Jump to content
IGNORERAD

Vad åt Ni idag? Bildtråd.


Swemag

Recommended Posts

Lite gott en torsdagskväll innan jobbarhelg serverades i uterummet.. 

 

DSC_6291.JPG.c7c4aa7070ae54dfa82ac69a8a2a6c63.JPG

 

Tomatsallad med mycket basilika och rödlök..

 

DSC_6292.JPG.d9193f44db43a4e59f192fa155004277.JPG

 

Och ett svalt glas vitt vin.. Underbart!

 

DSC_6293.JPG.5404bdf194f0653e91958813001caeff.JPG

 

Rågmjölspanerad kattfiskfilé med vitt vin, kantareller och grädde, dillkvistar som pynt, och kokt potatis..fantastiskt gott! 

 

DSC_6294.JPG.75bef289e18a2de50509c580a5013ec2.JPG

 

Solnedgång, såå vackert, Tack för en trevlig kväll!

 

DSC_6295.JPG.ac783f9c0111aabc1eaf567902085374.JPG

 

❤️

Link to comment
Dela på andra sajter

8 minuter sedan, skrev Tallviking:

Middag ute på Grand Place ikväll

 

 

56BC93AF-B013-4236-8F04-EB34C6B3516F.jpeg

BED767E4-3E7A-4AE2-A547-6CF73D06262F.jpeg

B08EFA49-B657-4E72-B39B-7E81BD2DDDCF.jpeg

A6BD6C16-F278-4C27-8D30-38A252CA9278.jpeg

Ser ut som om medellivslängden där ökat med 15 år, sedan 1970-talet!

Findusfisken ser hyfsad ut, citronen med kärnor kvar visar på lite ointresserad servering, "Salladen" är förstås ett försök till skämt?

 

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

21 minuter sedan, skrev Tommy:

Ser ut som om medellivslängden där ökat med 15 år, sedan 1970-talet!

Findusfisken ser hyfsad ut, citronen med kärnor kvar visar på lite ointresserad servering, "Salladen" är förstås ett försök till skämt?

 

 

MVH

Fick du surkål till middag idag ?

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

7 minuter sedan, skrev Tallviking:

Fick du surkål till middag idag ?

Nejdå, thaislafs, jättegott!

 

Bara trött på att du spyr ur dej påhittade "Fakta" och sen inte vågar erkänna när du haft fel, så jag svarade dej här också.

 

Fast maten du visade såg trist ut, tycker jag, speciellt salladen och fiskpinnen.

 

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

21 timmar sedan, skrev samet:

Byns bästa burgare... en ostburgare.

20190411_132039.jpg.d13fd09a70be2ac4f5928a7cd673c81b.jpg20190411_132312.jpg.a4c29eb66d913c949742c107ef80a754.jpg20190411_132741.jpg.9c78f53e907ee42de7b4b6ab39ac83b1.jpg

 

 

Bra burgare, goda pommes.

Enda synpukten var att den karameliserade löken tog över för mycket så burgaren förlorade sin kött och ostsmak...

Jag tar tjuren vid hornen

 

147FDEBD-A8F3-43C0-A5FE-51AF86FC6E55.jpeg.a2fa6f87887b6e1d6b38112223090e36.jpeg

 

och för veckans hamburgare vidare

 

1B2DEC9E-2C65-44FA-99E6-49C74CEB7CBB.jpeg.accf02b1720e96c36f0ec7aeaba9824f.jpeg

 

D964308D-CBCC-479B-8368-F5324A2CA9AE.jpeg.5715b7c173ac9e4314b707279b6b5191.jpeg

 

ok, lite för mycket salt bara

 

 

enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

Kenneth4618

Blev en schnitzel på Gasthaus Väpnaren idag

IMG_20190412_132620.jpg.5a2ab970f9e714761f05f4ab0e910341.jpg

“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn

Spaghetti med arrabiatasås å köttbullar............:nyam: :thumbsup:

DSCN1756.JPG.2446848929f6cf83f203fc4107c8d0a9.JPG

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Till lunch idag blev det kokt majskyckling och en stark sås med soja, vitlök, ingefära och chili.. fantastiskt gott! :nyam:

 

DSC_6296.JPG.cf067e4772d11f682765386a325ac5c6.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

32 minuter sedan, skrev samet:

Grekiskt till medda...

