Jump to content
IGNORERAD

Vad åt Ni idag? Bildtråd.


Swemag

Recommended Posts

Tog en moppetaxi till Jomtien imorse, kände mej lite extra hungrig...

 

20161022_095122.jpg

 

20161022_095126.jpg

 

20161022_095149.jpg

 

20161022_095301.jpg

 

20161022_095325.jpg

 

En av dom bästa frukostbufféerna i stan, 190 baht och massor av gott, mycket prisvärt.
Går man härifrån hungrig, ja då får man skylla sej själv!

 

 

20161022_095521.jpg

 

20161022_095524.jpg

 

20161022_095535.jpg

 

20161022_095539.jpg

 

20161022_095547.jpg

 

20161022_095511.jpg

 

20161022_095542.jpg

 

20161022_095550.jpg

 

20161022_095504.jpg

 

 

20161022_100144.jpg

 

 

20161022_101533.jpg

 

 

 

mvh ragson - din bästaste vän.
Min musiksida finns HÄR!

Link to comment
Dela på andra sajter

Tog en moppetaxi till Jomtien imorse, kände mej lite extra hungrig...

 

20161022_095122.jpg

 

20161022_095126.jpg

 

20161022_095149.jpg

 

20161022_095301.jpg

 

20161022_095325.jpg

 

En av dom bästa frukostbufféerna i stan, 190 baht och massor av gott, mycket prisvärt.
Går man härifrån hungrig, ja då får man skylla sej själv!

 

 

20161022_095521.jpg

 

20161022_095524.jpg

 

20161022_095535.jpg

 

20161022_095539.jpg

 

20161022_095547.jpg

 

20161022_095511.jpg

 

20161022_095542.jpg

 

20161022_095550.jpg

 

20161022_095504.jpg

 

 

20161022_100144.jpg

 

 

20161022_101533.jpg

 

 

 


Ja hos den dansken har det blivit några frukostar.
Har även blivit några stänkare på den soien [emoji4]

Tapatalkat

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn

Får bli gårdagens mästerverk........

 

Ingredienser enligt följande (även om allt inte kom med på bild):

Selleri, vitlök, skogschampinjoner, nötfärs, krossad tomat, grädde, gul lök, kalvfond, bacon, tomatpuré, morötter, grana padano (både riven & hyvlad), oregano, rosmarin, chiliflakes, salt, svartpeppar, chorizo & rödvin.........

 

IMG_0734.JPG

 

 

Sedan följde sedvanlig upphackning, rivning och strimling........

 

IMG_0735.JPG

 

 

Sedan frästes bacon & chorizo.......

 

IMG_0736.JPG

 

 

Därefter i med selleri, lök, morötter & vitlök som fick svettas ett tag......

 

IMG_0737.JPG

 

 

Dags för von färsen & skogschampinjonerna.......

 

IMG_0738.JPG

 

 

När allt hade brynts klart rostade jag av en generös mängd med tomatpuré.......

 

IMG_0739.JPG

 

 

Sedan i med rödvin som fick reducera ner lite.......

 

IMG_0740.JPG

 

 

Krossad tomat, grädde och kalvfond rördes ner och sedan fick det puttra i dryga 30 min.

 

IMG_0741.JPG

 

 

När det hade puttrat klart fick det svalna ordentligt innan jag rörde ner den största delen av osten (grana padano).......

 

IMG_0742.JPG

 

 

En smord ugnsform och ett första lager med köttfärssås.......

 

IMG_0743.JPG

 

 

Sedan lasagneplattor o.s.v., o.s.v., o.s.v.........

 

IMG_0744.JPG

 

 

Hyvlad grana padano på toppen och in i ugnen på 200 gr i ca 40 min.

 

IMG_0745.JPG

 

 

Ut ur ugnen och jag önskar att det fanns doft-internet för det luktade ljuvligt och smakade fantastiskt......:nyam:

 

IMG_0746.JPG

 

 

En av de bästa lasagner jag någonsin gjort........:thumbsup:

 

Ändrades av Kötthandlarn

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

26 minuter sedan, skrev Kötthandlarn:

Får bli gårdagens mästerverk........

 

Ingredienser enligt följande (även om allt inte kom med på bild):

Selleri, vitlök, skogschampinjoner, nötfärs, krossad tomat, grädde, gul lök, kalvfond, bacon, tomatpuré, morötter, grana padano (både riven & hyvlad), oregano, rosmarin, chiliflakes, salt, svartpeppar, chorizo & rödvin.........

 

IMG_0734.JPG

 

 

Sedan följde sedvanlig upphackning, rivning och strimling........

