Jump to content
IGNORERAD

100 bästa sakerna att göra i Bangkok


Tallviking

Recommended Posts

Tallviking

Towe Ahlin har tecknat ner sina 100 bästa saker att göra i Bangkok i sin blogg "Come Fly With Me"

 

http://comeflywithme.se/blogg/2017/5/100-saker-att-gora-i-Bangkok

 

1. Ta en drink på Vertigo Bar, Banyan Tree. Takbar på våning 61 med 360 graders vy över staden.

2. Shoppa som det inte fanns någon morgondag på Platinum Fashion Mall. Kläder, skor och smink till wholesaleprice. Priserna är galet låga och kvalitén varierar.

3. Strosa i Lumpini Park. Bangkoks gröna lunga där även stora varaner strövar fritt. Morgonyoga, qi-gong, lekparker, picknickställen, matvagnar och utomhusgym.

4. Besök Chatuchack Weekend Market på en lördag eller söndag. Bangkoks största utomhusmarknad som verkligen har allt från möbler, till kläder till husdjur. Dessuotm fantastisk mat i varje hörn.

5. Upplev Japan i Bangkok. Japan har en stark community i Bangkok kring Sukhumvit soi 33 där du hittar galet bra japansk mat, japanska butiker, livsmedel och en känsla av lugn.

6. Se en film på bio. Besök en 4D bio för en helt ny filmupplevelse, till exempel MX4D i Central World. Eller välj bara en vanlig bio extra allt. Sängar med kuddar och filtar, mat och dryck serveras vid din plats - se till att du inte väljer en dubbad film och försök hålla dig vaken. Finns i de flesta stora varuhus högst upp.

7. Chokladbuffé på Sukotahi Hotell. Choklad i alla former, allt fullkomligt ljuvligt. Dessutom små smörgåsar, sushi, tapas och annat gott att skölja ned chokladen med. Fredag-söndag klockan 14.00.

8. Grand Palace är ett måste. Bangkoks kanske mest spektakulära byggnad, byggt på 1700-talet och var då kungens hem. Detaljerna är helt otroliga!

9. Liggande buddhan. Denna buddha i guld finns i Wat Pho, ett utan Bangkoks största tempel. Statyn är 46 meter lång och imponerande. Missa inte att ta en massage i samma tempelområde.

10. Åk båt på Chao Praya i solnedgång. Strunta i försäljare som ska sälja dig en privat tur, hoppa i en vanlig taxibåt som lokalbefolkning använder som transport varje dag.

11. Ta båten till Wat Arun eller Gryningstemplet som det också kallas. Inte likt något annat tempel i Bangkok och såklart bäst att besöka i just gryningen.

12. Siam square en lördag. Bangkoks trendigaste ungdomar hänger runt, instagrammar sina cafébesök, shoppar färgade linser koreanskt smink. Det är här du ser trenderna som kommer till Sverige två år senare.

13. Ät lyxfrukost på Mandarin oriental. Gudomligt frukostbuffé på lyxhotell vid floden. Var där klockan 07 och se staden vakna.

Bild lånad av Mahanagas blogg

14. Ät middag i trädgården på Mahanaga restaurang. God thaimat i en spektakulär inramning.

15. Little Arabia ligger mellan Sukhumvit soi 3 och 5. Ät Bangkoks bästa kebab och falafel, rök vattenpipa och njut av sanslöst god meze.

16. Besök blommarknaden Pak Khlong Talad. Bangkoks största blommmarknad där det doftar gudomligt och blommor säljs till väldigt låga priser. Även om du inte ska köpa något är det väldigt fint att ta en promenad genom detta område som ligger vid floden uppe vid Wat Pho.

17. Gör en halvdagsutflykt till ön Ko Kret som ligger i Chao Praya. Cykla runt ön, titta på fruktodlingar, keramik, ät god mat och njut av lugnet. Helt bilfritt!

18. Åk skytrain från National Stadium till Wongwian Yai. Se Bangkok förändras från skyskrapor, till flod, till det gamla Bangkok.

19. Hoppa på en klongbåt. Dessa båtar fungerar som bussar i de små kanalerna i Bangkok. Hoppa på vid Chit Lom pier och åk förbi Nana, Asok, Thong Lo, Klogtun och hoppa av när du tröttnar. Du kommer se Bangkok ur ett helt nytt perspektiv.

20. Maeklong Railway Market är en marknad precis vid tågrälsen. Stället ligger en bit utanför stan så bäst är att ta skytrain till Victory Monument och sedan minibuss - men det är så värt resan!

