Jump to content
IGNORERAD

Finns det Tempel i Stockholm?


Chomphoo

Recommended Posts

16 timmar sedan, skrev stefan5300:

Som den atteist jag är så skriver inte vad jag tycker om dessa herrar, vill inte röra upp känslorna för mycket hos de som gillar dem.

 

Men.

En munk får äga endast följande ting: 
· Två orangefärgade livklädnader.
· En gördel av tyg och en nål.
· En matskål. Munkarna går varje morgon ut och får mat av människorna.
· En rakkniv. Skägg och huvudhår får inte växa sig långt.
· En vattensil. För att inte bryta mot budet att inte döda silar munken sitt dricksvatten. Inte ens en mygga får dödas!

 

Vad gör de då i telefonbutiken på Tesco Lotus i Sri Songkhram, behöver kanske en telefon att ringa polisen om munkkompisen får i sig en mygglarv eller har ett par långa hårstrån, fick en inte så önskvärd blick från en annan kund som var i butiken när jag tog fotot.

IMG_1233.JPG.71e2f0f064d1faaf4f746516b61e5eb9.JPG.5ebfc48ef13e6c8fd339177efe46bf0d.JPG

 

Nä, de där herrarna står inte så speciellt  högt i kurs hos mig eller på min bidragslista.

Här är en munk som ger fingret då han inte fick en annan mans sandaler.

monk3.jpg.c03b7e3b6e4a91c1a0360a52b35b6bc3.jpg

Nu låter du som värsta talibanen. Att munkar i dag anpassar sig till dagens samhälle är väl inte konstigt. Jag tror många thai vill köpa en mobil till en munk, inget konstigt alls eller vill du likt talibaner och isis att allt ska vara som när muhammed levde eller när Buddha levde.

 

Att vara ateist ger inte rätten att döma alla andra som idi*ter som tror något annat. Respekt är ett bra ord i detta sammanhang.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 70
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • stefan5300

    12

  • Galten

    9

  • frason

    7

  • Mankan

    6

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

On 2017-11-02 at 19:00, skrev Navanan:

När lämplig fastighet köps så kommer en svensk person att vara ägare på pappret till denna fastighet.

Skulle det inte vara bättre att starta en stiftelse för ägandet så blir det mindre strul vid ett evt dödsfall och liknande?

Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli.........

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2017-11-02 at 19:00, skrev Navanan:

Jag vet att det inte finns i Er kultur att skänka pengar till kyrkan,

I vår kultur så har det varit praxis att kyrkan med hjälp av staten pungslagit medborgarna på en liten skatt till förmån för kyrkan vare sej medborgarna ifråga konfirmerat sitt medlemskap i kyrkan eller inte, därav massornas ointresse av att skänka pengar till kyrkan.

Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli.........

Link to comment
Dela på andra sajter

5 timmar sedan, skrev Wanchai:

Nu låter du som värsta talibanen. Att munkar i dag anpassar sig till dagens samhälle är väl inte konstigt. Jag tror många thai vill köpa en mobil till en munk, inget konstigt alls eller vill du likt talibaner och isis att allt ska vara som när muhammed levde eller när Buddha levde.

 

Att vara ateist ger inte rätten att döma alla andra som idi*ter som tror något annat. Respekt är ett bra ord i detta sammanhang.

En mobiltelefon behövs knappast för träning och överlevnad.

 

Gör de, jag tycker de är dåligt med det. Då kunde de bland annat skaffa sig ett jobb och köpa sin egen mat i stället för att tigga av fattiga bybor, köpa eget fortskaffningsmedel att ta sig fram på, betala sina bussbiljetter och även låta en kvinna att sätta sig bredvid sig, låta håret växa och färga det blått, lila eller grönt, gå ut på krogenraggning eller något annat nöjesställe och skaffa sig lite kärlek när det trycker på, detta och ännu mer är väl en del av dagens samhälle.

 

Du kan ju ta fram inlägget där jag skriver att alla andra är idi*ter på grund av sin tro eller lära.

