Jump to content
IGNORERAD

Milda... Makter, andas ut!


Tommy
 Dela

Recommended Posts

Ni kan andas ut!

Jag ringde Unilevers kundsupport i morse...

 

Frågan var varför de tagit bort "Viktmarkeringarna" på de senaste MILDA margarin förpackningarna, ni vet, de där strecken som visar var 50nde gram så att man lätt kan kapa av rätt mängd MILDA efter behov.

milda.jpg.d319cfa19e9a17eacc167c5a9020bfed.jpg

 

Supporten berättade att de nyaste förpackningarna var feltryckta och att viktmarkeringarna kommer tillbaka, senast på MILDAS julutgåva om nån vecka!

 

Sen frågade jag om jag var den enda som ringt och frågat...

 

"Nejdå vi är fullkomligt nerringda, och du frågade ju i alla fall på ett vänligt sätt, andra kallar oss för I.dioter!!!"...

 

Väl värt en egen tråd!

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 37
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • Tommy

    14

  • judazzz

    9

  • frason

    5

  • apknug

    2

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

6 minuter sedan, skrev frason:

Men varför använda margarin när det finns smör?

För att MILDA har 65% lägre miljöpåverkan än SMÖR!

Vi måste börja tänka på planeten vi bor på!

 

 

Och sen kostar det mindre ock!

 

MVH Tommy

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Som sagt använder bara smör :sure:

bild.png.e35b7f066404f13b0232b2aa16660eb8.png

Kontonummer insamlingen för Udon Thani Home for Girls  Svenska Handelsbanken 6879 749 365 978 Swish (Sverige) 0708 575 222

Link to comment
Dela på andra sajter

2 minuter sedan, skrev frason:

Men varför använda margarin när det finns smör?

Formodligen en kostnads fraga, for hemmabruk sa forordar nog dom flesta riktigt Smor.

Nar det blir diskussion ang. margarin kontra smor sa forstar nog dom flesta att det ar mindre nyttigt att ata margarin.

 

Transfetter och annat tillsatt "onaturligt" gillar ingen men dom flesta fragar nog inte om vilken typ av friterings olja som anvants

till pommes och fish n chips.

 

Nar brant friterings fett anvands sa smakar fisk,potatis o tex just brant men om man inte overstiger 180 grader sa kan man anvanda fr. olja

ganska lange.

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

6 minuter sedan, skrev Tommy:

För att MILDA har 65% lägre miljöpåverkan än SMÖR!

Vi måste börja tänka på planeten vi bor på!

 

 

Och sen kostar det mindre ock!

 

MVH Tommy

Klart det kostar mindre, det är skräp.

 

Tänka på miljön, ja, sluta flyg. :D

 

Hatar lögnare.

Link to comment
Dela på andra sajter

Skitprodukten Margarin borde förbjudas, framförallt i skolorna där eleverna inte får välja.  Smör ska det vara och inget annat! Både nyttigare och definitivt godare...

//P

Link to comment
Dela på andra sajter

8 minuter sedan, skrev Kenneth4618:

Som sagt använder bara smör :sure:

bild.png.e35b7f066404f13b0232b2aa16660eb8.png

Miljöbov!

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

4 minuter sedan, skrev frason:

Klart det kostar mindre, det är skräp.

 

Tänka på miljön, ja, sluta flyg. :D

 

Jag måste även tänka på alla laktosintoleranta, som älskar mina bakverk, tufft men så är det...

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

3 minuter sedan, skrev frason:

Klart det kostar mindre, det är skräp.

 

Tänka på miljön, ja, sluta flyg. :D

 

Varfor flygs ca 85 % av allt lammkott in ifran framforallt Nya Zeeland som konsumeras i Sverige?

Jo for att det finns inte tillrackligt med lokalproducerat lamm kott att tillga.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

17 minuter sedan, skrev Tommy:

För att MILDA har 65% lägre miljöpåverkan än SMÖR!