21. Bangkok Forensic Museum är ett museum inne på Siriraj Hospital. Detta är det mest märklig museum jag någonsin besökt. Kroppar i formalin där du kan se hur kroppen ser ut vid parasitangrepp eller foster med kromosomfel. De visar skelett, kroppar som är delade i två och de mesta i medicinskt syfte för läkarstudenter. Även våldtäktsmän och mördare är sparade i formalin. Förbered dig på mardrömmar.

22. Airplane graveyard. Vart hamnar flygplanen när de inte kan flyga längre? Här såklart. Det kostar en liten slant att besöka kyrkogården men när du väl är inne kan du titta fritt på planen, både på in- och utsidan.

23. Erawan Shrine. Mitt i stan finns en staty av en hinduisk gud med guld och glitter i överflöd. Denna staty kom till runt 1950 när hotellet Grand Hyatt Erawan byggdes och det sas att detta monument skulle förhindra dödsolyckor. Inga olyckor skedde och sedan dess har både turister och lokalbor samlats här för att lägga blommor och tända rökelse.

24. Emquartier är ett utav Bangkoks nyaste varuhus. Butiker, massor av restauranger men bäst är ändå den tropiska inomhusträdgården komplett med vattenfall och gräsmatta att sitta på.

25. Atlanta hotel är som att stiga rakt in i 50 eller 60-talet. Receptionen, poolen, restaurangen och menyn är allt som hämtat ur Mad Men. En upplevelse! 

26. Butterfly farm. Gå rakt in en enorm trädgård där exotiska fjärilar fladdrar runt omkring dig, fina blommor och ett vattenfall. Gratis inträde.

27. Correction museum är ännu ett sådant där museum som kommer ge dig mardrömmar. Besök ett gammal fängelse, gå in i celler och se vilken typ av tortyr de som satt där kunde få utstå.

28. Acai/smoothie bowls. Thaimat i all ära men de är bra på detta med superfood också. Bra ställen för detta är Brekkie, Broccoli revolution och Tiny Cup.

29. Agalico Tea room är en gömd pärla i Thong Lor. De har bara öppet fredag-söndag men detta är verkligen ett favoritställe. Goda kakor och en inredning som går helt i vitt och är bland det finaste jag sett. De har också en fin trädgård.

30. Ät så mycket streetfood du orkar. Mat i långa rader finns i hela stan men bra matgator är området kring Victory Monument, Petchaburi soi 5 och bäst enligt mig - Sukhumvit soi 38.

31. Chinatown. En bit av Kina i Thailand - massor av mat, shopping av alla de slag, kinesiska örter, apotek och en upplevelse att besöka.

32. Åk skytrain till Asok, gå ut på gångbron mot Exchange Tower, ställ dig ovanför den jättelika korsningen och titta trafiken i denna jättestad. SE hur motorcyklar grupperar sig först, bilar sedan och när det blir grönt ljus är det rena skådespelet.

33. Cykla. Går det? Ja men jag skulle inte göra det på egen hand. Däremot att ta en guidad tur på cykel är en riktigt häftig utflykt där du får se en annan del av Bangkok, in i gränder och på bakgator.

34. Jim Thompsons House. Jim Thompson är den man som tog sidenindustrin till Thailand. Han lät bygga ett fantastiskt hus mitt i Bangkok som numera är ett museum.

35. Art and Culture Centre är ett konstcentrum på 11 våningar. Gallerier, konstbibliotek, bokhandel och café. Utställningar blandarmodern konst med traditionell thailändskt och installationer.

36. Hajime Robot Restaurang. Sätt dig ned vid ett bord, knappa in vad du vill beställa på en Ipad, en robot kommer åkande med din mat som du tillagar själv på en liten grill. Då och då bjuder robotarna på en liten dansshow innan de fortsätter att servera.

37. Wanderlust Bar i Thong Lor. En hipster bra på taket av en relativt låg byggnad. Konstgräs, kulörta lyktor och skön stämning.

38. Asiatique. Ett område precis vid floden med parisehjul, små boutiquer, restauranger och väldigt mycket Asien.

39. Rome restaurant. En restaurang som får dig att undra om du befinner dig i Bangkok eller Rom. Stället är stort, allt ser ut som Rom och bästa tiden att besöka tycker jag är när solen går ned. Det ligger ca 45 minuter från city och de serverar endast thaimat,

40. Rabbito Cafe är något så magiskt som ett café fullt av små kaniner. I mitten har kaninerna sin stora lekyta där du kan leka med dem men du kan också ta med en kanin till din plats för lite kaningos medan du sippar på en kaffe eller äter en brownie - självklart formad som en kanin.

