Jump to content
IGNORERAD

Om laserpistoler, toaletter och elefanter


spooncreek

Recommended Posts

Militärjuntan, ni vet de som säger sig stå i frontlinjen när det gäller att bekämpa korruption, har på nytt fått problem på den fronten.
Först i veckan var det problem igen med kungaparken i Hua Hin, ni vet den med stora statyer på Thailands tidigare kungar. Nu hade man slått på stort och byggt nya toaletter.  Kostnad: 16 miljoner THB.
Ansvariga militärer insisterar dock att allt gått rätt till. Och kanske är det så, det känns inte tokdyrt och innefattade också en del butiksutrymmen. Dessutom ska toaletterna vara jävligt fina, kanske något som MPR:s erkända expertbedömare av toaletter kan avgöra genom studiebesök:

 

“They won’t be typical toilets you can see everywhere,” said Army spokesperson Colonel Winthai Suvaree. 

 

toilets.PNG.2f752dbf3b161d5c2685195070838c4c.PNG

http://www.nationmultimedia.com/detail/breakingnews/30329699

 

Värre med Laserpistolerna. 700 000 THB styck kostade de att köpa in vilket sägs vara minst 8 x högre än marknadspriset. Totalt 600 miljoner THB. Inköpsordern signerades av inrikesminister Anupong Paochinda, vars meritlista också innefattar att han var arméchef när de fejkade bomdetektorerna inköptes för 300 miljoner THB för ett antal år sedan.
Nu försvarar han sig med att han inte riktigt visste vad han skrev på, eller i alla fall inte hade koll på priset..inte hans fel alltså.  Med de nya lagar han varit med och stiftat får han väl passa sig för att de inte ska betraktas som försummelse. Hårda straff för det vad man har hört.....

 

speedgun.thumb.PNG.4b9fb4647170b47fbdaadff9d87aaeb4.PNG

https://www.bangkokpost.com/news/general/1346302/anupong-dodges-criticism-in-speed-gun-fiasco


Och sen var det det där med elefanterna. Ett känsligt ämne eftersom det handlar om en Les Majeste anklagelse. Denna gång dock så…märkligt, att anklagelsen rapporteras hyfsat detaljerat  av media, och kritiseras rätt kraftigt.
Historikern Sulak vågade på en föreläsning ifrågasätta en del historiska" fakta" om kung  King Naresuan i det berömda elefantslaget mot den burmesiske kronprinsen Mingyi Swa.. Känner ni inte till det slaget? Kan kanske bero på att det  utkämpades för över 400 år sedan. Två militärer, ständigt i frontlinjen för thailändarnas bästa som bekant, såg föreläsningen och anmälde historikern för LM brott, som åklagaren alltså nu beslutat att ta vidare mot åtal. 

 

sulak.thumb.PNG.90eb49277b373939d2024d5776e3c7a6.PNG

https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1343059/sulak-lese-majeste-case-so-absurd-it-hurts


Det gäller att prioritera rätt och välja sina strider när man ska lotsa Thailand in i framtiden. Det där med att bekämpa korruption är ju rätt jobbigt och rätt olönsamt. För att inte tala om att ”return democracy to the people”, varför ska folket ha nått att säga till om, de får väl ta order som alla andra? 

 Nej, bättre att köra på i gamla (Thaksinomics) spår: för Thailand in i framtiden……Givakt, manöver!

Link to comment
Dela på andra sajter

Man måste ju ifrågasätta IQ på mannen med laserpistolerna. Han skrev under ordern men hade inte en aaaning om vad dom kostade. Det värsta är väl att han säkert kommer undan igen. Om nu Prayut verkligen vill göra något åt korruptionen så är ju här ett gyllene tillfällen men vem tror på det?

Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben.

Link to comment
Dela på andra sajter

25 minuter sedan, skrev Enis:

Vi får skicka dit @Kötthandlarn och kvalitetstesta toaletterna

 

/Enis

Jag kan rapportera att dessa redan är testade. Under ett besök där sommaren -16 råkade jag nysa och sket samtidigt ner mig. Eller det var kanske vid ett tempelområde i närheten. Orsaken var dålig mat under en kryssning på Chao Phraya, min hustru var lika dålig i magen som jag och Immodium hjäpte inte. :sick:

Link to comment
Dela på andra sajter

Finns inget slut på korrumperande "officials"  i Thailand, oavsett vem som sitter vid makten.:doubt:

 

Nog något som lärs in vid samma tid som dom lär sig att stå och gå. 

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...