Jump to content
IGNORERAD

Vad åt Ni idag? Bildtråd.


Swemag

Recommended Posts

1 timme sedan, skrev goli006:

 Du vet väl om att om man ser på insidan av etiketten ser man viket skepp det har åkt med och korsat ekvatorn 2 ggr

Häftigt! Det hade jag ingen aning om, har bara druckit den på krogen! 

Link to comment
Dela på andra sajter

22 timmar sedan, skrev Enis:

Jag använder mig av dessa två recept som inspiration 

 

https://www.tina.se/rodvinssas/

 

https://www.koket.se/sverigesmasterkock/leif-mannerstrom/rodvinssas
 

Sedan freestylar jag, brukar uppskattas när jag gör den

 

enis

 

 

 

21 timmar sedan, skrev Kötthandlarn:

 

 

Enis svarade utomordentligt för mig......:giggle:

Jag testar många recept och ibland blir det anus och ibland blir det himmelrike.......:giggle:

Just idag fick jag ihop det men jag har väl minst 80% misslyckanden när det gäller rödvinssås......:sorry: :giggle:

Jag misstänker att jag har svårt att hälla i så mycket  rödvin som sen "bara kokar bort", vilket slöseri tänker jag kunde druckit upp det......

 

Har en bekant som är kock (varit med på kockarnas kamp) när jag frågade henne sa hon, Det är kvalitén på rödvinet som avgör. 

 

Det blev man ju inte mer happy av att höra......

 

Får hålla mig till en fet bea!

Link to comment
Dela på andra sajter

4 minuter sedan, skrev apknug:

 

Jag misstänker att jag har svårt att hälla i så mycket  rödvin som sen "bara kokar bort", vilket slöseri tänker jag kunde druckit upp det......

 

Har en bekant som är kock (varit med på kockarnas kamp) när jag frågade henne sa hon, Det är kvalitén på rödvinet som avgör. 

 

Det blev man ju inte mer happy av att höra......

 

Får hålla mig till en fet bea!

Bra råvaror är grundläggande i matlagning. 

Link to comment
Dela på andra sajter

52 minuter sedan, skrev HuaHindinnge:

Bra råvaror är grundläggande i matlagning. 

No shit charlie. Men om nu råvaran bara ska koka bort och det är godare att dricka upp råvaran istället.....

Link to comment
Dela på andra sajter

22 timmar sedan, skrev ellim63:

Två riktigt jäkla duktiga kockar som gör rödvinssås på olika vis.. Å sen är det jag som gör det på ett helt annat sätt.. But i like it! 💕 

Blir allt bättre med grädde? 
 

🤪

 

enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

5064066F-D67E-41AF-A10F-05EA226B28AB.thumb.jpeg.2fc3fc75b4ba52e864e3a6f9ea2a56d6.jpeg

 

kvällsmacka

 

smörstekt bröd, stekt halloumi å ett ägg

 

enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

12 minuter sedan, skrev Enis:

Blir allt bättre med grädde? 
 

🤪

 

enis

Nääe, ingen grädde i rödvinssås.. Tack! 🙏

Link to comment
Dela på andra sajter

5 minuter sedan, skrev ellim63:

Nääe, ingen grädde i rödvinssås.. Tack! 🙏

Tack för att jag slapp skriva det!

 

Och jag har grädde i ALLT..

Link to comment
Dela på andra sajter

 

Ikväll blev det pizza och vårat favoritpålägg, rökta musslor, kronärtskocka, bacon och oliver..

Blev en sväng ut till växthuset för att hämta basilika..

Chillin ska skördas imorgon..❤️

Så jäkla gott med massor med basilika på pizzan.. Underbart tillsammans med ett glas rött från Italien! 😋💕

 

DSC_3965.thumb.JPG.5d87b8a5b4d222227d95f244185dccbb.JPG

 

DSC_3966.thumb.JPG.611662b7b33664e036c8de037078563f.JPG

 

DSC_3963.thumb.JPG.56385004517c69b548b42d9c30c5a745.JPG

 

DSC_3969.thumb.JPG.52c16ac3b728526a6bdb68321536fbf1.JPG

 

DSC_3971.thumb.JPG.b611c2dc1b2f4badac0f6d9c3b1c9760.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

 

Idag stod frugan vid spisen och två maträtter bjöds det på! 💕

Räkor wokade med thaikål, chili, vitlök och ostronsås..