41. Chocolate Ville. 30 minuter från Siam ligger denna plats som är som en låtstasvärld. Här har thailändare byggt en minieuropa med restauranger, båtar, väderkvarnar och små butiker.

42. Nest är en fantastisk liten takbar ovanpå Fraser Suites. Inredd som en sandstrand med ljuvliga soffor att sjunka ned i en och bra DJ:s.

43. Terminal 21 med foodcourt. Jättevaruhuset Terminal 21 är ett måste i sig, byggs som en flygplats där varje våning representerar en stad. Gå vilse i London, Paris eller Tokyo medan du shoppar lokala designerprodukter. Deras foodcourt ligger högst upp och är den bästa foodcourten i Bangkok. Mycket att välja på och väldigt låga priser. 

44. Octave Rooftop. Den här takbaren finns på toppen av Marriotts hotell i Thong Lor och den är verkligen snygg. Du kan gå runt hela baren, som ligger på våning 46, för att se Bangkok från olika vinklar.

45. MBK. Jo det är en turistfälla men det är ändå kul att uppleva 7 våningar av kopior, selfiepinnar, souvenirer och de har en bra foodcourt.

46. Ät biff och nudelsoppa på Rot Dee det vid Siam Square. Den är gudomlig och stället är ett riktigt lokalt hak.

47. Färsk frukt är ett måste. Köp en påse ananas, vattenmelon, mango eller papaya från en gatuförsäljare minst en gång om dagen.

48. Åk till stadsdelen Ari. Det är hippt, trendig, har massor av bra restauranger och barer.

49. Fika på Roast. Trendigt café som finns både i Thong Lor och i EmQuartier. Deras choklad och nutella bakelse är ett måste.

50. Train Night Market Ratchada. En cool kvällsmarknad med mycket vintage och god mat. Tunnelbanan stannar precis bredvid och ett riktigt härligt ställe!

51. Candide Books and Café är ett mysigt café vid floden som sitter ihop med en bokaffär. Hipsterkänsla och gott kaffe.

52. Baan Rie Cofee vid Ekamais BTS station. Bra ställe för både kaffe och öl och på kvällarna har de livemusik i sin trädgård.

53. Bo minst en natt på lyxhotell. Boka ett rum högt upp, se till att de har en pool på taket och lämna inte stället på ett dygn. Jag rekommenderar So Sofitel hotell.

54. Ät Som tam (papayasallad) på Som Tam Nua, ligger på våning 4 i Siam Centre.

55. Flow house surf simulator. Mitt i stan ligger en gigantisk surfsimulator så du kan testa dina skills tills du åker ned till öarna.

56. Besök ön Bang Krachao och bo på hotell Tree House. Ön i sig är värd ett besök, en grön ö mitt i Chao Praya där du kan cykla i en miljö som påminner om regnskog. På ön ligger Tree House som är ett galet fint eko hotell med olika typer av rum.

57. Havana Social. En gömd bar som blandar gudomliga rom drinkar och spelar kubansk musik. Entrén är gömd och du måste hitta en telefonkiosk på sukhumvit 11 (mittemot Fraser Suites). Ring sedan stället, få en portkod och är det inte fullt är du välkommen in. 

58. Sirocco, takbaren på State Tower. Ät lyxmiddag och drink goda cocktails på våning 64 med utsikt över floden. Lyxigare än så här blir det inte. Dyrt ja, men se till att ha något speciellt att fira.

59. Ät riktigt bra kött på Char. Ett bra steakhouse med härlig utsikt.

60. Spec Bar i Ekamai. Goda drinkar, god thaimat, härlig grön terrass, kulörta lyktor och livemusik.

61. Träna aerobics på True Fitness. Detta är något helt annat än aerobic på Friskis och Svettis. Detta är som att delta i en avancerad dansvideos, alla hänger med från steg ett, flertalet deltagare är män och ja även om du inte hinner med så kan du titta på showen som utspelar sig.

62. La Monita är Bangkoks bästa mexikanska restaurang. Sanslöst god mat och en buffé av salsa i alla färger och styrkor.

63. Sunday Bubbly Brunch på Centara Central World (Uno Mas), hummer ostron, kött och free flow av champagne.

64. Rasayana Raw Food Café är kungarna av raw food i Bangkok. Rasayana är egentligen ett helt retreat med spa, detoxprogram och massage men det är cafédelen som sticker ut.

65. No.38 Infinite Natural Spa på sukhumvit 38 är ett botiquespa som jag gillar både för deras fina inredning men också för att deras aroma massage på två timmar är sagolik.