Vi måste börja tänka på planeten vi bor på!

 

 

Och sen kostar det mindre ock!

 

MVH Tommy

MED MILDA

Milda Mat- och bakmargarin är en klassiker i många svenska kök. Milda Mat- och bakmargarin är baserat på ingredienser från växtriket och har hela 65 % lägre klimatpåverkan än smör*. Det innebär att om du lagar mat eller bakar med Milda Mat- och bakmargarin i stället för med smör kan du enkelt göra en liten skillnad för klimatet.

I en livscykelanalys som jämför bland annat Milda Mat- och bakmargarin med smör ser man att Milda Mat- och bakmargarin, som är ett oljebaserat matfett, är att föredra ur bland annat klimatsynpunkt. Livscykelanalysen, som utfördes och granskades av oberoende experter, undersökte den klimatpåverkan som uppstår under en produkts hela ”liv” – från råvara fram till att förpackningen slängs i soporna.

Generellt kräver växtbaserade produkter mindre jordbruksmark och har ett lägre klimatavtryck än animaliska produkter, det vill säga råvaror från djurriket. Därför är det bättre för miljön att äta lite mer från växtriket och mindre från djurriket, enligt bland annat Sveriges Lantbruksuniversitet och Sveriges tekniska forskningsinstitut, SP. Matfetter och margariner baserade på vegetabiliska oljor, såsom Mildas produkter, passar därför in i en hållbar livsstil.

Som konsument kan man göra små förändringar genom att byta ut några maträtter med nöt, lamm, gris eller kyckling i veckan mot vegetariska rätter och tänka på att ta hand om resterna för att minska matsvinnet. Läs mer om hur du kan göra miljösmarta matval på Livsmedelsverkets hemsida.

*En livscykelanalys utförd i enlighet med ISO 14040 och 14044, ledd och granskad av oberoende experter, visar att Milda Mat- och bakmargarin har minst 65 % lägre utsläpp av växthusgaser per kilo produkt än smör (fetthalt 82 %) tillverkat i Sverige.

Vad innebär en livscykelanalys?
En livscykelanalys (LCA) undersöker den miljöpåverkan som uppstår under en produkts hela ”liv” – från råvara till avfallshanteringen. Syftet med att göra en LCA är för att få en uppfattning om vilken miljöpåverkan en produkt har och för att kunna se över vad man kan göra för att ytterligare minska produktens miljöpåverkan. Det finns olika typer av miljöpåverkan som man kan undersöka i en LCA, som bland annat klimatpåverkan, energianvändning, övergödning, marknära ozon och markanvändning.

Vad betyder klimatpåverkan?
Klimatpåverkan, eller bildningen av växthusgaser, är en viktig del av miljöpåverkan och något som de flesta har hört talas om. För att jämföra de olika växthusgaserna med varandra mäter man vanligen utsläpp av växthusgaser i så kallade CO₂-ekvivalenter. CO₂-ekvivalenter används sedan för att räkna ut klimatpåverkan.

Hur vet ni att Milda Mat- och bakmargarin har 65 % lägre klimatpåverkan än smör?
Vi har bett en tredje part att göra en livscykelanalys som jämför bland annat klimatpåverkan för Milda Mat-och bakmargarin med smör 82 % som är tillverkat i Sverige. I grund och botten beror den stora skillnaden i klimatpåverkan på att margarin innehåller vegetabiliska oljor och har mindre mjölkinnehåll. Kor äter foder och adderar ett steg i produktionskedjan. Mindre komjölk innebär att mindre foder behöver odlas. Dessutom idisslar kor vilket medför utsläpp av växthusgasen metan.

från: https://www.milda.se/hallbarhet/

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

4 minuter sedan, skrev judazzz:

Varfor flygs ca 85 % av allt lammkott in ifran framforallt Nya Zeeland som konsumeras i Sverige?

Jo for att det finns inte tillrackligt med lokalproducerat lamm kott att tillga.

 

mm.. Lammkött.

