG

 

Lugnt är det således inte, som jag såg att åtminstone en MPR medlem blåögt hävdade i en annan tråd under helgen.  Juntans räddning kan måhända vara att ekonomin är rätt stark just nu, å andra sidan sägs det av kritiker att den tillväxten inte är något som vanligt folk märker av.  Elitens storföretag är de stora vinnarna just nu enligt dessa kritiker.

 

Kanske känner juntan att de trots alla åtgärder i syfte att utrota Thaksins inflytande, inte riktigt lyckats. Ett val har stora möjligheter att trilla i hans favör igen, såsom alla val på 2000-talet. Thaksin och syster Yingluck har för övrigt setts på semester och shopping i Beijing. De thailändska journalisterna frågade PM Prayut vad han tyckte om det. Som vanligt blev han arg och stormade ur rummet.

 

beijingthaksin.PNG.5f4152394a6b553f7b39dd10b3a1b577.PNG

 

Eller så är de helt enkelt bara makthungriga och vill inte släppa taget. Klassiskt. Alan Dawson skrev en krönika om detta i förra veckan i Bangkok Post, på temat ”början till slutet”.

Parallellerna finns i tidigare thailändsk historia, där militärer petats bort från makten. Tyvärr som ett resultat av stora oroligheter, protester, mord och annat elände.

 

5a81c6cd19fec_declineandfall.thumb.PNG.8a8d843e0ff8c2b60df40d8b35048e7e.PNG

 

"It now becomes pretty predictable, until the moment of push comes to shove-them-out. The form of the actual end game remains unknown but the beginning has ended, and the end has begun.

Some regimes accept their demise and go meekly, such as in 2007. Some go out violently, believing they simply failed to kill enough fellow citizens, as in 1973 and in Black May, 1992. But either way, once opponents in number state, as an opponent stated last week, that "no one fears the dictators any longer", the die is cast.

For now, at the beginning of the end, the multiple fissures are opening between the National Council for Peace and Order (NCPO) cronies and the people of Thailand, like a long, violent earthquake. Both sides are just holding on. From now until the very end, everything will be a spectacle of deja vu. You can, literally, look it up.!

 

Där vill vi helst inte hamna igen, men kan Thailand bryta sin onda cirkel denna gång? 
Knappast.

 

https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1407126/decline-and-fall
https://www.bangkokpost.com/news/general/1411223/itd-boss-premchai-still-in-country-say-police

https://www.bangkokpost.com/news/politics/1410722/pm-wont-call-poll-without-a-fight

hhttp://www.khaosodenglish.com/politics/2018/02/12/prayuth-fumes-latest-yingluck-thaksin-photos/ttps://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1407126/decline-and-fall

 

 

Bra underbyggt inlägg, som vanligt. Jag tror dock att det inte enbart är elitföretag som vunnit under militärens tid vid makten vad det gäller ekonomi.

Själv trodde jag att Prayuth och gänget skulle bredda skatterna så att fler kommer in i systemet, vilket skulle därmed få fler människor att inte längre se åt andra hållet när skattepengar försvinner eller används fel. Av det verkar det inte blivit mycket utan istället har ju gränsen för att behöva betala skatt höjts, samt avdragen höjts, så nu är det nog inte många skattebetalare bland de som tjänar lägre än 30k/mån. Synd!

 

/ SatanG

 • Ge karma 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
leifen

En debattartikel i dagens Bangkok Post

 

https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1411530/a-land-where-the-law-is-too-easily-bought#cxrecs_s

 

Landet där det är lätt att köpa sig fri från lagar och straff.

 

Artikeln listar upp många kända personer som aldrig åker fast utan snarare har alla dörrar öppna.

 

Premchai Karnasuta miljardären som nyligen ertappats med jaktbrott av utrotningshotade djur i skyddade reservat kan ej förhöras för man tappat bort honom omgående.

