Jump to content
IGNORERAD

Den thailändska kungen bhumibol


Oregistrerad

Recommended Posts

  • Svar 279
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • Scandinaviancorner

    19

  • Galten

    13

  • Persistant

    13

  • Tallviking

    12

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

Folkets kung!

 

Jag upplevde ju hur avgudad han var på min första resa till Thailand i början av nittiotalet,ingen alkohol skulle serveras på hans födelsedag,gator stängdes av och allt stannade upp betydligt mer än när stenmark gjorde sina lopp på 80-talaet osv - man var ju helt oförstående av hela situationen, man kunde ju tro att det var en motsvarighet till en diktator som ville att hela städer skulle stanna av precis allt för att hylla just diktatorn.

 

Men det var ju precis tvärtom.

 

Kungen var utbildad i schweiz tillsammans med hans övriga familj (hoppar över ganska mycket här men) kortfattat så blev han älskad av thailändska folket för han brydde sig just för dom samma - han gav sig ut i landet och såg han stora problem så ville han lösa dom och genomförde det! Det genomsyrade väl hans liv och blev så uppskattad av folket till den grad att han blev nästan som en gud!

 

Inte konstigt att thaibefolkningen uppskattar honom så mycket och t.o.m de olika partiledarna lägger sig nästan ner när dom ska tilltala kungen.

 

Och redan på den tiden ( 90-tal) så var det ett hett diskussionsämne, ibland etablerade svenskar i Bangkok  - om vad som kommer att hända i Thailand om kungen dör?

 

Skulle önska att alla länders ministrar i världen hade samma syn och kunskap samt vilja att hjälpa sitt folk som kungen!

 

RIP.

 

 

 

Ändrades av Krafta

En politiker delar in människosläktet i två klasser: verktyg och fiender.(Friedrich Wilhelm Nietzsche)

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja i Bankgkok så åkte det bilar och förvarna att kungen kanske kommer att åka här.

Stor var han ingen tvekan om det.

 

Galten af Bubbelspruuth

Link to comment
Dela på andra sajter

Oregistrerad
Denna tråd är låst.
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...