Jump to content
IGNORERAD

JA till Sjukvårdsförsäkring i Thaiand.


sarne

Recommended Posts

Vi är ett flertal föreningar för svenskar boende i Thailand och gemensamt för medlemmarna är att de bor stora delar eller hela året i Thailand. Dessa föreningar försöker på olika sätt övertyga svenska myndigheter om att sjukvården för svenska skattebetalare som bor i Thailand skall betalas genom det svenska hälso- och sjukvårdssystemet eftersom vi alla betalar skatt (Sink-skatt eller normal skatt) i Sverige. Idag betalas bara sjukvården från Sverige om man bor i ett EU-land eller i ett av de fåtal konventionsländerna.

Dessutom drabbas Thailands sjukvårdssystem av ökade kostnader då många oförsäkrade svenskar inte har medel att till fullo betala den vård som erhållits. Mer information finns i artikeln http://scandasia.com/uninsured-foreigners-burdens-thai-public-hospitals/

Det finns en statlig utredning som heter Svensk social trygghet i en internationell värld som fick utökade direktiv efter att vi under 2015 lämnat information om situationen för svenskar i Thailand, på begäran i december 2014 av ministern för äldre, Åsa Regner (dir. 2014:109), S 2014:17. Denna utredning arbetar tom den 31 januari 2017 och vår fråga ryms idag inomutredningens uppdrag .

Se även ”Projekt Sjukvård på Phuket” på sidan hemsidan för Skandinaver på Phuket för mer information.

Vi vill hemskt gärna att ni stöder oss genom denna namninsamling. Även om ni idag inte bor i Thailand men kanske har en önskan att flytta hit senare i livet och om ni då vet att er sjukvården kommer att betalas utan dyra privata försäkringar som ofta har stora begränsningar.

Om ni bor i Thailand (även andra är välkomna i gruppen) vill vi att ni går med i Facebook-gruppen  Ja till sjukvårdsförsäkring i Thailand och besvarar de frågor som finns där då vi behöver statistik på under vilka förutsättningar olika personer lever i Thailand.

Tack på förhand.

Föreningarna

Svenskar i Udon Thani, Kjell Nyström, kjell.nystrom@gmail.com

Svenskar i Hua Hin ( http://www.svenskforeningenhuahin.se/ ),Lars Olof Fagerström, larsolof50@gmail.com

Skandinaver på Phuket ( http://www.skandphuk.dinstudio.se/ ), Bo Jonsson, bojon75@gmail.com

 

 

 

Kontonummer insamlingen för Udon Thani Home for Girls. 

Sverige:  Svenska Handelsbanken 6879 749 365 978 eller Swish 0708 575 222 

Thailand: Bangkok Bank 284-7-697634 eller PromtPay 080 070 5977.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...