Jump to content
IGNORERAD

Vad åt Ni idag? Bildtråd.


Swemag

Recommended Posts

Guest Fredman

Statistisk sett så är vi inne på årets fattigaste vecka. Den här rätten är både god och snäll mot plånboken. Bacon, lök, kapris, tomat och pasta så räcker det med en tia per portion. Gott för en hundring var det också!

ebery7an.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Fantastiskt gott tilltugg till ölen här i Accra<br /><br />8eveve5a.jpg

Älskar flygplansmat, karma och grupper.       Best website on internet here

Link to comment
Dela på andra sajter

Fantastiskt gott tilltugg till ölen här i Accra<br /><br />8eveve5a.jpg

Det var väll det jag misstänkte!!! Att herrn är ute och reser igen :thumbsup:

Dags att skaffa en mörking till hårbollen ??

“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"

Link to comment
Dela på andra sajter

attachicon.gifDSC01077.jpg<br /><br />Torskfilé och pasta<br /><br />/Enis

<br /><br />Inget mot skål 2 i Accra!<br /><br />5ame5any.jpg

Älskar flygplansmat, karma och grupper.       Best website on internet here

Link to comment
Dela på andra sajter

Med inspiration från FF:s bilder på köttfärssoppa, tillagade jag min första. Det kommer att bli fler av denna sort! :thumbsup:

Detta blev min variant, med lite hembakat bröd och en lagrad prästost...

 

post-7126-0-87787600-1390334281_thumb.jp

 

Mvh. borje222

Link to comment
Dela på andra sajter

Älgkaloos i matlådan himmelskt gott ,Tack herr Odin

Väl bekomme min vän, bra karl ska ha bra mat.

Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke.

Link to comment
Dela på andra sajter

idag blev det fantastiskt god thaimat på hotellet! :nyam:

 

post-6750-0-21634000-1390393688_thumb.jp

 

o för dom som brukar bo på Twin palm resort nu kan man även få lite ryska delikatesser....

 

post-6750-0-08346700-1390393713_thumb.jp

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Fredman

Ingredienser i allmänhet och e-nummer i synnerhet är ju en "het potatis" mellan varven. Här har en australisk kemilärare roat sig med att ta fram vad "naturliga råvaror" innehåller. Vad ska man tro? Jag säger som Ingemar i Mitt liv som hund "Man måste ha perspektiv". :)

 

Fler exempel finns här: http://jameskennedymonash.wordpress.com/

post-7918-0-20850100-1390403511_thumb.jp

post-7918-0-17144100-1390403949_thumb.jp

Ändrades av Fredman
Link to comment
Dela på andra sajter

post-5349-1390406301,16_thumb.jpg

Fläskfilé med senapssås å stekta potatis hos Nong's Bistro.

post-5349-1390406333,65_thumb.jpg

Som ser ut så här. Trevligt ställe med god mat, thaislafset smakar riktigt thaislafs så både jag och fru seaserpent är nöjda.

I must offer apologies to the Panda Channel. The more I think about it, well it truly was the most intellectually stimulating channel in Thailand.
www.seaserpent.se

Link to comment
Dela på andra sajter

Kvällsmat

????? Är du 80 år och äter middag kl12 med eller har ni en annan tidszon i gnällbältet :giggle:

Ha det gott gubben/Hp

Ändrades av hamnoi

Arguing on the internet is like competing in the special olympics even if you win you're still a retard.
"Du är nog inte rasist, du är troligare en sasist; en svamlande arbetsskygg sexturist" @Atom

Link to comment
Dela på andra sajter

????? Är du 80 år och äter middag kl12 med eller har ni en annan tidszon i gnällbältet :giggle:

Ha det gott gubben/Hp

Här blir det  frukost,lunch & potatissoppa på burk till kvällen!!!!

 

Ha det Gött/Engelen Mvh Muschroom!

Ändrades av svampen

Örebro Sportklubb Ösk!

Link to comment
Dela på andra sajter

Köttfärslimpa med sås o potäter till, lite grönt idag blev också..

          attachicon.gifIMG_1136.JPG

 

  FF

O Gud va Gött det blir det Tommollow!!!!