 

Thaksin och Yingluck där press och sociala medier hela tiden vet var dom befinner sig i detalj, men Thailands polis klarar inte av att skicka en anmälan om efterlysning till Interpol med motivering dom inte vet var dom finns.

 

Vice PM Prawin och hans klockor är ett skämt om trovärdighet i världspressen.

 

Red Bull sonen som smet öppet och ingen polis ids ens leta.

 

Vatana Asavahame  en tidigare minister dömd till fängelsestraff för korruption har inte avtjänat en dag ännu.

 

Den mäktige munken vid Wat Phra Dhammakaya, Phra Dhammajayo tas upp och även jetsetmunken Luang Pu Nen Kham, eller Wirapol Sukpho med egna flygplan, narkotikabrott och våldtäkter på meritlistan hindrades inte heller utresa fritt till USA.
 

 • Ge karma 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
SWED THAI
10 minuter sedan, skrev leifen:

En debattartikel i dagens Bangkok Post

 

https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1411530/a-land-where-the-law-is-too-easily-bought#cxrecs_s

 

Landet där det är lätt att köpa sig fri från lagar och straff.

 

Artikeln listar upp många kända personer som aldrig åker fast utan snarare har alla dörrar öppna.

 

Premchai Karnasuta miljardären som nyligen ertappats med jaktbrott av utrotningshotade djur i skyddade reservat kan ej förhöras för man tappat bort honom omgående.

 

Thaksin och Yingluck där press och sociala medier hela tiden vet var dom befinner sig i detalj, men Thailands polis klarar inte av att skicka en anmälan om efterlysning till Interpol med motivering dom inte vet var dom finns.

 

Vice PM Prawin och hans klockor är ett skämt om trovärdighet i världspressen.

 

Red Bull sonen som smet öppet och ingen polis ids ens leta.

 

Vatana Asavahame  en tidigare minister dömd till fängelsestraff för korruption har inte avtjänat en dag ännu.

 

Den mäktige munken vid Wat Phra Dhammakaya, Phra Dhammajayo tas upp och även jetsetmunken Luang Pu Nen Kham, eller Wirapol Sukpho med egna flygplan, narkotikabrott och våldtäkter på meritlistan hindrades inte heller utresa fritt till USA.
 

Många på Mpr hävdade att det skulle bli mycket bättre efter kuppen.

Suthep hävdade ju att allt var planerat lång tid före kuppen.

 

Aldrig har så få. Lurat så många.

 

Mvh. SWED THAI

 • Ge karma 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
leifen
5 minuter sedan, skrev SWED THAI:

Många på Mpr hävdade att det skulle bli mycket bättre efter kuppen.

Suthep hävdade ju att allt var planerat lång tid före kuppen.

 

Aldrig har så få. Lurat så många.

 

Mvh. SWED THAI

Min uppfattning är att det är samma personer nu som förr som styr landet och därför blir det ingen förnyelse.

Bara byte av en PM räcker inte, den mannen verkar mest verka som ett förvirrat språkrör idag.

Maktstrukturen är densamma och det är nog mest civila i nuvarande regim. Flera är samma personer som i förra.

 

Bara mina tankar men visst trodde man på större förändring än vad som hittills skett.

Det är alltid lätt att säga efteråt, "vad var det jag sa eller det förstod jag väl”.

 

Ett val kommer det säkert att bli inom min livstid men inte demokrati.

Makten är för generationer framåt vikt till ett fåtal familjer, det är bara företrädarna som byter ansikte som en VD i ett börsbolag.

 • Ge karma 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Fritz
20 timmar sedan, skrev MaiChai:

Demokraterna kan ju inte fronta med Abhisit

Varför inte, har han också varit inblandad i nån skandal eller har han bara lagt av med politik?

 

Fritz..

Ändrades av Fritz
 • Ge karma 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Wangthong
8 timmar sedan, skrev leifen:

En debattartikel i dagens Bangkok Post

 

https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1411530/a-land-where-the-law-is-too-easily-bought#cxrecs_s

 

Landet där det är lätt att köpa sig fri från lagar och straff.

