Jump to content
IGNORERAD

Styrkan i maten (chilli)


lillamannen

Recommended Posts

Scandinaviancorner
1 minut sedan, skrev Khonis:

Är den bättre än tai grisen? Den är ju bedrövlig. 

Den godaste jag ätit

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 80
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • stefan5300

    14

  • Khonis

    9

  • Scandinaviancorner

    7

  • janne_h

    6

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

4 minuter sedan, skrev Khonis:

Är den bättre än tai grisen? Den är ju bedrövlig. 

De vet ju hur man slaktar en gris men inte att den ska hänga ett tag innan den styckas, så ofta är den mycket seg.

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

1 minut sedan, skrev Scandinaviancorner:

Lechonen och krabborna är Ok kanske chicken adobo med, men resten fy fan

Aldrig varit i phili. Är maten alltså bättre i Thailand?

 

måste kolla upp phili snart. 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Scandinaviancorner
Precis nyss, skrev Khonis:

Aldrig varit i phili. Är maten alltså bättre i Thailand?

 

måste kolla upp phili snart. 

 

Ungefär en miljon gånger bättre

Link to comment
Dela på andra sajter

Precis nyss, skrev stefan5300:

De vet ju hur man slaktar en gris men inte att den ska hänga ett tag innan den styckas, så ofta är den mycket seg.

 

Ja seg och ja vad ska jag säga. Otroligt smaklös. Inte som jag är van från svedala. Där är grisen mumma. 

Link to comment
Dela på andra sajter

3 minuter sedan, skrev Khonis:

 

Ja seg och ja vad ska jag säga. Otroligt smaklös. Inte som jag är van från svedala. Där är grisen mumma. 

Och otroligt segt, när jag köper fläsk eller grisröv så kan det få ligga några dagar i kylen innan jag delar och fryser in den.

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

3 minuter sedan, skrev stefan5300:

Och otroligt segt, när jag köper fläsk eller grisröv så kan det få ligga några dagar i kylen innan jag delar och fryser in den.

Hur kommer det sig att i stort sett hela världen vet hur man hanterar och får det bästa ur kött/gris. Sverige i sig kan man klaga på egentligen ja. Men Thailand. Herregud vad illa. Segt ingen smak osv. Varför?

 

Link to comment
Dela på andra sajter

2 minuter sedan, skrev Khonis:

Hur kommer det sig att i stort sett hela världen vet hur man hanterar och får det bästa ur kött/gris. Sverige i sig kan man klaga på egentligen ja. Men Thailand. Herregud vad illa. Segt ingen smak osv. Varför?

 

Ingen aning men kanske något bara att stoppa i munnen, svälja och bli mätt.

Ibland händer det att fläskfilén är billigare än övrig griskött på Makro här i obygden och det något jag inte tänker berätta i butiken, senast kostade filén 122 Baht per kilo och seg grisröv  140 Baht per kilo, så då blev det cirka 5 kilo filé.

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

13 minuter sedan, skrev stefan5300:

Ingen aning men kanske något bara att stoppa i munnen, svälja och bli mätt.

Ibland händer det att fläskfilén är billigare än övrig griskött på Makro här i obygden och det något jag inte tänker berätta i butiken, senast kostade filén 122 Baht per kilo och seg grisröv  140 Baht per kilo, så då blev det cirka 5 kilo filé.

Och då är köttet ok? 

 

Tror också samma. Bara stoppa i huvet. Ingen egentilg anledning att det ska smaka också. 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag tyckte mig se en del godis bland den filippinska maten, bl a Stuffed squid. Håller med om att Suckling pig är en delikatess och Adobo är också smaskens. Men i övrigt håller jag med om att mycket är oätligt men det finns mycket sådant i Thailand också. Den filippinska maten är generellt ganska smaklös även om det finns provinser där chillin används friskt. 

Men visst föredrar jag thaimaten, tveklöst. Mycket chilli är ett måste! 

Link to comment
Dela på andra sajter

Chili är på många sätt utan tvekan en väldigt nyttig krydda. Bl.a ökar den ämnesomsättningen men är även svagt bakteriedödande. Tyvärr är chilli så genomträngande att man bör vara försiktig med mängden, den har en förmåga att lätt dominera en rätt vilket innebär att många andra smakförnimmelser försvinner = lagom är alltid bäst.

Är maträtten för övrigt inte god/smaklös eller 100 % fräsch blir det lätt att kocken/kokerskan lägger i lite extra chili för att dölja det som inte är riktigt bra.

Tror att det är många turister som gått på den minan att maten varit god/eller i alla fall starkt kryddad för att några timmar senare få diarré eller magont. Inte sällan har då chilikryddning gjort att den fadda smaken inte märkts av.

"Finare" eller i alla fall dyrare matställen med låg omsättning på kunder är inte sällan just orsak till detta fenomen.

Min högst personliga uppfattning, därför äter vi oftast där det är gott om folk/nästan kö för at få ett bord, sedan spelar priset också roll. Billig mat och många kunder är mumma:D

Link to comment
Dela på andra sajter

15 minuter sedan, skrev Nong Bua:

Jag tyckte mig se en del godis bland den filippinska maten, bl a Stuffed squid. Håller med om att Suckling pig är en delikatess och Adobo är också smaskens. Men i övrigt håller jag med om att mycket är oätligt men det finns mycket sådant i Thailand också. Den filippinska maten är generellt ganska smaklös även om det finns provinser där chillin används friskt. 

Men visst föredrar jag thaimaten, tveklöst. Mycket chilli är ett måste! 

Sisig och Sizzling  är ganska kryddstarka rätter med chilli bland Fillipinsk mat. 

