Jump to content
IGNORERAD

Lufkvaliteten i norra Thailand kraftigt försämrad


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Många thailändska provinser drabbades under gårdagen av löpeldar, vilket förvärrade smogproblemen så pass att Smittokontrollmyndigheten uppmanade äldre och sjuka att hålla sig inne och bära ansiktsmasker.
I Lampang har mängden luftpartiklar varit på farliga nivåer i tre dagar på grund av bränderna, och även i Nan, Payao och Surat Thani har bränder skövlat många hektar skogsmark. I Phitsanulok har en brand härjat i nationalparken Thung Salaeng Luang i fem dagar, och detta är det 218:e fallet av löpeld i provinsen sedan oktober. Bränderna orsakas främst av jordbrukare som försöker expandera sin odlingsmark.
I Chiang Mai och Lampang har man skickat ut utrustning för vattensprejning för att minska mängden partiklar i luften. Myndigheterna påminner nu om att man genom att starta bränder under denna period kan bestraffas med en månads fängelse och/eller böter på 2,000 baht.

 

6c8508f44e6a19caf28db7b7108715a7-sld.jpeg.16cd51961bbfe69f95d6f6f690e10e16.jpeg

Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev MPR Nyheter:

Myndigheterna påminner nu om att man genom att starta bränder under denna period kan bestraffas med en månads fängelse och/eller böter på 2,000 baht.

 

Den regeln har väl funnits länge. Har aldrig hört talas om någon som har åkt fast för det. Kanske skulle ge bättre verkan om man tog bort det som jag fetat ovan.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...