 

 

Ändrades av frason

Hatar lögnare.

Link to comment
Dela på andra sajter

1 minut sedan, skrev Tommy:

MED MILDA

Milda Mat- och bakmargarin är en klassiker i många svenska kök. Milda Mat- och bakmargarin är baserat på ingredienser från växtriket och har hela 65 % lägre klimatpåverkan än smör*. Det innebär att om du lagar mat eller bakar med Milda Mat- och bakmargarin i stället för med smör kan du enkelt göra en liten skillnad för klimatet.

I en livscykelanalys som jämför bland annat Milda Mat- och bakmargarin med smör ser man att Milda Mat- och bakmargarin, som är ett oljebaserat matfett, är att föredra ur bland annat klimatsynpunkt. Livscykelanalysen, som utfördes och granskades av oberoende experter, undersökte den klimatpåverkan som uppstår under en produkts hela ”liv” – från råvara fram till att förpackningen slängs i soporna.

Generellt kräver växtbaserade produkter mindre jordbruksmark och har ett lägre klimatavtryck än animaliska produkter, det vill säga råvaror från djurriket. Därför är det bättre för miljön att äta lite mer från växtriket och mindre från djurriket, enligt bland annat Sveriges Lantbruksuniversitet och Sveriges tekniska forskningsinstitut, SP. Matfetter och margariner baserade på vegetabiliska oljor, såsom Mildas produkter, passar därför in i en hållbar livsstil.

Som konsument kan man göra små förändringar genom att byta ut några maträtter med nöt, lamm, gris eller kyckling i veckan mot vegetariska rätter och tänka på att ta hand om resterna för att minska matsvinnet. Läs mer om hur du kan göra miljösmarta matval på Livsmedelsverkets hemsida.

*En livscykelanalys utförd i enlighet med ISO 14040 och 14044, ledd och granskad av oberoende experter, visar att Milda Mat- och bakmargarin har minst 65 % lägre utsläpp av växthusgaser per kilo produkt än smör (fetthalt 82 %) tillverkat i Sverige.

Vad innebär en livscykelanalys?
En livscykelanalys (LCA) undersöker den miljöpåverkan som uppstår under en produkts hela ”liv” – från råvara till avfallshanteringen. Syftet med att göra en LCA är för att få en uppfattning om vilken miljöpåverkan en produkt har och för att kunna se över vad man kan göra för att ytterligare minska produktens miljöpåverkan. Det finns olika typer av miljöpåverkan som man kan undersöka i en LCA, som bland annat klimatpåverkan, energianvändning, övergödning, marknära ozon och markanvändning.

Vad betyder klimatpåverkan?
Klimatpåverkan, eller bildningen av växthusgaser, är en viktig del av miljöpåverkan och något som de flesta har hört talas om. För att jämföra de olika växthusgaserna med varandra mäter man vanligen utsläpp av växthusgaser i så kallade CO₂-ekvivalenter. CO₂-ekvivalenter används sedan för att räkna ut klimatpåverkan.

Hur vet ni att Milda Mat- och bakmargarin har 65 % lägre klimatpåverkan än smör?
Vi har bett en tredje part att göra en livscykelanalys som jämför bland annat klimatpåverkan för Milda Mat-och bakmargarin med smör 82 % som är tillverkat i Sverige. I grund och botten beror den stora skillnaden i klimatpåverkan på att margarin innehåller vegetabiliska oljor och har mindre mjölkinnehåll. Kor äter foder och adderar ett steg i produktionskedjan. Mindre komjölk innebär att mindre foder behöver odlas. Dessutom idisslar kor vilket medför utsläpp av växthusgasen metan.

från: https://www.milda.se/hallbarhet/

 

MVH

hahaha, det där var kul.

https://matfusket.se/2010/05/vad-ar-skillnaden-pa-smor-och-margarin/

Hatar lögnare.

Link to comment
Dela på andra sajter

13 minuter sedan, skrev frason:

Klart det kostar mindre, det är skräp.