 

IMG_0735.JPG

 

 

Sedan frästes bacon & chorizo.......

 

IMG_0736.JPG

 

 

Därefter i med selleri, lök, morötter & vitlök som fick svettas ett tag......

 

IMG_0737.JPG

 

 

Dags för von färsen & skogschampinjonerna.......

 

IMG_0738.JPG

 

 

När allt hade brynts klart rostade jag av en generös mängd med tomatpuré.......

 

IMG_0739.JPG

 

 

Sedan i med rödvin som fick reducera ner lite.......

 

IMG_0740.JPG

 

 

Krossad tomat, grädde och kalvfond rördes ner och sedan fick det puttra i dryga 30 min.

 

IMG_0741.JPG

 

 

När det hade puttrat klart fick det svalna ordentligt innan jag rörde ner den största delen av osten (grana padano).......

 

IMG_0742.JPG

 

 

En smord ugnsform och ett första lager med köttfärssås.......

 

IMG_0743.JPG

 

 

Sedan lasagneplattor o.s.v., o.s.v., o.s.v.........

 

IMG_0744.JPG

 

 

Hyvlad grana padano på toppen och in i ugnen på 200 gr i ca 40 min.

 

IMG_0745.JPG

 

 

Ut ur ugnen och jag önskar att det fanns doft-internet för det luktade ljuvligt och smakade fantastiskt......:nyam:

 

IMG_0746.JPG

 

 

En av de bästa lasagner jag någonsin gjort........:thumbsup:

 

 

Ser helt underbart ut.

Undrar vad du hade kunnat göra om du hade tillgång till mina frysar, det hade blivit magiskt...

Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke.

Link to comment
Dela på andra sajter

En nostalgitripp till min gammla bostadsgata och kvarterspizzeria 

 

IMG_4383.JPG

 

satan vad god den var med underbar vitlökscreme

 

enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

lördagsmiddagen serverades i uterummet... 

 

DSC_0317.JPG

 

Entrecote med stekt potatis och chillibea.. 

 

DSC_0316.JPG

 

Denna vinare från Italien passade utmärkt till.. Fantastiskt gott och trevligt! 

 

DSC_0318.JPG

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Gammaldags vaniljglass och hemgjorda miniplättar och till det kompisens specialkaffe och en god Calvados

 

IMG_0623.JPG

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

Tom yum gai tror jag det blir när jag översätter det, strövade iväg med damen och hennes kompis.

Hamnade på Kiss i Jomtien och tja 3 personer med 2 öl, kompisen hennes gillar åxå öl till maten (tjejen dricker inte alkohol ofta) så gick kalaset lös på 408B.

 

Vad dom käkade var nån fisksoppa som jag testade och den smakade inte nåt. Men min Tom yum var helt OK. Bättre med kung än med gai dock. Men jag måste ju testa.

 

Kameran synkar inte med resedatorn längre och jag ids inte pilla igång det heller så ni får leva utan bilder på soppan.

ทีรัก

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn
2 timmar sedan, skrev borje222:

Korv är gott...

 

1.JPG

Mvh. borje222

 

 

Det finns alltid plats och tid för korv med bröd.......:thumbsup:

 

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn

Ligger återigen ett dygn efter med uppdateringarna.......

Så det blir gårdagens middag som intogs framför TV:n medans jag kollade på "Så mycket bättre"........

 

Innan styckningen lades ner i Gbg hade jag plockat hem följande som har mörat i kylskåpet nu i en månad..........

 

IMG_0754.JPG

 

 

Lite kantareller, grädde å kalvfond m.m.........

 

IMG_0755.JPG

 

 

Fräste kantarellerna i smör........

 

IMG_0756.JPG

 

 

Sedan i med fond, grädde, tomatpuré, timjan, salt å svartpeppar (samt en skvätt socker).........

Fan va jag spiller på utsidan........:rotfl:

 

IMG_0757.JPG

 

 

Grillpannan är vid detta laget glödhet.........

 

IMG_0758.JPG

 

 

Några minuter på var sin sida är tillräckligt.......

 

IMG_0759.JPG

 

 

Serverades med timjansrostade potatishalvor...........

 

IMG_0760.JPG

 

 

Samt en jäkla massa kantarellsås.........

 

IMG_0761.JPG

 

 

Satt som en lördagssmäck..........:nyam: :thumbsup:

 

 

 

Ändrades av Kötthandlarn

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

8 minuter sedan, skrev Kötthandlarn:

Ligger återigen ett dygn efter med uppdateringarna.......

