Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Minne00

Eftergymnasial utbildning i Thailand

Recommended Posts

Minne00

Jag skall fatta mig väldigt kort, för jag är nog i fel tråd men hittade ingen bättre....

Jag vill tillbaka till Thailand och trots att jag ansett att det är för sent att plugga här hemma så är det ju en ingång i det Thailändska samhället och en möjlighet att bli kvar.

Jag kan få studiemedel (en hel del pengar) och tillägg för både det ena och det andra för 240 veckor och det är helt okay att börja med en kurs i Thailändska ( tänkte dock lära mig detta lite bättre innan!)

Finns det någon där ute som har erfarenheter eller skrönor om studier för faranger i Thailand?

Någon som har en idé om hur man kan lösa ett " hemma hos Thai familj" boende? De flesta skolor verkar finnas i BKK...

Får man extraknäcka medans man jobbar?

 

Tacksam för all input jag kan få!!!

 

Kram kram

Share this post


Link to post

Nordic Staffing - Jobba som en galning i Sverige - Tjäna galet med pengar

leifen

Sök om regler för ED-visa på nätet, extraknäcka kräver WP.

Share this post


Link to post
broder tuk tuk

Bara att söka ett ED visa och sen jobba själv på den skola man studerar vid.

Då har man ryggen fri om immigration skulle dyka upp.

BTT

Share this post


Link to post
Horst

Vad ska du plugga?

Share this post


Link to post
Nemo

Skolan måste vara godkänd av Ministry of Education, för att få ett ED visa.

 

Share this post


Link to post

Nordic Staffing - Jobba som en galning i Sverige - Tjäna galet med pengar

Stoneys

Hur går det med pluggandet? såg att Micke var hemma en sväng? lov eller slut med plugget?

Share this post


Link to post
Nillerille

Du har inte funderat på att läsa på distans från Sverige? Det gör ju att du kan bo vart du vill och inte behöver jobba eller liknande. Bara ett tips. Finns mycket sånt nu för tiden.

Share this post


Link to post

 • Similar Content

  • MAlban
   By MAlban
   Hej,
    
   Jag och min flickvän är tillsammans för mer än fem år nu, jag har även har bott och jobbat i Thailand nästan 12månader (inom IT). Nu har vi bestämt oss att bo i Sverige.
    
   Vi har läst Migrationsverket website och lämnar in våran ansökan snart. Men där finns en grej som vi undrar om. När man gör en ansökan, så tar det upp till ett år att få svar. Men istället att vänta, kan min sambo ansöka om turist visum för tre månader trots att vi ansökte familjvisum?
    
    Alla hjälp ska uppskattas
    
   mvh
  • Enis
   By Enis
   Trevlig resa @clion
    
   Hoppas på många trevliga bilder på din tur till Thailand... kanske i denna tråd...
    
    
   /Enis
  • Enis
   By Enis
   Tja
    
   nu drar jag direkt skall bara fixa med pappret jag fick i vanliga analoga brevlådan idag.
    

    

    
   enis
  • Leni
   By Leni
   https://nyheter24.se/debatt/902816-staffan-nordstrand-var-turism-finansierar-thailands-sexhandel
    
   Staffan Nordstrand: "Thailand är ett populärt resmål för oss svenskar.
   Men frågan är hur länge vi kan blunda för en verklighet där handel med kvinnor och barn fortfarande är vardagsmat?"
    
   Lyckliga barägare gnor händerna och önskar turisterna välkommen. Än är inte högsäsongen över för turistindustrin i Thailand. De närmare 400 000 prostituerade, lovar att göra sitt bästa under den tid de har kvar. 
   Från uppfostringsbordeller säljs de till barer, bordeller och hallikar för att ha samlag med ca 85 procent asiater och resterande turister från Australien, Nordamerika, Asien, olika delar av Europa samt Sverige.
   Antalet barn, sex till tio år, som tvingas ut av föräldrar har ökat drastiskt tillsammans med gatubarn som tror att de ser sin möjlighet till en enkel förtjänst, med livslång traumatisering som följd. Enligt FNs källor finns det upp till ca 90 000 barn i sexhandeln. Mellan 1,2 och 1,5 miljoner totalt.
   Hur länge kommer det att dröja innan det blir fullt möjligt för sexköpare att beställa ett barn eller en kvinna från Thailand på nätet utan att ens behöva besvära sig med att resa dit? 
   Aningslösheten är total och med medias rapportering blir mottagaren i många fall känslomässigt avtrubbad. På familjens semesterresa till Thailand är det mesta plötsligt glömt. 
   Hur många förstår att det vi ser är öppen slavhandel som är i lag förbjuden, men som landets polis och militär gör mycket lite åt. Då och då kan vi läsa att någon högt uppsatt militär eller polis dras inför rätta, men under tiden är det andra kollegor som tar över.
   Hur många av oss vet att Thailand är ett transitland för människohandlare som i dagsläget kidnappar tusentals kvinnor från stammar som Rohingya? Alltså samma muslimska minoritetsgrupp som ni säkert har hört talas om i nyheterna, som ”Rohingya-flyktingar”.
   Thailand är inte bara ett transitland. Det är också ett land varifrån thailändska kvinnor säljs till olika länder i bland annat Europa. Ofta kommer de tillbaka i trälådor. I Thailand är ledamöter i parlamentet, militären och polisen inblandade  eftersom det finns ett solklart vinstsyfte i att inte göra lagen för tydlig.
   I Sverige stiftar vi lagar, men de ansvariga har inte en aning om hur verkligheten faktiskt ser ut. I praktiken innebär det att de som utnyttjar kvinnor går fria. Vi behöver tydligare lagar och strängare straffskala. 
   Det förekommer att svenskar systematiskt hämtar kvinnor i Thailand, utnyttjar dem sexuellt och sedan skickar tillbaka kvinnorna. Det här måste ge domstolarna rätten att rubricera dessa fall som människohandel och inte låta sig luras av dåliga utredare som får det att se ut som att det bara var en tillfälligt dålig relation när både polis och offer visar på en annan realitet.  
   Vackra Thailand är ett populärt resmål för oss svenskar. Men frågan är hur länge vi kan blunda för en verklighet där handel med kvinnor och barn fortfarande är vardagsmat? Med en feministisk regering som förebild är det dags för Sverige att gå från ord till handling.
   Detsamma gäller oss resenärer. Tänk till en extra gång innan du bokar en familjeresa till Thailand. 
   Vi har ett större ansvar än vi kanske inser.
   Staffan Nordstrand,
  • Enis
   By Enis
   https://www.youtube.com/channel/UCXwYZjZv96qaChr2vfB80Hg/videos
    
    
   /Enis
NYTT INNEHÅLL


×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy policy