 

Artikeln listar upp många kända personer som aldrig åker fast utan snarare har alla dörrar öppna.

 

Premchai Karnasuta miljardären som nyligen ertappats med jaktbrott av utrotningshotade djur i skyddade reservat kan ej förhöras för man tappat bort honom omgående.

 

Thaksin och Yingluck där press och sociala medier hela tiden vet var dom befinner sig i detalj, men Thailands polis klarar inte av att skicka en anmälan om efterlysning till Interpol med motivering dom inte vet var dom finns.

 

Vice PM Prawin och hans klockor är ett skämt om trovärdighet i världspressen.

 

Red Bull sonen som smet öppet och ingen polis ids ens leta.

 

Vatana Asavahame  en tidigare minister dömd till fängelsestraff för korruption har inte avtjänat en dag ännu.

 

Den mäktige munken vid Wat Phra Dhammakaya, Phra Dhammajayo tas upp och även jetsetmunken Luang Pu Nen Kham, eller Wirapol Sukpho med egna flygplan, narkotikabrott och våldtäkter på meritlistan hindrades inte heller utresa fritt till USA.
 

Intressant att detta förekommer i BP. Undrar om någon vet om det förekommer liknande kritik och debatter i de thaispråkiga tidningarna?

BP når ju ut till en begränsad krets som inte har någon möjlighet att påverka den reela politiken i landet. Förekommer liknande artiklar i de thailändska medierna har det betydligt större betydelse för den allmänna opinionen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägget

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu

 • Liknande innehåll

  • MaiChai
   Av MaiChai
   http://www.bangkokpost.com/news/general/1182493/ex-thai-staff-snared-in-bribe-row
    
   Det är ju bra att det äntligen kommer fram varför det statliga flygbolaget med jämna mellanrum hamnar i finansiella problem.
    
   Jag vet få flygbolag som har eller iallafall har haft en så pass varierad flotta med flygplan - och när det gäller att driva ett flygbolag så är en varierad flotta det sämsta man kan ha. Ett tag runt millenieskiftet hade Thai ett 20 tal Boeing 747 i trafik, dessa var försedda med 3 olika typer av motorer...
    
   Men frågan är om man kan få fram vilka politiker och tjänstemän som har skott sig på dessa affärer?
  • spooncreek
   Av spooncreek
   Problemen verkar hopa sig för Prayuth och hans blodsbröder i de Eastern Tigers som för tillfället styr Thailand. I fokus nu korruptionsskandalen kring kungaparken i Hua Hin, som verkar innebära att försvarsminister Udomdej får avgå.  Andra höga militärer har gått under jord, se grafik nedan.
   Ett antal personer har dött i finkan av "hälsoproblem". Då handlar det som bekant om korruption kring "bike for dad" eventet.
   The Big Issue i dagens BKK Post nämner dessutom en annan korruptionsskandal under uppsegling om ett nyinköpt regeringsplan (Airbus)  som verkar blivit väldigt dyrt.
   Och, vad  vart det egentligen med den för oss faranger så uppmärksammade utrensningen av taximaffian på Phuket?  Business as usual där sedan rätt länge vad jag förstått, kanske ngn MPR.are på Phuket kan erbjuda dagsaktuell rapport över läget? Solstolarna försvann, och maffiabossen nr 1 "ramlade" på toaletten och dog, vart det liksom effekten av allt detta skrammel?  Från Pattaya kan i alla fall meddelas att samma maffia är kvar vid makten, och att stan funkar precis som den alltid gjort.
   Ingen ny konstitution har det blivit heller, även om det antagligen var högst medvetet för att få stanna kvar vid makten.
   Så det här med åsiktsfriheten: Fullständigt absurda domar under LM-lagarna, liksom fortsatt "attitydjustering" av de som levererar obekväma åsikter.  Sist var det UDD-ledarna som åkte in igen, för att de ville undersöka parkskandalen närmare. I dagens Spectrum även ett reportage om universitetslärare och studenter som förföljs p.g.a sina åsikter. New York Times trycks med blanka sidor.  Etc. etc.
   Listan på problem och oegentligheter kan göras lång, och vad har egentligen blivit bättre?  Mindre protester på gatorna, visst, men vad mer? Om man rensar ut Thaksins gäng och dessa ersätts med ett tigergäng som också är korrupta, fast kanske lite mindre, vad hjälper då det? 
   Ekonomin går dåligt. Lösningen  på det är att plocka in Thaksins gamla finansminister, med en agenda att genomföra samma åtgärder som då, under Thaksin, kallades populistiska ....samt  samma infrastrukturåtgärder som man kritiserade Yingluck-regeringen för som dåligt genomtänkta.
   I mångt och mycket en ny klan som bedriver samma realpolitik som förr alltså, samma maffia finns kvar, samma korrupta statsapparat. Känns som rätt tungt läge för Thailand, samma cykel upprepar sig ännu en gång. Tyvärr.
   http://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/786105/the-big-issue-blood-brothers