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2017-11-02 at 21:15, skrev audirs2:

Fast man kan vända på det åxå. En vit man kommer ner till Thailand och ser snygga sexiga thaitjejer, vad händer då? Plus all billig öl!!!!:haha::Kaboomm:

 

Ja det är välla typ samma sak. Sexig öl och billiga munkar :pufff:

Link to comment
Dela på andra sajter

On 11/3/2017 at 10:04, skrev Mankan:

Fast det är ju just en begravningsavgift som ska täcka kostnader kring begravning oavsett om man är kristen eller inte

 

"I begravningsavgiften ingår följande: kostnaden för en eventuell kremering, vissa transporter, lokal för förvaring och visning av den avlidne, ceremonilokal utan religiösa symboler, gravsättning (inklusive gravöppning och återställande av grav) samt en gravplats i 25 år."

 

https://lavendla.se/begravning/fore-begravningen/begravningsavgift/

 

Citat

Hur betalningen genomförs: Betalningen av begravningsavgiften sker automatiskt via skattesedeln.

Smidigt. :) 

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag ger inte själv till munkarna eller Svenska kyrkan, men har ingen åsikt om folk vill ge. Problemet är väl om personer som mår psykiskt dåligt ger mer än vad de klarar av ekonomiskt, kan tycka att munkarna borde se varnings signalerna och säga till om det sker under längre tid, som det verkar på TS. Men friska vuxna människor gör väl vad det vill med sina pengar och kan de hjälpa andra genom munkarna så är det väl bra.

/Martin

Link to comment
Dela på andra sajter

On ‎2017‎-‎11‎-‎02 at 19:00, skrev Navanan:

Hej! I stort sett alla tempel i Sverige är registrerade som föreningar, vilket innebär att de inte har några problem alls att sätta in stora summor pengar på just den föreningens konto.  Det brukar vara en av munkarna som är personligen ansvarig för kontot.

Att personer, både kvinnor och män, skänker olika stora summor till templen är givetvis helt valfritt. De tempel som jag besöker gör ingen skillnad på en donation på 20 kronor eller en donation på 20 000 kronor. Man ska givetvis inte skänka mer än man har råd med.

Jag är mycket ofta i ett tempel i Mellansverige och skänker vid varje tillfälle en summa pengar. Summor som många av Er med all säkerhet tycker är helt galet, men jag har valt att göra på detta viset och det skänker mig en enorm glädje. Både att kunna dela med mig och att tillbringa tid i templet. Tex så hade vi en stor tillställning för 4 veckor sedan där vi hade en samling med besökare från Linköping, Norrköping, Värmdö osv. Den total insamlade summan den dagen blev över 127 000 kronor.

Detta är pengar som ska använda till att köpa en ny fastighet, dvs ett större och bättre tempel.

Varje krona till detta projekt redovisas av Munken, med hjälp av en Svensk revisor.  När lämplig fastighet köps så kommer en svensk person att vara ägare på pappret till denna fastighet. Inga av oss har problem med detta.

Jag har tur som har en sambo som aldrig klagar på att jag spenderar mina egna pengar, som jag själv tjänat in. Jag jobbar, precis som han, heltid och varken han eller jag har några lån på vår bostad så vi får en del pengar över.

Vi delar på kostnaderna hemma och jag skänker alltså en lämplig summa vid varje besök. 

Jag vet att det inte finns i Er kultur att skänka pengar till kyrkan, men Ni måste förstå att detta är djupt rotat i den thailändska kulturen och många thailändare finner trygghet och lugn genom att just göra en donation. Buddismen fungerar på det viset, gör gott och få det gott i nästa liv mm. Jag ska verkligen inte försöka övertyga Er om att Ni behöver tycka att detta är korrekt, men klaga ni då inte heller på oss som håller liv i vår kultur.  Det finns absolut inget krav att donera pengar, många personer, svenskar och thai, kommer till templet enbart för miljön och äta tillsammans och få en möjlighet att prata thai med andra thailändare. De som inte skänker några pengar brukar dock göra vad de kan för att hjälpa till, tex laga mat osv.

Ni som har thailändska fruar som ofta går till templen och som tycker att det inte är ok att de går dit, lärde ni inte känna er partner i Thailand innan ni gifte er? Eller är det hon som har ändrat sig sedan hon kom till Sverige?

Hur som helst, jag dömmer inte en svensk för hen spenderar en hel förmögenhet på krogen. Lika lite vill jag bli dömd för att spenderar samma summa genom att göra något som jag anser är värdefullt för mig.

Tack för mig.

