Jump to content
IGNORERAD

Vad åt Ni idag? Bildtråd.


Swemag

Recommended Posts

On 2017-07-16 at 07:11, skrev ellim63:

gårdagens middag serverades på uteplatsen.. 

Chimichurrimarinerad grisytterfil'e, tomater sparris och padrones hamnade på grillen.. 

 

Favoritdottern fixade till färskpotatissallad och chevreoströra.. Fantastiskt gott och trevligt! :nyam:

 

 

DSC_1379.JPG

DSC_1380.JPG

DSC_1381.JPG

DSC_1382.JPG

DSC_1383.JPG

 

Aha?

Faan va härligt att dom har odlat fram en Gris med 4 fileer... Dom där yttre, kan du beskriva var dom sitter??

Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke.

Link to comment
Dela på andra sajter

Precis nyss, skrev Odin:

 

Aha?

Faan va härligt att dom har odlat fram en Gris med 4 fileer... Dom där yttre, kan du beskriva var dom sitter??

 

 

Framför de inre, dumstrut :haha:

 

enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

3 minuter sedan, skrev Odin:

 

Aha?

Faan va härligt att dom har odlat fram en Gris med 4 fileer... Dom där yttre, kan du beskriva var dom sitter??

 

Ytterfilé är ett begrepp som har börjat användas på senare tid. Den styckningsdel som avses är en kotlettrad, renputsad från fett och ben. Tyvärr kan konsumenten få uppfattningen att det är filé man köper, vilket alltså inte är fallet. 
Ett korrekt namn på styckningsdelen är "Hel kotlettrad putsad från fett och ben".

 

Link to comment
Dela på andra sajter

2 minuter sedan, skrev Enis:

 

 

Framför de inre, dumstrut :haha:

 

enis

 

Framfile? 

Jaja det kan man kanske lura Valbo-Gökar med... Men kan man sin styck-karta så blir det jobbigt.

 

Det sälgs Rostasfile (som är en ruggigt bra grilldetalj) åxå, men det är fan ingen file..

 

Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke.

Link to comment
Dela på andra sajter

1 minut sedan, skrev ellim63:

 

Ytterfilé är ett begrepp som har börjat användas på senare tid. Den styckningsdel som avses är en kotlettrad, renputsad från fett och ben. Tyvärr kan konsumenten få uppfattningen att det är filé man köper, vilket alltså inte är fallet. 
Ett korrekt namn på styckningsdelen är "Hel kotlettrad putsad från fett och ben".

 

 

På lunchrestaurangerna tituleras det som Fläsknoissette, eller benfri kotlett.

Vi måste träffas å käka Baconfile snart..... 

Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke.

Link to comment
Dela på andra sajter

2 minuter sedan, skrev Odin:

 

På lunchrestaurangerna tituleras det som Fläsknoissette, eller benfri kotlett.

Vi måste träffas å käka Baconfile snart..... 

 

 

det eländiga ordet ytter har förvirrat sig ut på lunchrestaurangerna också

 

/Enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn
11 minuter sedan, skrev Odin:

 

Aha?

Faan va härligt att dom har odlat fram en Gris med 4 fileer... Dom där yttre, kan du beskriva var dom sitter??

 

Ungefär där hjortytterfilén har suttit i jägarnas språk i decennier eller rådjursytterfilén, eller älgytterfilén eller, eller, eller m.m., m.m, etc, etc, etc........

I rest my case.......

Varför får man inte kalla samma muskelatur på en gris för samma sak som jägare har kallat den nedre (bakre) delen av ryggradsmuskelaturen på ett vilt i hur många år som helst??

Just saying......

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn

Kycklinggrillspett med babyplommontomater å butiksköpt potatissallad från Rybergs, innehållande chili & paprika med lite egenströsslad rostad lök på toppen (dock ej egenrostad)........:nyam: :plea:

Ingen kycklingytterfilé alltså.........:ironi: :giggle:

IMG_0611.thumb.JPG.ac3512edb9f60754051758230f566a6f.JPG

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

4 timmar sedan, skrev ellim63:

 

 

finns på biltema!

 

 

Grillbrickor, 10-pack

Artikel: 859055

Hyllplats: Välj varuhus

49.90 SEK

Inköpslistan

För grillning, värmning och varmhållning av mat. Hög kvalitet. Mått: 33 x 21 x 2 cm.