 

Tänka på miljön, ja, sluta flyg. :D

 

Flyger oftast med Finnair eller Turkish, då flyger man ju i alla fall åt rätt håll hela vägen till Thailand, borde ju bli mindre miljöpåverkan än att välja en billigare resa med tex British Airways, där man inleder resan med att flyga åt helt fel håll i 1,5 timmar, för att senare flyga 1,5 timmar innan man passerar Göteborg igen...

Samma gäller en massa andra sketbolag, som KLM...

 

Men nu diskuterar vi Milda...

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

9 minuter sedan, skrev frason:

Från din länk:

Inlägget är reklam för Årstiderna och innehåller annonslänkar   Årstiderna – Sveriges enda helt ekologiska matkasse Årstidernas idé är enkel: De tar en trälåda, fyller den med säsongens bästa ekologiska råvaror, lägger i några lättlagade recept som passar till innehållet och levererar den direkt hem till din dörr. Årstiderna är ett ekologiskt företag.

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Precis nyss, skrev Tommy:

Från din länk:

Inlägget är reklam för Årstiderna och innehåller annonslänkar   Årstiderna – Sveriges enda helt ekologiska matkasse Årstidernas idé är enkel: De tar en trälåda, fyller den med säsongens bästa ekologiska råvaror, lägger i några lättlagade recept som passar till innehållet och levererar den direkt hem till din dörr. Årstiderna är ett ekologiskt företag.

 

MVH

Fortsätt med giftet milda du.

Hatar lögnare.

Link to comment
Dela på andra sajter

2 minuter sedan, skrev frason:

Fortsätt med giftet milda du.

OK skall göra så, ha ett bra miljöförstörarliv!

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

8 minuter sedan, skrev Tommy:

MED MILDA

Milda Mat- och bakmargarin är en klassiker i många svenska kök. Milda Mat- och bakmargarin är baserat på ingredienser från växtriket och har hela 65 % lägre klimatpåverkan än smör*. Det innebär att om du lagar mat eller bakar med Milda Mat- och bakmargarin i stället för med smör kan du enkelt göra en liten skillnad för klimatet.

I en livscykelanalys som jämför bland annat Milda Mat- och bakmargarin med smör ser man att Milda Mat- och bakmargarin, som är ett oljebaserat matfett, är att föredra ur bland annat klimatsynpunkt. Livscykelanalysen, som utfördes och granskades av oberoende experter, undersökte den klimatpåverkan som uppstår under en produkts hela ”liv” – från råvara fram till att förpackningen slängs i soporna.

Generellt kräver växtbaserade produkter mindre jordbruksmark och har ett lägre klimatavtryck än animaliska produkter, det vill säga råvaror från djurriket. Därför är det bättre för miljön att äta lite mer från växtriket och mindre från djurriket, enligt bland annat Sveriges Lantbruksuniversitet och Sveriges tekniska forskningsinstitut, SP. Matfetter och margariner baserade på vegetabiliska oljor, såsom Mildas produkter, passar därför in i en hållbar livsstil.

Som konsument kan man göra små förändringar genom att byta ut några maträtter med nöt, lamm, gris eller kyckling i veckan mot vegetariska rätter och tänka på att ta hand om resterna för att minska matsvinnet. Läs mer om hur du kan göra miljösmarta matval på Livsmedelsverkets hemsida.

*En livscykelanalys utförd i enlighet med ISO 14040 och 14044, ledd och granskad av oberoende experter, visar att Milda Mat- och bakmargarin har minst 65 % lägre utsläpp av växthusgaser per kilo produkt än smör (fetthalt 82 %) tillverkat i Sverige.