    

    
    
  • Oregistrerad
   Av Oregistrerad
   Thailand Wins 'Ig Nobel' 
   Thailands polis belönas med " Nobelpris för kreativ ekonomi". Priset beviljas för planerat belöningssystem inom polisen där polisen skulle få 10 000 THB i belöning om den skulle inte ta emot muta i tjänsten. Förslaget drogs tillbaka efter närmare granskning av polis ledningen. Det skickades ingen till Harward för att ta emot priset!
  • spooncreek
   Av spooncreek
   Lugnare på Bangkoks gator utan tvekan, men under ytan verkar kaoset fortgå.   Det av juntan utsedda parlamentet (NRC)  ska inom de närmsta dagarna rösta om den nya konstitutionen, och risken sägs vara stor att de röstar nej, och att processen därmed måste börja om. Elaka rykten säger att det sker under order från juntan, men detta förnekas bestämt av både PM Prayuth och Vice PM Prawit, liksom rykten om att det skulle bli en ny militärkupp (?) efter omröstningen.   Oavsett har juntan tröttnat på de 250 ledamöterna i NRC (som de själva utsåg).  Därför har de ändrat i den provisoriska författningen så att NRC kommer att upplösas oavsett hur de röstar. "The NRC has been in chaos," Gen Prayut said. "They come from various groups, from all political colours. But I thought they could help steer the country forward."  Nu kommer de istället att ersättas av en "National Steering Assembly" istället. Nya gubbar på ingång antagligen.   NRC medlemmarna skäller också på varandra. Så här säger en av dem, Amorn Vanichwiwat, om sina kollegor: “Amorn said some NRC members merely wanted to become famous and dramatise things via appearances on television while others spoke in parliament as if they were politicians representing constituencies.  He said many NRC members were elderly - in their 60s - despite the regulation allowing NRC members to be as young as 35, and their health problems might also be affecting the council's performance.”   Vänskapskorruption sägs också råda, lukrativa statliga kontrakt påstås nu hamna i bolag som indirekt kontrolleras av militärer istället för som förr hos Thaksin-klanen. Bevis för dessa spekulationer eller rykten ska komma snart, enligt thailändsk media.   Business as usual som det verkar, och ingen  ”change we can believe in” i Thailand heller.   http://bangkokpost.com/news/politics/590897/pm-makes-case-for-reform-body.  http://www.nationmultimedia.com/politics/Reform-council-not-ordered-to-reject-draft-Prawit-30262265.html
  • manfarang
   Av manfarang
   Hej,
    
   Intressant reportage från Sveriges Radio om det politiska läget i Thailand, oavsett vad man tycker själv
    
   http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/543107?programid=2946
NYTT INNEHÅLL
Nytt Innehåll


×

Viktig information om sekretess och kakor

Sekretesspolicy