Jump to content
IGNORERAD

Man glömmer det dåliga...


samet

Recommended Posts

14 minuter sedan, skrev Isan Lover:

Hej

Så funkade det nog, håller med om att Ryska öl på den tiden var något man helst undvek, men dom hade ju bra vodka, knappt drickbart vin och Rysk s.k champagne.

Mvh isan lover

Var i Moskva och jobbade på 80-talet. Efter ett par dagar kom vi på att det enda drickbara var just vodka och champagne. Efter ett par dagar var vi less på att dricka vodka efter ytterligare ett par dagar trött på champagne. Enda lösningen för att få variation var att blanda vodka och champagne. Blev jäkligt gott om man blandade rätt proportioner. Men även det tråkigt i längden. 

 

Nästa gång vi åkte dit tog vi med 2st kaffebryggare och ett gäng plattor kaffe.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 80
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • samet

    9

  • Esspe

    8

  • leifen

    4

  • borje222

    3

Mest aktiva i denna tråd

Att gå tillbaka till 70 tal och tidigt 80 tal för att hitta dåliga resminnen känns väl så där.

Då tyckte man att det var ok med trassliga resor om priset var rätt, de flesta reste väl efter sin ekonomiska förmåga när man reste med gamla Aeroflot i turboprop-plan med massor av mellanlandningar.

 

Minns en dykresa till Port Sudan 1978, vårt flyg blev inställt från Khartoum till slutmålet för man skulle asfaltera om landningsbanan.

Ett stopp på 36 timmar på ett hotell som hade minus stjärnor i rank där vi tätade under dörren med våta handdukar indränkta i ginet från Frankfurts taxfree shop för att slippa råttorna som sängvärmare.

Hemresan en månad senare blev också udda då allt flyg var inställt för att det var för få kunder.

Våra bokningar och biljetter betydde ingenting. Det blev tåg till Khartoum för att flyga hem.

Resan är kanske 500-600km och tog raska 48 timmar. 

Väl framme så gällde förstås inte våra flygbiljetter längre. SAS och Lufthansa skickade oss till Aten för vidare befordran till Stockholm. Det var totalt kaos i Aten och ingen kunde ge besked när vi kunde få resa vidare. Ytterligare 40 timmar i en avgångshall utan AC och det var värmebölja ute med hyfsade +36 c.

Inga kreditkort eller ATM fanns på den tiden, så det var dollar och resecheckar som gällde. Flera i gänget hade inte några pengar alls.

 

Till slut kom man hem. Skulle inte vilja vara utan dessa minnen trots allt strul, så jag är mycket säker på att man aldrig glömmer aldrig det dåliga, bara det normala.

 

Idag skulle jag väl kunna skriva om hur hemskt det var att vara utan wifi i hela tre timmar i Borneos djungler. 

Ändrades av leifen

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

En tur med buss till Bali från Jakarta i början av 80-talet med stopp i Surabaya, bara hör på namnet Surabaya, fy f-n, där åkte jag på en rejäl magsjuka som gjorde att när jag åt en middag så sket jag ut den direkt, kunde i princip lägga upp den på talriken igen och börja om från början (dock inget jag gjorde)... Aldrig mer Surabaya för min del...

 

Sedan när vi väl kom till Bali så tyckte den tjejen jag var samman med att vi skulle testa lite kul med en balinesiska eftersom hon kände till min förkärlek för asiatiskor, men rädd att jag skulle skita på mig under akten så blev det inget med det, dock så tror jag att hon visste att jag inte skulle palla för det och därför erbjudandet, för inte fick jag det erbjudandet någon gång mer på denna resan eller någon annan gång heller för den delen... 

 

Så att man skulle glömma det dåliga håller jag inte med om... ;-)

 

 


Fn tog du inte en skriftlig rain check,
Link to comment
Dela på andra sajter

On 2016-10-02 at 20:33, skrev Tallviking:

 

Grekland (Athen och Pireus)
 

Aldrig träffat på mer otrevliga människor som bara skulle lura en på pengar

 

Indien: magsjuka går inte att undvika. Samma med Kairo

 

Jag och kompis gjorde våran första utlandsresa utan föräldrar och den gick till grekland med singapore air, sommaren efter vi gick ut nia:n ( några år sedan), vi hade som utgångspunkt athen där vi bodde med en familj som min polares föräldrar hade träffat på sina tidigare resor.

 

Vi var där i en månad och blandade båtluffandet från pireus med lite tid i athen emellanåt, vi var på ett antal öar och kan inte minnas att det var speciellt många personer som var otrevliga, det jag kan komma ihåg i ämnet var en dam på ön spetses som lurade upp oss i en lång uppförsbacke ett antal hundra meter ovanför hamnen/byn för att hyra ett rum till ett ok pris (just denna ön var det lite dåligt med uthyrare när båten kom i hamn), men när vi kom fram till huset så visade det sig att det låg ett antal backpackers i samma rum - hehe, enda gången på resan som vi lyxade till med ett hotellrum.

Några otrevliga personer på orterna du nämner eller övriga delar av landet/öar har jag inte stött på.

 

Men det finns väl inte en enda semesterort i hela världen där inte en del av befolkningen vill "lura en på pengar" - så är det ju bara, varken man vill eller inte.

 

 

On 2016-10-02 at 20:34, skrev Benjamas:

Tunisien är värsta rövstället jag varit på tätt följt av Sunny Beach i Bulgarien.

 

Tunisien håller jag med om, en polare lurade med mig dit på en 2-veckors, sistaminuten resa, och efter två dagar ville jag bara hem.....

Vi hade halvpension men åt väl bara ett par gånger på hotellet pga den dåliga maten, räddningen blev en fransk restaurang i staden suisse som man fick ta taxi till varje kväll.

 

Gillade en del av befolkningen man träffade men andra var ju helt oacceptabla - första och sista gången jag åkte till ett arabland (men numera blir man påtvingad av dom i sitt hemland).

 

Sunny beach: där kan jag inte hålla med dig.

 

Mycket skitmat på turiststället men jag lärde ju känna lite invånare och åt fantastisk mat och vin på billiga restauranger utanför turistområdet (kan faktiskt drömma om det fortfarande).

 

Mycket sol och bad,trevliga människor, om man väljer att prata med rätt människor - finns ju zigenare/maffia även inom det inhägnade området som gör semestern lite tråkigare för semesterfirarna.

 

En politiker delar in människosläktet i två klasser: verktyg och fiender.(Friedrich Wilhelm Nietzsche)

Link to comment
Dela på andra sajter

Efraim Barkbit

Tunis kan ja hålla med om, enda stället man gick iland 1 gång aldrig mer.

Nästa gång man kom dit var det bara att slappa i hytten o dricka sitt undagömda i väntan på nästa hamn

Ett riktigt rövhål

Link to comment
Dela på andra sajter

Skillingaryd! Hålan gud glömde. Eller kanske det är hans närvaro som gjorde det kallt. Jobba där 6 mån. Enda fördelen.....ingen kö på systembolaget!

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...