Jump to content
IGNORERAD

Kungen skall kanske stämma Facebook ??


LittleBell

Recommended Posts

LittleBell

En arbetskollega visade en nyhetsartikel som visar flera bilder på kungen i sin frus eller älskarinnas linne, men eftersom jag är osäker på om det är ok att lägga upp en sådan länk på denna sidan, så lägger jag bara ett citat från rubriken från tidningen Sun's sida och hoppas att det är ok, annars så får en moderator ta bort denna post.

 

Citat

HOLDING THAI THRONE

Who is King Maha Vajiralongkorn and why is the Thai monarch threatening to sue Facebook? All you need to know

 

Jag googlade och där fanns fler bilder...

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Isan Lover

Hej

En artikel ifrån Sveriges Radios Kulturnytt i ämnet.

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6697494

 

Thailand stänger inte ner Facebook

Publicerat tisdag 16 maj kl 12.36

 

Thailand hotade att stänga ner Facebook. Foto: TT

Den thailändska regeringen hotade idag att stänga ner Facebook – landets största sociala nätverk – eftersom Facebook inte tagit bort material som regeringen anser är olagligt. Men nu släpper regeringen planerna.

Anledningen till att regeringen nu backar är enligt Bangkok Post att Facebook kommer att ta bort innehållet i fråga så fort de fått de ursprungliga domstolsbesluten. Det handlar om 131 Facebook-sidor med innehåll som den thailändska regeringen anser är olämpligt.

Enligt Bangkok Post har Facebook redan tagit bort 178 av de sammanlagt 309 sidor som regeringen velat se bortplockade.

Regeringen har inte velat berätta exakt vilket innehåll det handlar om, men enligt The Guardian ska det den senaste tiden bland annat ha cirkulerat bilder på landets 64-årige kung iklädd magtröja och med tatueringar på kroppen.

Thailands lag mot majestätsbrott ligger bakom kraven. Lagarna går i princip ut på att den som förolämpar, förtalar eller hotar kungafamiljen eller regenten kan dömas till upp till 15 års fängelse.

Facebook har tidigare varit i blåsväder i Thailand efter att den militärstyrda regimen stängde ner plattformen tillfälligt 2014.

Enligt The Guardian har den thailändska regimen blivit mer känslig för kritik mot kungafamiljen efter att kung Bhumibol Adulyadej nyligen gick bort.

 

Kulturnytt

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...