Vad innebär en livscykelanalys?
En livscykelanalys (LCA) undersöker den miljöpåverkan som uppstår under en produkts hela ”liv” – från råvara till avfallshanteringen. Syftet med att göra en LCA är för att få en uppfattning om vilken miljöpåverkan en produkt har och för att kunna se över vad man kan göra för att ytterligare minska produktens miljöpåverkan. Det finns olika typer av miljöpåverkan som man kan undersöka i en LCA, som bland annat klimatpåverkan, energianvändning, övergödning, marknära ozon och markanvändning.

Vad betyder klimatpåverkan?
Klimatpåverkan, eller bildningen av växthusgaser, är en viktig del av miljöpåverkan och något som de flesta har hört talas om. För att jämföra de olika växthusgaserna med varandra mäter man vanligen utsläpp av växthusgaser i så kallade CO₂-ekvivalenter. CO₂-ekvivalenter används sedan för att räkna ut klimatpåverkan.

Hur vet ni att Milda Mat- och bakmargarin har 65 % lägre klimatpåverkan än smör?
Vi har bett en tredje part att göra en livscykelanalys som jämför bland annat klimatpåverkan för Milda Mat-och bakmargarin med smör 82 % som är tillverkat i Sverige. I grund och botten beror den stora skillnaden i klimatpåverkan på att margarin innehåller vegetabiliska oljor och har mindre mjölkinnehåll. Kor äter foder och adderar ett steg i produktionskedjan. Mindre komjölk innebär att mindre foder behöver odlas. Dessutom idisslar kor vilket medför utsläpp av växthusgasen metan.

från: https://www.milda.se/hallbarhet/

 

MVH

Anvander du/ni Melba sas bas nar ni gor Hollandaise och eller Bearnaise?

En kock som jobbar pa Sjomagasinet eller pa Operakalleranen skulle nog bara fnysa at om fragan kom upp

men valdigt manga andra kockar som jobbar pa andra restauranger skulle nog svara: Sasbas men hade hellre anvant smor.

 

Det ar inte enbart en kostnads fraga, det tar langre tid att producera en "smorbaserad" sas,fler moment da smor ska klarifieras

for att undvika det "vita" som uppstar nar man smalter smor och behover separeras, bottensatsen tunnar ut ut dessa saser betydligt.

Da ar det enklare och mindre tidsodande annat anvanda Sasbas pa dunk

Link to comment
Dela på andra sajter

6 minuter sedan, skrev Tommy:

OK skall göra så, ha ett bra miljöförstörarliv!

 

MVH

Margarin är skit för oss människor, det vet många idag. Det är ett resultat av fettskräcken som jänkarna felaktigt introducerade för 50 år sen som Sverige har anammat. Smör är både godare och nyttigare för oss, ja kanske t.o.m mer miljövänligare när alla insätt sanningen.

 

Kostdoktorn.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

4 minuter sedan, skrev judazzz:

Anvander du/ni Melba sas bas nar ni gor Hollandaise och eller Bearnaise?

En kock som jobbar pa Sjomagasinet eller pa Operakalleranen skulle nog bara fnysa at om fragan kom upp

men valdigt manga andra kockar som jobbar pa andra restauranger skulle nog svara: Sasbas men hade hellre anvant smor.

 

Det ar inte enbart en kostnads fraga, det tar langre tid att producera en "smorbaserad" sas,fler moment da smor ska klarifieras

for att undvika det "vita" som uppstar nar man smalter smor och behover separeras, bottensatsen tunnar ut ut dessa saser betydligt.

Da ar det enklare och mindre tidsodande annat anvanda Sasbas pa dunk

Vi driver en Thailändsk restaurang.

I det Thailändska köket används ytterst lite Hollandaise och eller Bearnaise, inget alls om jag skall vara helt ärlig...

I Thailand används ganska mycket Kokosmjölk, och en hel del växtoljor, inget smör eftersom det är mycket dyrt där nere, och många Thai är Laktosintoleranta.

 

Jag lagar en del alternativ till vår Thailändska buffé, som flera gäster uppskattar, och så bakar jag en paj eller kaka till kaffet varje dag.

JAG använder oftast matolja och MILDA när jag bakar och lagar mat.