Finns även på Dollarstore, 20 spänn för ett paket

Citat: Kim;;Funderar ibland på vad det egentligen är som gör att din, Gorrocos, Luke the drifter, Gusings mfl vistelser i Isaan verkar så trevliga jämfört med t ex Joe's och några andras mer tråkiga?  Skriftlig Ursäkt ?

Link to comment
Dela på andra sajter

5 timmar sedan, skrev Tommy:

Gött mos!

Om nu moset är gott (Partilles bästa?), varför då förstöra det med ketchup...

Det fanns ett Sverige innan ekomjölken...

Link to comment
Dela på andra sajter

11 minuter sedan, skrev Benriach:

Om nu moset är gott (Partilles bästa?), varför då förstöra det med ketchup...

Tänkte att det skulle se bra ut på bild!

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev ellim63:

 

Ytterfilé är ett begrepp som har börjat användas på senare tid. Den styckningsdel som avses är en kotlettrad, renputsad från fett och ben. Tyvärr kan konsumenten få uppfattningen att det är filé man köper, vilket alltså inte är fallet. 
Ett korrekt namn på styckningsdelen är "Hel kotlettrad putsad från fett och ben".

 

Det är ett nytt uttryck, och kommer ofta tillsammans med ordet "Gourmetmörad", som betyder att man får i runda slängar 85% fläskkotlett och resten saltvatten...

 

Jag skyr det som pesten, vill jag äta fläskkotlett så köper jag det, utan saltvatten och med benet kvar...

Har för mej att en fd medlem här (RIP) och tillika gourmand uppmärksammade mej på vad "gourmetmörad" betyder.

 

MVH Tommy

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

27 minuter sedan, skrev ellim63:

Fantastiskt gott! :nyam:

 

DSC_1408.thumb.JPG.fcdf581937fb6fba3dc613df2ec785a5.JPG

Ahhh, ansjovisfile...

Det fanns ett Sverige innan ekomjölken...

Link to comment
Dela på andra sajter

25 minuter sedan, skrev Benriach:

Ahhh, ansjovisfile...

 

ansjovisytterfilé.....

Link to comment
Dela på andra sajter

IMG_0567.thumb.JPG.cd6571a2bd97085244a63da0cb4dfcfe.JPG

 

uppiffad mamanoodles till kvällsvard

 

filurar på om det är någe filé i

 

enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

Kycklingpestolassange till lunch

 

IMG_0571.thumb.JPG.975aa0e98be8cf3800e9708ab3b36338.JPG

 

enis

 

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

Frugans Beef Curry :nyam:

IMG_20170718_163653.jpg

Ändrades av svampen

Örebro Sportklubb Ösk!

Link to comment
Dela på andra sajter

Till lunch idag blev det dijonstuvad pyttipanna...fantastiskt gott! :nyam:

 

DSC_1413.thumb.JPG.f5c2d9eaa201142f1fb5107d0d7c1ac9.JPG

 

Självklart fick favoritdottern en matlåda också! 

 

DSC_1414.thumb.JPG.5dd0a5b73268e8b7f56def7760174338.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

Sen lunch, Pad ThaiGung @ Thaihouse, i Partille, Bäst i Världen enligt några gäster, jag gillar den skarpt!

 

596e22a71f16b_PadThaiGung.thumb.JPG.d9e16f73e5519fbad79496938f5fb473.JPG

 

Blomman ligger där för att Beniarch skall ha nåt att fråga om!

Fotot kommer från vår meny taget av frugan, men det såg lika gott ut idag, och smakade fantastiskt bra!

 

 

MVH Tommy

Ändrades av Tommy

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Kenneth4618

Blev lunch på nya haket här i Tunabackar Tuna Kök & Bar

Skagen med en Bulldog ALE

20245436_1426306217464438_6285433738825255549_n.jpg.f233a29951d456286804ac283cbf54ed.jpg

sedan en Fläskfilé Black and White med Tom´s underbart goda potatisgratäng

20108384_1426331357461924_2433660235342376454_n.jpg.3273f5a8a2271ec72d0ba3794898882c.jpg

Till råga på allt fick jag inte betala heller :doubt:

 

 

“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...