66. Champagnebaren Cru på våning 56, Centara Grand at Central World. En utav världens högsta champagnebarer som bara är ett måste att besöka.

67. Indisk mat är kanske inte jättestort i Bangkok men de indiska kvarteren ligger kring Phahurat Road och där kan du äta grym curry och köpa underbara tyger.

68. Åk båt på floden till Ayutthaya som är den gamla huvudstaden. En historisk del av Thailand, här ligger kungens gamla sommarpalats och många gamla tempel.

69. Gå den gömda promenadvägen som startar vid Benjakti park. Det är som en motorväg för lokalbor som går men knappt några turister vet att den finns. Den går över vägen, till och med på taken på äldre hus och bredvid bananträd. Gå höger från Asok till Ratchadapisek road. Gå mot Benjakti park. Följ en liten stig ned mot kanalen, gå igenom en öppning i staketet och förbi några äldre hus. Efter några hundra meter ser du en träbro, på vänster sida om bron går en gångväg och här är den!

70. Latin Quarter. Jo Bangkok har faktiskt latinkvarter med härlig staämning och väldigt god mat - ligger kring Phra Athi.

71. Bubble tea på Mr CUP-T. Bubble tea är ett måste i Asien och på Mr Cup-T som ligger på Siam Sqaure11 hittar du stans godaste. Inte lika söt som på många andra ställen.

72. Wat Saket är ett guldtempel uppe på en kulle. Besök det i soluppgång då ljuset gör det till en magisk plats.

73. Unicorn cafe. Det mesta är färgat som en regnbåge i pastell och allt dekoreras med små söta enhörningar. De har också en liten butiksdel - som att befinna sig i ett fluffigt rosa moln.

74. Little Zoo café är ett sådant där ställe som bara finns i Asien. Ta en fika samtidigt som du klappar rävar, tvättbjörnar, papegojor och surikater. Maten är väl sådär men upplevelsen är något du alltid kommer minnas.

75. Shoppa på Liberty Area One i Ekamai. De har kläder från lokala designers, vintage och snygga accessoarer.

76. Lägg en ros vid Ganesha Shrine utanför Central World. Otroligt fint och dessutom så ger Ganesha intelligens och visdom.

77. Hyr ett kareokebås. Beställ in lite mat och dryck välja låtar ur den internationella delen ur sångpärmen och skråla natten lång i det ljudisolerade båset som oftast kommer i olika teman. Finns oftast bredvid biogarf och bowling högst upp i det stora varuhusen.

78. Bounce Thailand. Högst upp i EmQuartier finns en enorm yta fylld av studsmattor. Slå ihjäl en regnig eftermiddag här; skratt garanteras och dessutom bra träning.

79. Poolparty på Ocean. Varje dag är det poolparty på Ocean (sukhumvit 33). Bada i deras stora pool, häng i solstolar, drick goda drinkar och dessutom helt ok mat. De har också en bar inomhus med sandstrand. Gratis inträde.

80. Nancy Chandlers karta. Ska du vara i Bangkok mer än några timmar rekommenderar jag alla att köpa Nancy Chandlers karta. Här finns varenda liten gränd och café utmärkt, Chutachak finns med i detalj och är du längre tid i staden är detta karta helt oumbärlig.

81. Besök Loft. Loft finns på några olika ställen i staden och är butik med fina produkter man kanske inte behöver men bara måste köpa. Inredning, teknikprylar, pyssel, accessoarer och mjukisdjur - allt väldigt snyggt utformat.

82. Floating Market. Ja, det är värt ett besök men se till att välja rätt marknad. Jag rekommenderar Thalin Chan där det knappt är några turister och de har det mesta. Damnoen Saduk är den största men där är det nuförtiden mer turister än lokalbor samt att den ligger en bra bit utanför stan.

83. Marbe Temple eller Wat Benchamabophit som det heter på thailändska. Det är ett otroligt vackert tempel som är byggt i slutet på 1800-talet. De har också en enorm buddhasamling i templet.

84. Köp massor av smink från Korea. Om du gillar smink och vill hitta riktigt bra grejer som inte finns i Sverige är det beauty från Korea du ska satsa på. Det finns massor av butiker i SIam Paragon och kring Siam Square.

85. Drick smoothie på Blu Fah som ligger i Exchange Tower. Välj vilka frukter du vill ha och damerna bakom disken mixar den till dig med eller utan socker.

86. Ta en oljemassage på Lavana Spa.

87. Besök Pantip Plaza som är gigantisk varuhus som enbart säljer teknikprylar. ALlt du behöver och inte visste att du behövde.