Fisk som påminner om strömming som koks i vatten med salt, socker, vinäger, färsk ingefära och lök gillar jag. Gärna kall.
Men överlag rätt smaklöst, men ibland uppskattar jag att fisk smakar fisk.  Inte fan doppar man väl gravlax i färsk chilisås.

 

Men snart är det bara snabbmats-ställen som dominerar, hamburgare, friterad kyckling, pasta, pizza och gatustånd med pommes frites.

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

17 minuter sedan, skrev leifen:

Sisig och Sizzling  är ganska kryddstarka rätter med chilli bland Fillipinsk mat. 

Fisk som påminner om strömming som koks i vatten med salt, socker, vinäger, färsk ingefära och lök gillar jag. Gärna kall.
Men överlag rätt smaklöst, men ibland uppskattar jag att fisk smakar fisk.  Inte fan doppar man väl gravlax i färsk chilisås.

 

Men snart är det bara snabbmats-ställen som dominerar, hamburgare, friterad kyckling, pasta, pizza och gatustånd med pommes frites.

Ja, har sett det. Jollibee exempelvis verkar vara väldigt populärt, bara junkfood där. Många filippinare har följaktligen problem med höga kolesterolvärden och höga blodfetthalter. 

Link to comment
Dela på andra sajter

3 minuter sedan, skrev Nong Bua:

Ja, har sett det. Jollibee exempelvis verkar vara väldigt populärt, bara junkfood där. Många filippinare har följaktligen problem med höga kolesterolvärden och höga blodfetthalter. 

Tycker jag ser samma skräp i Thailand, när det säljs pommes frites utanför och inne på skolorna med Coca Cola som lunch.

Populära KFC är precis som populära Jollibee, förödande för folkhälsan.

 

Men det är status och relativt billigt.

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

40 minuter sedan, skrev leifen:

Tycker jag ser samma skräp i Thailand, när det säljs pommes frites utanför och inne på skolorna med Coca Cola som lunch.

Populära KFC är precis som populära Jollibee, förödande för folkhälsan.

 

Men det är status och relativt billigt.

Japp, en mycket tråkig utveckling som förstör folkhälsan med hjärt/kärlsjukdomar och diabetes som följd. Man vill kanske leva efter devisen "Dö ung och bli ett vackert lik".

Link to comment
Dela på andra sajter

6 timmar sedan, skrev Khonis:

Hur kommer det sig att i stort sett hela världen vet hur man hanterar och får det bästa ur kött/gris. Sverige i sig kan man klaga på egentligen ja. Men Thailand. Herregud vad illa. Segt ingen smak osv. Varför?

 

I Thailand har ju inte kött samma framträdande roll i köket som i västerlandet. Viktigare med rätt kryddor, grönsaker osv. Dessutom äter man ju sällan eller aldrig hela köttstycken på det sätt vi gör. Här är det mest grytor eller sap som gäller.

Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben.

Link to comment
Dela på andra sajter

13 timmar sedan, skrev Khonis:

Hur kommer det sig att i stort sett hela världen vet hur man hanterar och får det bästa ur kött/gris. Sverige i sig kan man klaga på egentligen ja. Men Thailand. Herregud vad illa. Segt ingen smak osv. Varför?

 

Min gissning är att det har med värmen att göra, de kunde helt enkelt inte låta köttet vila utan att det började ruttna, så det äter nyslaktat färskt, eller så skär de tunna skivor och soltorkar det .

7 timmar sedan, skrev Esspe:

I Thailand har ju inte kött samma framträdande roll i köket som i västerlandet. Viktigare med rätt kryddor, grönsaker osv. Dessutom äter man ju sällan eller aldrig hela köttstycken på det sätt vi gör. Här är det mest grytor eller sap som gäller.

Min gissning angående att de inte äter stora stekar bygger vidare på min tidigare gissning, stora bitar segt kött e lite jobbigt att äta, bättre då med hackat eller strimlat kött, sen har väl köttet varit relativt dyrt och färska grönsaker billigt.

 

MVH Tommy

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 månad senare...
On 2017-10-31 at 03:38, skrev janne_h:

Vi svenskar likt Thai föredrar ju även den mat vi växt upp med.

Den äckliga kokta potatisen man fick på skolbespisningen har gjort att jag fortfarande undviker att äta kokt potatis.

Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli.........

Link to comment
Dela på andra sajter

1 minut sedan, skrev UglyFarang:

Den äckliga kokta potatisen man fick på skolbespisningen har gjort att jag fortfarande undviker att äta kokt potatis.

mmmmm med skinn på :big_smile:

 

/Enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2017-11-01 at 07:33, skrev leifen:

Sisig och Sizzling  är ganska kryddstarka rätter med chilli bland Fillipinsk mat. 

Fisk som påminner om strömming som koks i vatten med salt, socker, vinäger, färsk ingefära och lök gillar jag. Gärna kall.
Men överlag rätt smaklöst, men ibland uppskattar jag att fisk smakar fisk.  Inte fan doppar man väl gravlax i färsk chilisås.

 

Men snart är det bara snabbmats-ställen som dominerar, hamburgare, friterad kyckling, pasta, pizza och gatustånd med pommes frites.

Kinnilau(stavning) gjord på nyfångad Tandigi är fantastiskt gott.

Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli.........

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 månad senare...

Vill man ha lite styrka i maten så kan den här vara värd att testa men ta max en droppe i grytan (eller vad man nu tillagar)!

Styrkan är 800000 scoville, som en jämförelse ligger Srirachasås på 2500-5000.

 

P1000332.thumb.JPG.1ee468e40ddf58e6f7f015ead18fde4a.JPGP1000333.thumb.JPG.607b1b3e0bfc1114fee9b26150fd2bee.JPG

 

 

Ändrades av GreenValley
Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...