 

 

Både bra och mindre bra skrivet. Vissa saker passar sig inte in när man bor och försörjer sig i Sverige. Som att tex skänka (Tamboon) 7000kr av en lön där tjänsten är på 75% och att man har det enormt tufft samtidigt (Ensamstående). Då bör man tänka till hur man skänker pengar för att få det bättre i nästa liv. Eller kanske hon planerade att dö inom någon månad så hon kom vidare till Nirvana. Vad vet jag. Jag vet bara att hon har och fortfarande mår mycket dåligt psykiskt och är oförmögen att ta ansvara för sin ekonomi. Kan tänka mig att desperationen tar över. Så mycket som hon vistades och bodde i templet i Skhlm så är jag ganska säker att hon är känd av många i templet och dom borde se att något inte stämmer i hennes personlighet och liv. Jag skulle ALDRIG ta emot stora summor pengar av en person som är i knipa och att denne tror sig att bara hon skänker mer så kommer livet att bli bättre. Jag hörde via andra thai hur chockade dom var över summorna som hon skänkte, och då bor jag inte ens i Stkhlm. Det tog dock inte lång stund föränn kravbreven började hopa sig i högar på krediter hon inte lyckats betala. Att skänka bort mer än man har råd med har INGET med förståelse för thaikulturen att göra!!! Så oavsett om jag varit gift, lärt känna henne innan hon kom hit....har ganska lite med saken att göra!

Jag har INGET emot gåvor till tempel. Jag skänker pengar varje gång jag är på tempelbesök i Thailand. Sedan så är det ganska svårt att bränna större delen av sin lön på en kväll på krogen, fast jag försökt ;-)

 

Jag tycker bara att det är så Jä... tragiskt att en Fin tjej (Mitt Ex) sjönk så långt in i tron att hon inte såg problemet med inkomst Vs Utgift inte gick ihop.

Nu är hon fast i en skuldkarusell som hon inte förstår hur den uppkommit. Hon ville ju bara väl ! 

 

Skulle jag va henne så skulle jag undra när nu "Det andra livet" börjar. För detta måste suga elefanpung!

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2017-11-03 at 10:16, skrev stefan5300:

Varför ska jag då betala för en tjänst som jag inte får?

? Om du bor i Thailand så betalar du väl ingen begravningsavgift.....

On 2017-11-03 at 10:35, skrev stefan5300:

Ja jag vet att jag betalar en begravningsavgift men orkar inte bry mig om det.

 

Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt!

Link to comment
Dela på andra sajter

2 minuter sedan, skrev Soengsang:

? Om du bor i Thailand så betalar du väl ingen begravningsavgift.....

 

Vet inte om det ingår i skatten jag betalar men det är ju inte så många kronor så det får jag väl bjuda på, undrar hur det blir med tv-licensen om den ska läggas på skattsedeln.

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

1 minut sedan, skrev stefan5300:

Vet inte om det ingår i skatten jag betalar men det är ju inte så många kronor så det får jag väl bjuda på, undrar hur det blir med tv-licensen om den ska läggas på skattsedeln.

Tv licens ska alla som bor/skrivna i Sverige skatta för på skattsedeln, vettigt!

Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt!

Link to comment
Dela på andra sajter

6 minuter sedan, skrev Soengsang:

Tv licens ska alla som bor/skrivna i Sverige skatta för på skattsedeln, vettigt!

Ja det kan väl vara vettigt men jag lyssnar mycket på svensk radio här i obygden som även den ingår i licensen så det är väl vettigt att jag bidrar lite också.

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

1 minut sedan, skrev stefan5300:

Ja det kan väl vara vettigt men jag lyssnar mycket på svensk radio här i obygden som även den ingår i licensen så det är väl vettigt att jag bidrar lite också.

För radio behöver man idag inte betala licens, så fortsätt o lyssna med gott samvete :)

Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt!

Link to comment
Dela på andra sajter

2 minuter sedan, skrev Soengsang:

För radio behöver man idag inte betala licens, så fortsätt o lyssna med gott samvete :)

Då lägger jag gärna ett bidrag till tv-licensen när jag kan lyssna på radion:good:, mitt samrvete går väl alltid att diskutera;).

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

14 timmar sedan, skrev Soengsang:

Tv licens ska alla som bor/skrivna i Sverige skatta för på skattsedeln, vettigt!

Det är ju konstigt att inte förslaget får mer kritik. Nu ska alla vara med å betala för Vänsterpropagandan. Dessutom blir det dyrare för alla hushåll med mer än en arbetande. 