 

20190412_212822.jpg

Det är väl själva fan att det inte går att hålla fingrarna borta från kakburken,,,:rotfl:

PRÄSTLÄRLING OCH SEKTMEDLEM.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kvällspuck

 

07771C87-55C0-4245-8087-4F0A1092D58B.jpeg.e70129fc9ef4f5fa6a2a3f9b27d3a5ae.jpeg

 

med chèvre, sjukt tråkigt bröd dock i från frysen

 

enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

Arbetarfrukost som vanligt.

1 del havregryn

2 delar vatten

Lite salt.

CAF6BBF9-A3A4-4A9F-A4F9-47BCB43C5836.jpeg.91fef8081508a47841aa7dd042d28963.jpeg

A091E86C-621C-4A6B-9DE3-358947260B53.jpeg.b6ce2e8bc1d5077db9a4f8c3688b7806.jpeg

 

Mjölk o kanel :)

D1C5207B-BB66-4D9C-AAF3-1938853F42EC.jpeg.03681340da24434d2d1534348242a0bd.jpeg

Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt!

Link to comment
Dela på andra sajter

I går kväll blev det schnitzel ;)  

www.jpg

wwww.jpg

wwwww.jpg

 Alkohol löser inga problem, men det gör å andra sidan inte mjölk heller...

Link to comment
Dela på andra sajter

2 minuter sedan, skrev Tallviking:

En Scandlines Special

 

8BE4B629-16E0-4182-8931-E56F61BF848E.jpeg.e7fd1f3ac818522d0ca1601ed580b38f.jpeg

Bra frukost vad det nu är förutom colan 🙄

Ändrades av Soengsang

Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt!

Link to comment
Dela på andra sajter

2 minuter sedan, skrev Soengsang:

Bra frukost vad det nu är förutom colan 🙄

Den intogs strax efter midnatt, är hos en kompis i Lund nu så det blir skånsk frukost strax

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

Kenneth4618

Funderar på att laga till en Edward Blom måltid 😛

Edward Bloms ”sista måltid”

  • Rysk kaviar, Kalix löjrom och årgångschampagne. T.ex. en gammal Bollinger.

  • Åltallrik: rundrökt ål med det där bakade ägg-grädd-blandningen som brukade serveras på Grands julbord när de ännu hade ål; hamlad ål och luad ål. Jever pilsener och en malörtssnaps.

  • Danskt smörrebröd med en hög av gravlax av yppersta kvalitet och några löskokta ägg av vilda tofsvipor. Rochefort 10 och en sexa OP.

  • Gåsleverterrin (tillagad på ytterst låg värme) med Château d'Yquem

  • Vit tysk sparris med Hollandaisesås, några skivor schwarzwaldskinka och någon halvtorr högpredikats Riesling från Rheingau eller Franken. t.ex. Juliusspital Würzbuger Stein eller något från Kloster Eberbach.

  • Liten skaldjursplatå med mycket majonnäs. Något riktigt bra franskt vitt vin.

  • Champagnesorbet

  • Någon liten soppa – kanske en gräddig soppa på rostad blomkål, eller en fransk löksoppa– lite för mättande... Med halvtorr sherry.

  • Krämig äggröra med tryffel (som på restaurangen Aubergine). Något bra italienskt rödvin.

  • En av mormors kroppkakor (uppstekta med fläsk och lök) med Günterstaler Spätburgunder Weissherbst.

  • Blaue Forelle med smörsås. Torrt högpredikatsriesling från Kaiserstuhul i Baden med sin kraftiga mineralton.

  • Miniwallenbergare med gräddsås och lingon. Carnegie Porter.

  • En smaktallrik av stekt bröst av gås, anka och pekinganka, med varmt kinesiskt risvin.

  • Liten portion burgundisk gryta med en riktigt bra bourgogne.

  • Grillad entrecote av några sorters toppklassigt kött typ det man brukar få på AB, finska mjökkossor, galiciska kossor, kobebiff. Med vitlökssmör, bea, guacamole. Gammal Chateau Margeux Margeux.

  • Schweizisk ostfoundue med en flaska oekad Chasselas.

  • Madeirapudding med ett riktigt gammalt sött portvin.

  • Chokladmousse, mörk och gräddig med en långlagrad madeira.

  • Ostbricka (Rochefort, Stilton, Västerbotten, Appenzeller, whiskycheddar, ett par kittostar, brie, ett par getostar och en galicisk ädelost jag en gång åt i Santiago som 20-åring men glömt namnet på). Med ett urval Moselviner som nostalgitripp: Auselse, Beerenauselese, Trockenbeerenauslese, Eiswein – från olika år och platser. Särskilt från Friedrich Wilhelms Gymnasium och Staatliche Weindomäne. Flera riktigt gamla och bärnstensfärgade.

