Jump to content
IGNORERAD

Vad åt Ni idag? Bildtråd.


Swemag

Recommended Posts

4 minuter sedan, skrev hamnoi:

Men blev Rosa Mi senare! Hittade en skön artikel om några arbetarfik👍

 

https://www.gp.se/livsstil/en-slät-kopp-och-en-macka-1.4265029

 

5813498A-6CE7-4085-A986-7FD7E73FCFF0.thumb.png.97a53ad96dbf22db51956165c9788037.png

Räknar man ihop det där med det faktum att artikeln är från 2017, så hamnar man på att de haft stället i knappt 40 år i familjen, och att du antagligen hade rätt i att de startade på 80-talet...

 

Hade de startat 1956, var farsan och Jörgens farsa 18 år gamla, och det verkade lite tidigt... Även för mej.

 

Pappa sa nån gång att deras berömda köttbullar kom till så här:

Jörgen pappa (farsans barndomsvän) gillade köttbullar han ätit, som var tillagade med hjälp av en köttbulle-tillverkande maskin, och för att få receptet var han tvungen att köpa en sån maskin, så det gjorde han!

 

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

7 minuter sedan, skrev Tommy:

Räknar man ihop det där med det faktum att artikeln är från 2017, så hamnar man på att de haft stället i knappt 40 år i familjen, och att du antagligen hade rätt i att de startade på 80-talet...

 

Hade de startat 1956, var farsan och Jörgens farsa 18 år gamla, och det verkade lite tidigt... Även för mej.

 

Pappa sa nån gång att deras berömda köttbullar kom till så här:

Jörgen pappa (farsans barndomsvän) gillade köttbullar han ätit, som var tillagade med hjälp av en köttbulle-tillverkande maskin, och för att få receptet var han tvungen att köpa en sån maskin, så det gjorde han!

 

 

MVH

Köttbullarna är helt ok men inget WOW för mig, 17kr/st kostar dom (med god sås😉)

Arguing on the internet is like competing in the special olympics even if you win you're still a retard.
"Du är nog inte rasist, du är troligare en sasist; en svamlande arbetsskygg sexturist" @Atom

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn
4 timmar sedan, skrev hamnoi:

Har vi timpris så åker jag självklart över halva stan, fast pris  så äter jag på en spackelburk i vardagsrummet😉 Skämt & sido.

 

Har nästan alltid mat med mig, men den här veckan har det blivit Rosa Mi och Falutorget. Rosa är bra men ganska dyrt, Falu har riktigt bra lunch för 90kr.

 

Mmmmm, Rosa Mi.......:thumbsup:

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

18 timmar sedan, skrev Soengsang:

Kan ju vara skönt med omväxling, skulle aldrig äta på samma lunchhak alla dagar i veckan.

När jag hade bilfirman på 80-talet så låg stans bästa lunchhak våningen över oss. Käkade där i princip 6 dar i veckan året om.

Efter nåt år tyckte vi att vi borde variera oss och äta på något annat ställe så vi drog ut på stan och köpte lunchkuponger på ett annat känt hak.

Efter fem år var halva häftet kvar.

Vi kunde inte slita oss från vår granne.

Fan jag får ståpäls på armarna när jag drar mig till minnes lunchen på Concordia.

Link to comment
Dela på andra sajter

Varma mackor med salami, tomat och lagrad prästost som pyntades med basilika, en slatt rött från gårdagen passade utmärkt till.. fantastiskt gott!

 

DSC_1890.thumb.JPG.843ce9e24333fd62a65c13dc1e26ea2c.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

Igår blev det isterband med stuvad potatis till lunch 

20201022_153930.jpg

 Alkohol löser inga problem, men det gör å andra sidan inte mjölk heller...

Link to comment
Dela på andra sajter

En dagens på New Dehli på Vasagatan i Götet, valde Chicken Tandoori, god men lite blek i smaken.

 

Blev i alla fall mätt och belåten, nästa gång blir det Biff Vindaloo, eller nåt annat lite starkare!

Trevligt med lite kikärtsgryta och Nan-bröd, salladen fick ligga orörd.