Hatar mytomaner och bidragsfuskare.

Link to comment
Dela på andra sajter

Vet inte om det ingår i skatten jag betalar men det är ju inte så många kronor så det får jag väl bjuda på, undrar hur det blir med tv-licensen om den ska läggas på skattsedeln.
Inte många kronor. Leif Östling undrade vad fan får jag då för Skattepengarna.

Ja en kremering, lokal o gravplats kostar en normalknegare med 33 000 i månaden som jobbar i 40 år ca 40 000 kr. Sen tillkommer ju kista o sån skit.

Får nog anses ganska prisvärt. Svårt att handla upp det billigare själv tror jag.

Vad kan kostnaden vara i Thailand tro?

Skickat från min Lenovo TB2-X30F via Tapatalk

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2017-11-07 at 02:58, skrev Soengsang:

Tv licens ska alla som bor/skrivna i Sverige skatta för på skattsedeln, vettigt!

Varför?

 

Då tycker jag att det är bättre att SVT blir skyldiga att koda skiten så att de som vill titta på vänster/mp propagandan får betala vad det kostar!

Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli.........

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2017-11-07 at 17:56, skrev Mankan:

Det är ju konstigt att inte förslaget får mer kritik. Nu ska alla vara med å betala för Vänsterpropagandan. Dessutom blir det dyrare för alla hushåll med mer än en arbetande. 

Ja visst är det märkligt att det mesta av vänstern ska finansieras av skattemedel utan att vi kan göra nåt. Är det demokrati?

Link to comment
Dela på andra sajter

On ‎2017‎-‎11‎-‎03 at 11:30 PM, Wanchai said:

 

Bra skrivet.

 

Ateismen i Sverige har gjort att det är mera korrekt att skänka till t.ex Rädda Barnen eller liknande. Dessa organisationer har ofta en stor administration som slukar en stor del av gåvorna, t.ex en generaldirektör med lön på kanske 100.000 kr/månad, plus tjänstebil och andra förmåner.

 

Munkarna har väl ingen lön alls men ändå har många mage att klaga på thaitemplen. Jag och min fru ger gärna en slant till templet men jag litar inte på de svenska "hjälporganisationerna" p.g.a så mycket pengar försvinner innan pengarna når hjälpoffren.

 

Jag är ateist, eller snarare agnostiker, och jag har mage att klaga på thaitemplen. Visst går det mycket pengar till administration om man skänker till riktiga hjälporganisationer men så måste det ju vara, alternativet vore ju att alla måste jobba helt frivilligt samt att man inte har en aning om var pengarna går. En riktig hjälporganisation berättar att exempelvis 40% går till admin och det vet man om som givare. De flesta Thaitempel lägger 0% på admin men då har man också noll koll på om pengarna går till att göra någon nytta eller enbart till dyr whiskey och billiga flickor; och det är långt ifrån ovanligt.

 

Mår man bra av att skänka pengar så ska man göra det och självklart finns det mängder av Thaitempel som gör enastående viktiga uppgifter som att bygga en stor staty för en miljon Baht som jag kunde köpt för 100,000. Det är ju karman som räknas och så länge man tror att ens gåva ger en karma så är ju ändamålet uppnått. Bryr man sig det lilla minsta så köper man dock prylar till skolan jämte templet istället för att bekosta ett gäng arbetsslöa pösmunkar och deras inavlade hangarounds.

Död åt Putin och hans croonies

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är ju märkligt att folk som gått på sjukbidrag de senaste 10åren och dessutom jobbat svart periodvis under tiden bryr sig om vart "deras skattepengar" går :D hahahahaha........

Jag kan tala om för er, ERA SKATTEPENGAR GÅR INGENSTANS! för de har ni brukat upp för länge sedan............

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är ju märkligt att folk som gått på sjukbidrag de senaste 10åren och dessutom jobbat svart periodvis under tiden bryr sig om vart "deras skattepengar" går [emoji3] hahahahaha........
Jag kan tala om för er, ERA SKATTEPENGAR GÅR INGENSTANS! för de har ni brukat upp för länge sedan............
Helt rätt, men man måste ju dem lite cred för att de har genomskådat Svetsaren. Det riskerar ju att bli mindre bidrag till dem, trots att vänstern säger att pengarna räcker till allt!

Skickat från min ALE-L02 via Tapatalk

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...