Så det blir gårdagens middag som intogs framför TV:n medans jag kollade på "Så mycket bättre"........

 

Innan styckningen lades ner i Gbg hade jag plockat hem följande som har mörat i kylskåpet nu i en månad..........

 

IMG_0754.JPG

 

 

Lite kantareller, grädde å kalvfond m.m.........

 

IMG_0755.JPG

 

 

Fräste kantarellerna i smör........

 

IMG_0756.JPG

 

 

Sedan i med fond, grädde, tomatpuré, timjan, salt å svartpeppar (samt en skvätt socker).........

Fan va jag spiller på utsidan........:rotfl:

 

IMG_0757.JPG

 

 

Grillpannan är vid detta laget glödhet.........

 

IMG_0758.JPG

 

 

Några minuter på var sin sida är tillräckligt.......

 

IMG_0759.JPG

 

 

Serverades med timjansrostade potatishalvor...........

 

IMG_0760.JPG

 

 

Samt en jäkla massa kantarellsås.........

 

IMG_0761.JPG

 

 

Satt som en lördagssmäck..........:nyam: :thumbsup:

 

 

 

 

När bjuder du in till MPR träff i ditt kök? :dribble:

Link to comment
Dela på andra sajter

Väntar på min Oxfilepizza
07735edfd46e2a7e29ae30116ddffa6d.jpg




Skickat från min iPhone med Tapatalk

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

23 timmar sedan, skrev Kötthandlarn:

Får bli gårdagens mästerverk........

 

Ingredienser enligt följande (även om allt inte kom med på bild):

Selleri, vitlök, skogschampinjoner, nötfärs, krossad tomat, grädde, gul lök, kalvfond, bacon, tomatpuré, morötter, grana padano (både riven & hyvlad), oregano, rosmarin, chiliflakes, salt, svartpeppar, chorizo & rödvin.........

 

IMG_0734.JPG

 

 

Sedan följde sedvanlig upphackning, rivning och strimling........

 

IMG_0735.JPG

 

 

Sedan frästes bacon & chorizo.......

 

IMG_0736.JPG

 

 

Därefter i med selleri, lök, morötter & vitlök som fick svettas ett tag......

 

IMG_0737.JPG

 

 

Dags för von färsen & skogschampinjonerna.......

 

IMG_0738.JPG

 

 

När allt hade brynts klart rostade jag av en generös mängd med tomatpuré.......

 

IMG_0739.JPG

 

 

Sedan i med rödvin som fick reducera ner lite.......

 

IMG_0740.JPG

 

 

Krossad tomat, grädde och kalvfond rördes ner och sedan fick det puttra i dryga 30 min.

 

IMG_0741.JPG

 

 

När det hade puttrat klart fick det svalna ordentligt innan jag rörde ner den största delen av osten (grana padano).......

 

IMG_0742.JPG

 

 

En smord ugnsform och ett första lager med köttfärssås.......

 

IMG_0743.JPG

 

 

Sedan lasagneplattor o.s.v., o.s.v., o.s.v.........

 

IMG_0744.JPG

 

 

Hyvlad grana padano på toppen och in i ugnen på 200 gr i ca 40 min.

 

IMG_0745.JPG

 

 

Ut ur ugnen och jag önskar att det fanns doft-internet för det luktade ljuvligt och smakade fantastiskt......:nyam:

 

IMG_0746.JPG

 

 

En av de bästa lasagner jag någonsin gjort........:thumbsup:

 

Ser fantastiskt gott ut, skall tillagas vid tillfälle:thumbsup:

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn
1 timme sedan, skrev samet:

 

När bjuder du in till MPR träff i ditt kök?

 

När du bjuder in till ditt kök, som alltid ser magiskt ut......???:ironi: :giggle:  :dribble:

 

Ha ha ha, skämt åsido, jag brukar lyckas rätt så bra när jag lagar till mig själv men när jag lagar till andra så blir jag ofta skitnervös och misslyckas.............

Men ngn gång kanske det händer........:giggle:

Ändrades av Kötthandlarn

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Kötthandlarn:

 

När du bjuder in till ditt kök, som alltid ser magiskt ut......???:ironi: :giggle:  :dribble:

 

Ha ha ha, skämt åsido, jag brukar lyckas rätt så bra när jag lagar till mig själv men när jag lagar till andra så blir jag ofta skitnervös och misslyckas.............

Men ngn gång kanske det händer........:giggle:

 

Känner igen mej där.. 

Jag har en biffrad av Älg i frysen som jag har planer för, men det är med skräckblandad förtjusning jag planerar...

Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke.

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...