 

Har du några frågor på detta?

 

Du kan väl ta och kliva in på vilken Thai-restaurang du vill och fråga om de använder såsbas eller smör till sin Hollandiaise...

Återkom gärna med de svar du får i denna tråd!

 

MVH

 

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

3 minuter sedan, skrev Wanchai:

Margarin är skit för oss människor, det vet många idag. Det är ett resultat av fettskräcken som jänkarna felaktigt introducerade för 50 år sen som Sverige har anammat. Smör är både godare och nyttigare för oss, ja kanske t.o.m mer miljövänligare när alla insätt sanningen.

 

Kostdoktorn.se 

Absolut,jag haller med. Socker ar den storsta "boven"nar det kommer till vad som ar onyttigt.

Om man anvander smor och riktig gradde sa ar det battre an att anvanda Mildas/Keldas produkter.

Man anvander mindre och slipper alla externa tillsatser.

 

Mini mjlolk var nagot som var pa tapeten for manga ar sedan, en helt vardelos produkt,

det enda positiva var val att man fick se Emma sjobergs valsvarade kropp i anonnserna...

Link to comment
Dela på andra sajter

7 minuter sedan, skrev Tommy:

Vi driver en Thailändsk restaurang.

I det Thailändska köket används ytterst lite Hollandaise och eller Bearnaise, inget alls om jag skall vara helt ärlig...

I Thailand används ganska mycket Kokosmjölk, och en hel del växtoljor, inget smör eftersom det är mycket dyrt där nere, och många Thai är Laktosintoleranta.

 

Jag lagar en del alternativ till vår Thailändska buffé, som flera gäster uppskattar, och så bakar jag en paj eller kaka till kaffet varje dag.

JAG använder oftast matolja och MILDA när jag bakar och lagar mat.

 

Har du några frågor på detta?

 

Du kan väl ta och kliva in på vilken Thai-restaurang du vill och fråga om de använder såsbas eller smör till sin Hollandiaise...

Återkom gärna med de svar du får i denna tråd!

 

MVH

 

Jag vet inte om du missade att jag skrev det som en fraga?

Det jag skrev var generellt, inte specifikt om hur ni rullar eran buisness.

 

Sjalv har jag jobbar i flera olika SEA. lander.

Nar det kommer till att tex. baka brod sa vill valdigt manga pytsa i en valdans massa socker for att fa igang jas processen ASAP.

Att det blir slirigare och sotare an tex. Pagens sirapslimpa tycker dom inte ar ett problem, det gar ju fort och kraver mindre knadande for att

fa degen uppjast och dessutom ingen tid i ett inte existerande jasskap-mindre moment

Link to comment
Dela på andra sajter

1 minut sedan, skrev judazzz:

Jag vet inte om du missade att jag skrev det som en fraga?

Det jag skrev var generellt, inte specifikt om hur ni rullar eran buisness.

 

Sjalv har jag jobbar i flera olika SEA. lander.

Nar det kommer till att tex. baka brod sa vill valdigt manga pytsa i en valdans massa socker for att fa igang jas processen ASAP.

Att det blir slirigare och sotare an tex. Pagens sirapslimpa tycker dom inte ar ett problem, det gar ju fort och kraver mindre knadande for att

fa degen uppjast och dessutom ingen tid i ett inte existerande jasskap-mindre moment

Och?

 

Vad har ditt dravel att göra med MILDA vs Smör?

Vi bakar inget bröd, jag bakar Smulpaj, Kladdkaka, Silviakaka, Kärleksmums OSV, alla innehåller socker, det ÄR svenska recept, behöver du ett recept på smulpaj så står det ofta på MILDA-förpackningen...

 

Thaimaten vi lagar innehåller varken smör eller margarin, eller, jo kanske lite, i Khao Pad, men bara lite...

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Förresten!

Denna tråden har överträffat mina förväntningar!

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
 Dela

×
×
×
  • Skapa ny...