Örebro Sportklubb Ösk!

Link to comment
Dela på andra sajter

Svampen har visat bilder på sina mackor, så även jag blev sugen.

Jag valde att göra ett Levainbröd, med surdeg helt utan jäst.

 

Jag började med att röra ihop surdegsgrunden, 1 dl vatten + 1 dl rågmjöl. Bunken ska stå i rumstemp i 3 dygn, med omrörning en gång om dagen.

 

post-7126-0-73017400-1390410325.jpgpost-7126-0-56825200-1390410342.jpg

post-7126-0-41828800-1390410368.jpgpost-7126-0-38420600-1390410376.jpg

 

Dag 4 tillsattes 1 lit vatten + 1 lit rågmjöl, och smeten fick stå ett dygn.

 

post-7126-0-35238200-1390410386.jpgpost-7126-0-76924800-1390410396.jpg

post-7126-0-51173700-1390410406.jpgpost-7126-0-28233700-1390410417.jpg

 

Ja, då var surdegsgrunden klar, och man ser faktiskt att den "lever", (bubblar). Denna räcker till ett antal bak, håller ca. 1 vecka i kylen men går även att frysa! Lämpligt är att stoppa på små burkar, och sista burken sätter man en ny deg på.

 

post-7126-0-25400200-1390410426_thumb.jp

 

Eftersom jag valde att göra ett bröd helt utan jäst, var jag tvungen att sätta en fördeg, som fick jäsa ett dygn.

 

post-7126-0-27655500-1390410437.jpgpost-7126-0-60576800-1390410455.jpg

 

Degen blandades tillsammans med fördegen.

 

post-7126-0-80595300-1390410466.jpgpost-7126-0-36293400-1390410484.jpg

 

Slog upp degen i en oljad låda, efter att stått framme i ca. 3 timmar, och jag vikt degen 3 ggr hade den jäst till nästan dubbla storleken, då var det dags att ställa in den i kylen över natten.

 

post-7126-0-57567600-1390410494.jpgpost-7126-0-88755100-1390410506.jpg

 

Jag var lite orolig att jäskraften inte skulle räcka till, men mina farhågor var obefogade...

 

post-7126-0-88699200-1390410515.jpg

 

Formades till ett par limpor som gräddades, och jag blev väldigt nöjd med resultatet!

 

post-7126-0-52438800-1390410530.jpgpost-7126-0-37821700-1390410539.jpg

 

post-7126-0-08805300-1390410553_thumb.jp

 

Är det någon som blev sugen på att baka med egen surdeg, så skickar jag med en mycket bra länk.

http://sv.wikiversity.org/wiki/Surdegsbakning_f%C3%B6r_hemmabagaren/L%C3%A5ngj%C3%A4sta_surdegsbr%C3%B6d

 

 

 

 

 

 

Jo, det blev ju ett par mackor också...

 

post-7126-0-36427600-1390410563_thumb.jp

 

Mvh. borje222

Link to comment
Dela på andra sajter

andrejsdenruskige

Jaha, då klev jag in i fel tråd igen.  :13:

 

Får stå ut i 2,5 timmar till, innan det blir dags för min genomfrusna pizza att tillagas i ugnen.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jaha, då klev jag in i fel tråd igen.  :13:

 

Får stå ut i 2,5 timmar till, innan det blir dags för min genomfrusna pizza att tillagas i ugnen.

Ere kallt hos dej? Om du inte ens hinner hem med Pizzan innan den fryser menar jag, eller långt till Pizzerian kanske?

Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke.

Link to comment
Dela på andra sajter

andrejsdenruskige

Ere kallt hos dej? Om du inte ens hinner hem med Pizzan innan den fryser menar jag, eller långt till Pizzerian kanske?

 

Snål som jag är så köper jag fryspizza......så att jag ska ha råd med t.ex vindrutetorkare av det dyrare slaget.  :crazy:

 

Blev trött på kvarterskinesen efter att de hade haft stängt några gånger mitt i allt. Thaihaket som ligger på sidan av stänger kl21 och jag drar hem från jobbet 21.30.

Så då blir det att köpa pizzan från närbutiken och hiva in i frysen.

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...