 

tandoori.thumb.jpg.aefcf5b3aeeb5ecfa00362bea341033e.jpg

 

79 kr om man bara ville ha vatten till, 10 för en läsk/lättöl, mycket rimligt pris, måste rekommendera!

 

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Fredman

Frun har börjat gilla nötkött mer och mer. Den här Rostasfilen var det svårt att bli förbannad på. Serverades med ett mos 50% vanlig potatis och 50% sötpotatis och ett fantastiskt rödvin.

CDFEA394-25A1-4EB0-A481-497DAFFA6143.thumb.jpeg.1ede4e073012c56d6d581a3743cfa97a.jpegB0199E75-5D40-4F7C-9799-DDA2AFD95E60.thumb.jpeg.4df9366d15d3cb9e17d34cceb32981a2.jpeg

Ändrades av Fredman
Link to comment
Dela på andra sajter

Ska ha lite folk hemma imorgon.

Tänkte bjuda på b.la mini calzone det vart lyckat tar några såna en och en öl eller två ikväll.


41B51DB0-F9D1-4267-866C-FAC84EA32A9B.thumb.jpeg.01bfbd3377109c998a4bcc5dc8b67d3f.jpeg

En hyfsat het tomatsås.

A5D97D42-58E9-4700-81F2-2826019BB7FF.thumb.jpeg.d7ed8b3ea03b4371a7e722cecc1ef568.jpeg

lite cheddar och mozzarella 

C410D646-6C46-4707-AC26-98C49F4C9A6E.thumb.jpeg.802b133a83e5e41ca6dedd17408e3249.jpeg

Missade salamin som ligger i

338DCA93-26B4-4040-8CEF-0A7B41D23153.thumb.jpeg.1d82b1aae28c8f4abfd46466fb3eb382.jpeg

 

CFD208DD-2709-40ED-AC45-1990C4B832A7.thumb.jpeg.f1b7e4aaf2aa1e350614125cebfc8e7c.jpeg

 

Ändrades av Rillex
Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn

Peppardelle med soltorkad tomat, pesto rosso, italienska köttbullar, rökt skinka å lite krydderier.....

Gött va det iaf......😋

IMG_20201023_194529.thumb.jpg.4dfabb4f10c0a37024faa86a0216c5b1.jpg

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

 

Här blev det rester, vitlök och rosmarinspäckad lammstek med rödvinssås.. fantastiskt gott!

 

DSC_1891.thumb.JPG.b0d2a80cf124a2e7854dde3680aaaeda.JPG

 

Denna alkoholfria öl var däremot inte så fantastisk.. 😄

 

DSC_1892.thumb.JPG.65e2e93cf63e97ce09932a2c80488db8.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

@Peolitohade bestämt, styrt upp fredagens Lunch. Tack! Tyvärr kunde ej @sametnärvara pga familjära skäl. Vi säger och önskar krya på. Lunch intogs på Djuret i Gammla Stan. Rekommenderas om ni har vägarna förbi20201023_122005.thumb.jpg.50bfee210c5b21b018f23e0ccc8e363f.jpg

20201023_122026.thumb.jpg.95efc51064bbc949e0f7e7ad4e797406.jpg

20201023_124551.thumb.jpg.8fea656dd42d0c8620918331fc45b388.jpg

20201023_123134.thumb.jpg.2fcef99b2a0875210ae40b28681164ce.jpg

20201023_131519.thumb.jpg.1d21306ccff4eaddc03119bbbaca7194.jpg

20201023_133651.thumb.jpg.8bc519fc31bf4bcc33dc1d24d10e8a6e.jpg

20201023_135022.thumb.jpg.d70274fe88d7a5e401bb6b9f7bc057f8.jpg

20201023_140513.thumb.jpg.fb19085aca5a383de6a3bdf7f144a2a4.jpg

20201023_140935.thumb.jpg.b22e1110f2f5289bf4bf12947c627245.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Oxkind med potatispuré.

Oxkinden marinerades först i rödvin ca 24 timmar, sen 24 timmar i sous vide 80 grader.

Behövdes ingen bordskniv för att äta detta!

 

DSC_0178.thumb.JPG.6140a080bfaaf23f84281577dc5172c5.JPGDSC_0179.thumb.JPG.b9f8da2135c78600dfbcfe9182e07cb7.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...