  • Espresso, rikligt med högprocentiga spritiga chokladtryfflar av allra hösta kvalitet, punsch, calvados och en mörk, ganska stor men nikotinsvag cigarr.

  • En flaska Borjomi mineralvatten.

“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"

Link to comment
Dela på andra sajter

16 minuter sedan, skrev Kenneth4618:

Funderar på att laga till en Edward Blom måltid 😛

Edward Bloms ”sista måltid”

  • Rysk kaviar, Kalix löjrom och årgångschampagne. T.ex. en gammal Bollinger.

  • Åltallrik: rundrökt ål med det där bakade ägg-grädd-blandningen som brukade serveras på Grands julbord när de ännu hade ål; hamlad ål och luad ål. Jever pilsener och en malörtssnaps.

  • Danskt smörrebröd med en hög av gravlax av yppersta kvalitet och några löskokta ägg av vilda tofsvipor. Rochefort 10 och en sexa OP.

  • Gåsleverterrin (tillagad på ytterst låg värme) med Château d'Yquem

  • Vit tysk sparris med Hollandaisesås, några skivor schwarzwaldskinka och någon halvtorr högpredikats Riesling från Rheingau eller Franken. t.ex. Juliusspital Würzbuger Stein eller något från Kloster Eberbach.

  • Liten skaldjursplatå med mycket majonnäs. Något riktigt bra franskt vitt vin.

  • Champagnesorbet

  • Någon liten soppa – kanske en gräddig soppa på rostad blomkål, eller en fransk löksoppa– lite för mättande... Med halvtorr sherry.

  • Krämig äggröra med tryffel (som på restaurangen Aubergine). Något bra italienskt rödvin.

  • En av mormors kroppkakor (uppstekta med fläsk och lök) med Günterstaler Spätburgunder Weissherbst.

  • Blaue Forelle med smörsås. Torrt högpredikatsriesling från Kaiserstuhul i Baden med sin kraftiga mineralton.

  • Miniwallenbergare med gräddsås och lingon. Carnegie Porter.

  • En smaktallrik av stekt bröst av gås, anka och pekinganka, med varmt kinesiskt risvin.

  • Liten portion burgundisk gryta med en riktigt bra bourgogne.

  • Grillad entrecote av några sorters toppklassigt kött typ det man brukar få på AB, finska mjökkossor, galiciska kossor, kobebiff. Med vitlökssmör, bea, guacamole. Gammal Chateau Margeux Margeux.

  • Schweizisk ostfoundue med en flaska oekad Chasselas.

  • Madeirapudding med ett riktigt gammalt sött portvin.

  • Chokladmousse, mörk och gräddig med en långlagrad madeira.

  • Ostbricka (Rochefort, Stilton, Västerbotten, Appenzeller, whiskycheddar, ett par kittostar, brie, ett par getostar och en galicisk ädelost jag en gång åt i Santiago som 20-åring men glömt namnet på). Med ett urval Moselviner som nostalgitripp: Auselse, Beerenauselese, Trockenbeerenauslese, Eiswein – från olika år och platser. Särskilt från Friedrich Wilhelms Gymnasium och Staatliche Weindomäne. Flera riktigt gamla och bärnstensfärgade.

  • Espresso, rikligt med högprocentiga spritiga chokladtryfflar av allra hösta kvalitet, punsch, calvados och en mörk, ganska stor men nikotinsvag cigarr.

  • En flaska Borjomi mineralvatten.

Ja nog lär det bli sista måltiden allt, tarmsystem och Hjärta samt kranskärl lär hamna i chock direkt och tvärt lägga av.

 

enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

Glömde ju visa frullen vi fick på thai BKK-OSL.

Genom frusen juice och så även frukten resten är svårt att beskriva eftersom det inte smakade nåt.

 

20190413_121503.jpg.4b06ce4a264f536f41d274090bf17676.jpg

 

20190413_121509.jpg.393b8a9ee22dee96cf1d8c59ee869f82.jpg

//Broskan

Ändrades av Broskan

"Om jag fått frågan om var de lyckli­gaste människorna finns skulle jag ha svarat: I Filippinerna, där ­varje ­människa har en ståuppkomikers ­talang."

Staffan Heimerson - http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/staffanheimerson/article14502442.ab

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...