 

DSC_3975.thumb.JPG.52be7574d68da28b1a7b5fe9c4d6f180.JPG

 

Åsså blev det fläskfärs med böngroddar och salladslök.. fantastiskt gott alltihopa!

 

DSC_3974.thumb.JPG.f8e6dbfac41c0a387b431e23a03eda02.JPG

 

Som lite sött efteråt blev det grannens egenodlade vindruvor.. Underbart!

 

DSC_3973.thumb.JPG.1939f892aeca94cdadb729811869e23b.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

Chrille Columbus
2 timmar sedan, skrev ellim63:

 

Idag stod frugan vid spisen och två maträtter bjöds det på! 💕

Räkor wokade med thaikål, chili, vitlök och ostronsås..

 

DSC_3975.thumb.JPG.52be7574d68da28b1a7b5fe9c4d6f180.JPG

 

Åsså blev det fläskfärs med böngroddar och salladslök.. fantastiskt gott alltihopa!

 

DSC_3974.thumb.JPG.f8e6dbfac41c0a387b431e23a03eda02.JPG

 

Som lite sött efteråt blev det grannens egenodlade vindruvor.. Underbart!

 

DSC_3973.thumb.JPG.1939f892aeca94cdadb729811869e23b.JPG

Ojojoj har det gått så långt att man odlar vindruvor i gnällbältet 😨😓

Jordens undergång är nära...

22 minuter sedan, skrev Wangthong:

Grynkorv på tummen. Fantastiskt med en självrisken rsuchbeer.

20210921_183817.thumb.jpg.76eb0466e232a50e7b45a7f762220742.jpg

Ser gorr ut ser ut som isterband med potatisgratäng mumms dregel 😋

22 minuter sedan, skrev Wangthong:

Grynkorv på tummen. Fantastiskt med en självrisken rsuchbeer.

20210921_183817.thumb.jpg.76eb0466e232a50e7b45a7f762220742.jpg

Woops dubbel isterband

 

Åt idag nåt riktigt fullt men gott pizzatopping från en azteka med ris och sötsur sås (visste ni att om man blandar i sambal olek i sötsur sås så blir det sweet clilli sås 😉 # lifehack) 

Lite pizzasalllad på det så var saken köar. 

Ingen bild på eländet , men behöver  ni det? 

 

 

20210625_181154.jpg

Satanister är ganska snälla bara man låter bli att jävlas med dem.

Link to comment
Dela på andra sajter

2 timmar sedan, skrev Wangthong:

Grynkorv på tummen. Fantastiskt med en självrisken rsuchbeer.

20210921_183817.thumb.jpg.76eb0466e232a50e7b45a7f762220742.jpg

Jag översätter åt er "tummen" betyder Zummen om ni inte redan har räknat ut det.

Otroligt gott och passar perfekt med en självrunnen rauchbier. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Dessutom 

9 minutes ago, Wangthong said:

Jag översätter åt er "tummen" betyder Zummen om ni inte redan har räknat ut det.

Otroligt gott och passar perfekt med en självrunnen rauchbier. 

Dessutom så är den rätta benämningen isterband på bilden 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

9 minuter sedan, skrev 65Selander:

Dessutom 

Dessutom så är den rätta benämningen isterband på bilden 😉

Hade fått för mig att grynkorv och isterband var samma sak. Fick googla på det och ser att grynkorv inte alls är dessa goda isterband som jag trodde. Ser att jag har nog aldrig har ätit grynkorv. Medans att isterband och dillstuvad potatis var standard när man växte upp i norrland.

Link to comment
Dela på andra sajter

Idag blev det kebab sallad till lunch 

20210922_102209.jpg

 Alkohol löser inga problem, men det gör å andra sidan inte mjölk heller...

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2021-09-18 at 21:24, skrev Enis:

Jag använder mig av dessa två recept som inspiration 

 

https://www.tina.se/rodvinssas/

 

https://www.koket.se/sverigesmasterkock/leif-mannerstrom/rodvinssas
 

Sedan freestylar jag, brukar uppskattas när jag gör den

 

enis

 

 

Just så där!

Kolla hur ett par riktigt duktiga kockar gör, youtube är bra.

Försök se proportionerna de använder, och sedan gör ditt eget!

 

Mannerström är min favorit, strax följd av Gordon Ramsay (det är inte alls så att jag jämför min halvskapliga kokkonst med dem, men de visar vägen).

 

Funkar för mej!

 

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...