88. Drick säsongens frappe på Starbucks. Oftast massor med goda smaker, mycket grädde och alldeles ljuvliga.

89. Mata fiskarna i dammen i Queen Sirikit Park.

90. Promenera på gatan Lang suan, ta en drink på Muse Hotel och ät middag på Gaggan Restaurant. En indisk restaurang som ser ut som ett stort vitt kolonialhus - boka bord är ett måste!

Bild lånad från All Coco

91. Njut av kokos på All Coco. Jag älskar kokos och på detta café som finns på lite olika ställen i Bangkok kan du gå all in på kokosglass, kokostoast, kokossmoothie och våfflor med banan och färsk kokos. Underbart gott!

92. Mellan Sukhumvit 10 och 12 finns en liten park. Passa på att vara där kl 18 när nationalsången spelas, alla står upp och flaggan hissas ned för dagen.

93. Köp varm majs i kopp, toppad med smör och salt - eller socker om du gillar det bättre.

94. Bangkoks bästa glass finns på Creamery Boutique Ice Cream. Tips: Varm fudgekaka med deras hemmagjorda vaniljglass. Yummi!

95. Fixa dina naglar på Glamour Girls Nail Art. Billigt, de pratar engelska, de använder bra lack har en mysig stämning och många val.

96. Handla livsmedel på Gourmet Market högst upp i Emporium. Här finns massor av goda saker, bra salladsbar, soppabuffé, ett gudomligt bageri, mejeriprodukter, fiskdisk och
och thai delikatesser.

97. Trött på pulverkaffe? Bästa kaffet i Bangkok finns på Casa Lapin i Thong Lor, både espresso, cappuccino och frappes.

98. Behöver du hitta bra ställe med tillgång till wifi? Theo Mio i Intercontinental Hotel har bra wifi, gott fika, lyxig känsla och bra eluttag. Du kan också sitta ute på deras fina veranda.

99. Afternoon tea på Up & Above Bar är något alldeles speciellt. De inspireras av körsbärsträd som blommor, allt går i rosa och är så fint ordnat. Serveras varje dag klockan 14-17.

100. Sätt dig på ett café kring Siam och titta på staden myller, känn känsla av storstad och insup denna vidunderliga atmosfär.

 

Om detta inte räcker så har jag också skrivit en guide till Bangkok här. http://comeflywithme.se/blogg/2016/9/min-guide-till-Bangkok

 

Reser du till Bangkok med barn har jag en guide till Barn i Bangkok här. http://comeflywithme.se/blogg/2016/10/barn-i-Bangkok

 

 

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

De sista gångerna jag varit i bkk o haft tid o göra något  så har jag kollat  Duracells  tråd  o  följt hans tips ,,helnöjd ..

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Fredman

Säkert mycket intressant på listan men jag har en hel del favoriter som den missar totalt.... 😜

Link to comment
Dela på andra sajter

4 minuter sedan, skrev Fredman:

Säkert mycket intressant på listan men jag har en hel del favoriter som den missar totalt.... 😜

 

Kan bara hålla med...! :wai:

Link to comment
Dela på andra sajter

stefan5300

101. Det finns taxi och buss så man kan åka till någon annan ort;).

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

82. Floating Market. Ja, det är värt ett besök men se till att välja rätt marknad. Jag rekommenderar Thalin Chan där det knappt är några turister och de har det mesta. Damnoen Saduk är den största men där är det nuförtiden mer turister än lokalbor samt att den ligger en bra bit utanför stan.

 

Alla turister vill dit det inte finns några turister.....

Link to comment
Dela på andra sajter

stefan5300

Vet inte, orkade inte läsa allt.

Slutade efter punkt 10 då inte mitt tillägg fanns med:big_smile:.

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

broder tuk tuk

Mitt bästa tips i Bangkok är Ekamai bus station.

 

Där kan man uppleva nostalgi och ta en air-con bus till Pattaya.

 

Känslan av att stå och vänta på bussen till Pattaya medan falanggubbarna anländer med sina flickvänner är helt underbar. Först då känner man att man verkligen är i Thailand.

 

BTT

Soi 7

Link to comment
Dela på andra sajter

10 timmar sedan, skrev wavis:

De sista gångerna jag varit i bkk o haft tid o göra något  så har jag kollat  Duracells  tråd  o  följt hans tips ,,helnöjd ..

 

Roligt att du fått tips på saker att göra från serien ”På resande fot ett steg i olika riktningar”.:)
Jag har själv fått värdefulla tips och information här på forumet, ingen nämnd ingen glömd, Tack för ni delar med er! :great:

Reseberättelser: På resande fot ett steg i olika riktningar 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2001.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...